Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Kiegészítem:cantera írta:Laporta éra
2003-04: 12 távozó, nyáron 7 érkező, télen 2 érkező. Barca B-ből meghatározó játékos nem került fel, ismert név Jorquera.
2004-05: 16 távozó, nyáron 7 érkező, télen 1 érkező. Barca B-ből Messi, Rodri.
2005-06: 4 távozó, 2 érkező.
2006-07: 6 távozó, 4 érkező.
2007-08: 10 távozó, 5 érkező. Barca B-ből Busquets.
ezt kiegészítené nekem valaki? thanxAzért feltűnt számomra, hogy szenyor Laporta is igazolt rendesen, amikor hatalomra került...
Az biztos,de Perez nem szakember és a csapat-összeállítás jogát magának szokta fenntartaniLG írta:Az is kérdés, h milyen fellálást választ a Real, mert pl. eddig a madridisták állomfelállásaimind 4-2-4-ek voltak, de ez baromság szvsz. 2 középályással a mai fociban nem lehet kiállni.
Várhatóan: 4-2-3-1 et játszik jövőre a csapat, ill. játékosoktól függően ez könnyen 4-4-2 re módosítható.Az is kérdés, h milyen fellálást választ a Real, mert pl. eddig a madridisták állomfelállásai mind 4-2-4-ek voltak, de ez baromság szvsz. 2 középályással a mai fociban nem lehet kiállni
Akkor javítanám magam, jó??? Csak hogy ne legyek "álszent"nem kell ez az álszentség, h hát új a csapat én nem számítok trófeára, de ha lesz örülök neki. ilyen igazolások mellett igenis elvárás, h nyerjetek valamit. ez a minimum. ezért költ ennyit Perez. amikor a Gago, Marcelo, Higuain szintű igazolások mentek, akkor mehetett ez a duma, h csapatépítés, összeszokás. itt erre nincs idő.
jelen állás szerinte talán még mi vagyunk a favoritok, de ha megy hozzátok a Ribery, Villa/Benzema, Xabi Alonso, Maicon négyesből még kettő, három, vagy négy akkor már csak tényleg a legelfogultabbak fogják azt mondani, h mi vagyunk az egyértelmű esélyesek.
mert:
akár tetszik akár nem, valószínű, h a világ három legjobb szélsőjéből kettő ott fog játszani a következő szezonban. ehhez jön egy top2es irányító, egy szintén top2es jobbhátvéd és egy baromi stabil középső középpálya. nomeg' a világ legjobb kapusa.
oltári nagy baromságnak fog hangzani, de szerintem a két csapat közötti különbséget az fogja kihozni, h Ribery hova megy. nagyon sok fog múlni rajta.
Ki tudja?Xavinho írta: Azért idén nálunk Xavi és iniesta is sokat segített. Cr7 és ribery pedig ennyit nem fog,sőt Kaká sem.
Azért idén nálunk Xavi és iniesta is sokat segített. Cr7 és ribery pedig ennyit nem fog,sőt Kaká sem.CFirpo3 írta:Amúgy ha ezek a támadók összeszoknak, akkor nem hiszem, hogy sokat kell majd védekezniük, persze kell csak jóval kevesebbet, mert akkor leginkább ők birtokolnák a labdát. Kb úgy mint idén a Barca. Csak itt itt volt Touré, aki megoldotta a kp-s védekezést.
Az bizony nem a támadókon múlik, h mennyit lesz náluk a labda, hanem kp-n. Azért ebben bizhatunk, h akárkit igazolnak, a Xavi-Touré-Iniesta triót nem nagyon lehet überelni. Lehet, h elfogult vagyok, de szvsz ez messze a legerősebb a világon, és a spanyol válogatott is ennek Xaviéknak köszönheti a dominanciát, ott is ugyanez van, csak ott Yaya helyett Senna v. Xabi Alonsoval alkotnak félelmetes triót.CFirpo3 írta:Amúgy ha ezek a támadók összeszoknak, akkor nem hiszem, hogy sokat kell majd védekezniük, persze kell csak jóval kevesebbet, mert akkor leginkább ők birtokolnák a labdát. Kb úgy mint idén a Barca. Csak itt itt volt Touré, aki megoldotta a kp-s védekezést.
