Bajnoki Mérkőzések 08-09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
lesliejr12
Jugador del Barça

2009.03.01. 22:06:34

Persze törvényszerű, hogy hullámvölgy is van, de itt tényleg olyan természetesen beszéltek róla, hogy be is jött.Pep nyilatkozta, hogy a győzelem egyfajta szokássá vált a csapatnál.Ez a felfogás vetheti vissza a csapatot.Ettől lehetnek görcsössek.
Ha nem lesz gyorsan a fejekben, Mallorcán a getafei kupakiesésünk köszönhet vissza.Szervezetten kell mostantól játszani.Felejtsük el az eggyel többet rúgunk játékot.A BL-ben az úgysem érvényesül soha.Nézzük meg a Rijkaard féle Barcát.Nekirontottak a Chelsea-nek és mi lett a vége.Rá egy évre majdnem hasonló őszt hoztak, mint most, de a tavasz a védekezésről szólt.Nem egy meccset nyertünk 1-0-ra.BL-ben meg az egyenes kieséses szakaszban csak a Chelsea talált be ellenünk, na meg a döntőben az Arsenal.Szerintem ezt Pep-nek is meg kell tanulnia, addig úgysem látja be.Nem baj, csak idegesítő, hogy megint el tudunk szórakozni egy bajnokságot.3 éven belül a másodikat.
BarcasKrisz
Jugador d'estrella

2009.03.01. 22:05:33

Tippem szerint a Valencia elleni meccsünkig marad a 4 pont előny. Valenciában döntetlen lesz, a Real megveri a soros ellenfelét. Így két pontra fogy az előnyünk. A Clasico-n 3:1-re nyer a Madrid és az 1 pontos előnyét a következő fordulóban megtoldja még 2-vel, mikor is mi a Villareal ellen játszunk döntetlent. Utána ők kapnak ki a Villa-tól, így beáll a pontegyenlőség. A hátralevő két mérkőzést mindkét csapat hozza majd és így nyerjük meg a bajnoki címet.

A másik tippem: A Real nem kap ki a Villa-tól, így ők nyerik meg a bajnokságot.
" A hazád nélkül, senki sem vagy
Nincs már helyed, nincs életed,
Jöttment lett a bélyeged..."

/Ismerős Arcok/
http://www.ismerosarcok.hu
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.01. 22:04:17

Rivaldo11 írta:Lélektanilag valóban nem mi vezetünk, de ezt le kell győznünk. Épp lélektani szepontból lenne jó, ha végre a madrid pontot veszítene-ez minden meccsen benne van a játékukban-és ezzel ismét hízlalni egy picit az előnyt. Megyőződésem, ha ez a 4 pont nem csökkenni, hanem nőni fog, onnantól már nálunk lesz ez a bizonyos lélektani előny.
Most akkor egálban megállapodunk barátom! Remélem ez így korrekt és elfogadható vélemény mindkettőnk számára :wink:

A békét meg nem írom, mert nincs felőle kétségem :wink:
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.03.01. 22:02:27

Rivaldo11 írta:Lélektanilag valóban nem mi vezetünk, de ezt le kell győznünk. Épp lélektani szepontból lenne jó, ha végre a madrid pontot veszítene-ez minden meccsen benne van a játékukban-és ezzel ismét hízlalni egy picit az előnyt. Megyőződésem, ha ez a 4 pont nem csökkenni, hanem nőni fog, onnantól már nálunk lesz ez a bizonyos lélektani előny.
Gábor Barátom!

A próféta szóljon Belőled!
Én is reménykedem benne, de most egy kicsit el vagyok keseredve. Azt hiszem, ez érthető.
Én is bízom a Csapatban, legalábbis erősen koncentrálok rá, csak 3-4 ilyen meccs után ez elég nehéz. De, igyekezni fogok. Megígérem.

Nincs kedved egy picit dumálni?

FORCA BARCA!
FORCA PEP!
Kép
otomi
Barça B

2009.03.01. 22:01:37

tény, hogy a szerdai meccsen, s az azt követő bilbao ellenin könnyebb feladatok előtt állunk, amiket szerintem vesz is a csapat... de utána megint megyünk idegenbe, ami ismét necc lesz
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.01. 22:01:33

