NB1 - Magyar Bajnokság

Foci a Barçán kívül
Sanama
Llegenda del Barça

2008.12.22. 23:06:56

messi6502 írta:
Sanama írta:...
OFF:

Nálunk a tenisz havi /13500 Ft a pálya bérléssel együtt.
Nem véletlen hívják a teniszt a királyok sportjának :)
OFF:
igen nálunk is hasonló árak uralkodnak és ez kifizethetetlen.
3éve,mikor normális ára volt,akkor heti 3x volt edzés és azt mondom,hogy megérte. Az akkori ár abszolut fair volt és az edzés is megfelelő volt.
De most..
Azt nem értem,hogyha 2gyerek akar teniszezni,kinek van 25e forintja havonta arra,hogy heti 2x sportoljon a gyerek?
Mert 3éve szerintem heti 3 alkalomra 3e Ft nem volt nagy összeg.
messi6502
Jugador del Barça

2008.12.22. 23:04:01

Sanama írta:...
OFF:

Nálunk a tenisz havi /13500 Ft a pálya bérléssel együtt.
Nem véletlen hívják a teniszt a királyok sportjának :)

ON:

Nagyon sok tehetséges gyereknek van is esze és épp ezért a tanulmányait válassza.

DE van olyan is aki tényleg ütődött, de nagyon jól nyomja, ezeknek 1 része bekerül NB1be és halljuk is a nyilatkozataikat...
A másik része, az inkább megy berúgni a sarki kocsmába olyan 2-3 évig, utána meg már nem lesz semmi esélye, hogy focista legyen, mer nem is akar, mer köszöni szépen neki ott az alkohol más nem kell neki..
"Alcorcón? Az mi, egy madár?" Alcorcón - Real Madrid 4-0
Sanama
Llegenda del Barça

2008.12.22. 23:02:04

Bányász írta:...
Öö rosszul fogalmaztam szerintem.
Tehát úgy értem,hogy 16évesen egy gyerek talán nem látja a lehetőséget a fociban,legalábbis őgy,hogy itt művelje. Mivel szerintem a mai focizó fiatalok 99%nak az a célja,h külföldre kijusson 1. v 2. ligába.

És én legalábbis,ha most választhatnék,hogy focizok-e,vagy tanulok, akkor nemhiszem,hogy a sport melett döntök,mert nem látom a magyar fociban azt a lehetőséget,hogy kikerüljek egy angol,olasz,spanyol,német,holland klubbhoz.
Illetve azt mondom,hogy nem kapok olyan képzést ami elég lenne ahhoz,hogy kihivjanak és megmutassam nekik,hogy bekerülhetek oda.

Valószinű,hogy inkább választom azt,hogy tanulok és megpróbálok külföldön elhelyezkedni a végzettségemmel, és hobbiból focizni.
Szerintem az utóbbival nagyobb %ban lehet "jól megélni",mint várni egy magyar klubbnál a csodát.
De ez egyéni véleményem
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.12.22. 22:54:53

Sanama!

Amikorra kiderül,h valaki orvos akar lenni vagy diplomát akar szerezni,szóval amikorra elhatározza magát,h mi akar lenni addigra már rég kiderül róla,h elég tehetséges e ahhoz,h megéljen a fociból vagy nem.

Legalábbis én így gondolom.Hat-hét évesen elkezd focizni.És kb 16 éves korában kell úgy isten igazából elhatároznia,h na akkor most vagy a foci vagy a tanulás.Addigra meg szvsz kiderül,h van e értelme foglalkoznia komolyan ezzel a sporttal.Ha tehetséges akkor marasztalják.És innentől megint akarati tényezőkből áll az egész.Ha komolyan veszi és hajlandó lemondani bizonyos dolgokról akkor meg fog élni a fociból.

És bizony ha egy okos értelmes gyerek jut el odáig,h megél a fociból az mellette el tud menni megszerezni a diplomát vagy egy edzői licencet.És már meg van oldva az élete.

Szóval a lényeg,h elhatározás kérdése az egész.Nem muszáj hanyagolnia a versenyszerű sportot ha van esze akkor se...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Sanama
Llegenda del Barça

2008.12.22. 22:46:06

Bányász írta: Akinek meg esze van az tanul.

