Aranylabda & FIFA Év Játékosa 2008

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri idén a France Futbol aranylabdáját ?

Lionel Messi
111
41%
Cristiano Ronaldo
104
38%
Xavi Hernandez
50
18%
Egy másik játékos...
8
3%

Szavazatok száma: 273
cps46
Entrenador del Barça

2009.01.14. 17:50:16

Barcaforever írta:Véleményen szerint 1 probléma van ezzel a 2 díjjal.Rosszkor van a gála, amit mi se mutat jobban, mint, h a legjobb 5 játékos közé befért Kaka.

Ezt a díjat nem évre hanem szezonra kéne adni normálisan júniusban, vagy esetleg július végén Vb vagy Eb miatt.Így tiszta lenne, h vki a kiegyensúlyozottan jó teljesítményéért kapja.Tegyük fel júniusig Ronaldora teszem a voksom, de pl szeptembertől csak a Barcáról és Messiről szólt a szezon első fele, nah most akkor mi van?

Ezért szerintem májusban kéne ezeket a díjakat átadni.
Ezzel egyet tudok érteni. Miért nevezik "év játékosa díjnak", ha csak az év elejét nézik? Ha már az aranylabdánál a címeket nézik, legalább itt kellene valamit újítani.

Amúgy az összes egyéni díjjal az a baj, hogy arra adják, hogy ha a csapatod megnyer mindent, akkor te vagy a legjobb játékos. Szerintem ennek pont fordítva kellene lennie: azért nyer a csapat, mert te vagy a legjobb. Vajon CR jobb játékos lett attól, hogy Terry kihagyta a 11-est? Én nem hiszem. A szavazók szerint igen. Ennek ellenére nem érdemtelenül nyert, de azért szerintem szorosabb is lehetett volna Messivel.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
Barcaforever
Director del Fútbol

2009.01.14. 17:33:12

Véleményen szerint 1 probléma van ezzel a 2 díjjal.Rosszkor van a gála, amit mi se mutat jobban, mint, h a legjobb 5 játékos közé befért Kaka.

Ezt a díjat nem évre hanem szezonra kéne adni normálisan júniusban, vagy esetleg július végén Vb vagy Eb miatt.Így tiszta lenne, h vki a kiegyensúlyozottan jó teljesítményéért kapja.Tegyük fel júniusig Ronaldora teszem a voksom, de pl szeptembertől csak a Barcáról és Messiről szólt a szezon első fele, nah most akkor mi van?

Ezért szerintem májusban kéne ezeket a díjakat átadni.
Kép
hihetetlen
Barça C

2009.01.14. 13:19:34

Persze, C.Ronaldo nyerte. Megérdemelte(sok gól, trófeák)
De Messi jelen pillanatban a Földkerekség legjobbja(mint ahogy rajtamkívűl sok nagy fociágyú is vallja) és sztem ő még sokkal nagyobb magasságokba is fog emelkedni, ha így halad...(lásd: Pelé,Maradona..)
Akkor C. Ronaldo meg egy lesz az év focistái közül :) Szóval, idén megérdemelte, de sztem Messi nagyobb játékos!!! (lesz..)
xavi4ever
Barça C

2009.01.13. 09:09:08

hát a Ronaldo nyerte....természetesen nem véletlenül...megérdemelte... :roll: ...dhe én akkoris Xavi-nak szurkoltam...
Grege
Capitá del Barça

2009.01.13. 08:09:49

Azért ez no comment:

http://www.goal.com/en/news/1706/barcel ... aldo--kaka

Ronaldoét hallottam, de Kakanak is tetszik, ahogy a Barca játszik... :wink:

Ez, rettegjetek! :twisted:
Andris
Adminisztrátor

2009.01.13. 01:40:54

Én továbbra is azt mondom, Xavinak adtam volna mindkét címet. Dehát kár ezen bosszankodni, igazából nem sok jelentősége van ennek az egésznek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.13. 01:30:39

ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik. reménykedjük, hogy messi idén kibírja sérülés nélkül. lehetett peche is eddig, annyira azért nem szívott, mint ronaldo, neki komolyabb bajai voltak.
(ezt le is kopogtam)

a fiatalon való kiégéstől jobban félek
Aprieto

2009.01.13. 01:27:40

Hali!

