Xavinho írta:Papíron igenis hosszabb volt a pad,mint idén. Gyakorlatot tekintve az általad említett Cáceres és Hleb pedig azért játszottak kevesebbet,mert kevés volt a sérült és nem volt ANK. Hleb meggyőződésem szerint pedig ha többet játszik,idővel belejött volna... Idén hosszabb lesz a szezon és így több lehet a sérülés is.Ráadásul időben pedig több mecset kell ugyanannyi idő alatt játszanunk a VB miatt. És nem a tavalyi keret nagyságát kéne elérni,hanem a tavalyinál bővebb keret kellene,hogy tartani tudjuk a szintet. Ez így hosszabb távon nem fog menni.
szerk.: Ja és a fiatalokra nem lehet fontos meccseket rábízni..márpedig a sérülések és eltiltások nem válogatnak,hogy a fontos játékosaink csak kisebb meccseken legyenek sérültek,eltiltottak.
A "papíron hosszabb volt a pad" témát hagyjuk, mert az nem számít semmit! ANK 3 játékost érint, ebből 1 kulcsfigura, de ő is pótolható Busquets-el, Keita nem szokott kezdő lenni, de mg akkor is ott maradna Guddy*, avagy arra a pár bajnokira fiatalokkal is kiállhatunk, Abidal meg nem is biztos, hogy kezdő lesz Maxwell mellett. Mali meg nem túl acélos, ezért Keita viszonylag gyorsan vissza is jöhet. Ezért nem említeném annyira fontos dolognak azt az ANK-t! Több meccsünk lesz ugyanannyi idő alatt, tehát többet fáradhatnak, ezt az előbbi hsz-emben kifejtettem.

Az egyetlen aggasztó dolog maximum a sérülés és eltiltás lehet, de tavaly is megoldottuk Iniesta nélkül, meg Dani nélkül is. A gyakorlati padunk semmivel sem rövidebb, maximum hosszabb lehet, főleg, hogyha megnézzük, hogy a fiatalok milyen fejlődésen mehetnek keresztül (lásd Busi, aki a végén bl döntőt hozott le, ami nem kicsit fontos!!!) Végére bőven lehet rájuk is fontos meccseket bízni. Nem értem miért kellene már csak azért is igazolni?
Léfe! Ahogy elnézem a játékosokat kpra azt látom, hogy Xavihoz, meg Inihez hasonló játékosok nincsenek vagy max Fabregas. Ebben a 3-ban van 1 nagy közös: mindegyik a Barcelonában nevelkedett! Sztem ahhoz, hogy ilyen látása legyen valakinek a pályán, hogy ennyire tudjon passzolni is, ehhez kell a Barca akadémiája, ezért nem igazolnék senkit, hisz vannak oda fiatalok, akikre az elején nem lehet fontos meccseket bízni, de aztán akár már azokat is! (Persze rosszul is járhatunk, lásd V.Sánchez...)
*ha azt nézem, hogy valaki sérül, ami nem kötelező, hogy bekövetkezzen...