Balinho írta:Megmondom őszintén szezon elején nagyon dühös voltam a vezetőségre (főleg Txikire), hogy nem igazoltunk támadó, szervező középpályást Deco helyére. A Rijkaard-csapatból való nagy kiábrándulásomban el is felejtettem, hogy mire lehet képes ha visszakapja a karmesteri pálcát.
Olyan érzésem volna vele, mintha valaki transzcendens a pálya fölül mozgatná a szálakat, vezényelné a csapat játékát. Vele olyan olajozottan működő precíziós műszerként működünk. Hihetetlen egyensúlyt teremt a csapatrészek közt, eloszt, mozgat nem találok rá szavakat. Fenomenális.
Én úgy véltem Hlebet igazolták Deco helyére. De lehet fölösleges volt.
Xavi idén talán feljebb játszik, mint az utóbbi években, és ez nagyon pozitívan hatott rá. Azon kívül, hogy nyár eleje óta csúcsformában van, olyan rendszert dolgozott ki Pep, hogy Xavi sokkal jobban belefolyik a támadásokba. Régebben rengetegszer vissza kellett lépnie a védőkhöz közel, manapság ez ritkábban esik meg. Ha jól tudom, 11 gólpassznál jár már, ez a szám önmagáért beszél... Nem is értettem a vezetőket a szerződéshosszabbítása kapcsán, számomra az, hogy egy ilyen kincset be kell biztosítani, evidens, mint a disznósz@r.