Szerintem itt sincs sok ok a felháborodásra, akár csak az Aranylabdánál... Messze többet tett Ronaldo 2008-ban le az asztalra mint bárki más. Nekem ez a meglátásom, nem csatár és mégis rengeteg gólt szerzett, az EB kivételével gyakorlatilag a számára 2008-ban megnyerhető címek lényegi részét megnyerte. Az elsőszámú játékosa volt csapatának. Gyors, szemetgyönyörködtető volt a játéka. Ennél több nem kell. Vagy talán Messi ennél többet tett volna le? Háááááááááát..... :oops:

Én azt mondom, mindamallett hogy imádom Messi játékát, hogy ha a Barca megnyerte volna a bajnokságot pl. tavaly akkor sem hiszem hogy több szagolnivalója lett volna a cucchoz, mint így. Plusz hónapokig nem is játszott sérülései miatt.
És így is második lett mindkét "versenyben". Az nagyon szép eredmény.

Sokan meg már most odaadják neki a 2009-es lasztit, meg minden egyebet... :roll: Innen lehet nagyot pottyanni... 2 hét telt el az évből, oké hogy most így játszik... és? Volt olyan éve eddig mikor nem volt sérült hónapokig? Aki ilyen fiatalon ennyit van "begipszelve" lsd. Ronaldo.... annak az izmai vagy inai vagy egyáltalán egy-egy testrésze nem bírja a sorozatosan nagy megterhelést. (Hogy ez kapcsolatban van-e azzal, hogy hormonokat szedett nem tudom, de gyanús...)
Remélem nem lesz sérült, folyamatosan tud játszani és nyer is a csapattal idén. Akkor lehet nagy esélye.
Egyébként lehet megint hülyének leszek nézve, de ezen az év játékosa szavazáson én Messi elé tettem volna pl. Xavit. Mert hogy jóval többet tett 2008-ban a csapatért az tuti. Emellett egy nem gyenge EB-t produkált és nyert is.
Tourét inkább hagyjuk, nem kedvencem :) ...és szerintem amit ő játszik hozza Keita vagy a tejfölösszájú Busquets is. De ez már off :)

Üdv!

Bocsi,h ide írom bele, de teljesen egyetértek :D Nagyon reálisan látod a dolgokat, respekt :!: Ha az évet két részre osztjuk, akkor EB előtti időszakban Xavi és Messi kb azonosat tett, de nem volt mindenesetre Messi annyira lenyűgöző mint ősszel, Xavi ősszel, és az EB alatt is rendkívül jól kente, szóval bőven van igazságod :wink: Aranylasztival kapcsban is, Messinek óriási esélyei lesznek HA lesz legalább egy jelentős trófea (PD/BL, esetleg mindkettő , akkor meg tuti) és nem lesz jelentős sérülése...akkor igen, ebben kell bízni, és akkor nem lehet vitás. de ne kiabáljuk el a dolgokat, láttunk már sajnálatos eseteket. :?
Ozsi
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.13. 01:25:36

Ruud-ot se becsülöm le, mert nagyon is jól csinálja, mindig ott van ahol kell, ez a feladata, Cr azért sokoldalúbb mint Ruud, több feladata is van,de az tény,h a holland szakmája (csatár) egyik mestere. nem kicsinyítem az érdemeit,de cr több területen is 'focizik', és ezek mellé párosultak a találatok.

na de már elég off, jól kiveséztük :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.12. 23:50:02

ozsimiki írta:
chi omega írta: szóval nem érzem azt, hogy CR a zsenialitásával, kreativitásával, istenadta tehetségével emelkedne ki, sokkal inkább azt, hogy a sebességével, erejével, mindent legyőző akaratával, mentális kondíciójával, és az ezekből együttesen következő effektivitásával. ilyen tekintetben példamutató minden játékos számára. de nem érzem, hogy játéktechnikailag sok olyat tudna, amit mások ne tudnának. ellenben messi..
jól látod, egyet is értek, de azért jegyeztem meg amit, mert ez az 5méterről bepassz kategória kicsit furán jött le nálam, azért nem lehet így leegyszerűsíteni a találatait. szntem. ruud-ét le lehet pl, de cr sokszor magának csinálta meg a helyzetet,és ha nem akkor sem volt evidens ahogy közelített a laszti felé,h az gól lesz, emiatt írtam,h nem olyan sablonos gólok voltak ezek 5méterről...
természetesen volt olyan is ami egy oszlopról is bepattant volna,de szntem 42ből ha 3-4 max.
ok, tényleg túlzás volt, amit a fórumozótárs írt, bár szerintem ruudot sem kell lebecsülni, ő is hasonló gólgép, és nem csak 5 méterről
az INZAGHI :DDDDDDDD
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.12. 23:43:15

