2008.12.04. 11:42:55
Jó cikk, megfelelő következtetésekkel. Egy dolgot azonban mindenképp kiemelnék: Bányász a tavalyi év teljesítményével kapcsolatban kissé nagyvonalúan áthalad a tények felett.
Az éremnek csak az egyik oldala az, hogy 18 évesen annyi lehetőséget kap, amennyit kell. Ezzel nem is vitatkozom. Az elmúlt hetekben csupán annyit akartam kiemelni, hogy egy fiatal, nagyon tehetséges játékos esetében annak is komoly lelki faktora van, hogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag elveszíti a pozícióját. Hiába igazoljuk százalékokkal, meg lejátszott percekkel az igazunkat, ettől még tény: Bojan tavaly sokkal meghatározóbb szerepet kapott az edzőtől, sokkal komolyabb jelentősége volt a csapatban és ezt meg is hálálta.
Tudom, hogy edzőváltás volt, azt is elhiszem, hogy játékpercben és arányokban még jobban is áll, de megbecsülésben, "komolyan vételben" a tavalyi helyzetéhez képest sehol sincs. És nyilván ebből van az a lelki trauma benne, amit láthattunk a Getafe ellen, amikor elsírta magát.
Pep jó mester és jó pszichológus. De ettől még Bojan most válságban van, szerepvesztést érez és ez merőben kihat a formájára.
Kicsit úgy érzem, főleg a suhancozás résznél (tudom, hogy idézőjelben van), hogy Bányász is magára hagyja a srácot. "Pep jó edző, Bojan örüljön annak amit kap, 18 évesen ennyi jár, stb..." Ez így nem teljesen igaz! Bojan hipertehetség (erről a spanyol utánpótlás-edzők, Del Bosque, Rijkaard bőven tud mesélni, de még Pep is), igenis oda kell figyelni a lelki oldalra is, tavaly túl volt értékelve (kényszerből ez igaz), idén viszont lélektanilag teljesen ellentétes impulzusokat kap. Nem lenne szerencsés, ha erre a pályafutása derekán rá kellene mennie...
Egyébként 80%-ban egyetértek. De azt gondolom, hogy egy jó klubnál, jó szakvezetéssel (ez a Barca esetére hatványozottan igaz), igenis oda kell figyelni a lelki faktorra és tanárnak / orvosnak / pszichológusnak / apának kell lennie az edzőnek!
José Mourinhot sokan utálják, ellenszenves ember. De pszichológiai értelemben az egyik legjobb edző a földön, na erre gondoltam.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!