Neked nem elég vonzó havi 300ezer forint?
Akinek esze van tanul. Igen. És gondolom épp ezért hanyagolja a versenyszerű focit. Mert melyik országba kell diplomához 2 nyelvvizsga?
Én tapasztalataim,hogy rengeteg különtanár kell,ha valaki komolyan gondolja,hogy pl: orvos leszek.
kell biosz,kémia,1nyelv,2nyelv. ez csak gimibe. 3.-4. de ha ugy akarja,hogy maradjon másra is ideje,akkor 2.ba el kell kezdenie ezeket. És ez a 7 napból 4et elvesz.. a 2hétvége, az már 6. magyarul marad 1 szabad hétköznapi délutánja annak,AKI komolyan szeretne esetleg külföldön dolgozni(orvos pl)

És nem lát a gyerek annyit esélyt abba,hogy figyelj:
Nem tanulok annyit,de viszon focizok és lesz esélyem kikerülni külföldre 1. ligába focizni.
Erre az esély 0.1 % kb.

És inkább nem focizik a gyerek,pedig lehet,h baromi tehetséges.
Bányász

2008.12.22. 22:38:10

Etooka írta:
Bányász írta:
Aki pedig igazán tehetséges az hidd el,h előbb vagy utóbb a helyére kerül.A tehetségek nem azért vesznek el mert nincs hol focizni meg ilyesmi.Hanem mert akaratgyengék stb stb.
Óriási tévedés!Azért vesznek el azok a tehetségek,mert azok,akik igazán tehetségek,valamilyen szinten intelligensek is,és előlük veszik el a teret az olyan játékosok,aki csak eljön edzésre,lébecól,le se s.z.a.r.j.a.,de vmit látnak benne és tolják felfele...

Minden máshol okos,intelligens focistákat nevelnek ki,csak nálunk nem...

Nemhiába mondta valameilyik Barca legenda(most nem jut eszembe a neve),hogy a foci az okos,ravasz emberek játéka....

Amúgy meg,amíg a magyar focit nem teszik vonzobbá a fiatalok előtt,addig azok az intelligens,tehetséges playáknak eszük ágában sem lesz elmenni focizni...
Óriási tévedés! :wink:
A tehetséget ritkán osszák az ésszel együtt...
Tudod Tatabányán régebben volt egy országos bronzérmes csapat(Dinamo Kijev meg ilyen csapatokat vertünk meg).Egy NB1es focista nem került ki abból a csapatból.És tudod miért?Mert az egyiket lebeszélték a haverok meg az anyja.A másiknak akkora arca volt,h bepofázott egy Sisa Tibor nevű úriembernek.A harmadikat az edzésről vitték el a rendőrök majd elvonóra került... :)

Akinek meg esze van az tanul.

Neked nem elég vonzó havi 300ezer forint?
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Bányász

2008.12.22. 22:32:44

1000ft egy diákbérlet kb.

Kapusnak jó lesz mackóalsó meg mackófelső.Meg tán ha nagyon muszáj könyökvédő.Nem kell luxusban élni és akkor nem drága dolog ez.

De télleg ne vitatkozzunk ezen.Én magamból indultam ki és tudom,h ha drága sport lenne akkor nem űzhettem volna :wink:
Kép

B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.12.22. 22:32:32

Bányász írta:
Aki pedig igazán tehetséges az hidd el,h előbb vagy utóbb a helyére kerül.A tehetségek nem azért vesznek el mert nincs hol focizni meg ilyesmi.Hanem mert akaratgyengék stb stb.
Óriási tévedés!Azért vesznek el azok a tehetségek,mert azok,akik igazán tehetségek,valamilyen szinten intelligensek is,és előlük veszik el a teret az olyan játékosok,aki csak eljön edzésre,lébecól,le se s.z.a.r.j.a.,de vmit látnak benne és tolják felfele...

Minden máshol okos,intelligens focistákat nevelnek ki,csak nálunk nem...

Nemhiába mondta valameilyik Barca legenda(most nem jut eszembe a neve),hogy a foci az okos,ravasz emberek játéka....

