Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Sanama
Llegenda del Barça

2009.03.28. 15:09:14

Amennyire elvette a kedvemet a szezon előtti vita és veszekedés,most annyira vissza is adta a teszt!
Számomra fantasztikus,az,hogy ennyire "kiegyensúlyozott" a mezőny.Ezalatt azt értem,hogy 10pilota a Q2ben nem volt egyáltalán messze egymástól,leszámítva a 2BrawnMercedesest.

Viszont mi lenne a csalás? Az,hogy végre kb. 4-5év vergődésután megépítettek egy olyan gépet,amivel aláznak? Ebbe mi a csalás,azt nem értem.
Én örülök Button ,ésRubens 1-2helyének,illetve Vettel 3.helyénekis.
A McLaren elég gagyi ,ez a kocsi nem sokat ér... :(

Nekem nagyon tetszik ez z új év,főleg,hogy már nem azért kell néznem 1időmérőt,hogy megvárjam a Q3mat,hogy Hamilton vagy Massa-Kimi nyer.
És,hogy nem azért kell szorítani Buttonéknak,hogy a Q2be bejussanak :)

Szóval én nagyon örülök,hogy ennyire feljöttek a pár éve gyengébb csapatak,és ahogy Czolner Gyula mondta,Kovalainen nem fér be a 10-be,vagyis nehezen mert NINCS hely,és ez nagyon jó!

Szerintem az idei lesz az elmúlt 5év legizgalmasabb éve,a McLaren+Ferrarinak nagyon össze kell szednie magát,hogy odaérjenek akár a dobogóra is,vagy a top6ba.

Nagyon várom a futamot,és csak hangsúlyozni tudom,örülök a BrawnMarci "megújulásának" :wink:
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.28. 15:00:36

Ennyi. Idén legalább lesz izgalom!!
Ha így haladunk akkor csak a 3ik helytől lefele :)
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.03.28. 14:58:51

Milyen csalás emberek? :shock:

Azt hittem mindenki örülni fog, hogy most lesz 4-5-6 csapat, aki versenyben lehet a győzelemért. Erre csak ennyi, hogy "csalás, csalás...". NEm volt itt semmiylen csalás, angyon jóa Brawn GP. A töbiek meg elrontottak az idei autójukat. Ennyi. Idén legalább lesz izgalom!!!
..................................
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.28. 14:51:36

Ferraris vagyok, de szerintem a sportnak jót tesz h most felkavarták az álló vizet, hogy felborultak az erőviszonyok. Sokan és sokszor mondták, hogy ezekkel az új szabályokkal mindenki a nulláról kezdi az autóépítést. Nekik majdnem egy évük volt rá, és mivel mostmár hozzáértő emberek dolgoznak ott,nem meglepő a sikerük. Persze így utólag könnyű okosnak lenni. Csak nehogy átessünk a ló túloldalára és egy 2004-hez hasonló évet lássunk. Nagyon erős lett a Brawn GP. legmagasabb üzemanyagszinttel is lazán bementek 1-2re. Kicsit ijesztő. Mert azt mutatja, hogy megtankolva igy nagyon jól mozog a verda. Ellentétben pl a ferrarival, akik üresen még viszonylag jól mentek, de a q3 borzalmas lett. Kiváncsian várom a futamot. Bízom a KERS-es rajtban
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.03.28. 14:50:19

LG írta:Én sem értem itt egy-két ember fölháborodását, én is a Ferrarinak szoritok, de attól még nem kezdek el hisztizni, mert most egy időmérő után gyengébbnek tűnnek, és nem fogom lecsalózni a kisebb csapatokat, azért, mert a szabálymódositásokból eddig ők jönnek ki jobban. Remélem nem fognak büntetést kapni az ügyeskedők, legyen igazságos, és jó küzdelem, abiből remélem végül Massa jön ki győztesen. 8)
Respect LG!
De tőlem Kimi is győzhet. :)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
vlxe
Capitá del Barça

