Kérdések, észrevételek a FÓRUMMAL kapcsolatban

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ötletelés a fórum átalakításához:

Cali vázlata:
4
80%
https://docs.google.com/document/d/17Z- ... 9ctPs/edit" target="_blank
1
20%
Ehhez lehet ötleteket írni még ide a topicba, amik aztán összegezve lesznek.
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 5
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.24. 22:55:28

Nah így már értelmet nyert akkor. Jó, újabb topik a nem nézem többet státuszba :lol:
Azért véleményt a félidőről írhatok a Bajnokik topikba?
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Andris
Adminisztrátor

2009.01.24. 22:54:01

G-Jay írta:Elnézést a kérdésért, de most komolyan csak engem zavar az, hogy az Élő közvetítések topik tele van egyszavas hsz-ekkel, és ráadásul felük még csak nem is a meccshez tartozik.
Mire jó az, hogy valaki beírja, hogy de szép lövés, vagy hogy lőjj már, vagy ilyesmi?
Azért néztem be, mert neten nézem a meccset, és így könnyebben tudok betekingetni a véleményekre, de sajna az értelmes hsz-ek azonnal el is tűnnek a többi miatt...ha csak nekem gond akk elnézést.
Igazság szerint ez a funkciója. Hogy meccs alatt máshova ne menjen ilyen. :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.24. 22:52:46

Elnézést a kérdésért, de most komolyan csak engem zavar az, hogy az Élő közvetítések topik tele van egyszavas hsz-ekkel, és ráadásul felük még csak nem is a meccshez tartozik?
Mire jó az, hogy valaki beírja, hogy de szép lövés, vagy hogy lőjj már, vagy ilyesmi?
Azért néztem be, mert neten nézem a meccset, és így könnyebben tudok betekingetni a véleményekre, de sajna az értelmes hsz-ek azonnal el is tűnnek a többi miatt...ha csak nekem gond akk elnézést.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára G-Jay 2009.01.24. 22:54:09-kor.
California Love
Hidegkutis
Barça B

2009.01.24. 13:43:08

Master19 írta:
Stelios írta:Mi a problémája a eurobarcának? Naponta többször kihagy, és néha eszméletlenül lassú. Kétlem, hogy a gépemmel vagy a nettel lenne a probléma, mert a többi web kifogástalanul bejön. Az elmúlt 15 percben sem volt elérhető az oldal, és most is lassú.

Többieknek nem?
Nálam semmi :wink: Szerencsére,mert régebben nekem is volt ilyen problámám,de mostanában semmi!Nem csak te jelezted már egyébként :roll:
Velem is ugyan ez van....
gonosz
Jugador d'estrella

2009.01.24. 13:41:22

Bocs moderátorok, kiszedtem már az aláírásom....átszabom a szemetet! :lol:
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.01.23. 20:45:15

Poker topikba mi rosszat írtam,h törlődött a dolog? :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2009.01.15. 18:27:33

Nekem is belassult az oldal betöltése, és 1-2 ilyen error kapok (az előbb is ezt kaptam):
Error képe
:roll:

Szerk.: Honlapos topikba írjunk erről!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Slither 2009.01.15. 18:37:16-kor.
Bányász

2009.01.15. 18:24:19

Valami tényleg van mostanság...

Az se lehet véletlen,h most 18.23kor én vagyok az egyetlen regisztrált felhasználó az oldalon... :roll: :)

Szerk:azt már én is kaptam párszor amit Slither...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bányász 2009.01.15. 18:32:04-kor.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Master19
Capitá del Barça

2009.01.15. 18:09:23

Stelios írta:Mi a problémája a eurobarcának? Naponta többször kihagy, és néha eszméletlenül lassú. Kétlem, hogy a gépemmel vagy a nettel lenne a probléma, mert a többi web kifogástalanul bejön. Az elmúlt 15 percben sem volt elérhető az oldal, és most is lassú.

Többieknek nem?
Nálam semmi :wink: Szerencsére,mert régebben nekem is volt ilyen problámám,de mostanában semmi!Nem csak te jelezted már egyébként :roll:
Kép
Stelios
Jugador del Barça

2009.01.15. 18:00:05

Mi a problémája a eurobarcának? Naponta többször kihagy, és néha eszméletlenül lassú. Kétlem, hogy a gépemmel vagy a nettel lenne a probléma, mert a többi web kifogástalanul bejön. Az elmúlt 15 percben sem volt elérhető az oldal, és most is lassú.