Amúgy meg,amíg a magyar focit nem teszik vonzobbá a fiatalok előtt,addig azok az intelligens,tehetséges playáknak eszük ágában sem lesz elmenni focizni...
.
messi6502
Jugador del Barça

2008.12.22. 22:30:39

Bányász írta:
messi6502 írta: Én meg inkább, úgy mondom, hogy a focinál talán csak a tenisz a drágább sport!

Lehet, hogy neked ilyen könnyen, ment, de ne, csak azt nézd, h a nagy városokba, milyen könnyű, sok olyan falusi van, aki oda-vissza megveri a városiakat, csakhát faluról mit akar?! Ha netán fel is viszik valahova edzésre, én mint felszerelés költség nem csak a csukára gondoltam, mer aki komolyan űzi a sportot, annak kell minden féle felszerelés.
Voltam olyan versenyen, ahol gyereket nem engedték játszani, csakmer nem volt sípcsont védője...
Pedig szerencsétlen közel 2 hónapja készült rá..
Ja és ismerek gyereket aki, tőbb mint 15000 Ft-ot költ focira havonta..személyi edző, rendes edzés stb..

Szerk.: Jah és a kapusnak se 1 kesztyű az össz-visz felszerelése..
Faluból mit akar?Ha olyan jó igazoljon be városba!

Aki komolyan üzi annak kell csuka meg sípcsontvédő.A kapusnak meg mi kell még ezeken meg a kesztyűn kívül?Meg minek külön személyi edző?

A focinál olcsóbb sport csak az úszás!Ez tuti.

Aha, szóval ilyen h útiköltség be a városba meg ilyenek azok elhanyagolhatóak?
Vagy költözzön be a városba?

Ugyan már nincs rá esélye...Írták is, aki szegény családból származik az inkább tanulmányaira helyezi a hangsúlyt.

A kapusnak kell kitömött felső és gatya v egybe az egész.
Egy normális ilyenből 12000 Ft..
És semmi se garantálja, hogy sokáig bírni fogja..

Részemről lezárva, értelmetlen tovább vitatkozni ezen. :(
Sanama
Llegenda del Barça

2008.12.22. 22:30:15

Nemtudom,hogy árak milyenek manapság,de biztos egyre drágul minden pálya/terem használat.
De amit írtál az biztosan igaz. Régebben,a magyar fiuk reggel edzéssel kezdtek, és du. is inkább mentek edzésre,minthogy otthon kelljen kapálni,uborkát szedni.
Ma pedig:
-hát ma nem megyek edzsére mert itt a gép. ezt pár kifogás alá rejtve kerülik ki az edzéseket. Illetve 1-2 más dolog..

De régebben nem volt sz.gép meg 100csatorna a TV-be, hanem volt a kert,ott kellett dolgozni és jóhogy elment a gyerek edzeni mert szerette és jobb volt mintha kapálna egész délután.
Régen volt akarat az emberekben,mostmár egyre kevesebb.

Költségekről pedig el lehet beszélgetni.
Én sem voltam olyan aki sokat költött volna a cuccokra:
2cipő(fűre,teremre)
1abda
1mez(persze nem eredeti)
1gatya
sipcsontvédő,sportszár
Meg ha mentünk tornára az egysület adta a mezt.
A tagdij ekkor pedig 2-4 e FT-ig terjedt.havonta term.

OFF:
Itt írtátok a teniszt is,hogy drága.Szerintem attól függ,hogy hol.
Nálunk speciel, 3 éve heti 3 x90perc került havi 3ezerbe.
Ez úgy volt,hogy 1edző és 4kölyök kb. Ez teljesen jó volt,de jöttek a változások,és kitalálták,hogy már csak tagdij lesz,ami azt jelenti,hogy be kell fizetned 5e ft-t és kapsz heti 2x90percben edzőt. És 7végén du. mehettél ingyen játszani,ha volt üres pálya...
Később meg a sok gazdag emberkét,akik elől játszottak,szúrta a szemüket,hogy a fiatalok miért játszanak ott,csak zavarják őket..
Erre 1 példa: Edzés volt és az edző ordított egy nagyot,mert srác olyan jót ütöt és bíztatta,erre a szomszéd pályáról az ügyvéd megszólal,hogy mit képzel?! :)
Ebből lett kis baj a klubbnál, mind1 lénye az,h következménye:
1 opcio van: tagdj 12-13 e FT ,télen több. "Ha nem tetszik nem kell jönni,mi tudjuk állni"...
szevasz. Ilyen az emberiség. Ha az aki megengedheti magának anyagilag azt,hogy akkora összeget fizessen, és ő küldi el a gyerekeket,fiatalokat onnan,mert őt zavarja.. Hát igy nem lesznek nagy tenisz játékosok..

