FC Barcelona 2008/09
Az
új karrierem előzménye az volt hogy beszart a vinyóm, mindenem odalett a régi karrieremmel együtt!2014/15 szezonban jártam és olyan igazolásaim voltam már mint
Fabregas,
C.Ronaldo,
Agüero,
Pato,
Benzema!Hát kezdtem egy újat a
kedvenc csapatommal akiknek már idestova
16 éve szurkolok!
2008.07.01 Barcelona, Camp Nou 20:00.Joan Laporta irodájában aláirom életem első profi edzői szerződését 1 évre!Az elnök úr szivarral kínál ami mellé egy Bacardi-Cólát is kérek jégkockával és citromkarikával

!A bajnoki cím megszerzése a téma és a 2 kupában való tisztességes helytállás, a média a 2.helyre vár de a sajtótájékoztatón közlöm hogy egy álmom vált valóra és csak is a bajnoki cím visszaszerzése elvárható, elmondtam hogy tudom nagy elvárások vannak velem szemben de kemény vagyok mint a vidia, és megadom mindenkinek a lehetőséget a bizonyításra mert a
rotáció nagy mestere vagyok!Igazoltam 4 spanyol edzőt Manuel Delgado Meco-t,Angel Vales-t őt a Liverpool-tól,Ángel Vilda-t,Miguel Villagrasa-t a Valencia-tól!A csapathoz nem kell nagyon hozzányúlnom bár
R10 nagyon hiányzik remélem S.Keita felnő a feladathoz, megtartottam a Guardiola által felhozott fiatalokat (Busquets,V.Sánchez,Pedro,V.Vázquez---őt majd a szezon felénél hozom fel mert Pinto-t eladom majd) sőt felhoztam a Barca U19-ből Gai Assulint is!Meghosszabítottam Busquets és Jorquera szerződését is bár a kapusra a segítőm azt mondta hogy szabaduljak meg tőle de én megtartottam!A
taktikám egy 4-4-2 támadó felállás amit úgy képzelek el hogy a "kicsit" nagyképű
Valdes(Jorquera) a kezdő kapusom, a bal védő poszton francia
Abidal(Sylvinho) foglal helyet, a két belső védőm egyike a mexikói szépfiú
Marquez,(Milito) a másik a csapatkapitány
Puyol(Pique), a jobb szélső védőm a brazil
D.Alves(V.Sánchez)!A bal középpályásom az R10 helyére igazolt
Seydou Keita(G.Assulin), az irányítóm a csapat esze
Xavi(Y.Toure), a másik belső középpályásom a szoláriummentes ám kiválló játékos
Iniesta(Hleb), és a jobb szélen a fenomenális
Messi(Pedro)!A két csatárom a szélvészgyors
Henry(Gudjohnsen), a másik a kameruni isten
Eto'o(Bojan), és még ott van Pinto,Caceres,Busquets!
Igazolások-at nem terveztem erre a szezonra, pénzt nem nagyon kaptam(15 milla),viszont elutaztam Valenciába hogy leigazoljam Del Horno-t jövőre!Az igazolás sikerült, 7 millió euróért(minimális elengedési záradék) érkezik jövőre!
Henry-t vitte volna az Arsenal(12 milla),Inter(17millió), Liverpool(15 milla)!
Milito-t szintén az Inter(20 millió), M.United(22 milla)!José Mourinho kolegámmal sikerült is összevesznem!Válaszom az átigazolásokra:[-X
Az
edzőmérkőzések amiket mind idegenben játszottam felemásra sikerültek!Vereség a B.München(0-1), Milan(1-2), M.United(1-2), és győzelem a Lyon(1-0), Porto(3-1), Arsenal(2-0), Boca(1-0) ellen!
A
Spanyol Szuperkupa-t a R.Madrid nyerte 3-3 összesített idegenben lőtt több góljával a Valencia ellen
Az
Európai Szuperkupa-t a Zenit nyerte 1-0 a M.United ellen!
A
La Liga mesésen kezdődött!A
2.fordulóban El Classico-n a Santiago Bernabéu-ban, győztünk 1-0 Eto'o góljával!Az
5.forduló-ban már
10 pont volt az előnyöm a 6. R.Madrid elött akik nagy hullámvölgybe kerültek a szezon elején(5 forduló alatt 5 pontot szereztek)
7.forduló-ban utaztunk a Mestalla-ba a
Valencia-hoz és 2-1 nyertünk Keita és Eto'o góljaival!
8.forduló-ban érkezett a
Villarreal, sima 3-0, gólszerzők Eto'o, Bojan, Keita!
9.forduló-ban a Vicente Calderón-ba utazunk az
Atletico Madrid-hoz, 1-1, a gólszerző ki is lenne más mint Eto'o!
12. forduló-ban érkezett a
Sevilla, szép játékkal 3-0 (Eto'o 2 gól és Bojan), a R.Madrid itt jött fel a 2.pozicíóba de a 10 pontos előnyöm megmaradt!2009.01.01-én bejelentették az
év játékosát európában, na most kapaszkodjatok meg!1.
Flamini, 2.
Muntari, 3.
Lampard!Na megnéztem a 2007-t is!1.Kaka, 2.Messi, 3.C.Ronaldo(ez már jobban hangzik nem?)A
januári átigazolási szezon-ban a R.Madrid megvette az egyik kedvenc játékosomat, Lucho Gonzálezt 33,5 millió euróért a Porto-tól!Kölcsönadtam
Pinto-t a Chievo-nak!
20.forduló-ban
El Classico a Camp Nou-ban, ismét 1-0 (Eto'o)

