Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
senzu
Entrenador del Barça

2008.12.22. 17:15:33

eredetileg én Mourinhot szerettem volna, hiszen mégiscsak egy név a szakmában, Pep ellentétben még csak most bontogatja szárnyait, nem is akárhogy!
el sem tudom képzelni pontosan milyen módszerekkel éri el a céljait, de telitalálat mindegyik 8)
a csapat fegyelmezett, ráadásul jól is játszik, nem tudom mennyire volt része az igazolásokban, de azok is elég jól sikerültek
egyetlen hibájaként azt tudom felhozni, hogy egyes játékosokat nagyon hanyagol, nehogy az legyen a vége, hogy valaki is elmegy, mert ez a keret úgy tökéletes ahogy van :)
csak remélni tudom, hogy Cacerest a bl döntőre tartogatja amolyan aduászként :twisted:
vd17
Barça B

2008.12.22. 16:43:16

Azt hiszem,az már most kijelenthető,hogy Pep nem akármilyen edző!Egy nagy taps kijár az egész csapatnak az őszi szezonban felmutatott telljesítményért,de még nem nyertünk semmit ezt ne feledjük...Ez a csapat tud ritmust váltani,képes a nagyon kemény küzdelemre,az utolsó percig hajt,és ami a legfontosabb:gyönyörűen és eredményesen játszik!És ez már rég volt így!Sokban emlékeztet a Frankie féle 04-05-06-os Barcelona-ra,de ez már egy új Barca,ez Pep munkája!Grat. neki!
kabekabe
Entrenador del Barça

2008.12.22. 16:16:58

LG írta:Én a távoli lövéseket még mindig hiányolom, pl. a Madrid ellen annyisszor lőhettük volna jó pozicióból, de nem...Ilyen meccseken, ahol az ellenfél foggal körömmel védekezik, messziről kell lőni, különben nem szerzünk gólt, a Madrid ellen is nagyon nehezen ment, pedig ennél keményebb csapatok várnak még ránk.
Ebben 1et kell értsek, mivel ott a pályán Alves, Touré, Keita és egy hó lövésük nem naon volt. A többieknek is kell próbálkozniuk csak most ők jutottak eszembe. De ebben tényleg javulnia kell a csapatnak.
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.12.22. 16:09:12

Én a távoli lövéseket még mindig hiányolom, pl. a Madrid ellen annyisszor lőhettük volna jó pozicióból, de nem...Ilyen meccseken, ahol az ellenfél foggal körömmel védekezik, messziről kell lőni, különben nem szerzünk gólt, a Madrid ellen is nagyon nehezen ment, pedig ennél keményebb csapatok várnak még ránk.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.12.22. 10:35:03

gekkodan írta:Nagyon szkeptikus voltam, tudjátok. De most én szólítom meg Tamást és Andrist, amikor azt mondom, hogy egy majdnem félidőben 10 ponttal vezető csapatnál totál értelmetlen az edző hibáit keresni. Majd akkor lehet ezekről beszélni, ha gáz van. Ameddig így, ilyen eredményesen és hatékonyan játszunk, addig még Puyol fejen állva is védekezhet hátul, Valdes pedig megehet felőlem 6 kg chillis babot meccsek előtt.... Nem fog zavarni.

De ha már Pep hibáit keressük, akkor néhány ruhadarabján inkább kiakadnék :wink:

Viccet félretéve, sztem felesleges a kritika most.
Barátom, Dani!
Értem a megszólítás okát, értem a célzást! :wink: :wink:
Igazad is van, a múlt jóhétvégén leírtam a véleményemet, mindenki, Te is olvashatta. Én is szkeptikus voltam, SŐT! Viszont június végén azt is leírtam, hogy december végéig teljes türelemmel leszek iránta. Ezt is tudnod kell, hisz beszéltük. Úgy érzem, ígéretemet betartva jártam el Peppel kapcsolatban az elmúlt hónapokban.
Teljességgel elégedett vagyok, kellemesen csalódtam, meglepődtem Pep munkássága láttán, és maximálisan meggyőzött.
De, ettől még lehetnek hibái, mint ahogy a Villareal elleni meccs után maga is elismerte azokat. Márpedig, ha ő elismerte, akkor valami mégiscsak van az én/Mi gondolatmenetünkben, felvetésünkben.
És hidd el Dani, nem akartam ünneprontó lenni, mint ahogy Andris sem - szerintem.
Azt pedig továbbra is vallom, hogy a dolgok mindig javíthatók, és a hibákra, ha vannak a legnagyobb sikerek közepette is fel lehet hívni a figyelmet. Ez /is/ a kötelességünk.

