2009.08.10. 11:21:53
Erről az egész sztoriról azt gondolom, hogy nekem továbbra sem kellene. Elismerem, hogy jó játékos, de pusztán türelmetlenség, na meg havi pár ezer font miatt úgy döntött anno, hogy elhagy minket. Olyan játékosokkal lehetett volna egy csapatban, mint Xavi, Iniesta, Messi. Nem ezt választotta.
Ezek után pedig súlyos pénzekért visszahoznánk egy olyan játékost, akit gyakorlatilag mi neveltünk ki a világnak a La Masia falai között. Hát nekem ez nem tetszik és baromságnak is tartom.
Piqué esete azért más, mert egyrészt olcsó volt, másrészt saját kérése volt, hogy engedjék "haza". Volt egy olyan "gentleman's agreement" a Barca és a ManU (Sir Alex) között, hogy a játékos döntését tiszteletben tartják és félreteszik az anyagi vonzatát a dolognak. Ezért jöhetett szinte bagóért haza a kis Piqué. Persze olvastuk, hogy SAF tervei között nem volt benne annyira a védő, de azok után, hogy nálunk milyen szezont futott a srác, biztos vagyok benne, hogy megállta volna a helyét Rio vagy Vidic mellett/helyén is.
Wenger más tészta, Cesc is. Eddig a játékos is elmondta, hogy egyszer majd szívesen hazatér, de most céljai vannak odaát. Wenger azért is más, mert egy kőkemény, bőr nélküli üzletember, aki szinte mást sem csinál 2 éve, mint több 100x-os hasznot keres a játékosokon (Henry, Touré, Adebayor, Overmars, stb). Teljességgel kizártnak tartom, hogy Piquéhez hasonlóan olcsón megszerezhetjük, csak mert a játékos kéri. Wenger simán lesz@rja ezeket a tényezőket. Felélték a közeljövőt, új stadiont építettek, nincs pénzük, biztosan megkérik a srác árát. Ez pedig 40 milka körül lehet.
Fabregas nem ér 40 milkát, azért sem mert türelmetlen volt, azért sem, mert mi neveltük ki és azért sem, mert egyszerűen drága lenne a padra a srác.
Biztos vagyok benne, hogy találhatunk helyette olcsóbb alternatívát is a padra, elég megnézni Felipe Melo esetét, aki az idei év egyik legjobb KP-ja volt Olaszországban és 18 milláért vette meg a Juve.
Mindig van elérhető és magas színvonalú játékos a piacon, csak legfeljebb nem kell megfizetni a nevét és ezért olcsóbb. Meg valszeg nem ül egy ekkora tapló az edzői padon, mint Wenger. Aki üzletembernek jó, de amit idén levág, azt nem nézném jó szemmel Arsenal-szurkerként.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!