2009.08.16. 23:09:25
Sokan nagyon el vannak tévedve. Nem is értem ezeket az levárásokat, Madridhoz való hasonlításokat, illetve 1-4-es várt eredményeket, ugyan már... ostobaságok.
Nos, a döntetlen, amit tippeltem azt hiszem bőven benne van. A Bilbao nagyon lelkes, de az első 30 perc az idegeskedésről szólt. Sokszor megzavarhatóak voltak, majd a Blaugrana vesztette el a frissességét mind fizikálisan, mind fejben, s ennek a kapott gólnak már érezhető jelei vannak.
Piqué, ahogy gondoltam meg-megzavarható, Alves továbbra is hullámzó teljesítményt nyújt, de eddig többségében hasznosan, jól játszott. Bojan nagyon hajt, sajnos azonban elnyomják, míg Pedro eddig észrevehetetlen, másrészt labdát jó helyzetben nem is igen kap, amikor pedig hárman körbeveszik, csak a hátrapassz marad. Xavi sokszor cipeli többet a kelleténél, ellenben nem játszik rosszul, viszont azt a ziccert be kell lőni máskor. Abidallal nincs különösebb problémám, volt egy-két kiváló megoldása, s hátul is elég magabiztos, bár volt, hogy állva hagyták. Touré bőven maga alatt teljesít, nem egyszer lép közbe rosszul, ahogy Keita is, viszont Touré hasonló hibákat tavaly is vétett, s nem egyszer lett gól belőle. Nem koncentrál eléggé. Keita pedig továbbra sem tudja gyorsan, pontosan, ügyesen járatni a labdát, néha szenvedést látok rajta. Az ellenféltől Aitor Ociót emelném ki, ő is küzd mint Keita, nem is jobb játékos, mármint kvalitásokat tekintve, mégis sokkal hasznosabb, eddig remek.
Legyen 2-2, vagy még több gólt hozó döntetlen, akkor már nem fanyaloghatunk, van még hova fejlődni, ez csak az első állomás egy nagyon hosszú út esetében.
Ahogy említettem is a meccs előtti beharangozómban, itt bizony érezhető, hogy a Bilbao számára nagy lehetőség, egy összeszedett, CSAPATként működő dologról van szó, mellesleg hamarabb is kezdték a felkészülést, eddig minden dicséretet megérdemelnek, még akkor is, ha volt egy-két ellenszenves megmozdulás részükről.
A hangulat fantasztikus, úgy érzem eddig a játékvezető is engedékeny volt, de ezzel nem nagyon éltünk, sokszor lassítottuk le feleslegesen az akciókat, s lett végül a védelem gurigázása belőle. Ellenben a Bilbao egyre jobban fejezte be az akcióit, bár a gól váratlan volt számomra is, de nem érdemtelen, kihasználták az ellenfél megingását, nem kell sopánkodni, meg szerencséről, mázliról beszélni, jobban kell összpontosítani, s le kell szállni a földre...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára
torrestoni 2009.08.16. 23:14:24-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton