socio66 írta:
Okés,és akkor még pár:
Te pl. hol tartasz,illetve mik a céljaid ezzel kapcsolatban?
Milyen meccset kell először vezetni,edzőmeccset,vagy netán már egy alsóbb osztályú éles találkozót?
Ugye a meccsekre az edzőszövetség(?) küld embereket,tehát akkor egy magasabb szintet elérve én tag leszek ebben a szövetségben? Vagy még itt is 'vizsgáztatnak'?
1.Én két hét múlva kezdtem volna,de most elkaszálták a térdemet, így sajna tolódik

Hogy mennyivel,azt még nem tudom
2.Nem-nem,ahogy megvan az alap, rögtön küldenek megyei "tétmeccsekre"! Persze, nem fognak beledobni a mélyvízbe, hanem szépen fokozatosan. Először partjelzel, aztán vezetsz majd és így tovább...
3.Nem az edzőszövetség küld. Mondok egy pl.-t: Veszprém megyében a nagyobb városokban (Ajka,Pápa,Tapolca, Veszprém) van egy testület, és a városokhoz közel lévő falvakból is gyűjtenek még embereket. Ergo, ha te 5km-re laksz pápától és 20ra veszprémtől, akkor a pápai testület dönti el, melyik meccsre küldenek. Amúgy, ez a testület szó nem a legjobb erre,hiszen olyanok állítják össze, akik maguk is vezetnek, tehát a bírók választanak egy embert maguk közül, aki megcsinálj a beosztást és (legalábbis itt nálunk) nagyon megértőek és egyeztetnek velünk.
4.Minden szinten vizsgáztatnak, lehetsz akármilyen jó bíró, a fizikai teszteket nagyon szigorúan veszik. Elméletből nem kell újra vizsgáznod, csak továbbképzések vannak, ott videóelemzések stb. Ha jó spori leszel, akkor annyiban lesz más, hogy esetleg rád bízzák majd a vizsgáztatást meg ilyenek!
Még valami?

.