Többieknek nem?
Bányász

2009.01.15. 14:24:50

Varga Tamás írta: Korábban én is beleestem abba a hibába, hogy a véleményemet úgy fogalmaztam meg, hogy az überelhetetlen. Rossz felfogás, igyekeztem is elhagyni.
A legnagyobb baj sztem ez.Sokszor és sokan úgy írjátok le a véleményeteket,h az gyakorlatilag támadhatatlan.Mintha világigazságot írtatok volna le...ha pedig valaki megteszi azt,h megtámadja akkor nagyon sokszor hatalmas vita indul ki belőle.

Volt,h már zavarta a szemem egy-egy hsz hangvétele(és nem a káromkodás miatt) és ilyenkor sokat ud segíteni és enyhíteni a hsz-n egy szvsz.Mert ezt már megjegyeztem máskor is Veled kapcsolatban de igaz ez másokra is,h néha úgy írtok le egy egy gondolatot mintha felsőbbrendűek lennétek(lehet ezt csak én érzem így a fórumon akkor bocs).

A másik dolog pedig amikből a viták történnek azok az egyes játékosokról alkotott vélemények.
Az hagyján,h azt is sokszor úgy írjátok mintha szentírás volna és meggyőzni még ész érvekkel se lehet titeket.De sokszor elvetitek a sulykot.(nyilván más is).

És hiába van igaza Steliosnak,h megfogalmazzátok értelmesen és érvekkel alátámasztjátok a véleményeteket ha mondjuk ilyenek szerepelnek benne,h"ma is sz*r",mehet a lecsóba stb.

Mert azt is tiszteletben kellene tartani,h lehet éppenséggel valakinek a kedvenc játékosáról van szó.És nyilván igyekszik valamilyen úton módon megvédeni Őt(csak mindenkinek más a fegyvere).

Na ennyit akartam.
Kép

Zozzy 5
Llegenda del Barça

2009.01.15. 14:16:59

Varga Tamás írta:Zozzy!

Nemcsak Nálad lassú, nálam is, már vagy 1,5 hete. Olyan lassan tölt be az eurobarca, hogy az förtelem. Órákon keresztül jó, aztán úgy belassul, hogy pff. De, ezzel más is így van.
Azon a gépen nem csak az eurobarca volt nagyon lassú, hanem minden más is :wink:
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.15. 12:27:14

Itt sokan, sokszor leírták már ezeket a gondolatokat, amiket Tim, Gekkodan vagy mindörökké_barca megfogalmazott. Többek között én is, vagy Krojf koma is.

Mindig igyekeztem/ünk egyértelműen, korrekt mód és tisztelettel megfogalmazni az aggályainkat. Sajnos, vannak/voltak olyan hozzászólók, akik ezt nem így tették.
Lehet, sőt kell is vitatkozni, beszélgetni, hisz ez a Fórum lényege. Már régen rossz lenne, ha mindenki mindenben egyetértene. Nem világom Orwell világa: elutasítom, és rossz dolognak tartom.
Csupán azt kellene elfogadni, hogy vannak, akik így, mások úgy gondolkodnak egy-egy játékosról. Ez mindenkinek szíve joga. Csak ha ezt leírja, azt érvekkel tegye meg. Mert én sem ab ovo illetem kritikával mondjuk Piqué-t, nem eleve nemszeretem. Vagy Martint sem tűzön-vízen át védelmezem. Aki olvassa a hsz-et, és megfelelően interpretálja, az láthatja. Ezt megtettem tegnap is, a meccs félidejében.

Abban pedig Gekkodannak tökéletesen igaza van, hogy megsokasodtak a "személyes célzatú" hsz-ek, mint a hétvégén Piqué esetében is. Mert lehet, hogy mindörökké_barcának nem ez volt a célja, de egyértelműen ez jött le. Már a felvezetésben ezt lehetett érezni. És ha csak ketten is így érzik, egymástól függetlenül, akkor némi igazságalapja lehet. Meg aztán nem is fedi a valóságot, mert a mérleg serpenyőjében - az én, vagy Dani esetében - ott van Henry megítélése. És ez most nem feltétlenül csak és kizárólag m_b-ra vonatkozik, csak egy példa volt.

