USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.01.01. 03:05:58

Szóval meg lettem kérdezve, hogy melyik csapatnak szurkolok
az NFL mezőnyében...
Nos én ebben az egész idényben Antiimperialista kománknak
szurkoltam, aki ugye a Cowboysnak tolja a szurkert és amikor
csak teheti, akkor nézi kedvenc csapata mérkőzéseit a NASN-en.
Én is megnéztem sokszor eléggé szélsőséges időpontokban is
Anti kedvéért Romoék meccseit és szurkoltam Antinknak, hogy
Neki kedvező eredmény szülessen egy-egy találkozón.
Ettől viszont nem váltam Cowboys-fanná, mert én az egész
NFL-t tekintem a második legkedvesebb major-szériámnak az
NHL után.
Mostanában pedig a College Football bowl-jait nézem az NASN
csatornán!
Nézem a leendő NFL-játékosokat és figyelem a játékaikat.
Az egyik döntő rendes játékidejében döntetlenre végeztek a
felek és igencsak érdekes hosszabbítás volt ezután!
Nem az NFL-ben szokásos első elért pontig megy a hosszabbítás,
hanem mindkét csapat vezethet egy-egy drive-ot a félpályától
és amelyik csapat sikerrel végez, az nyert!
Mintha az NHL alapszakasz-meccsen tapasztalható, ötperces hosszabítás
utáni szétlövése lenne!
Érdekes, annyi szent!
K.
bali 15
Director del Fútbol

2008.12.31. 14:38:10

Master19 írta:
bali 15 írta:A rájátszás ugye nem olyan odavisszavágós?
Egy meccs van ugye?
Nem-nem ott bizony már csak egy meccs van! :wink: És mindig az játszik otthon aki jobb pozicióba végzett a tabellán!
Nem olyan rég követem nyomon ezt a sportot. Mióta tudom a szabályokat is(rohadt sok van xd) azóta ez egy nagyon élvezetes játékká vált a számomra. És most már ezt is tudom. Köszi. :D
Master19
Capitá del Barça

2008.12.31. 14:32:31

bali 15 írta:A rájátszás ugye nem olyan odavisszavágós?
Egy meccs van ugye?
Nem-nem ott bizony már csak egy meccs van! :wink: És mindig az játszik otthon aki jobb pozicióba végzett a tabellán!
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2008.12.31. 14:01:15

AFC
1. Tennessee Titans 13-3 (AFC South győztes)
2. Pittsburgh Steelers 12-4 (AFC North győztes)
3. Miami Dolphins 11-5 (AFC East győztes)
4. San Diego Chargers 8-8 (AFC West győztes)
5. Indianapolis Colts 12-4 (Wild Card)
6. Baltimore Ravens 11-5 (Wild Card)

NFC
1. New York Giants 12-4 (NFC East győztes)
2. Carolina Panthers 12-4 (NFC South győztes)
3. Minnesota Vikings 10-6 (NFC North győztes)
4. Arizona Cardinals 9-7 (NFC West győztes)
5. Atlanta Falcons 11-5 (Wild Card)
6. Philadelphia Eagles 9-6-1 (Wild Card)

Nem is tudtam azt hogy az EAGLES 44-6-ra alázta a Cowboyst. Úristen.
A rájátszás ugye nem olyan odavisszavágós?
Egy meccs van ugye?
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.30. 19:12:22

Én nem rontanék el egy fél szezont hogy megtudjam...én nem hiszek Kolbban egyáltalán. Látszik rajta hogy valahogy nem érzi hogy amikor nyomás van akkor mit kell cselekedni, pedig azok a kulcsjátékok.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.12.30. 18:41:23

Én azért nem írnám le Kolbot még. Ennyi játéklehetőségből nem lehet sokat megítélni. Voltak érdekes dobásai, de majd ha látunk tőle fél szezont egyfolytában, akkor lehet megmondani hogy alkalmas lehet-e. Akit remélem hogy nyáron cutolunk vagy eltradelünk az L.J. Smith. Egyszerűen nem megy neki, tavaly se ment, idén nálam jobb volt Celek is.
Nagyon várom a Viks elleni meccset, másnap vizsgázom de szerencsére nem 1-től kezdődik a meccs, szal meg tudom majd nézni :)
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.30. 18:10:57

grecki írta:DeSean :arrow:

Lehetett volna több TD-je, valóban, az a dallasi baki valóban elég necces volt, tekintve, hogy középsuliban is eljátszotta ugyanezt a jelenetet, csak akkor szaltózva próbálta bejuttatni a lasztit az endzone-ba. De azért is kevesebb TD-t szerzett, mert Reid nem használta ki a sebességét, kb egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány hosszú passzt kapott. Illetve az sem az ő malmára hajtotta a vizet, hogy a power running game hiányában az ellenfelek megtehették, hogy mindkét safety a passz ellen védekezett. Az Atlantában vagy a Vikingsben pl. sziporkázott volna, mivel az SS állandóan fent lett volna a boxban. Majd jövőre... Szép jövő előtt áll, az egyszer fix... 8)

TO :arrow:
Ugyanezt kezdi eljátszani, mint a Testvéri Szeretet Városában, pofázik, rinyál, szítja a feszültséget. Anno nekem nagy kedvencem volt, sőt, már meg is rendeltem a mezét, de akkor sajnos (mára hála az égnek) nem volt raktáron... Utólag nagyon örülök neki, hogy lelépett, de azt azért mégis, hogy cutolni kellett egy ekkora zsugást, és nem kaptunk érte kompenzációt.
Egyetértek, Reid nem használja ki. Mondjuk ugye hát Westbrook elkapó kombóit is ki akarja használni (ami tegyük mellé nem lenne rosz), viszont szerintem McNabb sem szeret hosszúpasszolni mostanság, ami engem mondjuk meglep, mert szerintem simán menne neki, DeSean kezébe pedig lehet is dobni, mert ahogy mondtad, a sebessége megvan, nemhinném hogy lenne aki megtudná fogni. CB-nek nincs ideje ráállni, és már megvan a cath. Meglepően sok a rövid játék vele. Mondjuk ennek ellenére gyűjtögette rendesen a yardokat idén. De mondom, szerintem lapvetően soha nem lesznek olyan statjai, vagy annyi TD-je mint TO-nak, mert az Eagles szerintem a legszínesebb támadójátékkal rendelkezik. Ez szép is. Ennek ellenére én Reidet nem szeretem. Vannak primitív hibái néha. Azt tényleg szép amit elgondol, de sokszor olyan pillanatban hibázik amikor nem lenne szabad, és máskor simán megold olyanokat...
Szerintem amúgy kifelé áll McNabb és Reid is philly-ből. Reidet én nem sajnálom annyira, illett volna neki Superbowlt nyerni, McNabb viszont egy zseni, remélem még lesznek sikerei itt...a mögötte lévő QB kevés ide, folyton bizonyítja, hogy akármennyire is tehetséges, hihetetlen hurkákat tud dobni. Nem lesz belőle semmi.
California Love
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.12.30. 17:01:27

G-Jay írta:Épp szólni is akartam, hogy ideje módosítanod az aláírásod!
Nagy srác lesz DeSean-ból egyszer az tuti. Már most az egyik legjobbja volt az Eagles elkapóinak! Lehetne ugyan több TD-je (mondjuk nem kéne fél méterrel előtte eldobni a lesztit... :lol: ), de első év, még van ideje, ráadásul annyi elkapója van McNabbnek, igazán senki nem emelkedik ki.
Dallasban pl TO nem véletlenül, kapja folyton a passokat, és az sem véletlen hogy pont emiatt hagyta ott a Sasokat...
DeSean :arrow:

Rimánkodtam, hogy a drafton őt válassza ki Reid. Simán első körös lett volna, ha nem lett volna ilyen madárcsontú. Így viszont, hogy második körös pick volt, még nagyobb steal. Jövőre, ha végignyom egy teljes offseasont a liga egyik legjobb conditioning programjában (mert az Eaglesé az egyik legjobb állítólag), akkor simán felmehet 190-re.

