2009.06.07. 11:51:29
Én is leírom a véleményem erről az Ibrahimovic ügyről.
Először is leszögezem gyorsan, még mielőtt valaki félreértelmezne engem, hogy NEM szeretném, hogy létrejöjjön az Eto'o - Ibra csere, én elsősorban Ribery leigazolása mellett állok. Remélem, hogy a kameruni hosszabbítani fog, és a Barcában marad még évekig. Két BL döntőben is betalált, amiért cserébe én bármikor elétolnék egy örökös barcelonai szerződést. Remek játékos.
Viszont ha most meg kellene neveznem, hogy az aktív labdarúgók közül, ki az aki leginkább hasonlít a "tökéletes" csatárhoz, akkor Ibrahimovic nevét mondanám.
Mind fizikailag, mind technikailag is kiváló. Magas, erős, szerintem gyors is, hihetetlen jól fedezi a labdát, lát a pályán, jól passzol, jól fejel, nagy lövőereje van, távolról is veszélyes, és szószerint bármilyen képtelen helyzetből is képes gólt lőni. Ráadásul a labdával is igen jó barátságban van, szerintem még a kukiján is meg tudja tartani azt.
Úgy gondolom, hogy ő is lőne 30 gólt ebben a Barcában, de lehet, hogy többet is.
Persze az is igaz, hogy görény mód viselkedik néha, amit nem szívesen látnék a Barcában.
Amúgy eszembe jutott most egy Cruyff nyilatkozat (remélem nem írok hülyeséget, próbáltam megkeresni de nem találtam), amiben azt mondta a holland mester, hogy egy igazi csatárban kell lennie egy kis vagányságnak, csibészségnek, keménységnek, hogy tartsanak tőle a védők. És ő épp ezért szerette nagyon Stoicskovot a csapatában, mert benne megvoltak ezek a tulajdonságok.
Na most ugyebár Guardiola sok mindenben követi Cruyff filozófiáját, és lehet, hogy ezért pályázik Zlatanra (már ha egyáltalán igaz), mert hasonlót lát benne, mint anno Johann a bolgárban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Taibi 2009.06.07. 11:53:06-kor.