Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Bogika87
Jugador d'estrella

2009.04.10. 20:01:22

Váááh mennyire ráérnek... :D :D
http://www.jokerinthepaddock.com/
najó azért el lehet vele szórakozni...
Miki mikor nyomhatlak le?? :lol: :lol:
¡¡¡ Boti, boti, boti Madridista qui no boti!Salude los Campeones!!!
¡¡¡ Copa,Lliga i Champions!!!
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.04.09. 21:53:31

miihii írta:Ezt ma találtam...
Jó barátok,az szemmel látható :twisted: 8) Kép
lol hat ez nagyon jo :D Bernie.....Bernie :lol:
miihii
KHAL

2009.04.08. 23:23:30

Ezt ma találtam...
Jó barátok,az szemmel látható :twisted: 8) Kép
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.07. 20:59:09

Nincs mit!

Én mostanában beszerzem (remélhetőleg) Schumi összes nagy versenyét, lesz vele meló 8) azon kívül a 07es szezon már majdnem lejött, volt ott is pár emlékezetes futam.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.04.07. 20:47:12

ozsimiki írta: Kralo!

tegnap végül sikerült megoldani a gondot,és megnéztem én meg a 2005ös imolait 8) megérte
Nah megnéztem most már én is. De szép volt, de szééép volt. :D :shock: Óriásit műveltek, Palikkal együtt.
Ennyire precíz munkát a két pilótától, ááh elképesztő volt.

Köszi a linket itt is.

Jó dolog a nosztalgia.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.06. 23:21:06

Az a gond,hogy eddig (szntem idén sem nagyon sokáig) nem volt annyi jó csapat, amennyi jónak ígérkező vagy már bizonyított versenyző, pedig úgy lenne az igazi,ha az összes nagy karrier előtt álló, kapna egy esélyes kocsit.

Szegény Webber is hogy kezdett? vacak minardival lett 5. aztán sosem került esélyes csapathoz, Rosberg még fiatal,de eddig ő sem. idén még pár versenyig sokan megmutathatják,h mire képesek, Vettel elkezdte rendesen, Trullit se lehet még leírni, Rosberg is villantgat, Button sem felejtett el versenyezni,stb,stb,stb persze a nagyokról nem is beszélve.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.04.06. 20:59:11

G-Jay írta: Kb. 3 pilóta van a jelenlegi mezőnyben akinek mind1 milyen kocsit kap, pokolian gyors, és technikás (a kocsihoz és a csapattárshoz viszonyítva). Ez Alonso Vettel és Hamilton.
Nem sorolom ide Massát, mert ő...mind1 nem lenne ő ennyire felfujva ha nem Kimi lenne mellette hanem a fenti 3-asból valaki. Be is jött a képbe Kimi. Kb a tegnapi fagyizása is megmutatta hogy nem érdekli már az egész. A tehetség alapján bekerülhetne a fenti hármasba, de motiváció az kb -2.
Azért én ezeket nem jelenteném igy ki...Alonso ok, ő bizonyitott nagyon jó és gyengébb kocsival is. Kimi is ok, kiégett, ez van. Hamilltont viszont nem láttuk eddig gyengébb autóban. Idén, ha nem javul hosszutávon a McLaren akkor meglátjuk mi lesz. Massa meg nem volt rossz anno a Sauberben, nem hiába került a Ferrarihoz, sztem remek pilóta, hiszen egy csak egy hajszáll hiányzott a VB ciméhez. Talán a legjobbaktól elmarad egy kicsit, de sokkal biztos nem. Vettel meg szép dolgokat művel, nagyon tehetséges, de őt meg még nem láttuk mire képes egy jó kocsiban. Mert volt pár nagy tehetség, aki mikor elkerült egy jó kocsiba nem vállt be. És ezeken kivül vannak még kiváló pilóták, pl. sztem Rosberg is nagyon nagy tehetség.
miihii
KHAL

2009.04.06. 19:50:53

messi6502 írta:
House írta:hát, a csapatok külön dolgozták ki a KERS rendszert, szal ez teljesen megérthető. am, hami pl a kigyorsításoknál használja csak.
Én is kigyorsításnál láttam még csak nyomkodni, ezen kivűl, nyomhatja máskor is.
Ennek a megítélése persze csak találgatás,mivel nem látjuk "belülről" a dolgot,de az kizárt,h CSAK a kigyorsításoknál használná!
Erre a legjobb példa még az első futamon:mutatták belülről,amikor az egyik egyenesben ráküldte a cuccot (több,mint fele megvolt még) és rögtön ott volt asszem Rosberg hátsójában...
Meg még pár bevágás alapján tűnt úgy nekem,ahogy leírtam.De ismétlem,ez csak így tűnt nekem...
messi6502
Jugador del Barça

2009.04.06. 17:23:34

House írta:hát, a csapatok külön dolgozták ki a KERS rendszert, szal ez teljesen megérthető. am, hami pl a kigyorsításoknál használja csak.
Én is kigyorsításnál láttam még csak nyomkodni, ezen kivűl, nyomhatja máskor is.
"Alcorcón? Az mi, egy madár?" Alcorcón - Real Madrid 4-0
House
Entrenador del Barça

2009.04.06. 17:02:01

miihii írta:
ozsimiki írta: Kimi meg képtelen úgy kihasználni a Kerst, rajtnál nem tudom,de verseny közben lehet látni,h nem fekszik neki, ezt elég sokan sok helyen leírták, arról nem is beszélve,h szntem nem is működik úgy,mint a Reanult-ban, meg tönkre is megy 3ból 4szer :lol:
Én azt vettem észre (bár lehet,h tévedek),h másképpen használja ki pölö Kimi és mondjuk Hami a KERS-t.A belső kamerás felvételek alapján nekem azt tűnt fel,h Kimi a kanyar utáni kigyorsításoknál pisszent bele többször a cuccba,egyenesben pedig akkor használja,ha még marad egy kevés,akkor is inkább a legeslegvégén...Míg Haminál úgy tűnt,h ő is megnyomja hébe-hóba kigyorsításnál,de picit rövidebb ideig (pedig tényleg csak tizedmp-ekről van szó mindkettőnél),és inkább egyenesekben engedi rá a plusz erőt.Fernandonál ezt nem tudom,mert annyit nem láttam belülről mutatva úgy,h kint van a kis grafikon a képernyőn.
Szal előfordulhat,h van különbség a működését tekintve is,de a használatba vételi taktika is lehet eltérő a pilótáknál...
hát, a csapatok külön dolgozták ki a KERS rendszert, szal ez teljesen megérthető. am, hami pl a kigyorsításoknál használja csak.
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
miihii
KHAL

2009.04.06. 16:30:01

ozsimiki írta: Kimi meg képtelen úgy kihasználni a Kerst, rajtnál nem tudom,de verseny közben lehet látni,h nem fekszik neki, ezt elég sokan sok helyen leírták, arról nem is beszélve,h szntem nem is működik úgy,mint a Reanult-ban, meg tönkre is megy 3ból 4szer :lol:
Én azt vettem észre (bár lehet,h tévedek),h másképpen használja ki pölö Kimi és mondjuk Hami a KERS-t.A belső kamerás felvételek alapján nekem azt tűnt fel,h Kimi a kanyar utáni kigyorsításoknál pisszent bele többször a cuccba,egyenesben pedig akkor használja,ha még marad egy kevés,akkor is inkább a legeslegvégén...Míg Haminál úgy tűnt,h ő is megnyomja hébe-hóba kigyorsításnál,de picit rövidebb ideig (pedig tényleg csak tizedmp-ekről van szó mindkettőnél),és inkább egyenesekben engedi rá a plusz erőt.Fernandonál ezt nem tudom,mert annyit nem láttam belülről mutatva úgy,h kint van a kis grafikon a képernyőn.
Szal előfordulhat,h van különbség a működését tekintve is,de a használatba vételi taktika is lehet eltérő a pilótáknál...
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.06. 14:33:25

Kralo írta: viszont az is biztosra vehető, hogy más kevésbé tudta volna ily mértékben kihasználni a lehetőségeket.
így van, de Alonsora is igaz ez Kers ügyben, de azért ott van vmi eszköz amit ki lehet használni. én csak erről írtam, nem vitatom el az ügyességét a helyezkedésében,és a megoldás felismerésében.