Lehetett volna több TD-je, valóban, az a dallasi baki valóban elég necces volt, tekintve, hogy középsuliban is eljátszotta ugyanezt a jelenetet, csak akkor szaltózva próbálta bejuttatni a lasztit az endzone-ba. De azért is kevesebb TD-t szerzett, mert Reid nem használta ki a sebességét, kb egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány hosszú passzt kapott. Illetve az sem az ő malmára hajtotta a vizet, hogy a power running game hiányában az ellenfelek megtehették, hogy mindkét safety a passz ellen védekezett. Az Atlantában vagy a Vikingsben pl. sziporkázott volna, mivel az SS állandóan fent lett volna a boxban. Majd jövőre... Szép jövő előtt áll, az egyszer fix... 8)

TO :arrow:
Ugyanezt kezdi eljátszani, mint a Testvéri Szeretet Városában, pofázik, rinyál, szítja a feszültséget. Anno nekem nagy kedvencem volt, sőt, már meg is rendeltem a mezét, de akkor sajnos (mára hála az égnek) nem volt raktáron... Utólag nagyon örülök neki, hogy lelépett, de azt azért mégis, hogy cutolni kellett egy ekkora zsugást, és nem kaptunk érte kompenzációt.
bali 15
Director del Fútbol

2008.12.30. 15:53:24

Köszi G-Jay! :D
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.30. 15:16:51

Tessék bali :!:

"Az alapszakasz végeztével konferenciánként 6 csapat jut be a következő körbe, az egyenes kieséses rendszerű rájátszásba (playoffs). Minden csoportgyőztes továbbjut, illetve mindkét konferenciából a két legjobb nem csoportelső (ők a wild carddal továbbjutók). Az alapszakaszban elért eredményeik alapján a továbbjutókat rangsorolják, az 5. és 6. kiemeltek mindig a wild cardos csapatok, még akkor is, ha jobb a teljesítményük, mint egy csoportgyőztesé. A legmagasabb kiemelt mindig a legalacsonyabb kiemelttel játszik a rájátszás során, és mindig a magasabb kiemelt játszhat hazai pályán. A rájátszás első köre a Wild Card Playoffs, ekkor a harmadik, és negyedik kiemelt csapatok csapnak össze az ötödik, és a hatodik kiemeltekkel. A többi csapat szabadnapos, ők automatikusan a következő, Divisional Playoffs nevet viselő fordulóban kezdenek. Az innen továbbjutó csapatok a konferenciadöntőkben (Conference Championships) mérkőznek meg egymással.

A konferenciagyőztesek az NFL döntőjében, a Super Bowlon ütköznek meg."
California Love
bali 15
Director del Fútbol

2008.12.30. 15:06:21

Nem igazán értem az bajnokság menetét. Elvileg most jön az egyenes kieséses szakasz?
Csak annyit tudok hogy van két konferencia. Az Amerikai konf.(AFC)
és a Nemzeti konf.(NFC)
És ezekben van a két külön bajnokság és az AFC és az NFC bajnok játszik a Super Bowl-on majd Február elsején.
Valaki légyszíves magyarázza el. :(
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.30. 14:45:44

Épp szólni is akartam, hogy ideje módosítanod az aláírásod!
Nagy srác lesz DeSean-ból egyszer az tuti. Már most az egyik legjobbja volt az Eagles elkapóinak! Lehetne ugyan több TD-je (mondjuk nem kéne fél méterrel előtte eldobni a lesztit... :lol: ), de első év, még van ideje, ráadásul annyi elkapója van McNabbnek, igazán senki nem emelkedik ki.
Dallasban pl TO nem véletlenül, kapja folyton a passokat, és az sem véletlen hogy pont emiatt hagyta ott a Sasokat...
California Love
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.12.30. 12:59:07