Lehet, hogy furcsának tűnik, amit leírok, de szvsz a csapat gondjai az El Classico után kezdődtek. Bár még ez után is hoztuk a meccseinket, gyakorlatilag innentől kezdve érzem az enyhe bizonytalanságot a csapaton. Emlékszem milyen nyilatkozatok, vélemények voltak az El Classico előtt (5,6,7 nullás győzelmeket jósoltak), ráadásul a csapat nagy részében még élénken élt a "gyalázat" amit tavasszal a Bernabeu-ban éltek át. Véleményem szerint a legutóbbi El Classico lelki pluszt adott a Real-nak, hiszen innentől kezdve kezdtek el igazán hinni magukban és ez látszik azóta is az eredményeiken. Annak ellenére, hogy kikaptak, nem sok hiányzott a meglepetéshez. Egyértelmű volt, hogy megtalálták a Barca játékának az ellenszerét, már csak a precízebb kivitelezés és egy kis szerencse hiányzott. Nálunk viszont ellenkező folyamatok indulhattak el. A meccs után sok fanatikus kissé fanyalgott a "csak" 2-0-ás eredmény után, hiszen ez az eredmény az őszi Real-nak mindenképpen hízelgő volt. Innentől kezdve viszont szinte minden meccsünk egyre döcögősebbre sikeredett. Sorozatban kaptuk a gólokat (néha nem is egyet), viszont egy darabig 1-2 villanással, szerencsével hozuk a meccseket (lehetne sorolni bőven a szenvedős meccseket: Villareal, Mallorca, Osasuna, Espanol elleni kupameccsek, Racing, Betis, Espanol, Lyon és most már Atletico). Gyakorlatilag csak az Atletico elleni első kupameccs ill. a Depor és az újonc Gijon elleni bajnoki volt sima az idén. Azon kívül még a gyengus Numancia ellen is megszenvedtünk 1 félidőt. Egyszerűen idegileg felőrőlték a csapatot a sorozatos hátrányban játszott meccsek.
mademan
Capitá del Barça

2009.03.01. 22:00:08

ezzel a HULLÁMVÖLGY dologgal kapcsolatban:

szerintem a média hajszolta bele a csapatot!!! Tudom hogy hülyén hangzik, de emlékezzetek vissza 3-4héttel ezelőtt mindenki arról beszélt hogy előbb utóbb a barca is bele kerül!!! aztán annyira várták az emberek hogy be is következett!!!
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.01. 21:59:45

Lélektanilag valóban nem mi vezetünk, de ezt le kell győznünk. Épp lélektani szepontból lenne jó, ha végre a madrid pontot veszítene-ez minden meccsen benne van a játékukban-és ezzel ismét hízlalni egy picit az előnyt. Megyőződésem, ha ez a 4 pont nem csökkenni, hanem nőni fog, onnantól már nálunk lesz ez a bizonyos lélektani előny.
Rivaldo-A Legnagyobb.
miihii
KHAL

2009.03.01. 21:59:20

Bányász írta:Jó kis meccs volt ez no. :)

És MÉG MINDIG(én így állok hozzá) 4 pont az előny.A bajnoki táblázaton még legalább két fordulón keresztül a Barca neve szerepel az első helyen.És még mindig a Realon van győzelmi kényszer szvsz.

Ebből és abból,h ilyen gyatra játékkal is partnerei tudtunk lenni az Atleticonak lehet erőt meríteni szerintem.(ráadásul szvsz jobb focit játszunk mint a Real csak nem szegődik mellénk mostanság a szerencse)

Azt meg nem is említem,h ha egy kicsit pontosabbak vagyunk a kapu előtt akkor ismét győzelmet ünnepelhettünk volna.
Igen,tavasszal minden befelé pattant,mostanra átfordult és sajna "kifele" jönnek a dolgok elöl.Van ez így időnként,de ennek az lesz a következménye,h hamarosan vki bele fog szaladni a késbe ellenünk.Afféle Murphy törvény ez... :wink: Lesz egy olyan,amikor megtömjük az ellenfél puttonyát és onnét lendületet kapunk.Talán már épp Mallorcán.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
lesliejr12
Jugador del Barça

2009.03.01. 21:58:36

Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy a középpálya esett szét és ezért kijön az eddig is gyenge védelem.Puyol régóta csak integet a bírónak, ha rávezetik a labdát, a többi védőről meg ne is beszéljünk.Alves is többet van elől mint hátul.Ezt ősszel még elbírta a csapat, mert olyan presszió volt elől, hogy az ellenfél ki sem tudta hozni a labdát, csak előre vágta.Úgy meg én is jó védő vagyok.Most nincs Iniesta, aki az egyik legfontosabb lánszem, sőt.Xavi is csak akkor teljes, ha együtt vannak a pályán.Nagyon jól kiegészítik egymást.Bizony elmehet a bajnoki cím.Ősszel a madrid volt mélyponton, most mi.Azért nézzük meg alaposan.Idén egy meccsünk sem volt közel olyan félelmetes, mint ősszel.Ha nyertünk is, gyengébb játékkal tettük.Pep nem tud belenyúlni a meccsbe, mert még kezdő.Ezért persze nem szabad bántani, de ha nem jön be a 4-3-3-as taktika és a labdatartás,akkor képtelenek vagyunk váltani.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.01. 21:55:11

