2009.05.30. 20:44:58
Már többször elmondtam, hogy sztem Hleb Arsenalos pályafutását nem lehet az ittenihez hasonlítani. Ha lehetne, sem lenne szabad. Két bajnokság, két játékrendszer, két stílus, két felfogás. Nem fésülhető össze. A héten néztem a Chelsea TV 1-2 adását, hát Gudjohnsen is játszott ott akkorákat, hogy csak bámultam, erőből, technikából, remek megoldásokkal appelált. Hleb szintén jó volt az Arsenalban.
Viszont: árban, mutatott játékban és a pad minőségében egyáltalán nem veszi fel a kesztyűt. Kapásból 2-3 ember előtte van még csereként is, hiszen ha a kp-t nézem: Busquets, Keita és olykor azért Guddy is nagyot játszott (Atma ellen ősszel). Támadósorban egyenesen Iniesta, Pedro, Bojan.
Ahhoz, hogy valaki 3-4. helyen várja a játékperceket, 17 millió Euró kicsit sok volt. Egyértelműen a leggyengébb igazolásunk, nem említhető egy lapon Henryvel, aki tavaly szenvedett, de legalább hozta a góljait és sérülten is többet mutatott, mint Hleb idén. Annak ellenére, hogy a javulás persze hatalmas tavalyhoz képest.
A másik, amit nem győzök hangoztatni: nem véletlen, hogy Pep még akkor sem tette be a srácot, amikor szinte nem nagyon maradt más választása. Még akkor is többször nyúlt Pedrohoz, Bojanhoz, stb.
Egy olyan edző, aki 3 kupát adott nekünk 2 hét alatt, nyilván tudja, hogy mit miért csinál.
100 szónak is 1 a vége: maradhat még 3 évet, de ennek semmi köze ahhoz, hogy Guddy maradhatott-e, értelme viszont nem sok van. Ha a szikráját látnánk annak, hogy hasznunkra lenne, már nem akkor csevegnénk erről, amikor a tét nélküli év végi meccseken kezdő, ráadásul azokon is rendre közepes. Mindenkinek az az érdeke, hogy távozzon. Nekünk azért, mert foglalja a helyet és nem tesz hozzá a játékhoz, ráadásul nem is volt olcsó, neki meg azért, mert itt nem megy neki és egy másik, általa már ismert bajnokságban, ráadásul nem a világ legjobb csapatánál (mert a Barca most az), 100x könnyebb dolga lesz és boldog percei lehetnek.
Remélem az utolsó meccséhez kívánok ezennel sok szerencsét! Hajrá Hleb!
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!