chi omega írta: szóval nem érzem azt, hogy CR a zsenialitásával, kreativitásával, istenadta tehetségével emelkedne ki, sokkal inkább azt, hogy a sebességével, erejével, mindent legyőző akaratával, mentális kondíciójával, és az ezekből együttesen következő effektivitásával. ilyen tekintetben példamutató minden játékos számára. de nem érzem, hogy játéktechnikailag sok olyat tudna, amit mások ne tudnának. ellenben messi..
jól látod, egyet is értek, de azért jegyeztem meg amit, mert ez az 5méterről bepassz kategória kicsit furán jött le nálam, azért nem lehet így leegyszerűsíteni a találatait. szntem. ruud-ét le lehet pl, de cr sokszor magának csinálta meg a helyzetet,és ha nem akkor sem volt evidens ahogy közelített a laszti felé,h az gól lesz, emiatt írtam,h nem olyan sablonos gólok voltak ezek 5méterről...
természetesen volt olyan is ami egy oszlopról is bepattant volna,de szntem 42ből ha 3-4 max.
Kép
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.12. 23:37:15

szerintem is szépek a befejezései, de én olyan őrjítően különlegeset egyikben sem érzek (nézzünk csak meg egy henry vagy ronaldinho gólösszeállítást..). én is inkább a koncentrációt emelném ki. ez az ember úgy rugdosta a gólokat, mint a gép.
viszont pl azt, hogy rézsutosan közeledik a kapu felé, majd egy sarkazással irányt vált keresztbe és beküldi a hosszúba, meccsenként 10szer megpróbálja. nekem ez kicsit sematikus, még ha szép is. amikor meg besarkazta valami szöglet után a kapuba, azt is erősen túlértékeltnek éreztem, sokan megcsinálják egy szezonban (legutóbb raúl). persze, szép volt az is, de. vagy a szabadrúgásai: sehol egy okos, elegáns csavarás, megküldi bikából, és persze nagyon jól néznek ki, de.
szóval nem érzem azt, hogy CR a zsenialitásával, kreativitásával, istenadta tehetségével emelkedne ki, sokkal inkább azt, hogy a sebességével, erejével, mindent legyőző akaratával, mentális kondíciójával, és az ezekből együttesen következő effektivitásával. ilyen tekintetben példamutató minden játékos számára. de nem érzem, hogy játéktechnikailag sok olyat tudna, amit mások ne tudnának. ellenben messi..
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.12. 23:30:55

akkor 50 :D de a közelebbi gólok nagy része sem olyan kategória,h csak bele kell tennie a lábád,és üres kapuba bepasszolni...no mind1, szntem nagyon szép megoldásokat választott jó sok esetben, és továbbra is tartom,h rengeteg látványos gólt szerzett.
Kép
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.12. 23:16:53

ozsimiki írta:
Etooka írta: csupán lődözte a gólokat, azt is 5 m-ről...De persze ott kellett lenni,koncentrálni meg minden egyéb :!:
már bocsi,de ez hülyeség, pont ,h ha lőtt gólt, az nem az átlagos kategóriába tartozott, találatai 70-80% nagy,és szép találat volt, és a maradék volt esetleg olyan ami nem hagy nagy nyomot maga után...

összekevered ruud-al, meg társaival :wink: :D
http://www.youtube.com/watch?v=F-j47a3-Lt0

hát nem tudom
Rumig
Entrenador del Barça

2009.01.12. 23:15:33

Csak azt nem értem, h a 2008-as teljesítmény alapján Kaká hogyan előzte meg Xavit :?: :roll:
Amúgy meg sztem ez a díj azért elég mérvadó, nem kell lehúzni csak azért, mert Cé nyert, aki egyébként (mint többen is írtátok) abszolút megérdemelte. (Elég azt megnézni, h a MU szvsz jobban függ CR-től, mint mi Messitől, ami nem Messi lebecsülése, hanem a Barca dicsérete)
A szimpátia meg itt nem szempont.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.12. 23:04:40

Etooka írta: csupán lődözte a gólokat, azt is 5 m-ről...De persze ott kellett lenni,koncentrálni meg minden egyéb :!:
már bocsi,de ez hülyeség, pont ,h ha lőtt gólt, az nem az átlagos kategóriába tartozott, találatai 70-80% nagy,és szép találat volt, és a maradék volt esetleg olyan ami nem hagy nagy nyomot maga után...