CATALUNYA, TRIOMFANT!
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2008.12.22. 10:23:32

Nagyon szkeptikus voltam, tudjátok. De most én szólítom meg Tamást és Andrist, amikor azt mondom, hogy egy majdnem félidőben 10 ponttal vezető csapatnál totál értelmetlen az edző hibáit keresni. Majd akkor lehet ezekről beszélni, ha gáz van. Ameddig így, ilyen eredményesen és hatékonyan játszunk, addig még Puyol fejen állva is védekezhet hátul, Valdes pedig megehet felőlem 6 kg chillis babot meccsek előtt.... Nem fog zavarni.

De ha már Pep hibáit keressük, akkor néhány ruhadarabján inkább kiakadnék :wink:

Viccet félretéve, sztem felesleges a kritika most.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Xavi#6
Barça C
Kapcsolat:

2008.12.22. 10:16:08

én is egyet értek Pep Guardiolaval!Nagyon jó edző és mindig a lényeget mondja és az igazat!Jó meccs volt Keita is beileszekedett már nagyon jól a csapatba,Henry is jobb formába van mint tavaly,mindenki jól játszott igazi csapatjáték volt,még 10 emberrel is jobbak voltunk hát idén megérdemeljük a bajnokságot és a BL-t meg a Spanyol Király Kupát!!
VIVA BARCA 8)
Gárnát vörös a szív kék a lélek Barcelonas leszek amíg élek!!!
Vamos Catalunya-Barcelona.
kabekabe
Entrenador del Barça

2008.12.21. 21:23:33

The10 írta:Teljes mellszélességgel a mester mellett állok, maximális elismerésem a csapat taktikai és pszichikai felkészítéséért! Az eredmények és legtöbbször a mutatott játék is igazolják a felkészültségét.
De könyörgöm, ha legközelebb a Puyol-Piqué (lássuk be, nem villámléptű) belső védőpárossal kezdünk, ne próbáljuk ennyire feltolni a védekezést és főleg ne kísérletezzünk állandóan lesreállítással! :roll:
Nem kellett volna feltolni a védelmet v Pique helyett Caceresnek kellett volna kezdenie. De neki is mégegyszer grata munkájáéert csak bírják végig az idényt a játékosok és Pep is tartson ki. Ha így játszunk még a BL is simán meglehet.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.12.21. 21:22:20

lionelmessi19 írta:Azért én egy-két dolgot hiányolok még, amit abszolút Pep számlájára írok, de erről majd később bővebben :)
Persze, mindig lehet tökéletesíteni a dolgokon, de azért ne feledjük: Ez még csak az első fél idénye volt... :wink:
Rivaldo-A Legnagyobb.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.12.21. 21:22:17

lionelmessi19 írta:Azért én egy-két dolgot hiányolok még, amit abszolút Pep számlájára írok, de erről majd később bővebben :)
Igen, ezzel én is hasonlóképp vagyok, mint Andris.
De, most jönnek az ünnepek, ünnepeljünk mi is. De, a hibákat is el kell ismerni, el kell mondani, és meg kell beszélni. Mert ez így helyes.