ON:Fociban szerencsére ilyen MÉG nincs,de sztem idő kérdése.. na mind1.

focinál olcsóbb a futás is :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2008.12.22. 22:32:16-kor.
Bányász

2008.12.22. 22:24:09

messi6502 írta: Én meg inkább, úgy mondom, hogy a focinál talán csak a tenisz a drágább sport!

Lehet, hogy neked ilyen könnyen, ment, de ne, csak azt nézd, h a nagy városokba, milyen könnyű, sok olyan falusi van, aki oda-vissza megveri a városiakat, csakhát faluról mit akar?! Ha netán fel is viszik valahova edzésre, én mint felszerelés költség nem csak a csukára gondoltam, mer aki komolyan űzi a sportot, annak kell minden féle felszerelés.
Voltam olyan versenyen, ahol gyereket nem engedték játszani, csakmer nem volt sípcsont védője...
Ja és ismerek gyereket aki, tőbb mint 15000 Ft-ot költ focira havonta..személyi edző, rendes edzés stb..

Faluból mit akar?Ha olyan jó igazoljon be városba!

Aki komolyan üzi annak kell csuka meg sípcsontvédő.A kapusnak meg mi kell még ezeken meg a kesztyűn kívül?Meg minek külön személyi edző?

A focinál olcsóbb sport csak az úszás!Ez tuti.
Kép

messi6502
Jugador del Barça

2008.12.22. 22:16:13

Bányász írta:Hát nem tudom srácok de,h én 1000ft-os tagdíjért fociztam az biztos.Félévente vettem egy csukát.A meccsekre utazás ingyen volt.Voltam Párizsba,németbe,Ausztriába többször és sose kellett fizetnem...

A környékünkön a legtöbb kisebb csapatba fizetnek évente egy cipőt,kapusnak meg évente egy kesztyűt.És sok gyereket hoztak el hozzánk kisebb falukból focizni...felfedezték őket.

Nem tudom de én azt mondom a focinál olcsóbb sport kevés van...
Én meg inkább, úgy mondom, hogy a focinál talán csak a tenisz a drágább sport!

Bányász

2008.12.22. 22:08:54

Hát nem tudom srácok de,h én 1000ft-os tagdíjért fociztam az biztos.Félévente vettem egy csukát.A meccsekre utazás ingyen volt.Voltam Párizsba,németbe,Ausztriába többször és sose kellett fizetnem...

A környékünkön a legtöbb kisebb csapatba fizetnek évente egy cipőt,kapusnak meg évente egy kesztyűt.És sok gyereket hoztak el hozzánk kisebb falukból focizni...felfedezték őket.

Nem tudom de én azt mondom a focinál olcsóbb sport kevés van...
Kép

Sanama
Llegenda del Barça

2008.12.22. 22:03:29

Bányász írta:
messi6502 írta: Az meg, hogy a tehetséges fiatalok mért nem fociznak, annak több oka van.
És bizony a pénz ebben is nagy úr..
Ezt kifejtenéd?Csak mert érdekel.Magyarázd el,h mi köze a pénznek ahhoz,h a tehetséges fiatalok miért nem fociznak?
Szerintem annyi,hogy ha szegényebb családból származik az illető,ami magyarországon egyre gyakrabban előfordul,inkább dolgozik,mint,h rúgja a bőrt.(16+évnél)
16 alatt pedig
Vagy pedig szimplán nincs pénze a szülőknek a költségekre,amit fizetni kell:-
-tagdij
-felszerelés
-buszköltség,szállás esetleges tornákon.
messi6502
Jugador del Barça