Kimi meg képtelen úgy kihasználni a Kerst, rajtnál nem tudom,de verseny közben lehet látni,h nem fekszik neki, ezt elég sokan sok helyen leírták, arról nem is beszélve,h szntem nem is működik úgy,mint a Reanult-ban, meg tönkre is megy 3ból 4szer :lol:

szerk: Kralo, gyere msnre.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2009.04.06. 14:25:53

ozsimiki írta:
G-Jay írta: és kb hülyeség a KERS-re fogni, mivel ott volt előtte a szintén azzal hasító Kimi, mégis állva hagyta...na meg a +20 kila is...persze fogjuk a KERS-re.
Az nagyon jó, hogy pontosan elolvastad te is hogy az EGYIK oka a KERS. :wink: Kimi is lerajtolt párat,és rossz oldalt választott,így az első kanyart a külső (azaz a nem ideális) ívről tudta csak megkezdeni, Alonso pedig belül maradt, okosan.

+hozzájön ami szintén evidens, hogy elöttük még el is rontották páran a rajtot, ettől még szépet rajtol alonso, ezt is le írtam,de ebben nagy segítségére volt a Kers is, ennek ellenkezőjét még egyikőtök sem tudta megcáfolni, csak leírta h persze....

jah én ellentétben megpróbálkozom:

http://www.f1hirek.hu/hir/Alonso__Malaj ... 0904061311

"Sepangban viszont egész biztosan a segítségére volt a rendszer, különösen a rajtnál" és ezt Alonso: "Hamarosan elemeznünk kell azt is, hogy KERS-sel vagy KERS nélkül versenyezzünk-e. Malajziában megérte a fáradtságot, míg Ausztráliában nem tudom, hogy volt-e haszna vagy sem."

Kralo!

tegnap végül sikerült megoldani a gondot,és megnéztem én meg a 2005ös imolait 8) megérte
Nah örülök, hogy sikerült. Majd elmesélheted nekem is hogyan. Kíváncsi vagyok.

Persze, hogy segítségére volt a KERS, azt sztem mi sem mondtuk, hogy nem, de attól még fantastic job volt, ahogy megtalálta a réseket, főleg ott a kanyarkombóban. Nekem mindenképp öröm látni, ahogy szórakoztatja a népet. Ha már más öröm nem is volt az elmúlt két évben vele kapcsolatban.
Amúgy Schumacher sem puszta tehetségéből nyert vb címeket, kellett a technikai háttér, viszont az is biztosra vehető, hogy más kevésbé tudta volna ily mértékben kihasználni a lehetőségeket.
gergo9
Director del Fútbol

2009.04.06. 14:01:12

Honnan tudtátok leszedni a 2005 imolai futamot pölö? Az nekem is kellene Schumacher feltámadása a 14 helyről ijjj de jó kis futam volt kár hogy Ferrari kábé annyit tudott felmutatni egész évben :roll: Amugy sokan arra a futamra alapozzák hogy Alonso mekkora védő de mint kiderült azon a pályán gyakorltilag lehetetlen előzni kövi évben ki is derült.

Off: Nem, nem ezen a képen látható hölgyemény nem a barátnőm és sajnos nem is ismerem :cry: :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.06. 13:48:50

G-Jay írta: és kb hülyeség a KERS-re fogni, mivel ott volt előtte a szintén azzal hasító Kimi, mégis állva hagyta...na meg a +20 kila is...persze fogjuk a KERS-re.
Az nagyon jó, hogy pontosan elolvastad te is hogy az EGYIK oka a KERS. :wink: Kimi is lerajtolt párat,és rossz oldalt választott,így az első kanyart a külső (azaz a nem ideális) ívről tudta csak megkezdeni, Alonso pedig belül maradt, okosan.