Ettől függetlenül, gratula Pepnek! Jó munkát végez!
Kép
The10
Barça B

2008.12.21. 21:20:00

Teljes mellszélességgel a mester mellett állok, maximális elismerésem a csapat taktikai és pszichikai felkészítéséért! Az eredmények és legtöbbször a mutatott játék is igazolják a felkészültségét.
De könyörgöm, ha legközelebb a Puyol-Piqué (lássuk be, nem villámléptű) belső védőpárossal kezdünk, ne próbáljuk ennyire feltolni a védekezést és főleg ne kísérletezzünk állandóan lesreállítással! :roll:
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.12.21. 21:19:38

Én a mai taktikában véltem hibát,méghozzá jó nagyot!Pique+a feltolt védelem egyenlő az öngyilkossággal.Caceres jó volt,nem is értem,miért nem ő játszott!

Ezenkívül teljesen elégedett vagyok vele!

Hajrá Pep,hajrá Barca!

Üdv.

Etooka

Szerk.:1000-es lettem :lol: :P 8)
.
Andris
Adminisztrátor

2008.12.21. 21:16:45

Azért én egy-két dolgot hiányolok még, amit abszolút Pep számlájára írok, de erről majd később bővebben :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.12.21. 21:15:17

Meghajolhatunk Pep előtt. Az intelligenciája, a személyisége, és a rendíthetetlen jelleme tükröződik a csapat játékán. A kerethez sikerült megtalálni azt az edzőt, aki a maximumot kihozza belőle.
Hatalmas gratula az eddigiekért!
Rivaldo-A Legnagyobb.
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.12.21. 21:11:42

Lionel85 írta:Nagyon jó videók voltak, megnéztem a második részt is, hihetetlen játékos volt, szerencsém volt még őt a Barçában játszani, nagyon képességű játékos volt és szerencsére ugyanolyan jó képességű edző is.

Ákockával annyiban vitatkoznék, hogy ezek a zseniális forintos labdák a mai Barçában is benne vannak, Xavi szinte minden tekintetben hasonlít Guardiolára, hasonló poszton is játszanak és Xavinak is rendkívüli rúgótechnikája és ütemérzéke van, hogy ilyen labdákat adjon a társaknak. Erre születni kell, ezeket a képességeket nem lehet tanulni és szerencsére azok a tulajdonságok, amik megvoltak Pepben játékosként, Xaviban ugyanúgy ott vannak.
Igazad van, persze, Xavi nem véletlenül szorította ki anno az öregedő Pepet. Én inkább itt arra gondoltam, hogy Pep alapvetően vkp volt, Xavi nem az. Tehát ezeket a forintos labdákat vkp-megközelítéssel gondoltam. Lehet, hogy nincs sok értelme, bocsi, ha rosszul fejeztem ki magam.

Egyébként a mai meccsel kapcsolatban is meg kell jegyezni, hogy Pep megint nagyon ott volt fejben. Ez az első kiállításunk idén, már vártam, hogy reagálja le. Tökéletesen megoldotta a dolgot, a cserék jók voltak.
Lionel85
Llegenda del Barça

2008.12.21. 14:18:26

Nagyon jó videók voltak, megnéztem a második részt is, hihetetlen játékos volt, szerencsém volt még őt a Barçában játszani, nagyon képességű játékos volt és szerencsére ugyanolyan jó képességű edző is.

Ákockával annyiban vitatkoznék, hogy ezek a zseniális forintos labdák a mai Barçában is benne vannak, Xavi szinte minden tekintetben hasonlít Guardiolára, hasonló poszton is játszanak és Xavinak is rendkívüli rúgótechnikája és ütemérzéke van, hogy ilyen labdákat adjon a társaknak. Erre születni kell, ezeket a képességeket nem lehet tanulni és szerencsére azok a tulajdonságok, amik megvoltak Pepben játékosként, Xaviban ugyanúgy ott vannak.
Kép
Kép
Kép
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.12.18. 18:31:34

palesz77 írta:http://www.youtube.com/watch?v=ufD2FmJi ... re=related
egy kis labdaosztás pep módra :D sajnos én élő meccseit már nem láttam, de a barca tv-n néhányat meglestem. zseniális látás a pályán kb. olyan jó edző is, ha nem jobb :D
Ezt a videót én még nagyon régen láttam. Elképesztően sok gólpassz van benne. Nyílvánvaló, hogy ez az ember egy zseni.
Viszont ezeket a forintos labdákat épp hiányolom a mostani játékunkból. (De viszont Yaya Henrynak adott gólpassza tényleg Pepre emlékeztetett. )
Minden adott ahhoz, hogy Pep cruyffi magasságokba érjen.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2008.12.18. 18:01:45