G-Jay írta:
grecki írta:Íglz bébi! :D 8)

bocs Ati, de nem bírom levakarni az arcomról a mosolyt...
Nah grecki! Te is Eagles, vagy csak DeSean miatt?
Rég írtam már ide. Philly csak kiküzdötte azt a wildcardot, innen egyenes az út a Superbowlig :lol: :lol: :lol:
És Tomlinson is ott lesz, bár elég vicces hogy a 8-8-al az SD még csak nem is wildcardos...
Na meg az is vicces hogy a nagy majdnem veretlen szezon után a hazafik nem lesznek ott...mondjuk érthető Bréjdi nélkül, de akkor is. Asante Samuel máár nem az övék :)
Azon is meglepődtem hogy van csapat aki képes 3szor is elpuskázni a lehetőségét a szégyen elkerülésére...Detroit Lions :arrow: 0-16...szégyen.

Szerk: Krojf koma ön kinek szurkol mellesleg? Nekem még nem derült ki sry.
Bezony ám. 2004 óta töretlenül. DeSean csak a ráadás.

Krojfnak pedig nincs kedvenc csapata, ha nem haragszik meg érte, hogy helyette válaszolok... :)
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.30. 11:03:22

bali 15 írta: A San Diego-t sajnálom. A szezon elején még nagyon jók voltak. Nekik volt a legjobb támadójátékuk. Tomlinson és Darren Sproles. Ja és ezek csak running backek. Áh szerintem a Titans és a Giants fogja vívni a Super Bowl-t.
Igen félreérthető voltam. Szóval azért írtam hogy még csak nem is wildcardosok, mert nem wildcard helyen, hanem még előrébb végeztek!Ez a vicces a 8-8-al!
Persze ettől még kell nekik is wildcard meccselni!
Egyébként idén nem igazán muzsilkált Tomlinson sajnos :(
2006: 16m 348 lehetőség 1,815 yard 5.2 átl. 85T leghosszabb rush 28 TD :!:
2008: 16m 292 lehetőség 1,110 yard 3.8 átl. 45 leghosszabb rush 11 TD :!:

Aki tud 28TD-t az 11-el ne szurja ki a szemünk! Na jó nyilván a 28hoz kellett a fal előtte, de akkoris.
California Love
cps46
Entrenador del Barça

2008.12.30. 10:38:30

bali 15 írta:Az Eagles Wildcardos?
A San Diego-t sajnálom. A szezon elején még nagyon jók voltak. Nekik volt a legjobb támadójátékuk. Tomlinson és Darren Sproles. Ja és ezek csak running backek. Áh szerintem a Titans és a Giants fogja vívni a Super Bowl-t.
Bizony, az Eagles wildcardos.
A San Diego-t meg nem kell sajnálni, mert továbbmentek 8-8-al. Legfeljebb azért lehet őket sajnálni, mert a Colts-al játszanak. :D
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
bali 15
Director del Fútbol

2008.12.30. 10:32:24

Az Eagles Wildcardos?
A San Diego-t sajnálom. A szezon elején még nagyon jók voltak. Nekik volt a legjobb támadójátékuk. Tomlinson és Darren Sproles. Ja és ezek csak running backek. Áh szerintem a Titans és a Giants fogja vívni a Super Bowl-t.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.30. 10:20:55

grecki írta:Íglz bébi! :D 8)

Nah grecki! Te is Eagles, vagy csak DeSean miatt?
Rég írtam már ide. Philly csak kiküzdötte azt a wildcardot, innen egyenes az út a Superbowlig :lol: :lol: :lol:
És Tomlinson is ott lesz, bár elég vicces hogy a 8-8-al az SD még csak nem is wildcardos...
Na meg az is vicces hogy a nagy majdnem veretlen szezon után a hazafik nem lesznek ott...mondjuk érthető Bréjdi nélkül, de akkor is. Asante Samuel máár nem az övék :)
Azon is meglepődtem hogy van csapat aki képes 3szor is elpuskázni a lehetőségét a szégyen elkerülésére...Detroit Lions :arrow: 0-16...szégyen.