2009.03.28. 14:42:11

Pont hogy jó ez az egész így ahogy most is van.... Végre nem azt kell lesni, hogy vagy a Ferrari vagy a Mclaren nyer. Sokkalta izgalmasabb lesz a verseny. Az meg miért fáj egyeseknek, hogy a Brawn most elől van??? Csak úgy mellesleg megjegyezném abba a verdába is Merci motor van. :) Nagyon remélem, hogy ez a két versenyző, aki most elől van, holnap is lazán megtartja ezt a teljesítményét. Unom már a Ferrari, Mclaren uralmat. :roll:
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.03.28. 14:32:24

Én sem értem itt egy-két ember fölháborodását, én is a Ferrarinak szoritok, de attól még nem kezdek el hisztizni, mert most egy időmérő után gyengébbnek tűnnek, és nem fogom lecsalózni a kisebb csapatokat, azért, mert a szabálymódositásokból eddig ők jönnek ki jobban. Remélem nem fognak büntetést kapni az ügyeskedők, legyen igazságos, és jó küzdelem, abiből remélem végül Massa jön ki győztesen. 8)
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.03.28. 14:23:59

Stelios írta:Remélem mielőbb kiderítik, hogy mégis hol csal a Brawn GP, mert ilyen egyszerűen nincs. Ez tiszta csalás, csak még nem tudjuk, hogy hol a bibi. Ezek a szabálymódosítások meg szánalmasak. Én sem szeretem a McLarent, de azért ez így nem játszik, hogy majd pontszerzőhelyekért fognak küzdeni a Ferrarival együtt. :evil:

Idén már megint valaki olyan fog nyerni, aki egyáltalán nem érdemli meg. :evil:

Hogy ne erdemelne meg???? :shock: :shock: Ket olyan pilotaval mint Rubens(aki eddig azert nem villogott mert Schumi volt a csapattarsa jo par evig) es Button aki egy versenykepes Hondaval futamot is nyert(eppen nalunk) hogy ne erdemelnek meg??Es talan a legfontosabb hogy ott van egy bizonyos Ross Brawn aki a valaha is elt legnagyobb F1-es mernok!Ezek mellett miert mondod hogy nem erdemeltek meg??Maskulomben miert nem a Toyotat szidod vagy a masik csapatot nem jut eszembe akinek "szabalytalan" a diffuzorja?Utalom az ilyet!Izgalmasabb lett az F1 es el kezd nyavogni hogy a Mclaren meg a Ferrari nem szerez pontot...stb. Fel fognak erosodni ok is ne felj :) De miert kell szidni egy csapatot csak azert mert varatlanul jol teljesit?/Ezt nem ertem!

Na reszemrol ennyit! :evil:
Vito
Llegenda del Barça

2009.03.28. 14:04:21

Stelios írta:Remélem mielőbb kiderítik, hogy mégis hol csal a Brawn GP, mert ilyen egyszerűen nincs. Ez tiszta csalás, csak még nem tudjuk, hogy hol a bibi. Ezek a szabálymódosítások meg szánalmasak. Én sem szeretem a McLarent, de azért ez így nem játszik, hogy majd pontszerzőhelyekért fognak küzdeni a Ferrarival együtt. :evil:

ki érdemelné meg? még el sem kezdődött a futam, ne viccelj már!
nekem tetszik a szitu, nagyon is tetszik!! 8)
az f1 is egy cég. el kell adni és az elmúlt években a portéka szinte minden évben ugyanaz volt. unalmas.
legalábbis sokaknak az volt, hogy szinte mindig ugyanarról a két csapatról szólt a vb, a kis költségvetésű csapatok pedig totál esélytelenül indultak neki az évnek. pont emiatt kellettek az új szabályok és ez nyilván nem tetszik azoknak, akik a régi rendhez voltak szokva (szvsz Todt sem véletlen lépett le a ferkától..). nem véletlen virgin group belépése sem, Benson a pár hónapja ahhoz kötötte az f1-es belépőjét, ha csökkennek a
költségek. ehhez képest hivatalos (talán névadó) szponzora lesz a bgp-nek.
Cali
Entrenador del Barça

