OvaMind írta:Szerintem Messi eleve nem akkora játékos, mint Ronaldinho volt annak idején. Bizony sokszor eltűnik a mezőnyben, és jobbal nem nagyon megy neki még. A lövőtechnikája sem a világ legjobbja, akárcsak a fejjátéka (pici szegény). Szerintem fejlődni fog, és nem fog hamar kiégni, mint a brazil, de nem olyan jó szerintem még.
A viszont megállapítható, hogy az idei Barca jobb, mint az akkori, mert csapatként jobban funkcionál. És ez a lényeg! A támadójátékban rendszerint 6 világklasszis vesz részt, akik szenzációsan szolgálják ki egymást.
Messi szent tehén a drukkerek körében, de én sokkal inkább beszélnék Xavi és Iniestafüggőségről, mint Messifüggőségről.
Azt azért hozzátenném, ha már Ronaldinhoval hasonlítjuk össze, hogy a brazil nem kapott taktikai utasításokat, Messi ennél kötöttebben, képességeit sokkal inkább a CSAPAT szolgálatába állítva játszik.
messi sokkal nagyobb játékos lehet, mint ronaldinho, egyszerűen azért, mert messi nem egy hangulatember. ronaldinho RÉGEN IS olyan volt, hogy ha nem volt éppen kedve, akkor nem csinált semmit.
"Bizony sokszor eltűnik a mezőnyben, és jobbal nem nagyon megy neki még."
benne van vagy 40 meccs már a lábában, ilyen hosszú szezonja még SOHA nem volt. egyébként évek óta a legaktívabb csapattag iniesta mellett. tény, hogy mostanában nem hajtja annyira szét magát minden meccsen, de ez talán érthető figyelembevéve a körülményeket.
jobbal nem megy neki, lol. ritka a jó kétlábas játékos. messi mostanában több gólt is jobb lábbal lőtt, cselezgetni meg senki sem a gyengébbik lábára szokott.
"A lövőtechnikája sem a világ legjobbja, akárcsak a fejjátéka (pici szegény)."
semmi gond a lövőtechnikájával, tavaly még én is kritizáltam a befejezéseit, de mostanában világklasszis már ebben, messze messze hatékonyabb. mi az, hogy lövőtechnika? sok gólt kell lőni támadóként, ennyi a lényeg. ha egy gurítással, akkor azzal.
az viszont tény, hogy szerintem is xavi és iniesta a legfontosabb pillérei a barca játékának. elsősorban xavi, ő a motor. messi viszont a fegyver, amit el kell sütni. és annak elképesztő. mezőnyben mostanában annyira nem, dehát istenem.