Szerk: Krojf koma ön kinek szurkol mellesleg? Nekem még nem derült ki sry.
California Love
Krojf

2008.12.30. 07:50:08

És hogy az előttünk álló wild-card-hétvége hol és miként alakul?
NASN, szombat, 22:30: Atlanta-Arizona,
vasárnap hajnali 02:00: Indianapolis-San Diego,
vasárnap este 19:00: Baltimore-Miami,
valamint 22:30: Philadelphia-Minnesota.
A Sport1 mindkét napon a 22:30-kor kezdődő meccseket adja,
így ki tudjátok böngészni őket!
Akinél pedig van otthon NASN, az minden Playoff-meccset élőben
láthat!
K.
Krojf

2008.12.30. 07:38:55

Master19 írta:
Krojf írta:Valamint Antiimperialista koma tiszteletére 14:30(f.!): Dallas-Philadelphia.
K.
Kedves Krojf koma a Dallas-Philly meccset melyik tv közvetiti?Mert a sport1 műsorát megnéztem,de ott nem találtam! :roll:
Kedves Master19 Koma!
Amint visszanézed a programajánlómat látsz egy nagybetűs NASN-
feliratot! Ami alatta szerepel, azt kivétel nélkül ez a csatorna adja!
Ami pedig nincsen ez alatt a felirat alatt és már a Sport1 feliratot
látod, az értelemszerűen a Sport1 műsora!
Furcsa, hogy ilyet még utólag értelmeznem kell...
Egyébként a NASN (február 1.-től ESPN America!) elérhető a
UPC Direct, - Kábel Tv, T-Home Sat Tv, egypár hazai kábelszolgáltató
műsorán!
K.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.12.29. 11:52:54

Íglz bébi! :D 8)

Barcaforever
Director del Fútbol

2008.12.29. 10:29:24

cps46 írta:Na szép kis meccs volt a Sport1-en. NY Jets - Miami Dolphins 17-24.
Favre 1 TD, 3 INT, ezzel gyakorlatilag meg is nyerte a meccset a Miami-nek, főleg a saját 20-asán eladott labda volt gyönyörű. :oops:
Miami nagyon tetszett ezzel a sok trükkös játékkal, és a tavalyi 1-15 után most 11-5-tel meg is nyerték a csoportjukat, ezzel a szintén a 11-5-ös New England búcsúzott (ez azért szerintem genyóság, hogy máshol egy Arizonának csak annyit kell csinálnia, hogy 6x megveri a csoportellenfeleit, és már 9-7-tel meg is van a rájátszás, itt meg a 11-5 is kevés). Na mindegy, a Pats Brady nélkül valszeg amúgy se jutott volna sokáig.
Dallas is nagyon okosan elérte, hogy sima továbbjutás helyett ki-ki meccset kelljen játszania a Philadelphiával, ahol aztán semmi esélye nem volt (44-6) :oops:
Detroit 0-16, ennél legalább már nincs lejjebb. Talán jövőre nekik is 11-5 lesz, ami új NFL csúcs lenne (11-es javulás) :)

Én egyértelműen Colts-Giants döntőt várok, tehát az tuti nem lesz :lol:
Emberpalánták ez Dolphins nehogy vmi élő torpedóvá változzon és elég nagy meglepetést okozzon. :roll: Ami nem is lenne olyan nagy baj számomra, mert hihetetlenül szinesen játszanak.És az offensive fal gyönyörűen védi meg Penningtont.

A Chargers megsemmisítette a Denvert. 52-21 :twisted: :twisted: =D> =D> :-({|= :-({|= \:D/ \:D/

Fúh de kemény vége lett, de végül bennvagyunk. 8) Go Chargers :!:
Kép
cps46
Entrenador del Barça