2008.12.22. 22:00:44

Bányász írta:
messi6502 írta: Az meg, hogy a tehetséges fiatalok mért nem fociznak, annak több oka van.
Ezt kifejtenéd?Csak mert érdekel.Magyarázd el,h mi köze a pénznek ahhoz,h a tehetséges fiatalok miért nem fociznak?
Nálunk Dúnaujvárosba 3500 Ft/ hó az edzés, mellé a felszerelések, ami megincsak pár 10ezer, ha kapus a gyerek még több...
És ezeket nem 1*er kell venni, hanem van, hogy 2-3 havonta cserélni kell..
És hidd el, ezt nem minden szülő engedheti meg magának, és nagyon sokszor a legtehetségesebbek azok lemennek a grundra és ott fociznak mert ők a focit élvezik és hobbiból űzik, ha van a szüleinek rá pénze, csak akkor jut messzebb, kivéve 1-2 esetbe, ha felfedezik, bár ez MO-n nem gyakori..
Bányász

2008.12.22. 21:56:07

Kép

messi6502
Jugador del Barça

2008.12.22. 21:53:16

Bányász írta:Nem akarok szentségtörő lenni de szerinted az akkori sztárok abban az iramban amiben fociztak ma labdába rúgnának az NB1-ben?Kétlem.Változik a világ.Kicsit profibb sport lett a foci és kicsit nagyobb igénybevételt jelent szvsz mint akkoriban.Több edzés meg ilyesmik...

Igaz, hogy nagyobb az iram, de a mostani NB1es játékosok tudásilag, teknikailag meg se közelítik a régi csillagokat..

Az meg, hogy a tehetséges fiatalok mért nem fociznak, annak több oka van.
Bányász

2008.12.22. 21:36:21

Mert nem volt pénz itthon,hogy befizessenek,s hogy támogassanak.
Akire volt pénz ám tehetségtelen volt az hidd el,h kirostálódik.Bármennyire rossz is a magyar foci és bármennyire is az érdekek irányítják olyan nincs,h be vagy fizetve az első osztályba esetleg a lehetőséget megvehetik Neked de azt,h ott játsz huzamosabb ideig az még ebben a gyenge bajnokságban se működik.
Ezer gyerek van az utcán,aki oda-vissza oktatná az NB1 hatalmas sztárjait.Csak nincs keret,hogy kineveljék őket.
Na látod ez viszont igaz.Ha nem is ezer de van egy pár ilyen.Viszont kérdés,h miért vannak ott?Van itt a jubi parkba is pár ügyes focista.De azok azért vannak ott mert már akkor nagyobb arcuk volt amikor még nem értek el semmit mint most ennek a Demjénnek.

Egy mezei,magyar,sehol el nem ismert figura nem hinném,hogy 300t kéne keressen.A semmire,tegyük hozzá.
Keressen csak!Nem az én pénzemet teszi zsebre....És 100x inkább ő mint pl a politikusok mert Ő legalább pár ezer embert szórakoztat.
Ne viccelj már... Én nem azt mondtam, hogy a klubjában kulcsembernek számító, már nemzetközileg is valamelyest elismert futballisták menjenek dolgozni, hanem a töltelék, aki szinte szóhoz sem jut, csak asszisztál a kispadon egész idényben...
És úgy gondolod,h az működne?Mert szerintem ez így valahogy nem működik.
Lenne olyan focista szerinted aki elnézné,h a társa milliókat keres míg Ő még melózik is a foci mellett?
Vagy úgy gondoltad,h egy csapat álljon 11 már már elismert játékosból össz vissz?
Így is jó, ha van heti egy mérkőzés... Egy évben mégis hány órát tölt a munkájával egy profi futballista hazánkban?
Nem sokat de amíg valaki profi focista lesz szted mennyi áldozatot hoz?10 évesen nem hazamegy a számítógép elé és estig ott ül hanem eljár edzésekre stb.Nem olyan egyszerű dolog ez....különben mindenki focista lenne.
Így talán rendben van, hogy a túlfizetett játékosok nem hajlandóak legalább egy félidőn át hajtani?
Nem nincs rendben.De mihez/kihez képest túlfizetettek?Hidd el az sehol nem keresnek kevesebb pénzt az első osztályú focisták.Még a nálunkénál rosszabb bajnokságokban se.
S akkor még szót sem ejtettünk arról az időszakról, s azokról az emberekről, akik a magyar futball fénykorában világsztárok, klasszisok voltak, s ennek ellenére ugyanúgy dolgoztak gyárban, útépítésen, építkezésen, majd amikor megcsinálták maguknak a szerencsét, úgy már csak a futballból éltek.
Nem akarok szentségtörő lenni de szerinted az akkori sztárok abban az iramban amiben fociztak ma labdába rúgnának az NB1-ben?Kétlem.Változik a világ.Kicsit profibb sport lett a foci és kicsit nagyobb igénybevételt jelent szvsz mint akkoriban.Több edzés meg ilyesmik...
Kép