2009.03.28. 13:38:06

Sehol nem csalt a BGP. Egyszerűen csak kihasználták a szabályok kiskapuit, amit ugyanúgy megtehetett volna a Ferrari vagy a McLaren.
De ha ez fordítva lenne, és a "tavalyi" nagycsapatok vernék el a mezőnyt, akkora előnnyel, mint most Button és Barrichello, akkor biztos vagyok benne, hogy senki nem kiabálna itt szabálytalánságokról. Annyi történt, hogy most az egyik legjelentősebb fejlesztést nem az egyik nagycsapat fejlesztette ki, hanem a kisebb csapatok, és most ott próbálják ezeket megfúrni, ahol csak tudják.
Bele kell törödni, hogy a Forma 1 technikai sport és mindig az nyer aki leleményesebb.

Írtam ezt a pár sort úgy, hogy ferrari drukker vagyok, és remélem, hogy Kimi lesz a bajnok!

Szerk.: Most a Williams támadja a Ferrarit és a Red Bull Racinget
Bogika87
Jugador d'estrella

2009.03.28. 13:35:24

Jesszusom most mindeki perelget mindenkit??
A Toyotának törölték az idejét szóval Trulli és Glock utolsó két hely Hamiltonnak váltócsere 5 helyes rajtbüntetés...jaaa és most a Toyota panaszolta be a ferrarit és red bullt...kezdődika cirkusz :shock: :shock:
Lewis Hamilton váltócseréje és a toyotások kizárása után így fest a rajtrács:
1. Button
2. Barrichello
3. Vettel
4. Kubica
5. Rosberg
6. Massa
7. Räikkönen
8. Webber
9. Heidfeld
10. Alonso
11. Nakadzsima
12. Kovaleinen
13. Buemi
14. Piquet
15. Fisichella
16. Sutil
17. Bourdais
18. Hamilton
19. Trulli
20. Glock
Jaaa és amin meglepő az a Button kocsijánaka súlya... :o
JB 664.5
RB 666.5
SV 657.0
RK 650.0
NR 657.0
Mi lesz még itt :evil:
Gooo Kimiiii :roll: 8)
¡¡¡ Boti, boti, boti Madridista qui no boti!Salude los Campeones!!!
¡¡¡ Copa,Lliga i Champions!!!
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.03.28. 13:25:52

Stelios írta:Idén már megint valaki olyan fog nyerni, aki egyáltalán nem érdemli meg. :evil:
A Button-Barrichello párosra aztán nem lehet mondani, hogy nem érdemelnék meg a győzelmet... #-o [-X =;

Ez a csalás-duma meg hihetetlen szánalmas :?
socio66

2009.03.28. 13:18:41

Nem értem mi a baj azzal,hogy végre valami változatosság jött az F-1-be.
Végre van egy Honda(szerűség :) ),ami sok év munka és rengeteg belefektetett pénz után felérhet a csúcsra.Annyira nem azt éreztem hogy pfuj, csalók,zárják ki őket..Inkább örültem neki..megérdemelték már..
A nagyokat meg nem kell félteni,3-4 futam után majd feljönnek ők is, ha mással nem,az ötletes dolgok lekoppintásával... :roll:
Stelios
Jugador del Barça

2009.03.28. 13:09:54

Remélem mielőbb kiderítik, hogy mégis hol csal a Brawn GP, mert ilyen egyszerűen nincs. Ez tiszta csalás, csak még nem tudjuk, hogy hol a bibi. Ezek a szabálymódosítások meg szánalmasak. Én sem szeretem a McLarent, de azért ez így nem játszik, hogy majd pontszerzőhelyekért fognak küzdeni a Ferrarival együtt. :evil:

barca99
Llegenda del Barça

2009.03.28. 11:57:47

Persze, értem én, de hát évek óta ez volt a Hondánál. A szezon közepénél már simán a következő autón dolgoztak. Eddig nem igazán volt eredménye. Most viszont, hogy még a Honda is kiszállt, és a versenyzők sem tudták, hogy mi lesz velük, akkor hirtelen akkorát robbantanak, hogy szinte az egész F1 róluk szól. :)
danko94
Entrenador del Barça