+hozzájön ami szintén evidens, hogy elöttük még el is rontották páran a rajtot, ettől még szépet rajtol alonso, ezt is le írtam,de ebben nagy segítségére volt a Kers is, ennek ellenkezőjét még egyikőtök sem tudta megcáfolni, csak leírta h persze....

jah én ellentétben megpróbálkozom:

http://www.f1hirek.hu/hir/Alonso__Malaj ... 0904061311

"Sepangban viszont egész biztosan a segítségére volt a rendszer, különösen a rajtnál" és ezt Alonso: "Hamarosan elemeznünk kell azt is, hogy KERS-sel vagy KERS nélkül versenyezzünk-e. Malajziában megérte a fáradtságot, míg Ausztráliában nem tudom, hogy volt-e haszna vagy sem."

Kralo!

Kép
albicelesteX
A Vadász

2009.04.06. 13:44:21

Szerintem Alonso a Renault-val már sose jut a csúcsra!Kár lenne elpazarolnia a tehetségét!
Off:Gergo az avatarodon a lány a barátnőd? :D
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2009.04.06. 12:50:57

Kralo írta:.........
Akkoribban azért köztudottan a Rönónak kimagasló volt a rajtberendezése magasan a legjobb volt. :P :D Itt a KERS okozta az ilyen mértékű előrelépést de nem kizárólag csak az. Kétség nélkül Alonso brilliánsan tud rajtolni meg nem egyszer megmutatta már hogy a reakcióideje is a toppon van. Kezd szimpatikussá válni a srác.........(pedig mennyire utáltam a Schumis időkben :P :D )

Szerk: De az is igaz hogy a KERS-et használni is tudni kell meg nem ugyanaz a KERS van tudtommal a Ferrariban meg a Rönóban szval a hatékonyságuk sem biztos hogy ugyanaz. Írom ezt arra hogy olyat is megelőzött akinek szintén volt KERS-e.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.04.06. 12:39:05

Tegnap éjjel megnéztem még a 2006-os maláj futamot. :D

Az akkori Alonso rajt:
http://www.youtube.com/watch?v=xYKpo8bR3lc

Akkor "csak" a 7. helyről jött fel harmadikra. :( (Az autó akkor is meg volt pakolva, mert időmérőn problémájuk volt a tankolóberendezéssel.)

Brawn gondolatai a diffúzor ügyről (Jó a kép Briatoreval.) :
http://www.a5.hu/cikkek/2/32195.shtml

Német sajtóértesülések szerint a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek is szerepe lehetett abban, hogy a maláj futamon a ferraris Kimi Räikkönen a futamon akkor kapott esőgumikat, amikor a sepangi pálya gyakorlatilag még száraz volt. A német klasszis nem nyilatkozott az ügyben, mivel ez a csapat belügye.
:)
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.04.06. 11:56:03

Hali!
Tegnap este néztem meg a futamot! Háát...
Az időmérőből leszűrhető volt, hogy kb minden csapat beleszólhat a csatákba, és ezúttal üzenem Tamásnak, hogy az általa említett hőskorban kb mindig 2 db kocsi volt messze a mezőny előtt, aztán adjadneki, meg volt pár kiemelkedő pilóta akik mindig a legjobb kocsit kapták. Jelenleg ez messze nem így van, egyrészt sokkal többen vannak magas szinten, másrészt sokkal több nagyon erős kocsi van, harmadrészt nem csak az "ászok" kapják az űrtechnikát!
A futam az esőnek köszönhetően nem volt jó végül. Sőt...

Alonsot nagyon nagyon sajnálom, óriásit rajtolt, és kb hülyeség a KERS-re fogni, mivel ott volt előtte a szintén azzal hasító Kimi, mégis állva hagyta...na meg a +20 kila is...persze fogjuk a KERS-re. Ájj nagyon rossz a mezőny legjobbját szenvedni látni a kocsija miatt...nem ezt érdemelné.
Kb. 3 pilóta van a jelenlegi mezőnyben akinek mind1 milyen kocsit kap, pokolian gyors, és technikás (a kocsihoz és a csapattárshoz viszonyítva). Ez Alonso Vettel és Hamilton.
Nem sorolom ide Massát, mert ő...mind1 nem lenne ő ennyire felfujva ha nem Kimi lenne mellette hanem a fenti 3-asból valaki. Be is jött a képbe Kimi. Kb a tegnapi fagyizása is megmutatta hogy nem érdekli már az egész. A tehetség alapján bekerülhetne a fenti hármasba, de motiváció az kb -2.
Hát reménykedem még az új diffúzor valamint egyéb fejlődésben a Rönónál, aztán lesz ami lesz...
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2009.04.05. 16:40:28