Barcaforever
Director del Fútbol

2008.12.22. 21:31:42

Saviola írta:
Robee írta:nyilván nem adok igazat neki, ez egy elcseszett kijelentés volt még ha így is gondolta, de nekem az az érzésem, hogy te ebből a pár mondatából szűrted le hogy ez egy [auto_cenzúra] játékos - tévedsz. Nem magyarázkodok, elhinni nem fogod, inkább itt egy gól tőle: http://www.youtube.com/watch?v=GT3gXGHr6T8
Ah,ah. Én is rúgtam már szép gólokat,mégsem dobtak fel a youtubera.Ha értene hozzá,nem itt lenne.Egy ilyen kijelentés meg bárkitől szánalmas.
Ennyi.Ezt bárki mondja szánalmas lenne.Lesz visszhangja.Máskor hamarabb kéne gondolkodni.
Kép
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.22. 21:16:13

S akkor még szót sem ejtettünk arról az időszakról, s azokról az emberekről, akik a magyar futball fénykorában világsztárok, klasszisok voltak, s ennek ellenére ugyanúgy dolgoztak gyárban, útépítésen, építkezésen, majd amikor megcsinálták maguknak a szerencsét, úgy már csak a futballból éltek. A kedves demjén úr pedig havi 300e HUF-os fizetést nem tűrne el... UNDORÍTÓ!

Rövidre zárva: elmondtam, nem az én bajom, a klubvezetőket pedig nem értem.

Felőlem, fizessenek a saját zsebükből 10 milliót hetente ilyen fociért, de akkor szórakoztassanak, dolgozzanak, s adózzanak tisztességesen... Valamint költsenek utánpótlásképzésre, s ne vesszen el rengeteg tehetség a hazánkban uralkodó állapotok miatt...

A jelző a lényeg: undorító...
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Saviola
Júdás 2, az áruló

2008.12.22. 21:15:35

Bányász írta:Meg kritizálni azt mindenki tud de akkor miért nem Ti fociztok a DVSC-ben?Ez egy ilyen "szakma",h az ember megengedheti magának,h magasak legyenek az igényei.
Mert nem volt pénz itthon,hogy befizessenek,s hogy támogassanak.Pont ezért.Ezer gyerek van az utcán,aki oda-vissza oktatná az NB1 hatalmas sztárjait.Csak nincs keret,hogy kineveljék őket.S ők lehet,hogy a feléből,sőt,negyedéből élnek,mint ez a gyerek.

Megengedheti magának,ha a Barcában játszik,nyer BLt,bajnokságot,meg kint van VBn,EBn.Akkor megengedheti.Egy mezei,magyar,sehol el nem ismert figura nem hinném,hogy 300t kéne keressen.A semmire,tegyük hozzá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Saviola 2008.12.22. 21:16:35-kor.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.22. 21:11:52

Ne viccelj már... Én nem azt mondtam, hogy a klubjában kulcsembernek számító, már nemzetközileg is valamelyest elismert futballisták menjenek dolgozni, hanem a töltelék, aki szinte szóhoz sem jut, csak asszisztál a kispadon egész idényben...