2008.12.29. 02:15:22

Na szép kis meccs volt a Sport1-en. NY Jets - Miami Dolphins 17-24.
Favre 1 TD, 3 INT, ezzel gyakorlatilag meg is nyerte a meccset a Miami-nek, főleg a saját 20-asán eladott labda volt gyönyörű. :oops:
Miami nagyon tetszett ezzel a sok trükkös játékkal, és a tavalyi 1-15 után most 11-5-tel meg is nyerték a csoportjukat, ezzel a szintén a 11-5-ös New England búcsúzott (ez azért szerintem genyóság, hogy máshol egy Arizonának csak annyit kell csinálnia, hogy 6x megveri a csoportellenfeleit, és már 9-7-tel meg is van a rájátszás, itt meg a 11-5 is kevés). Na mindegy, a Pats Brady nélkül valszeg amúgy se jutott volna sokáig.
Dallas is nagyon okosan elérte, hogy sima továbbjutás helyett ki-ki meccset kelljen játszania a Philadelphiával, ahol aztán semmi esélye nem volt (44-6) :oops:
Detroit 0-16, ennél legalább már nincs lejjebb. Talán jövőre nekik is 11-5 lesz, ami új NFL csúcs lenne (11-es javulás) :)

Én egyértelműen Colts-Giants döntőt várok, tehát az tuti nem lesz :lol:
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
miihii
KHAL

2008.12.28. 21:57:41

Master19 írta:
Krojf írta:Valamint Antiimperialista koma tiszteletére 14:30(f.!): Dallas-Philadelphia.
K.
Kedves Krojf koma a Dallas-Philly meccset melyik tv közvetiti?Mert a sport1 műsorát megnéztem,de ott nem találtam! :roll:
Krojf Koma az NASN nevezetű csatornára értette sztem a Jets-Miami-n kívüli derbiket.
De neten is tudsz meccset nézni (rojadirecta.com) én épp a Saints-Carolina csörtét követem.Naon jó kis meccs és még izgi is lehet a vége.Az első félidőben elhúzott a Panthers 20-3ra,azóta meg kapaszkodik a NO.Brees naon viszi a csapatot.Az tusó negyedre fordulva még -13.Most beért a NO,majd 1-2-3-puntra kényszerítették a Párducokat.Így a zsuga a Szenteknél,még 4 perc.
És 2 gyönyörű játékkal máris a 20 yardon.
Brees megdöntheti az egy idényben elért legtöbb yardot,Marino csúcsát.402 yardot kellene csinálnia.
SZZZÉÉPP PASSSZ,DREW!
TD!Jó a jutalom is,vezet a Saints a végére!
Már cs 16 yard kell Drewnak és NFL RECORD.
Hú mekkora derbiiii!GO SAINTS!

Jah,és egy másik rekordgyanú:a Lions ég a Sajtfejűek ellen 10 ponttal,6 perccel a vége előtt.Meglehet könnyen a 0:16 :shock:

Szerk.:
Nyert a Carolina egy FG-vel a végén.Egy mp-e maradt a NO-nak egy felívelésre,de nem találta a célpontját Brees.Így se győzelem,se rekord a QB-nak.Azért második playaként 5000 yard fölött dobni,megsüvegelendő! =D>

Szerk.2:
Na és visszatérve az első meccshez,a Philly elég szépen fenekeli a DALLASt :cry: :x 27:3 a félidő.Elég indiszponált a Kovboj gárda,a hazaiak pedig könyörtelenül kihasználnak minden hibát.Innét még fel lehet e állni?Elvileg igen,hisz' ez az NFL,de elég kilátástalan...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Master19
Capitá del Barça

2008.12.28. 20:09:39

K.
Kép
McLovin
Capitá del Barça

2008.12.27. 00:39:32

Én szeretem a kosárlabdát, de nem vok fanatikus. Ismerem a nagy csapatokat a NBA-ban, és ha el tudok csípni egy meccset, akkor általában meg is nézem. Engem a foci köt le legjobb, de ha van egy olyan technikás sport, mint a foci, akor az a kosárlabda! :) Am, nincs kedvenc csapatom, de ha választani kéne, akkor a Celtic! :)
Kép
HAJRÁ BARÇA, HAJRÁ ATHLETIC BILBAO, HAJRÁ SPORTING PORTUGAL!!! :D :D :D
http://video.szon.hu/video/35062/mi-a-m ... -megmondja ---> legjobb!!! :D
"Magyarnak születtem!" - Kárpátia
:twisted: Heavy Metal!!! A Legszentebb Műfaj!!! :twisted:
Válasz küldése