Mikaos írta:Talán úgy lehetne összefoglalni, hogy a Barca mindenképp jobb a középpályán és a védelemben, a Real jobb kapusban, míg a támadóknál kiegyenlített az arány.
Név és mennyiség szerint a Realnál több jobb támadó van (cserepaddal együtt), de a mi középpályás sorunk ki is tudja szolgálni a csatársort, míg a Realé csak akkor, ha hagyják nekik. Avagy Xabi A, Guti, Gago, 2 Diarra nem érnek fel egy Xavi, Iniesta, Touré, Keita, Busquets középpályás-csapattal, gondolom ez nem vitás.
Márpedig azért a mai futballban (de talán a régiben is) a középpálya a legfontosabb poszt, és kijelenthető -szerintem-, hogy egy csapat eredményessége nagyrészt ezen áll, vagy bukik. (Persze ezzel lehet vitatkozni: a kontrákra beálló csapatoknál nincs szükség aktív, támadó jellegű középpályára, csak rombolásra és gyors indításokra, viszont az a probléma, hogy ezek a csapatok nem tudják kézben tartani a meccset, teljes mértékben a szerencsére vannak utalva, és persze a másik (támadó) csapatra. Viszont, ha az a Barca, akkor nem sok esély van:) )
Én is úgy gondolom, hogy a középpálya döntő fontosságú, és a másik lényeges dolgot talán egy madridista hozzászólásában olvastam, az pedig a csapatjáték, az összeszokottság. Ebben pedig messze megelőzzük a Madridot, a sztárok még messze nem muzsikálnak zenekarként. Nyilván egy-egy meccsen megrázhatják magukat, de egy CSAPAT ellen ez nem biztos, hogy sikerül. És itt nem csak a Barcára gondolok. Ezeken kívül, ami még döntő lehet, hogy már ezzel a vereséggel is megjelentek olyan negatív hangok, amik zavarhatják a játékosok koncentrációját. (nincs látványos játék, nem ezért fizettek ki ennyi pénzt, nem elég a gólok száma, ha nem párosul szórakoztatással, veszekedés a pályán) Tudom, hogy "vérprofi" játékosokról beszélünk, de "mindenki" várja az elsöprő játékot, a látványos teljesítményt és már az első vereségnél jönnek a kritikák, hol hangosabban hol halkabban. Ha esetleg pár pontot, pontokat veszítene még a Madrid (benne van a pakliban), görcsössé válhatna a játék egy sereghajtó ellen is, és én arra vagyok kíváncsi, később ez vajon merre viszi a Realt. Lehet, hogy hullámvölgy sem lesz, de ez nagy kérdőjel marad még jó pár mérkőzésen keresztül.
Azt gondolom a támadó szekciónkban nem történt jelentős változás a tavalyi csapathoz képest, Henry úgy is hozni fogja magát, amikor kell és bár nem gondoltam volna pár hónappal ezelőtt, de Pedro olyan játékos lett, aki lehet, néha eltűnik a mérkőzésen egy időre, de képes fontos pillanatokban gólt szerezni BÁRKI ellen! Még egyedül nem viszi be a kapuba a labdát (annak is eljön az ideje), de olyan passzokból képes gólt szerezni, ami nem az a klasszikus "rúgd be a gólvonalról" tipus. Minden találata előtt kellett még tolni a labdán, vagy visszavenni a másik lábra, vagy éppen optimálisan átvenni (Almeria) és nem izgulta el! Ezért nem érzem a Madridhoz képest gyengébbnek a támadó szekciónkat, még, ha esetleg nevek alapján jobbnak tűnnek is.