Nos, egy nappal a történtek után, leírnám a véleményemet a Barca-Chelsea meccsről.
Először is: már a meccs előtt sem értettem azon T. Fórumozókat, akik 2-3 gólos győzelmet vízionáltak. Ennek egyszerűen nulla százalék esélye volt. Ugyanis, azt előre lehetett tudni, hogy a Chelsea mit fog játszani: ölni fogják a futballt. És a Hiddink edzette csapatok azért egy valamit elég jól tudnak: védekezni. Guus Hiddink nagy edző, egy igazi zseni. Én személy szerint nagyon sokra tartom.
Másodszor: a Chelsea azt játszotta, amit egy BL-elődöntő első meccsén, idegenben manapság szokás játszani. Ebben semmi meglepő nem volt. Én ezt vártam, ezt is kaptam.
Harmadszor: szinte minden játékos a bírót hozta fel a döntetlen egyik okozójaként, ill. hogy nem torolta meg erélyesebben a néhol durva játékot. Stark szerintem, jól vezette a mérkőzést, eseményközelben volt, mindent lefújt, amit kellett. Ballack esetében a 2. sárgát, és az ebből következő pirosat hiányoltam.
Negyedszer: magunkról.
Hiába birtokoltuk a labdát 70%-ban, fölényünk meddő volt, és sok esetben elképzelés nélküli. A meccs egyetlen pillanatában sem éreztem, hogy mi itt gólt tudunk lőni. Talán a végén, Bojan fejesénél, ill. Hleb bénázásánál. Sajnos, az adódó kevés lehetőségünket nem tudtuk gólra váltani.
A védelem pár alkalommal bakizott, de összességében biztosan állt a lábán. Piqué tanárian játszott, le a kalappal előtte. Nem értem, miért nem ő lett a meccs embere az eurobarca szerint...
Ja, és VV teljesítményével most elégedett voltam, Márquez hibájánál nagyot mentett. Gratula neki!
A középpálya megint halvány és gyenge volt. Ennél több kell a visszavágón - meg szombaton este is.
Elöl kevés helyzetünk volt, amit csatáraink elpuskáztak.
A visszavágó kemény lesz, de nem reménytelen. Ehhez viszont a Stamford Bridgen gólt kell lőni. Remélem, sikerül.
FORCA BARCA!