http://www.youtube.com/watch?v=ufD2FmJi ... re=related
egy kis labdaosztás pep módra :D sajnos én élő meccseit már nem láttam, de a barca tv-n néhányat meglestem. zseniális látás a pályán kb. olyan jó edző is, ha nem jobb :D
norbert55
Entrenador del Barça

2008.12.17. 16:28:20

1. ha hülyeség, mi a búbánatért rakod be ?
2. tiltott oldal, tudhatnád jól, többek közt a te alkotásaid miatt készítettük a fekete listát.
L.

3. Az aláírásodból vedd ki a sorközöket vagy akkár vmelyik szöveget! Max 3 sor maradjon a kép mellett!
S.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.12.14. 11:32:27

Még tavaly vmikor tán Frank topicjában a lehetséges utódokat elemezgetve írtam, hogy nem lenne rossz egy Guardiola-L.Enrique páros. Igazán komolyan persze nem gondoltam. Bár amilyen intelligens futballista volt, szinte várható volt hogy ezt a szakmát neki találták ki. Szenzációs edző.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.12.14. 11:31:16

gekkodan írta:Nálam Josep Guardiola Sala 2008. December 13-tól, a mai naptól vált méltóvá arra, hogy az FC Barcelona edzője legyen.

Azt mondtam amikor leültették a padra, hogy szkeptikus vagyok és félek, hogy tapasztalatlan a feladatra. Azt mondtam, hogy December 13 után fogok ítéletet mondani, hiába volt a 20 meccses veretlenségi sorozat. Nehezen indult, de elképesztő formába lendítette a srácokat. Ám más megverni egy Almeriát és más elverni egy Real Madridot.

Guardiola ma bizonyított: helye van a csapatunk kispadján. Bízom benne, hogy sok örömet okoz még nekünk és most már kijelenthetően egy felkészült, jól képzett, pozitív mentalitással bíró ember vezet minket, akiben bízhatunk.

HAJRÁ PEP! HAJRÁ BARCA!
Igen, én is hasonlóképp szeretnék nyilatkozni Peppel kapcsolatban.
Sokan emlékezhetnek, nekem nagyon nem volt ínyemre a kinevezése, kárhoztattam is érte a vezetőséget. Fiatalnak, tapasztalatlannak tartottam, aki nem biztos, hogy elbír ennyi sztárral, és a nagycsapat padjának 'súlyával'.
Viszont az ígéretemet, amit az első forduló előtt tettem, betartottam: az El Clásicóig nem írtam róla semmit, sem jót, sem negatívumot.
Tegnap meccs előtt beírtam: eddig a kollokviumokat teljesítette, most jön a szigorlat. Átment rajta, és jelest kapott.
Engem is meggyőzött végérvényesen. Egy NAGY játékos révbe ért a Barcelona kispadján. Az eddigi munkája tiszteletet és elismerést érdemel, csak pozitív jelzőkkel tudom értékelni eddigi munkáját.
Nagyon kellemesen csalódtam benne, és ha így folytatja: Fernández, Daucík, Herrera, Michels, Venables és Cruyff magasságába emelkedhet.
Ahogyan tüzeli a játékosait, ahogy a földön tartja őket, ahogy visszafogottan nyilatkozik, példa nélküli. Maximális tiszteletem és elismerésem az övé. Végérvényesen elismertté tette magát, és elnyerte maximális bizalmamat, csodálatomat!
FORCA PEP! VELED VAGYUNK! SZERETÜNK!
VISCA CATALUNYA!
Kép
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.12.14. 11:15:16

Ha kimegyek meccsre tuti viszek egy Guardiola for MVP táblát. :lol:

Eto'o gólja is olyan begyakoroltnak tünt.