A védekezés, és középpályás védekezés inkább taktika-függő mint egyén-függő szvsz.Xavinho írta:A real felőlem felállhat jövőre Ibra-Villa-Ribery-Kaká-CR7 csatársorral is,ha nem találnak egy klasszis vkp-t akkor olyanok lesznek,mint amikor Perez megbukott. Sok szép gólt lőnének,de sokat is kapnának.Az előbb említett játékosok közül (akikhez még hozzá lehet venni Rault,Nistelrooyt,Higuaint) senki sem fog visszamenni védekezni vagy visszatámadni. Egy Lassana Diarra vagy Gago pedig nem fogja elvégezni klasszis szinten a védekezést és a labdaszerzést egy egész szezonon keresztül ( itt még azt is említsük meg,h Ramos meg Marcelo is többet támad,mint védekezik). Ha majd igazolnak egy Xabi Alonsot vagy Essient (pl.) ,majd akkor kell igazán tartani tőlük.
Sztem meg nem, ez nem egy játékoson múlik. Azon fog múlni:oltári nagy baromságnak fog hangzani, de szerintem a két csapat közötti különbséget az fogja kihozni, h Ribery hova megy. nagyon sok fog múlni rajta.
nem kell ez az álszentség, h hát új a csapat én nem számítok trófeára, de ha lesz örülök neki. ilyen igazolások mellett igenis elvárás, h nyerjetek valamit. ez a minimum. ezért költ ennyit Perez. amikor a Gago, Marcelo, Higuain szintű igazolások mentek, akkor mehetett ez a duma, h csapatépítés, összeszokás. itt erre nincs idő.madridronie írta: Mellesleg én nem várok mindjárt trófeákat, max. reménykedek bennük, de a realitásokat nézve egyelőre azok ajándékok lennének az első évre.
...
Ennyi, nem kell itt feleslegesen jósolgatni; jelen állás szerint ti vagytok a favoritok, de mint mondtam, mindenki tiszta lappal indul 2009 szeptemberétől.
Ha nem nyerünk semmit, akkor se fogunk már nagyon előre igazolni, la.is nem ekkora spillereket. Miért???? Mert a legjobbak már vagy a Madridban, vagy a Barcában rugdossák idén nyártól a bogyót. Villa sztem végül a Barcában köt ki, Benzema remélem nálunk, így csatárposztra max. Ibra jöhetne szóba, de ő sztem felejtős. Kp-ra (ha sikerül Riberyt is már most nyáron elcsípni) max. Silvát tudom még elképzelni spanyolosítás címén, ill. a vkp-ás poszt még nagy kérdés --> ha sikerül Xabi Alonsot megszerezni, akkor no problem; Fabregasért majd akkor mozdul Perez, ha ti is.1 esetleges trófea mentes évet követően is így gondolod?
Vagy biztos vagy benne most hogy nyertek valamit?
A fórumodon igen ritkák a "jajderettegnektőlünkéstarolunk" típusú hsz lavinák.madridronie írta:
de Barcás kollégáink már is olvassák a jövőt a kis varázsgömbjükből.
1 esetleges trófea mentes évet követően is így gondolod?madridronie írta: Az igazolásokhoz meg annyit, természetesen jövőre is lesznek játékos mozgások, ebben biztos vagyok; de nem ilyen mértékű, mint ami most nyáron várható
arra, hogy melyik évben ki került fel a nagyokhoz.Utánpótlás téren nem egészen világos, hogy mire is gondolsz, illetve mire vagy kíváncsi ?
Még vége sincs az átig. időszaknak (sőt hivatalosan talán még el sem kezdődött), a bajnokság még el sem indult, de Barcás kollégáink már is olvassák a jövőt a kis varázsgömbjükből.cantera, egyelőre az tűnik valószínűbbnek azért, így magunk közt szólva, hogy Perez jó szokását követi és jövőre is majd igazol.
Ugyanis két nagy igazolásotok van, CRről ismeri a véleményem mindenki, szvsz Kakával lehet majd mit kezdeni, ennyi. Emellé van egy nulla edző. És itt tartotok. De ha egy jó csapatot is sikerül végül összeigazolni, nem fog itt leesni magától még a sok kupa. Nemzetközi szinten kiszámíthatatlan minden, a bajnoskágban meg minden idők legjobb és legnagyobb Barcelonáját kéne überelni.
Márpedig ha nincs kupa, akkor tudjuk mi jön: újabb nagy igazolások.
Szerintem elég korrekt módon leírtam a dolgot, nem hiszem hogy ez gúnyolódásra okot adhatott.cantera írta:Akkor most elkönyvelem a következő négy évre a nulla trófeát a fejetlenséget és a káoszt. Továbbá reménykedem abban, hogy négy év múlva valaki leváltja Perezt
A korábbi hsz-em kiegészítését még mindig várom, mert az utolsó idényekre nem találtam ott infót, ahol a többire találtam, és lusta vagyok kutakodniHelp me!
EDIT: mert az utánpótlás téma még mindig nagyon érdekel