gergo9 írta:
Ne légy te is olyan mint pár divatdrukker aki 10 hsz-el oltogat. Mire alapoztad volna hogy a sporting elleni meccsünk után hogy 3 meccs mulva 4pont az előny? Semmire. Mire alapoztad volna az első két meccsünk után hogy fogjuk 12 ponttal vezet a ligát? Semmire. Ez az a csapat aki ősszel elgázolt mindenkit aki szembe jött. Rendbe kell rakni a fejeket és meglesz a liga :wink: :D
Hát ha divatdrukkernek nézel, akkor valamit nagyon benéztél. Azt hiszem erről még a kedvenc vitapartnereim is meg tudnak győzni. Gáborral is éppen beszélgetek, ha netán zavar, ne szólj bele, Ő érti, hogy miről beszélek és nem hinném, hogy bármi gondja lenne vele.

Azt mondtam, hogy 4 pont a mai fociban, amikor csak a bírón elmegy egy csapatnak 8-10 pontja egy szezonban, nem mennyiség. És nem az. FŐleg nem a Reallal szemben, akik bénák, vagy nem, még fogadnak egyszer minket és amióta új edzőjük van, hatékonyságuk kiváló. Egyszerűen a realitás azt mondja, hogy most ismét nyitott a bajnokság. Lélektanilag pedig nem mi vezetünk. Abban főleg nem.

Yaya Touré - a szikla.

Tim
Mezei fórumozó

2009.03.01. 21:54:17

Srácok!
Megkérek mindenkit,bármilyen nehéz is próbáljon normális felnőtt emberként
kommentelni! Nem igaz hogy folyamatosan káromkodni kell!!
A káromkodás akkor is az ha @ jelet írok és akkor is ha kipontozom.
A kritika jogos a csapat felé is,a játékosok felé is,és Pep felé is,de fogalmazzuk meg normálisan! Eddig szinte alig kellet moderálni az élő közvetítések topicot,most pedig nem elég rá egy egész nap az utóbbi időben!
Azt pedig nem is említem hogy azokat a játékosokat illetitek minősíthetelen jelzővel akiket két hete még az egekig magasztaltatok..
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2009.03.01. 21:53:40

Bányász írta:Jó kis meccs volt ez no. :)

És MÉG MINDIG(én így állok hozzá) 4 pont az előny.A bajnoki táblázaton még legalább két fordulón keresztül a Barca neve szerepel az első helyen.És még mindig a Realon van győzelmi kényszer szvsz.

Ebből és abból,h ilyen gyatra játékkal is partnerei tudtunk lenni az Atleticonak lehet erőt meríteni szerintem.(ráadásul szvsz jobb focit játszunk mint a Real csak nem szegődik mellénk mostanság a szerencse)

Azt meg nem is említem,h ha egy kicsit pontosabbak vagyunk a kapu előtt akkor ismét győzelmet ünnepelhettünk volna.
kb olyan 20-10 volt a kapuralövések aránya nekik. Volt egy szabályos megnem adott gólja az ATMA-nak. És vagy 5 meccse gyatrán játszunk. Én nem vagyok ennyire bizakodó. Hasonlít ez a 2 évvel ezelőtti bajnokságra, mikor az utolsó fordulóban buktuk az aranyat.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.01. 21:53:20

Rivaldo11 írta:Majd a végén kiderül, kinek lesz igaza. Mindenesetre nincs fárasztóbb a pesszimista szövegnél. Olyat meg kijelenteni, hogy a madrid játéka jobb...
muhahaha. Ezt azért ne. :lol: Megértem az óvatosabb hangokat is, de ez azért kemény.
nah azt én se írnám,h jobb a játékuk, még ma is jobban toltuk mint ők tegnap,de eredményesség szempontjából jobbak mostanában. természetesen változhat ,csak tenni kell érte, mármint mi részünkről, gondolom abban te is egyetértesz,h minél előbb ki kell kászálódni a jelenlegi helyzetből, mert a JELENLEGI helyzetben nincs okunk hátradőlni.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.01. 21:53:14

ozsimiki írta:
Rivaldo11 írta: Miki: Én remélem, hogy 06 szelleme kísérteni fog. Bajnoki címmel, meg Bl győzelemmel gondolom kiegyeznél. Az meg egy dolog hogy én mit gondolok, de rossz nézni a sok nyávogást. Előre kell tekinteni, nem hisztizni.
Természetesen elírtam, 07et akartam,de tudod te ezt :wink: :roll:

én se tartozok a hisztisek közé,soha nem is tartoztam,de most kell lépni, nem pedig abban bízni,h kippukad a Madrid. motiválás, koncentráció,és akkor egyetértek veled,de jelenleg e kettő nagyon nincs rendben. Pep remélem megoldja.
Persze hogy tudtam, de nem hagyhattam ki. :wink:
Természetesen nem azt mondom hogy minden jó így ahogy van, de ezt a csapat is tudja. Bízzunk.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Subinho
Director del Fútbol

2009.03.01. 21:53:06

a bajnokság elejét elkapta nagyon a barca és egészen februárig rohantak is előre, mindenkit oktatva! az egész mezőny a közelünkbe sem ért! most viszont azt érzem, mint a 2003/04-es szezonban, amikor a real kezdett jól és a barca volt nagyon gyenge. féltávnál franknak már lengették a fehér zsepit a szurkolók, aztán egy hihetetlen hajrával megelőztük a madridot. most az edzőváltás után a real kapta el nagyon a fonalat. 10 nyert meccs zsinórban és olyan csapatok ellen, akik ellen nekünk nem nagyon ment mostanában!!! a 4 pont nem kevés, meg lehet nyerni a ligát! sztem ott fog eldőlni sok minden, hogy az atletico mit játszik a reallal, ill. a köv. fordulóban fordul-e a szerencse. ha így lesz, csak hullámvölgy, ha a fent leírtak... de abba bele sem gondolok!!! a mallorca elen remélem pihennek a srácok, nem érdekel, ha nem lesznek bent a kupa döntőben!!! a ligát kell rendbehozni, mert 8 pontot vesztegettünk el..........
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.03.01. 21:51:27

Jó kis meccs volt ez no. :)

Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Rumig
Entrenador del Barça

2009.03.01. 21:50:56

Sokan eléggé túlzásokba esnek.
-Guddy nem volt [auto_cenzúra]. Nagyon jó sem (kihagyott ziccer, Henrynak is majdnem hosszan passzolta le, eladott labdák), de rossz sem. Igaz, tud ő ennél még sokkal jobb is lenni, főleg ha jó csapat van körülötte.
-Valaki szídta Tourét, no comment. Elmúlt meccseken nem volt túl jó, ma már igen. Szvsz talán a legjobb volt tőlünk.
-Egyesek szerint teljesen megérdemelten nyert az Atletico. Pedig kicsit több szerencsével mi nyerünk. (Atmának egy tizi és két talált gól, amiből a második hatalmas mázli volt, nekünk 3 kidolgozott, de kimaradt ziccer) Persze gyenge volt a védelem, de pechünk is volt. Atma nem volt jobb.

Végül: ma legalább 30 percen keresztül jól játszottunk (első-félidő első 10 perce utántól), ami az elmúlt meccsekhez képest jelentős pozitívum.

A fő probléma meg egyértelműen az összjáték kevésbé gördülékeny volta, aminek oka persze lehet a fáradtság, az egyéni formahanyatlások.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
szajko
Director del Fútbol

2009.03.01. 21:50:26

Térjen már vissza Iniesta!

Nagyon hiányzik, a kreativitása, és a szervezőképessége!
gergo9
Director del Fútbol

2009.03.01. 21:50:24

gekkodan írta:
Rivaldo11 írta:Az a véleményem, hogy várható vol a hullámvölgy, de tragédia nincs. A jó ősznek köszönhetően még ez is belefér. Ha most tudnánk mi is nyerni zsinórban 3-4 meccset, akkor megint összejöhetne 7-8 pont előny. Ne állítsuk már be úgy a dolgokat, mintha elvesztettük volna a ligát...
Még mindig helyet cserélne bárki velünk.
Gábor! Nem tudom mire alapozod, hogy a Real Madrid pontokat fog hullajtani. Rendre sokkal jobban hozza a meccseit, ráadásul most az Atletico elleni meccs után (ami ráadásul otthon lesz), Bilbao, Almeria, Valladolid, stb....