Nekem ne mondja senki, hogy attól még rosszabb lenne a magyar foci...

Így is jó, ha van heti egy mérkőzés... Egy évben mégis hány órát tölt a munkájával egy profi futballista hazánkban? Maradjunk a földön, s ahogy mondtam, így még motiváció sincs...

Így talán rendben van, hogy a túlfizetett játékosok nem hajlandóak legalább egy félidőn át hajtani? Érdekes..., aki akar az tud..., az munkával elér bármit... Nevetséges...
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Bányász

2008.12.22. 21:05:31

torrestoni írta:Nem beszélve arról, hogy mellette egyéb munkával egészíthetnék ki a jövedelmüket, akár kétkezi munkával, s tanulhatnának szakmát is...
Persze és akkor még szarabb lenne a magyar foci mert munka mellett nem lenne ideje de tán kedve se még egy két órás edzésre.

És akkor még többen írnának ide és sírnának,h milyen [auto_cenzúra].Ez is magyar mentalitás.Csak akkor állunk ki valami mellet amikor jó,amikor tényleg kellene a támogatás akkor mindenki csak elfordul és kritizál.Amikor megy a csapatnak tele a stadion de amikor krixkrax vannak a srácok akkor üres minden.Ebben az egyben becsülöm a Fradistákat...ők ott vannak és bíznak és nekik akkor is a Fradi a csapatuk ha az Nb2es.Na mindegy.

Meg kritizálni azt mindenki tud de akkor miért nem Ti fociztok a DVSC-ben?Ez egy ilyen "szakma",h az ember megengedheti magának,h magasak legyenek az igényei.
Kép

torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.22. 20:57:36

Nem kell ezen rágódni...

Ma aki profi hazánkban, az jól él, függetlenül attól, hogy mit tesz le az asztalra, milyen ember, s a magánéletben, a focin kívül ért-e valamihez...

Egyébként se fájjon a fejünk, nem a mi pénzükről van szó, én sokkal inkább állok értetlenül az előtt, hogy ezek az emberek mire kapnak ennyi pénzt, s miért éri meg a klubtulajdonosoknak...
Persze, elszaladt a ló, s valóban, ha túl kevés fizetést kínálnának, akkor a játékosaik találnának egy másik klubot. Ez azonban új kérdést vet fel, aki 20-22 évesen ilyen jó anyagi helyzetben van, az vajon fog-e a jövőjét szem előtt tartva tanulmányokat folytatni, illetve egyáltalán mi ösztönzi arra, hogy a maximumot nyújtsa, s folyamatosan fejlődjön... Elveszik a motiváció.

Szóval nem tudom elképzelni, hogy aki belefektet ma a magyar futballba, az mit remél, s miért éri meg ilyen összegeket kifizetni egyes játékosoknak. Ebből a szempontból egységes összefogásra lenne szükség -sajnos ezt nem tudom elképzelni-, hogy a piac egyes tényezőit valóban korlátozzák, így a gyengébb képességű futballisták nyugodtan kereshetnének kevesebbet ilyen produktumért, esetleg másik klubot, jobb ajánlatot nem kaphatnának. Legalább megdolgoznának a pénzükért. Nem beszélve arról, hogy mellette egyéb munkával egészíthetnék ki a jövedelmüket, akár kétkezi munkával, s tanulhatnának szakmát is...
Szandi
Főnökasszony

2008.12.22. 20:44:56

gekkodan írta: Ismét Csongor barátommal tudok egyetérteni alattam: atomot az összes pályára.
Ja, vagy ez, vagy megszüntetni a profi focit. Minek? Itthon nincs rá szükség. Egy nagy kamu az egész. Milyen cél lebegjen a kölykök előtt? A ciprusi megyei bajnokságokban nagyobb az iram, mint itthon az első osztályban... és elég szép pénzeket kapnak érte ezek a nagyképű labdakergetők. Felháborító. Mondjuk nem is lehet mit várni a játékosoktól, ha az egész rendszerben mindenki csak elvenni akar mindenből, és hozzátenni pedig semmit. Az egész tökéletesen példázza a magyar mentalitást.
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
Válasz küldése