Egyszer majd láthatunk kezdőben egy Xavi-Touré-Ini Henry-Eto'o-Messi kezdőt.Az egykori Deco-Ini-Xavi középpályáról jutott eszembe.
Kép
miihii
KHAL

2008.12.14. 02:01:54

gekkodan írta:Nálam Josep Guardiola Sala 2008. December 13-tól, a mai naptól vált méltóvá arra, hogy az FC Barcelona edzője legyen.

Azt mondtam amikor leültették a padra, hogy szkeptikus vagyok és félek, hogy tapasztalatlan a feladatra. Azt mondtam, hogy December 13 után fogok ítéletet mondani, hiába volt a 20 meccses veretlenségi sorozat. Nehezen indult, de elképesztő formába lendítette a srácokat. Ám más megverni egy Almeriát és más elverni egy Real Madridot.

Guardiola ma bizonyított: helye van a csapatunk kispadján. Bízom benne, hogy sok örömet okoz még nekünk és most már kijelenthetően egy felkészült, jól képzett, pozitív mentalitással bíró ember vezet minket, akiben bízhatunk.

HAJRÁ PEP! HAJRÁ BARCA!
Üdv a klubban,Dani! :wink:
Én a kinevezése óta teljes mellszélességgel mellette álltam.Nagy bizalmam volt felé a múltja alapján.Persze ez önmagában kevés lenne,de vhogy olyan nyugodt lettem,amikor kiderült h Ő lesz A MESTER.Az első 2 meccs ugyan nem volt a legfényesebb,de utána mind jobban kitűnt,h ez már nem a tavalyi BARCA.Látszik a keze munkája,leginkább a mentalitásunkban.A nyilatkozatai zseniálisak,korrektek,helytállóak.Cs az elismerés hangján tudok szólni róla!Kérdés,h meddig lehet ezt még fokozni,illetve milyen intervallumra lehet állandósítani ezt a formát.De tény,h borzasztóan jó munkát végez.És bízom benne,h rengeteg dolog van a tarsolyában,amiből majd előnyt tudunk kovácsolni.Továbbra is nagyon jó az előérzetem vele és a CSAPATtal kapcsolatban.
VISCA EL PEP!!! =D>
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
OvaMind
Jugador d'estrella

2008.12.14. 02:01:17

Az első félidőben tipikusan Barca-problémával találta magát szembe a csapat, hogy a betömörülő védelem ellen nem lehetett semmit tenni. A 2. félidőben szerintem Pep utasítására kicsit jobban magunkra engedtük a madridot, hogy a támadókat ki lehessen ugratni mélységből, legyen előttük terület. Bár a döntő gól szögletből született, szerintem ez nagy húzás volt. A középpályán is magabiztosabbak lettünk, mikor Busquets beállt, nagyon tehetséges játékos(szintén Pep húzása). Úgy gondolom, összeállt az alapcsapat, bár én Iniestát Henry helyére tenném, mégis valószínűleg a minden meccs előtt kérdéses 3. kp posztra fog visszajönni. Pep nagyon szimpatikus volt, végre elengedte jobban magát a góloknál, nagyon tetszik, ahogy dolgozik a csapattal. Eto'o-t még kiemelném, a kihagyott tizenegyese után éreztem, hogy ő fogja eldönteni a meccset. Vele és Messivel több a Barcelona a többi európai élklubnál jelen pillanatban.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.12.14. 01:59:45

lionelmessi19 írta:Egy ideig felváltva lőtték őket, majd Guardiola kiadta parancsba, hogy Messi a büntető lövő. :)
Hm. Ez esetben érdekes, miért lőtte mégis Samu? Mondanám hogy Leo átengedte neki, de az Espanyol ellen meg épp Messi szólt rá Eto'o-ra, hogy "öreg, én jövök".
Ha meg magától cselekedett így-amit azért nem hiszek-"kutya kötelessége"volt gólt rúgni az elhibázott tizi után. :D
Rivaldo-A Legnagyobb.
Válasz küldése