Sutil for president!előző futamban nagyon előkelő 9.,most pedig kicsit lejjebb,de lesz ez még jobb is. :wink:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Vito
Llegenda del Barça

2009.04.05. 15:35:28

ahogy itt olvasom az véleményeket, azt látom, hogy sokak szerint a ferrarinak alanyi jogon jár a jó eredmény.
anno, a sumi-brawn-todt hármas előtt a hozta fel újra az olaszokat, simán benne van a pakliban, hogy a nagy ferraris időszak lecsengett. a csapatvezetés elég amatőr hibákat vét, a pilóták pedig semmi pluszt nem tudnak hozzátenni. milyen hozzáállás, hogy kimi fagyizgat a bárban, miközben a többiek az autójukban ülve várják a döntést??
hasonlóan sz.r a helyzet a mekinél, bár ott általában mindig áll a bál (most éppen hami apja nyomta fel a mekit a fia-nál..).
ezzel szemben az eddigi kiscsapatok nagyon szimpatikusak, teszik a dolgukat, sokkal kevesebb pénzből és sokkal kisebb befolyással.
barca99
Llegenda del Barça

2009.04.05. 15:34:22

LG írta:Vicces volt az a nanuk, de tukrozi Kiki hozzaallasat az egeszhez. Persze mondhatjuk, h most mindegy volt, de a vak is lathatja, h semmi motivacio nincs a gyerekben. Neha villant vmit a tudasabol, mert az van neki, de legtobbszor az egeszbe beleszarik egy jo nagyot.
Sajnos a két utolsó pillanatban elbukott VB cím erősen hazavágta a mentalitását. Viszont ami nem megy, nem kell erőltetni. Ha nem érzi magában a tüzet, akkor ott kell hagyni az F1-et. :roll:
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.04.05. 15:26:59

LG írta:
nicandro írta:hiányzik pozsgay :cry: :cry: xDDDDDDDDDD
Nekem nagyon nem. Feludules volt ez a gyerek, Pozsgay utan.
Nekem sem!
Aki hivatásos szinkrontolmács létére Michael Sumit "Májkl"
Sumachernek fordítja, holott ő "Miháel" Sumi és echte német,
az ne égesse tovább magát!
K.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.04.05. 15:16:35

Vicces volt az a nanuk, de tukrozi Kiki hozzaallasat az egeszhez. Persze mondhatjuk, h most mindegy volt, de a vak is lathatja, h semmi motivacio nincs a gyerekben. Neha villant vmit a tudasabol, mert az van neki, de legtobbszor az egeszbe beleszarik egy jo nagyot.
Bogika87
Jugador d'estrella

2009.04.05. 15:12:35

Elegem van a ferrariból szégyelje magát az összes csapattag...pápaszemes Stefanotól kezdve egészen a füllhallgatós emberkékig :evil: :evil:
Aaaaaah egyszerüen szégyen volt amit ma produkáltak,Kiminek az extrém után még 2 köröcske alatt kétszer kellette kijönnie vicc az egész :x :x
Óóóó és persze a legjobb hogy még magyarázat is van nem is kevés :? :?
Na mind1 nem rontom el a vasárnapom még megvárom az európai futamokat ott hátha jobban megyünk...de ha nem én tuti ráhagyom egy ideig nem fogok 22 évesen agyvérzést kapni :x
Viszont Kimi és a magnumja :roll: :roll:
¡¡¡ Boti, boti, boti Madridista qui no boti!Salude los Campeones!!!
¡¡¡ Copa,Lliga i Champions!!!
Válasz küldése