összekevered ruud-al, meg társaival :wink: :D
Kép
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.12. 22:27:08

szerintem is tökéletes. főleg, hogy már kétszer is volt második. 21 évesen ezt ki mondhatja/mondhatta el magáról még? nem túl sokan. 22 évesen pedig besöpör mindent
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.01.12. 22:22:44

Az az érzésem, hogy Messinek tökéletes ez a második hely!Nem kell mindent 20 évesen megnyernie :wink:

Mi lenne a motivációja,ha most megnyerne mindent?!Jó lesz neki jövőre is az aranygolyó...

Cé meg örüljön neki, ezt most valóban megérdemelte, habár szerintem a tavasszal már "semmi" egyebet nem nyújtott, csupán lődözte a gólokat, azt is 5 m-ről...De persze ott kellett lenni,koncentrálni meg minden egyéb :!:

Jövőre Messi nyeri,mögötte Alves, aztán 3.-nak befut Touré :lol: Szép kis sor lenne :D
.
szajko
Director del Fútbol

2009.01.12. 22:06:08

Most megérdemelte ez tény. De jövőre esélye se lesz rá, ahogy senkinek se, mert már Messi most megnyerte! :D
Grege
Capitá del Barça

2009.01.12. 21:53:50

Srácok!

1. Lehet dumálni, de C. R. megérdemelte a tavyli szezonja miatt, amihez hasonlót max Ronaldo csinált még régen. Bár utálom, de így van.

2. Jobb nekünk így idén... Ha esetleg összekerülnénk a Manchesterrel idén, akkor higyjétek el, h Messi 3-szoros erővel fog hajtani, h bizonyítson, ami amúgy talán fordítva lett volna.

3. Láttuk már soxor sajnos, h ezek a díjak mit csinálnak a játékosokkal. Általában a köv. szerzokban nehézkesen megy a szekér, erre sincs szükségünk.

4. Messi meg fogja kapni, ha nem most, majd jövőre, ha nem akkor, majd azután, van ideje... Sajnos mindig is címekért adták ezeket a díjakat, és ha belegondoltok, ha most nem kapta volna meg DR, akkor joggal kérdezte volna, h mi a f...t kellett volna még tennie, h megkapja. Legyen vele boldog, remélem megelégszik vele, mert jövőre nem lát ilyet, csak más kezében.
Bogika87
Jugador d'estrella

2009.01.12. 21:50:52

Ezért is imádom a Barcelonat mert akármennyire nagy sztárok a fiaink azért egyik sincs elszállva..pedig aztán lehetne rá okuk 8) 8) 8)
Annyira látszott rajtuk hogy a Földön járnak,bár Messi igazán kihúzhatta volna magát(nagyon laza volt) :D :D semmivel nem kevessebb mint az agyonbarnitózott+szájfényes Ronaldo,de ebböl is látszodik h szerény és remélem az is marad :oops:
Xavi meg =P~ :D
¡¡¡ Boti, boti, boti Madridista qui no boti!Salude los Campeones!!!
¡¡¡ Copa,Lliga i Champions!!!
Messi199
Jugador d'estrella

2009.01.12. 21:50:27

Mennyen csak úgyis semmivé fog válni , mint a legtöbb játékos aki oda igazol ,jövőre ugysem nyer semmit :)... Messié a jövő :P
Tots Unit Fem Forca !!
Danka00792
Director del Fútbol

2009.01.12. 21:44:32

Drigo írta:
Danka00792 írta:Most sorsolnak. Mindenki Eurosport -ra, Messi-nek nyernie kell. Istenem de izgulok. :oops:
És akkor azért voltak öten, hogy mindeki kihúz egy számot és így lesz meg az ötös-lottó?
Tényleg, nem is tünt fel hogy mekkora ökörséget irtam. :roll: :lol:
(Egyébként "odaát" néhányan ugy örülnek CR gyözelmének, mintha az ö játékosuk lenne. Meglepöen sok Madridista kezdte el isteniteni, mióta voltak ilyen pletykák, hogy CR megy a Real-ba.)
Buitre
Jugador d'estrella

2009.01.12. 21:32:50

kkora arca van és mégis mindent megnyer.
ez a kettő hogy jön össze? :shock:
Lionel Messi Fan
Jugador d'estrella

2009.01.12. 21:30:14

Hogy nekem ez a C.Ronaldo milyen unszinpatikus. Ekkora arca van és mégis mindent megnyer. Attól mert tud nem kellene ennyire villógnia. Idén remélem semmit sem nyer a Manchesterrel. Remélem innetől kezdve a Barca és Messi következik
„Leo a legjobb. Kaká és Ronaldo jók, de amit ő tud alkotni a pályán, az összehasonlíthatatlan más megoldásokkal…”
Lezárt