cantera írta:Laporta éra
2003-04: 12 távozó, nyáron 7 érkező, télen 2 érkező. Barca B-ből meghatározó játékos nem került fel, ismert név Jorquera.
2004-05: 16 távozó, nyáron 7 érkező, télen 1 érkező. Barca B-ből Messi, Rodri.
2005-06: 4 távozó, 2 érkező.
2006-07: 6 távozó, 4 érkező.
2007-08: 10 távozó, 5 érkező. Barca B-ből Busquets.
ezt kiegészítené nekem valaki? thanx

Azért feltűnt számomra, hogy szenyor Laporta is igazolt rendesen, amikor hatalomra került...
Kiegészítem:
Xavi,Ini,Valdés...
+Bojan.
Fenti 3 playa is saját nevelés,de erről gyorsan megfeledkeztél.Ha azonban szigorúan csak az utánpótlás korúakra gondoltál,akkor is nagyságrendekkel több játékos jutott el a kezdőbe,mint nálatok.Meghatározó játékosok is!

Pedig csak kettő nevet vettél figyelembe ebben a sajátos "meghatározó playa" kritériumban.De inkább legyen kettő és fél,ajánlom figyelmedbe Krkicset,aki tavaly igazán meghatározó volt.
Most vezess le egy hasonló listát a reálról,összehasonlítás gyanánt.Lehetőleg az összegeket is írjuk már oda,h még tisztább legyen a kép
Az érkező-távozó adatotokat nem tudom,de a meghatározó játékos kritérium egy kövér nulla minden sorban.Szal miről beszélünk?
Méghogy egy szint a két klub?Meg h hasonló kaliberű playákat neveltek?Peeersze.Csak Ti vagytok olyan infantilisek,h a saját világklasszis fiataljaitokat inkább nem építititek be,igaz?Macerás,sokáig tart

Ha akkora klasszisokat neveltek ki,mint mi,akkor valszeg ki tudnák harcolni a helyüket nálatok is.Pölö Xavi,Ini,Messi,Piqué,talán még Busi is közel tudna kerülni a stabil kezdőhöz,játsszon nálatok akárki.Főleg azért,mert akkor nem kéne vennetek kulcsplayákat a fiatalok kárára,hanem lenne egy 'nevelőotthon',ahova csak leugratok 'bevásárolni'.
SENKI SEM MONDTA,h ilyen szintű playereket tudunk biztosítani a végtelenségig!Csak annyit,h van és vélhetően lesz olyan szintű utánpótlásunk,h bátran lehet ezután is hozzájuk nyúlni!Van némi különbség.
És azért még annyit erről a kardoskodásodról,h nálatok is ugyanolyan szintű az utánpótlásnevelés:
Akkor miért Te vagy az egyetlen,aki ezt mondja?Miért lázad nálatok a többség a megreformálás miatt?Mármint miért sürgeti ezt?Miért kampányolt Perec ezzel,Zizuval karöltve?

Mert olyan jó lehet a helyzet,ugye?
Még erről a válogatottas bugiról szólnék.
Az lehet,h 3 játékost neveltetek ki a spanyol válogatott JELENLEGI keretének, (ami hozzáteszem 4

Iker!

)de ebből 1 sajna inaktív (DLR),a másik kettő meg ...Nem meghatározó playa,maradjunk akkor már ennél a szép megfogalmazásnál.
Mi jelenleg szintén 4 spílerrel gazdagítjuk a keretet,de azért ebből 3 stabil kezdő,max pihentetés/sérülés miatt maradnak ki
Ez is elég nagy difi sztem
Lehet ezt akárhogy csűrni-csavarni,mindenképp az a véleményem,h többet tudunk felmutatni fiatalok tern,mint ti.Talán nincs olyan kritérium,ami mást mutatna.De majd biztos jól megpróbálsz/tok meggyőzni az ellenkezőjéről.
Ha ez sikerül,megemelem a kalpagom a "tettes" előtt!