!A
21. forduló-ban a Valencia feljött a 2.helyre, 14 pontra voltak tőlem leszakadva, Villa hihetetlen jó, 21 bajnoki/21 gól!
25.forduló-ban a Valencia tette tiszteletét a Camp Nou-ban, összecsapott a két gólkirályjelölt, 4-0-ra nyertünk, Messi,Y.Toure,G.Assulin és Eto'o gólt(17.-et) szerez de így is Villa vezet 22 góllal, akit ezen a mérkőzésen leradíroztunk a pályáról!
27.fordulo utazunk az El Madrigal-ba a
Villarreal-hoz, 1-1 mérkőzésen Iniesta a gólvágó!
30.forduló-ban érkezett az
A.Madrid, laza 3-0 (Henry,Eto'o, Xavi)!
32.forduló-ban porszem kerül a gépezetbe,
31 bajnoki veretlenség után
Sevilla-ban a Ramón Sánchez Pizjuán-ban kikaptunk 1-0 Kanoute góljával

!
2009.05.02.-án Laporta elém tett egy 2 éves szerződést amit alá is irtam!
33 forduló lejátszása után
BAJNOK a csapat

!A bajnoki cím megszerzése után
Guillermo Amor a csapat egykori játékosa dicsérő szavakkal méltat!Ezek után azokat a játékosokat játszattam akik nem nagyon kaptak lehetőséget eddig!A
La Liga végeredménye:
1.FC Barcelona(31gy/5d/2v 67-14 98p),
2.R.Madrid 87p,
3.Sevilla 70 p!A
gólkirály Mate Bilic lett 26 góllal, a 2.David Villa 25 gól, 3.Negredo 20 gól(Eto'o csak 18 gólig jutott a "rotációm" miatt és 3 hónapig sérült is volt)!Az
év játékosa a La Liga-ban 1.Eto'o, 2.Xavi, 3.Messi!Az
év csapatába bekerült Puyol, D.Alves, Keita, Iniesta, Xavi, Messi, Eto'o!Az
év kapusa Iker Casillas(38m/22g/21gn), 2.Roberto Abbondanzieri(26/32/14), 3.Sergio Asenjo(35/34/13)!Ezt nem nagyon értem, valaki megmagyarázhatná hogy Valdes miért nincs ott a legjobb 3-ban/25/7/18/?A
szezon gólját Diego Forlán rúgta a R.Madrid ellen!Az
év managere én lettem

2.Juande Ramos, 3.Manolo Jiménez!Az
év spanyol játékosa Xavi lett, 2.Villa, 3.S.Ramos!Az
év spanyol gólkirálya címet D.Villa kapta 25 góllal, 2.Negredo (20), 3.F.Llorente (19)!Az
év ifijátékosa La Liga-ban díjat Messi kapta, 2.Agüero, 3.Bueno!A csapaton belül Eto'o lett a gólkirály 31 góllal, 2.Gudi (17), 3.Henry(14)!Messi pedig a legjobb osztályzattal rendelkező(7.27)!Messi-t választották a szurkolók az
év Barca játékosa-nak!A bajnokságban elért eredmény után jár a

