Van egy áruhitelem az OTP-nél.Tegnap kaptam tőlük egy számlát 900 HUF-ról,késedelmi díj (hivatalos nevén:MONITORING TEVÉKENYSÉG KÖLTSÉGE).A múlt havi csekkemet 15-e helyett 17-én adtam fel,ezért a bünti.Hibáztam,benyelem

Számla kelte:
2008.12.23.
Fizetési határidő:
2008.12.15!
Kézhez kaptam:
2009.01.09. (hetedikei pecsét van a borítékon)

Nem egyszerű,mi?Dec 23-án kiállítja,h 15-ig fizessem be!Időgépet nem mellékeltek a számlához

Hívom az ügyfélszolgálatot:
Bocsi,téved a gép a dátummal,ilyen van.De azért cs fizessem be,az összeg stimmel.Írjam hozzá a 900at a januári részlethez és rendben is van.
Aha,ekkor eldöntöttem,h hétfőn tuti bemegyek személyesen inkább.
Ma egy újabb OTP-s levél várt itthon!Ebben értesítenek,h nem fizettem be a fizetési határidőig (ami egyben a levél kelte: 2008.12.23!) a 900 Forintot a januári részleten kívül (aminek az esedékessége jan 15-ig van),így továbbra is 8500 HUF saram van náluk.Intézzem el,különben bajok lehetnek.
Egy kis matek:
havi 6600 HUF a törlesztőm,plusz ez a 900 bünti nálam = 7500!Ezek meg kiszámláztak 8500ról!

Fejem elpossz,újra hívom a Keziccsókolomot,h ugyan árulja már el,h mi ez.Bepötyögtet,nagynehezen kiderült,h valóban 7500 a saram,ismét hibázott a rendszer,már beleszámolta a késedelmi díjat is!A kérdésemre,h ugyanaz a rendszer számlázott ki 8500at és írja ott neki a képernyőjén,h mégis cs 7500?Akkor most h is van ez?"Ugyanaz a rendszer,de más a program."Ahha.Mindenképpen menjek be személyesen a zegi fiókba és ott lerendezhetem ezt a helyszínen.
Naná,h bemegyek,sztem lesz nemulass

A kisablakos hölgyemény ha egyszer is említi,h a gép hibája,odahívatom a rendszergazdát v informatikust v ilyesmit és lenyeletem vele a leveleit az tuti!

Nem egyszerűek ezek,nem igaz?

CCCCC...

Én hülye,h nem vittem magammal a bankszámlaszámomat anno,így átutalással fizethetném a csekkek helyett és nem lenne ez az egész.

Érdekességként:
Faterom ugyanígy részletezik az OTP-nek,de ő utalással.Novemberben megkapta a bankszámlakivonatát,ezen látta,h kétszer vették le a törlesztőt a számlájáról:asszem 7-én és 20-a körül.És közvetlenül ezzel párban kapott levelet az OTP-től is,h nem sikerült teljesíteni előző hónapban az utalást,ezért csekken fizesse be az összeget.AZ ADOTT HÓNAPBAN HARMADSZOR!!!Na Ő is bement és "finoman" elbeszélgetett pár emberkével erről.Utánanéztek:
A rendszer hibázott!(Micsoda véletlen...)Azt mondta elnézést nem kértek,cs annyi volt,h "mit aggódik,vissza fogják utalni a második tételt és annyi".Jah,annyi.Vajon hány embernek a számláját húzták már meg így,akiknek esetleg fel sem tűnt?!
Gratulálok,OTP (rendszer)!

Bocs,h hosszú és érdektelen esetleg számotokra,de gondoltam alkalmas erre ez a topic