Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
Chino
Llegenda del Barça

2009.10.18. 20:01:26

Viszont a köv. meccs vízválasztó lesz. Ha nem javul jelentősen a játék azt már nehéz lesz megmagyarázni és elkezdhetünk idegeskedni.
Forca Barca!!!!
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.18. 17:50:29

gygerike írta:Nekem valami hiányzott , nem is igazán tudom mi de igy voltam az Almeria elleni meccsen is. Valami hiányzik a játékunkbol és ez 1 kicsit aggaszt:S. Ibra is hiányzott meglehetett érzeni a hiányát , remélem a bl mecsre rendben lessz és újbol elkáprásztatnak :D
Úgy gondolom, ebben a szezonban nehezebb dolgunk lesz. Egyrészt senki nem akar 4-6 gombóccal távozni a találkozást követően, másrészt a tavalyi sikersorozat után mindenki megpróbálja megmutatni, hogy tudja a játékunk ellenszerét. Elképzelhető, hogy több nyögvenyelős meccs becsúszik, de úgy gondolom, csapatként egységesebbek vagyunk, még, ha küszködünk is néha. A messze jutáshoz a szerencsére is szükségünk lesz 1-2 alkalommal, de tavaly is így volt, remélem velünk marad! :D
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.18. 17:32:50

Chino írta:Kicsit elszomoradtam a meccs láttán és rágtam a kefét végig rendesen. Viszont volt pozitívum benne. Nem mondok újat ha a védelem minőségéről beszélek. Nagyon jól vizsgáztak, főleg az tetszett, hogy mennyire együtt vannak. Ha Dani feljebb lépett Puyol mindig kiért a helyére, viszont sokszor nehéz helyzetbe hozták őket a letámadások. Ilyenkor rendre vagy vissza Valdesnek vagy előre rúgták vaktában, amiből többnyire a Valencia jöhetett. Pont az hiányzott, hogy pontosan gyorsan játszuk meg a labdákat, ehelyett a passzok félelmetes milyen rosszak voltak. Kiderült, hogy a kontrában nem jeleskedünk. Eddig nem volt szükség rá mert mindig mi irányítottunk, de lesznek még ilyen meccsek. Pep-et én se értettem. Egy Ibra-Pedro vagy inkább Ibra-Keita csere már a 60. perc körül megejthető lett volna. Ezzel a középpályánk is és a támadósorunk is stabilabb lett volna. Ha egy 3-0 vezetésnél pihenteti ennyire Ibrát megértem, de mikor ennyire kiélezett a meccs és rengeteg múlik rajta muszáj lenne a legerősebb csapatot beindítani, mégha nem is 100%-os. Bár Pep biztos jobban tudja nálam mit csinál.
Remélem gyorsan elfelejtik ezt a meccset, de lovonják a tanulságot belőle.
Többé kevésbé ugyanezt gondolom a meccsről, az Ibra cseréről is hasonló volt a véleményem, de lehet, hogy nem akart kockáztatni, mert hosszú a szezon. Nem ezen a meccsen dől el a bajnokság szerintem, ilyen szempontból, ha ezért nem cserélt, megértem. :)
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.10.18. 15:14:23

jahmek írta:Szerintem A VAlencia elleni meccsen kijött az, hogy rendkívül rövid a kispad és kevés a variációs lehetőség főként a támadósorban. Pont egy ilyen idény előtt, amikor az átlagosnál is több fronton kell majd helyt állni, akkor nem gondoskodott a vezetőség erről. NAgy felelőtlenség volt, de remélem télen tesznek vmit ez ellen!

Forca Barca!
Hát igen. Elég rövid a kispad, Ibra, Henry és Bojan sérülése azért sok volt így együtt. Nekem speciel hiányzik egy Larsson-féle rutinos cserecsatár, aki hozzá tud tenni a játékhoz a padról. Egyébként én sem értettem, hogy miért a rangadón kell Ibrát kímélni, főleg, ha csak kisebb sérülése van. Néha az az érzésem, hogy Pep-nek nincs B-terve, felküldi a csapatot úgy, hogy játsszák a saját játékukat, meglátjuk mire lesz elég, ez 90%-ban bejön, csak amikor nem, akkor nincsenek minőségi cserék, akik képesek a játékon lendíteni.