a fiúknak!
A
Copa del Rey-ben is a győzelem volt a cél mert ha jól tudom 1998 óta nem nyerte meg ezt a kupát a csapat!
4.forduló-ban kapcsolódtunk be a küzdelembe az
Izarra ellen idegenben tartalékosan 3-0 nyertünk (Gudi/2/, Bojan), és otthon ismét tartalékosan 4-0 (Gudi/3/, G.Assulin)!
5.forduló-ban az Osasuna-hoz mentem egy meglepő 0-0, majd otthon tartalékosan 2-1 (Pedro,Gudi)!A
negyeddöntőben a Valencíát fogadtam 3-0(Xavi, Eto'o, Henry), a visszavágó idegenben nem semmi volt!Az 1. félidőben 2-0 mentem(Messi 1 akcióból+kihagyott egy 11-est ami kippattant a kapusról ám azt már bevágta)!A 2. félidő 1 percében agyonrúgták Messi-t ráadásul Villa bevert 2 gólt!De az ász nálam volt Henry személyében aki 90. percben beverte a 3. gólunkat!Az
elődöntő 1. mérkőzése a Villarreal othonában volt 2-0(Henry, Keita), a visszavágón laza 3-0(Henry, Messi, Gudi)!És jött a R.Madrid elleni
döntő amit Mejuto González vezetett 74986 néző elött!
Eto'o szerezte meg a vezetést a 36' majd 43' növelte góljai és csapat góljai számát!A 2.félidő elején
Srna 49' szépített de az eredmény már nem változott Casillas-nak köszönhető aki a mezőny legjobbja volt!
Ronald Koeman a mérkőzés után dicsérő szavakkal illetett!A
kupa gólkirálya Gudi és Agüero lett 7 góllal!
Kupagyőztes-kupagyőztes!
A
Bajnokok Ligája-ban legalább a negyeddöntőbe vártam a csapatot, a 3. selejtező szakaszban a
Brann Bergen csapatával kezdtünk hazai pályán, 3-0 (Henry,Eto'o 2), a visszavágón tartalékosan 1-0 Hleb góljával!A
csoportkörökben összesorsoltak minket a
CRF Cluj (2-0/2-0),
Celtic (2-0/1-0),
Sporting (1-0/2-2)!Első lettem a csoportban a Sporting-ot megelőzve!Az
első kiesési kör-ben idegenben a
Fiorentina-t kaptuk 3-0 (Eto'o 2, Henry), a visszavágón otthon 2-0 (Iniesta, Messi)!A
negyeddöntő-ben kikaptunk a
Liverpool-tól 3-2 (Xavi, Eto'o),
Németh Krisztián a padon ült!Ezzel a vereséggel
47 tétmérkőzésen eltöltött veretlenségem uszott el

!A visszavágón
Reina bakizásainak köszönhetően megalázó 4-0 (Sylvinho, Messi, Xavi, Eto'o) küldtük haza a Liverpoolt!Az
elődöntő-ben az Old Trafford-ra mentünk a
Manchester United-hez és meglepő 1-0 sikert értünk el Eto'o góljával,
Valdes a mezőny legjobbja, 25' megfogta C.Ronaldo büntetőjét is!A visszavágón kinkeserves 2-0, Messi a 89', Keita a 94' rúgott gólt(a körmömet teljesen lerágtam és 20 évet öregedtem+volt 5 infarktusom is)!Jöhetett a
BL döntő ahol 2006 után megint megmérkőztem az
Arsenal-al(akkor mi nyertünk 2-1-re!)!A rengeteg helyzettel tarkított mérkőzésen 0-0 félidő után nem adtak meg 1 jogos 11-est nekünk Henry buktatásáért majd Messi gólját les miatt(az volt)!Kezdtem bepipulni erre Eto'o megszerezte a vezetést a 73'

1-0!Az Arsenal rengeteget támadott Fabregas nagyon jól játszott Adebayor meg 2X is szétrúgta a kapufát!Cseréltem a 74', Henry, Messi, Keita le Gudi,Hleb, Assulin be és átáltam 4-4-2-ről a Guardiola mester által favorizált 4-2-3-1-re!És uttánna majdnem eldurrant az agyam, történt ugyanis hogy Eto'o-t 80' Clichy lerúgta így
10 emberrel kellett tovább küzdenem, az Arsenal védője még lapot sem kapott!De a szerencse ismét az én oldalamra állt a 86' G.Assulin balról beadott Gudi fejelt és
GÓÓÓL!Így újból levertük az Arsenal-t most 2-0!
A
BL gólkirálya 12 góllal
Adebayor, 2.Eto'o 8, 3.Benzema 6!A
legjobb játékos is Adebayor lett, 2.Eto'o, 3.Messi!A
Bl legszebb gólját szintén Adebayor lőtte a Porto-nak!Az
álomcsapatba bekerült
Valdes,
Abidal,
Messi,
Eto'o!A BL megnyerése után egy ujabb volt Barcajátékos
Luis Enrique dicséretét gyüjtöttem be!
Az
UEFA kupa-t a
Benfica nyerte 3-1 a Milan ellen!
Az
Európai Klubranglistán 4.helyről az 1. ugrottunk, 2.Milan, 3.Chelsea, 6.Sevilla, 9.R.Madrid!
Összegezve a lehető legjobb évet zártuk

, jövöre is lesz bőven
kihívás!A posztokon meg voltam elégedve mindenkivel bár Henry elég gyönge évet zárt a góllövés szempontjából, viszont Keita jól helyetesítette R10-t!Kaptam zséét igazolni is de nem tervezek igazolást majd 2010/11 szezonra akarom megszerzni C.Ronaldo-t, addig is puhítgatom Ferguson mestert!Pinto miután visszajött a kölcsönből eladtam a Valenciának 1 milláért és visszajött Henrique is őt beépítem a jövő csapatába!Sylvinho-t elengedem ingyen mert már nekem túl öreg(35)!V.Vázquez-t meg visszaküldöm/kölcsönadom mert megtelt 25 fős keret!
Asszem kicsit hosszú lett a beszámolóm, köszi hogy elolvastad, HAJRÁ BARCA!