Nem kéne erre alapozni, mert úgy fog megégni a bokánk, mint a csuda. Arról nem is beszélve, hogy a Madrid hatékonysága és játéka jelenleg nem említhető egy lapon a Barcáéval. Ég és föld.
Ne légy te is olyan mint pár divatdrukker aki 10 hsz-el oltogat. Mire alapoztad volna hogy a sporting elleni meccsünk után hogy 3 meccs mulva 4pont az előny? Semmire. Mire alapoztad volna az első két meccsünk után hogy fogjuk 12 ponttal vezet a ligát? Semmire. Ez az a csapat aki ősszel elgázolt mindenkit aki szembe jött. Rendbe kell rakni a fejeket és meglesz a liga :wink: :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.01. 21:50:17

Rivaldo11 írta: Miki: Én remélem, hogy 06 szelleme kísérteni fog. Bajnoki címmel, meg Bl győzelemmel gondolom kiegyeznél. Az meg egy dolog hogy én mit gondolok, de rossz nézni a sok nyávogást. Előre kell tekinteni, nem hisztizni.
Természetesen elírtam, 07et akartam,de tudod te ezt :wink: :roll:

én se tartozok a hisztisek közé,soha nem is tartoztam,de most kell lépni, nem pedig abban bízni,h kippukad a Madrid. motiválás, koncentráció,és akkor egyetértek veled,de jelenleg e kettő nagyon nincs rendben. Pep remélem megoldja.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.01. 21:49:03

Majd a végén kiderül, kinek lesz igaza. Mindenesetre nincs fárasztóbb a pesszimista szövegnél. Olyat meg kijelenteni, hogy a madrid játéka jobb...
muhahaha. Ezt azért ne. :lol: Megértem az óvatosabb hangokat is, de ez azért kemény.
Rivaldo-A Legnagyobb.
fcb77
Barça B

2009.03.01. 21:47:33

Rivaldo11 írta: Ami bosszant, az nem a 4 egységre olvadt előny, hanem az, hogy egy zsebben lévő meccset buktunk el, és az, hogy a Puyol-Marquez kettős olyan hibákat vétett, amiért nálunk, kispályán tockos járna. Ez bosszant, nem a fogyó előny.
Hát igen, ma eléggé kritikán alul teljesítettek, de bízzunk benne, hogy bejutunk a Kupa döntőbe, és így önbizalommal telve a fiúk is kicsit feljavulnak!
Messi199
Jugador d'estrella

2009.03.01. 21:46:58

Hát srácok , ez megint egy lehangoló hétvégére sikerült.
A védelem óriási hibákat vétett , én Váldest nem bántom , most ő egyikbe se volt bent , úgy néz ki hogy hiába költöttünk x milliót védelemre ugyan ott tartunk mint tavaly, az ősszel nem volt észre vehető ez, mivel gála előadásokat hozott csinált a csapat , ki kontrázott volna 6:1 után már , de most az elmúlt időszakba sajnos feljött ez a gyengeség a védelmen . Kevés gólt rúgunk , és egyből kapjuk a gólokat . Remélem hogy Pep kicsit össze ráza őket mert ha így folytatjuk elveszítjük a Bajnokságot és hiába vannak rekord statisztikák ezt a Barcát elfogják felejteni .
Nem szabad összeroskadni hinni kell bennük gödörbe vannak , de kijönnek belőle a Madrid se fog minden meccset megnyerni .
még mindig van 4 pont de ezt meg kell becsülni .....
Tots Unit Fem Forca !!
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.01. 21:46:56

Rivaldo11 írta:2004-2005-ös, és a 2005-2006-os szezonban isvolt olyan, hogy elapadt a viszonylag nagy előnyünk 4,( érdekes, akkor szintén egy Atletico meccs után csökkent 4 pontra az előnyünk) illetve 6 pontra. Mégis mi örülhettünk a végén. Most sem lesz másképp.
Ami bosszant, az nem a 4 egységre olvadt előny, hanem az, hogy egy zsebben lévő meccset buktunk el, és az, hogy a Puyol-Marquez kettős olyan hibákat vétett, amiért nálunk, kispályán tockos járna. Ez bosszant, nem a fogyó előny.
Gábor! Mikinél a pont ismét. Jelen helyzetben sem a Madrid játéka, sem a mi játékunk alapján nem jelenthetsz ki ilyeneket. Magabiztosságod indokolatlan, alaptalan, ráadásul az elmúlt 2 év nem téged igazol. Nincs ezen mit szépíteni és pont az említett védőink miatt mondom azt, hogy a lélektani versenyben ma hátrányba kerültünk. Ahogy 2 éve folyamatosan. Szóval légy óvatosabb barátom és maradj a realitás puha talaján :wink:

Yaya Touré - a szikla.

Lezárt