Korábban én is beleestem abba a hibába, hogy a véleményemet úgy fogalmaztam meg, hogy az überelhetetlen. Rossz felfogás, igyekeztem is elhagyni.

Én csak azt kérem, hogy őrizzük meg nyugalmunkat - ÉN is -, hisz egy Család tagjai vagyunk, egy Csapatnak szurkolunk, értük szorítunk. Ez pedig össze kell, hogy kössön Bennünket.

A helyesírásról pedig beszéltem már eleget. Magyar emberektől elvárható a magyar nyelv oly mértékű megbecsülése, hogy egy mondatban ne legyen legalább 3-4 helyesírási hiba. Ez slendrián dolog, oda nem figyelés és nyelvi igénytelenség. És az én szememet bántja, még ha nem is teszem szóvá.

Na, ennyit erről. Maradok Barça-barátsággal Mindenki iránt!

CATALUNYA, TRIOMFANT!
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.15. 12:03:50

mindorokke_barca!

Nem rád céloztam elsősorban, egy általános trendre hívtam fel a figyelmet. Egyre inkább ott tart a fórum, hogy a játékosok védelme/kritikája helyett azzal foglalkoznak sokan, hogy fórumozó társainak a véleménye mikor dőlt meg, kákán is csomó effektus. Szerintem a csapattal kellene törődni, nem azzal, hogy kinek mikor bukott meg az elmélete.

Na hát a többi minősíthetetlen stílustalanságról nem is beszéltem. De az már végképp nem a te területed, tizenéves lurkókra és helyesírni nem tudó emberekre céloztam. Igaz mindig is voltak, de az utóbbi hetek tendenciája elég borús.

písz
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.01.15. 11:52:44

Üdv!
Olvasgattam itt a véleményeket a fórum szinvonalát érintő témában. Nem akarom túlzottan szaporítani a szót, ismételgetni amit már mások előttem említettek csak néhány szubjektív gondolatot fűznék hozzá.
"hol vannak a híres kritikusok?" "hol vannak azok, akik elküldték XY játékost?", "na most várom az elismerő hsz-eket", "érdekes, hogy most mekkora csend van XY játékossal kapcsolatban"
Itt gondolom többek között, Dani rám is célzott, a pár nappal ezelőtti vitánkbol kiindulva. Valóban előfordult már jópárszor, hogy ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket tettem egy-egy meccs után,viszont egyszer sem konkrét személynek szántam. Minden ember más, így nyilván a vélemenyünk is eltérő. Nem kell feltétlenül meggyőzzünk mindenkit a magunk igazáról, el kell fogadni mások véleményét is, még ha ez sokszor baromi nehéz is. Lehet túl türelmes vagyok a játékosainkkal kapcsolatban de nagyon ritkán szoktam kritikát megfogalmazni egy-egy rossz teljesítmény után, nem szoktam bírálni Pep döntéseit sem, ha esetleg döntéseivel néha meglep, hiszen ő jobban ért hozzá, ez a szakmája diplomája is van róla, nekem csak a hobbym.
Visszakanyarodva az előbbi gondolatmenetemhez, a megjegyzéseimet sohasem rosszindulatból fogalmaztam meg, a véleményeteket elfogadom a játékosok megítélésével kapcsolatban, nem is emiatt szoktam felszólalni, csak a kettősmércén alapuló szubjektivitást nem szeretem. Úgy gondolom, ha vannak elveitek, elképzeléseitek akkor az minden játekosra ugyanúgy kéne vonatkoznia, nem tartom fairnek, hogy bizonyos játékosok a szemetekben eleve hátránybol indulnak. Nekem csak ennyi a problémám. Ami engem illet a jövőben ezen a téren mégis megpróbálom visszafogni magam, bár nem érzem azt, hogy túl nagy szerepem van abban, hogy egyre lejebb van a fórum szinvonala, főleg nem ezek miatt a megnyilvánulásaim miatt, mert kérdőre merek vonni pár szerintem nem túl fair véleményt. Mivel sokakat zavart, és olvashatatlannak titulálták emiatt a hozzászólásaimat, a jövőben ékezetekkel fogok írni. Remélem belejövök, mert most elég kín, szenvedés a betüket megtalálnom, mivel a billentyűzetem nincs kihegyezve a magyar ékezetes betükre, így most kb. 3-4szer annyi időbe került leírnom amit akartam.
Szép napot!
Tim
Mezei fórumozó