2009.03.28. 11:41:03

barca99 írta:...
Az egésznek a lényege annyi h mivel már kb 2 futam után rájöttek tavaly h az az autó kevéske, ezért azt már nm fejlesztették tovább és azokat a pénzeket amit a másik gyártók még a tavalyi autók idény közbeni fejlésztésére költöttek azt ők 1 az 1 ben az idei autóra költötték és már kb a a tavalyi szezon vége előtt 1 hónappal kész volt ez az autó és már akkor tesztelték, tökéletesítgették. Erre ugye kiszállt a honda és RB megvette a csapatot ő még beletette az ő zsenialítását + megszerezte hozzá a tavalyi világbajnok motort (ami eddig jobb mit az idei merci motor) és íme itt egy kész autó egy új csapat és két remek pilóta akiknek minde esélye megvan arra h maradandót alkossanak. Am szvsz jobb lesz így a vb h azért a Brawn GP; a Williams; a BMW; a Red Bull és a Toyota versenyzői is harcan vannak a vbcímért és a futamokon nm csak akkor láthatjuk őket amikor mondjuk Hami v Massa éppen lekörözi vmeik versenyzőjüket!!
barca99
Llegenda del Barça

2009.03.28. 11:29:48

Még mindig nem vágom a dolgot, az én agyam nehezebben dolgozza fel az információt. :)

Volt egy óriási lúzer Honda, aki már a szezon közepén építette az új autóját, de évek óta semmi nem volt belőlük. Kb. mint a Tottenham Spurs, csak F1-ben... Ehhez jön hozzá, hogy a Honda is bedobja a törölközőt... azt hiszem ennél lentebb már nem lehetett volna. Erre 1-2 hónapja jön a hír, hogy RB megvette az egész kócerájt, a tavalyi fejlesztést összekalapálták a tavalyi egyik legjobb/legmegbízhatóbb motorjával, azóta (kis túlzással), de oktatnak mindenkit. Én nem tudom, hogy van-e emögött valalmi susmus, vagy ez csak szerencse és/vagy Brawn zsenialitása, de ha ez nem csalja vissza a nézőket a TV elé, akkor semmi. :)

Pedig imádom a finn srácot is, de eddig tényleg olyan ez az idény, mintha az állóvízbe követ dobtak volna. Bár egy időmérőn vagyunk túl, határozottan semmi bajom vele (tetszik? :oops: ), hogy a nagyok a fasorban sincsenek, az eddigi kicsik pedig elől.

Remélem a holnapi verseny hozza a színvonalat, és a F1 végre megint normális autóverseny lesz. 8)
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.28. 11:16:45

robertfcb írta:Mi van itt kérem??? Szabálytalan autóval nyeregetünk... remélem minnél hamarabb kizárják a Brawn-t. Kész vicc.
Robi! Ez nem vicc. Egyszerűen mérnöki leleményesség. Nincs ebben semmi szabálytalan. Az a véleményem, hogy nem szabad megbüntetni őket még utólag sem. Emlékezhetünka közelmúltból szabálytalannak minősített elemekre, aFerrari padlólemezre, vagy a Renault lengéscsillapítóra. Nem emlékszem, hogy utólag valami szankció érte volna őket, gondolok itt pontelvételekre.

Az időmérőn majdnem úgy alakult minden ahogy vártam. Engem a Red Bull lepett meg a leginkább. Newey úgy tűnik ismét remek autót rajzolt.
Egy kicsit bosszankodom, mert fogadni akartam Button első helyére.
Egy kicsit csalódott vagyok, hogy Alonso nem jutott be a 10be. Sajnos úgy érzem, hogy nem a hibája, hanem az autó ereje miatt.
Ami még meglep, hogy Kova gyorsabb Haminál. :shock: Az edzéseken is látszott, de a q1ben is. Továbbá Massa ismét veri Kimit. :roll:

Pozitív változtatásnak tartom azt is, hogy a nézőkkel közlik verseny előtt ki mennyire van megtankolva. Tisztább képet kapunk a pilóták időmérős teljesítményéről.

