A szokásos korrekt,higgadt,átfogó írást olvashattuk Torrestonitól,sokadszor is minden elismerésem!
Egy rövid odaátról,ami lényegében kapcsolódik a gondolataidhoz:
"péntek, 16:11 - A spanyol Kis- és Középvállalkozások Szövetsége ma azok a pénzintézetek ellen tiltakozott, melyek pénzt adtak a Real Madridnak a játékosok leigazolására. Jesus Bárcenas szerint nem gond, hogy a futballba beszállnak a bankok, de
ugyanezt a pénzt a hazai vállalkozások nem kapják meg."
Ha már így belementél ezekbe a dolgokba,akkor én is előadom az összeesküvés-elméletemet,amin tegnap agyaltam pöppet.
Tudjuk,h a riválisnak sosem volt problémája a lovettával,nem olcsón igazolnak általában.Volt ezek közt galaktikus,aki eleve csillagászati összeg,és volt,aki irreálisan magas pénzért érkezett hozzájuk.De azért az naon durva,h ebben a helyzetben egyszercsak leesett alsó hangon 300 méter igazolni.
Tudvalevő,h még a feneketlen zsebűek (pölö Abramovics) is visszavettek a pénzszórásból,felelőtlen költekezésből,leginkább a recesszió miatt.Erre éppen pont a reálnak lett hirtelen egy ilyen infúziója,ami valljuk be,elég furcsán hat.(Ezért is kapta fel rá a fejét sokmindenki.)
Innét jön az elmélet.
Adott egy olyan FC BARCELONA,amely nagyságrendekkel kisebb összegből gazdálkodva,inkább kineveli a játékosait és nem is akármilyeneket.Ez a CSAPAT idén triplázott,elkápráztatott,és nem utolsó sorban teljesen elhomályosította a nagy reál fényét (ami inkább hunyorgás mostanság).Az ő renoméjuk egyre kopik az utóbbi években,még a bajnoki aranyak ellenére is.Eddig még úgy,ahogy el is voltak a seggükön,mivel azért esett le pár trófea,és mi pedig nem nyertünk semmit.DE most totálisan demoralizálva lettek (talán páran emlékeztek még

2:6

).Spanyolhonban és Európai szinten is vittünk mindent,rólunk beszél a világ.A BARCA lett a futball középpontja,és Katalónia.Az a KAtalónia,amely lépten nyomon hangoztatja,h CATALUNYA IS NOT SPAIN!
Spanyolország játékszere,zászlóshajója a reál,h néz már ki ha ezek a megtűrt,autonómiáért kiáltó "kis" csoport viszi a prímet és nem a nagy reál.Borult a bili,lépni kell!
Ez ellen sürgősen tenni kell valamit,le kell törni a szarvát a blaugranának,a katalánoknak.A saját nyereségük mellé még állam bácsitól,és egyéb (egyelőre -és sztem örökké- titokban tartott) lelkes hazafitól (esetleg egy-két sundámbundám ügylettel) meg lettek segítve,h akármit csinálhassanak,akárkit megvehessenek,legyenek ők a legnagyobbak ismét.H arról szóljanak a hírek,h igenis a spanyolok a legjobbak,a Királyi Gárda az etalon,Katalónia mégiscsak alul kell,h maradjon a Nagy Spanyol Armadával szemben.Állam bácsinak is jobban esik,ha a saját "termékével" tudja reklámozni magát,nem a "megtűrt kisebbség" az élenjáró.
Gátlástalanul -bár titokban- minden követ megmozgatnak a fejesek (állam-és nem csak klubszinten...),h ismét elnyomják a Katalán Óriást és mindazt,amit képvisel.
Nekem süket dumának tűnik a magyarázatféléjük,h hogyan is lett tele a kassza.Főleg amiatt,h az is ott van:"különben is senkinek semmi köze hozzá."Ilyesmit akkor mond az ember,ha nem akarja igazából,h megtudják a teljes igazságot.
Vaj van a fülük mögött,az a gyanúm.
De ugyanakkor meg ojróhalmaz is van a zsebükben,és ez az,ami tény.Mint az is,h azt meg fogjuk tudni,h mire verik el,ha azt nem is h honnét került elő.
/Lehet,h Perec volt olyan alapos,h jobban körülnézett a klubházban és volt egy szoba,ahova Caldi nem nézett be előtte.Benyitott,majd meglátott pár pénzeszsákotzsákot:"Bakker,itt van 300 milla!Hozzátok csak ide a bevásárlólistámat!"

/
Jah,és az igazolási lovetta csak egy dolog.Ha minden igaz stadionbővítésről is szó van (biztos azt közmunkában oldják meg,2 kisfröccsért),meg gyepszőnyeg csere (na jó,ez nem annyira nagy lé

),stb...
Ez sem lett rövid

És tele van fikcióval,vegyük úgy,h hangosan gondolkodtam.Mondhatjátok,h üldözési mániám van,v h szimplán hülye vagyok,de akkor is úgy éreztem,érdemes megosztanom Veletek ezt az eszmefuttatást...