2009.01.15. 11:30:41

gekkodan írta: Fiatal lurkók, tizenéves nagyokosok és a kákán is csomót kereső, helyesírni nem tudó, stílustalan és olykor gonosz, piszkálódó és élcelődő hsz-ek tömkelegével van tele a fórum....
Ez az állapot így nem vezet sehova. Én is kevesebbet járok már ide, mások is kevesebbet fognak...
Időröl-időre előkerül ez a téma,de senki nem tud konkrét megoldást a problémára.Talán ha megadnánk mindenkinek azt a tiszteletet,amit a többiektől elvárunk,kevesebb konfliktus lenne. A magam részéről szívesen olvasom a vitákat amíg azok logikus észérvekre épülnek,és nem válnak személyeskedő vagdalkozásba,de sajnos inkább az utóbbi a jellemző..
Természetesen nem kell mindenben egyetérteni mindenkinek,és nem is kedvelhet mindenkit az ember,de meg kellene próbálni ezeket az ellentéteket emberi módon kezelni.
Én személy szerint a moderátoroktól várnék el nagyobb szigort(ezt most általánosságban értem,és nem személyeskedem),mondom ezt úgy hogy tisztában vagyok vele mindenki a saját szabad idejéből áldoz időt és energiát erre az oldalra.Nem azt kérném hogy töltsenek itt több időt,hanem hogy indokolt esetben lépjenek fel határozottabban!
Talán új szabályzat kellene az oldalnak,vagy csak a régit betartani?
Lehet csak annyi kellene,hogy mindenki magába nézne egy kicsit és megpróbálná úgy használni a fórumot hogy tényleg érdemes legyen olvasni!
Kép
Andris
Adminisztrátor

2009.01.15. 10:45:43

Én sem mondtam hogy értem, ugyanakkor igaz amit mondtam, semmiféle probléma nem jelentkezik nálunk.

Ahhoz meg már elég sok ideje látogatod az oldalt, hogy tudd, előfurdulnak kisebb szerverleállások. Amiknek semmi közük egyébként ahhoz, hogy esetleg lassú az oldal 1-1 része, vagy hasonló. Az adblock továbbra is megy? mert most is van egy bwines banner itt, amivel játszadozni lehet..
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.15. 10:39:33

lionelmessi19 írta:Naigen, azt a régi ügyet hagyjuk is már a fenébe... :)

Tamás, fogalmam sincs hogy mi lehet a probléma nálad, nekem ismét semmi sincs, és most másoktól se nagyon kapunk ilyen visszajelzést.
Andris!
Egyik este, azt hiszem hétfőn, mindenkinél lehetett probléma, mert 1h 10 percen keresztül elérhetetlen volt az oldal, 20,05-21,15h-ig. Ez idő alatt azt írta ki, hogy "Critical errer", és egyetlen hsz-t sem rögzített.
Van úgy, hogy órákig minden oké, aztán hirtelen belassul az oldal, ez tart 10 percig, aztán megint minden okés.
Szombaton átnézte a barátom a gépem, letisztította a szeméttől, meg megnézte a netet is, és mindent rendben talált.
Nem értem.
Béke. :wink:
Kép
Andris
Adminisztrátor

2009.01.15. 10:35:42

Naigen, azt a régi ügyet hagyjuk is már a fenébe... :)

Tamás, fogalmam sincs hogy mi lehet a probléma nálad, nekem ismét semmi sincs, és most másoktól se nagyon kapunk ilyen visszajelzést.
- József Attila
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.15. 10:25:50

Zozzy!

Nemcsak Nálad lassú, nálam is, már vagy 1,5 hete. Olyan lassan tölt be az eurobarca, hogy az förtelem. Órákon keresztül jó, aztán úgy belassul, hogy pff. De, ezzel más is így van.

Az előző hsz-et én töröltem, mert nem akarom a régi dolgokat feszegetni, meg a lerágott csontot újrarágni. Elmúlt, nem izgat már. Felesleges dolgokon nem kesztyűzök, felesleges.