Holnap GO ALONSO!
danko94
Entrenador del Barça

2009.03.28. 10:37:20

Köszönöm Istenem h 2 év után újra megélhetem eme csodálatos dolgokat!!! A kedvenc futballcsapatom remekel és a kedvenc Forma 1-es pilótámat az időmérő utolsó etapljában is láthatom, és a futamot a pole ból kezdi!!! Remélem meg is tudja nyerni Button!!! :wink: :wink: Az már más kérdés h a nagyok perelnek egyből és mivel nekik van pénzük meg szavuk, bele fognak kötni még a kereket rögzítő csavarokba is csak h zárják ki a Brawn-t :( :( :( Persze folyamatosan a perekkel foglalkoznak ahelyett h építenének egy normális autót, úgy ahogy tette a Red Bull a Williams és a Brawn, hiszen ők már a tavlyi év közepe óta tesztelték a 2009-es gépüket és íme itt az eredménye!!!!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2009.03.28. 10:08:16

Sutil a legnagyobb,a többi térdelhet! 8)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
socio66

2009.03.28. 09:56:42

A szezon előtt azt hittem,csak altat a Meki és majd robbantanak az első futamon. Brawn GP? Jó-jó,nagy szavak,jó teszteredmények de hát mit akar az élmezőnyben egy épp az összeomlástól megmentett csapat..
Ferrari? Ők képtelenek rossz autót építeni,ott is megy az altatás ezerrel,de a versenyen tuti jók lesznek..
Ezek a gondolatok voltak a fejemben az időmérő előtt..
Ehhez képest:
Hihetetlen,de a Brawn tényleg kumma gyors,ráadásul van két jó pilótájuk, plusz egy zseni a főnök,valamint nem utolsó sorban dúsgazdag a támogató..kell ennél több? Komolyan kell velük számolni..de fura ezt kimondani..
A Meki valóban gyenge,bár Hami 'kiesése' miatt nem láthattuk,mire lett volna képes a végjátékban,de valószínűleg köze nem lett volna a dobogóhoz..
A Ferrari tényleg ilyen rossz autót épített? Ezt még emészteni kell azért.. majd' egy mp.-re vannak a Red Bulltól??
Alonsotól sokkal többet vártam,bár ugye ő hibázott a gyors körében, valószínűleg a malőr nélkül azért bejutott volna a Q3-ba..de nem volt meggyőző mindenesetre..
Szóval furcsa egy felvezetés volt ez,én személy szerint csak pislogtam, mekkorát változott a világ..
faithnomore
Entrenador del Barça

2009.03.28. 09:33:06

alig várom már a versenyt!

végre nem csak 3-an vannak versenyben az első helyért
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.03.28. 09:29:28

Triple B ( Brawn,Button,Barrichello ) for Presidents :!: 8)

Végre egy normális autó van a seggük alatt :)
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.28. 09:08:47

nincs itt semmilyen csalás, csak úgy látszik van akinek nehezen veszi be a gyomra, hogy nem a kedvence van elől. Ezt a brawn gp-t tavaly május óta fejlesztik. Igazából ez az eredmény csak azoknak meglepetés akik nem követték figyelemmel a teszteket, v akik nem tulajdonítottak nagy jelentőséget neki.

Forza Ferrari!!
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.03.28. 09:05:27

Az autojuk nem szabalytalan csak kihasznaltak a kiskapukat!En szemely szerint nekik drukkolok foleg Rubensnek,hogy ennyi sikertelen szezon utan sikerul jo teljesitmenyt nyujtania!Maskulomben oriasi grat Brawnnak nelkule a Ferrari se lett volna 6-szor egymasutan bajnok.Szenzacioos ember :D
Válasz küldése