Béke. :wink:
Kép
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.15. 10:24:54

Ezért írok lassan már én is csak az olyan topicokba, amik nem a Barcával kapcsolatosak, mert oda még annyira nem kerülnek be az idióták. Ez viszont egy Barcás forumon elég gáz, hogy már nem lehet írni azokba a topikokba, mert minek. Meg elolvasni sincs kedvem, mert kb. minden oldalra jut egy értelmes hozzászólás...

Szerk.: anno én kb fél évre abbahagytam az egészet, és egész okés volt mikor visszajöttem. Lehet kéne megint egy szünet...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára G-Jay 2009.01.15. 10:26:52-kor.
California Love
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2009.01.15. 09:51:00

gekkodan írta:Mert egyre többen fognak úgy dönteni, hogy elmennek/passzívak lesznek/megunják. Egyes embereknél ez jó hír, de amikor a nagy öregek, a szószólók és az értelmes gondolkodók döntenek majd a távozás mellett, akkor észre fogjuk venni, hogy ennél is van lejebb...Pedig most nehéz elképzelni.

Már most lehetne neveket mondani, felesleges. Elég, ha mondjuk barca99 kollégára gondolunk, de folytatni lehetne a sort reggelig.

Különben ez a közösség hamar átalakul gyermeteg szintű egyének aberált kollokviumára...
Ez már rég megtörtént...

szerk: látom, eltűnt Tamás hsz-e. Lehet én voltam, mert itt a sulibe ez a gép kiba.ott lassú, és kattingattam össze vissza. Lehet véletlen a törlése mentem, ezesetben bocs.
Andris
Adminisztrátor

2009.01.15. 02:00:26

Én viszont nem tudom mire vélni Stelios némelyik mondatát, a többit pedig nem értem.

Pl. miféle parancsra gondolsz, amit Ivánnak kéne kiadni? Vannak egy fórumnak keretei, és ha valaki belefér, akkor ide írhatja a mondandóját. Hiába van meggyőződve akár a fórum 98%a arról, hogy az mekkora marhaság. Az 'aki hülye, haljon meg' című dolog nem igazán működik ma az életben, és itt sem tud. Lehet hogy rosszul értettem amit írni akartál, de tényleg elképzelésem sincs miféle Iván által kiadott parancsra gondolsz. Hogy hangzana az a parancs? Nyugodtan részletezd, kíváncsiak vagyunk, hátha olyasmi, amire mi nem gondoltunk.

Egyébként pedig gyanús nekem ez a Rhynn-VT vonal, de inkább nem fogalmazok meg további kételyeket.
- József Attila
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.15. 00:29:46

Stelios!

Te nem tudom ki vagy, de hihetetlen korrekt gondolatokat olvashattunk tőled. Nem feltétlenül értek egyet minden sorával, de mindenesetre hozzád hasonló emberekre kéne lecserélni jó néhány olyan kollégát, aki a fél mondatos böfögések világából jött, hetente 3x leigazolná Benzemát és Kakát, anyázik a Madridra és érvektől, értelmes vitáktól olyan messze van, mint a Force India a futamgyőzelemtől. Örülnénk, ha aktív fórumozó lennél Te is!

Andris!

Neked annyit, hogy 80%-ban egyetértek veled, de ez a Piqué-dolog nem elsősorban azért jött ki, mert rám is utaltak. 3-4x felvettem már a kesztyűt, elsősorban Henry-kapcsán, veled is, másokkal is. Amikor kellett, megvédtem, támogatom és azóta is max. veled vitáztam Henry-ról, immár a másik oldalról. Nem hinném, hogy sötéten látnám a tendenciát: általános jellemző, hogy egy bokacsel, egy jó szerelés után NEM A JÁTÉKOST DÍCSÉREM, hanem A TÁMADÓIVAL KERESEM A FESZKÓT. Nagyon nem innen kéne megközelíteni a dolgot. Ha azon alapszik egy közösség működése, hogy mikor tudom a másikra KULTÚRÁLATLANUL, ÉLCELŐDVE ráolvasni a tévedését, nézetének hibáját, akkor már réges régen nagy baj van.

Nem túloztam én semmit. Csak ellentétben a többséggel, igyekszem az önkritikára és segíteni akarok, ha meg egy játékost lehúzok negatívan, azt a teljesítménye alapján teszem, érvekkel. KÜLÖNBSÉG: a játékost húzom le, nem arra gyúrok, hogy az ő védelmezői/támogatói megkaphassák a beolvasásukat.

Remélem érthető voltam.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Lezárt