Ami tetszett, hogy a védelem még a tavalyinál is jobb. Már csak az kell, hogy elkerüljék a csapatot a sérülések, illetve hogy télen hozzunk egy klasszis balszélsőt.
Chino
Llegenda del Barça

2009.10.18. 14:15:51

Kicsit elszomoradtam a meccs láttán és rágtam a kefét végig rendesen. Viszont volt pozitívum benne. Nem mondok újat ha a védelem minőségéről beszélek. Nagyon jól vizsgáztak, főleg az tetszett, hogy mennyire együtt vannak. Ha Dani feljebb lépett Puyol mindig kiért a helyére, viszont sokszor nehéz helyzetbe hozták őket a letámadások. Ilyenkor rendre vagy vissza Valdesnek vagy előre rúgták vaktában, amiből többnyire a Valencia jöhetett. Pont az hiányzott, hogy pontosan gyorsan játszuk meg a labdákat, ehelyett a passzok félelmetes milyen rosszak voltak. Kiderült, hogy a kontrában nem jeleskedünk. Eddig nem volt szükség rá mert mindig mi irányítottunk, de lesznek még ilyen meccsek. Pep-et én se értettem. Egy Ibra-Pedro vagy inkább Ibra-Keita csere már a 60. perc körül megejthető lett volna. Ezzel a középpályánk is és a támadósorunk is stabilabb lett volna. Ha egy 3-0 vezetésnél pihenteti ennyire Ibrát megértem, de mikor ennyire kiélezett a meccs és rengeteg múlik rajta muszáj lenne a legerősebb csapatot beindítani, mégha nem is 100%-os. Bár Pep biztos jobban tudja nálam mit csinál.
Remélem gyorsan elfelejtik ezt a meccset, de lovonják a tanulságot belőle.
Forca Barca!!!!
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.18. 14:11:54

Rivaldo11 írta:Nem azért, mert kipécéztem magamnak, de szerintem be kellene látni, hogy nagyon vékony megoldás az a Pedro gyerek. Egyszerűen képtelen átjátszani bárkit is, nincs egy csele, nem képes létszámfölényt teremtve betörni a 16-os-ra, de még egy beadásig se jut el ha szorongatják. Miguel úgy vette el tőle a labdát, mint csecsemőtől a cumit az anyukája. Vele nem fogunk sokra menni, ha komoly szerepe lesz a támadósorban.
Azért nem minden saját nevelés válik klasszissá.
Hát igen ezt be kell látni Assulin-nal mi a helyzet? Őt nem hozza fel Pep?
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.18. 14:04:00

Nem azért, mert kipécéztem magamnak, de szerintem be kellene látni, hogy nagyon vékony megoldás az a Pedro gyerek. Egyszerűen képtelen átjátszani bárkit is, nincs egy csele, nem képes létszámfölényt teremtve betörni a 16-os-ra, de még egy beadásig se jut el ha szorongatják. Miguel úgy vette el tőle a labdát, mint csecsemőtől a cumit az anyukája. Vele nem fogunk sokra menni, ha komoly szerepe lesz a támadósorban.
Azért nem minden saját nevelés válik klasszissá.
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.18. 13:59:53

Nem tragédia, sőt elég jó ez az 1 pont Valenciából. Így továbbra is vezetünk, továbbra is veretlenül. Eddig maximálisan elégedett vagyok a csapattal, bár tény, h az uccsó két meccs halványabb volt, de ennyi belefér.
gygerike
Entrenador del Barça

2009.10.18. 13:03:21

Nekem valami hiányzott , nem is igazán tudom mi de igy voltam az Almeria elleni meccsen is. Valami hiányzik a játékunkbol és ez 1 kicsit aggaszt:S. Ibra is hiányzott meglehetett érzeni a hiányát , remélem a bl mecsre rendben lessz és újbol elkáprásztatnak :D
Visca El Barca
Kép
jahmek
Barça C

2009.10.18. 12:56:42

Szerintem A VAlencia elleni meccsen kijött az, hogy rendkívül rövid a kispad és kevés a variációs lehetőség főként a támadósorban. Pont egy ilyen idény előtt, amikor az átlagosnál is több fronton kell majd helyt állni, akkor nem gondoskodott a vezetőség erről. NAgy felelőtlenség volt, de remélem télen tesznek vmit ez ellen!

Forca Barca!
Devid16
Jugador d'estrella

2009.10.18. 11:19:10

Hát én egyáltalán nem vagyok elkeseredve.Szerintem nem is kell.Kiderült hogy a védelem is tud klasszis teljesítményt nyújtani.Szóval ami nekem a gyengeség volt az Pedrito....szerintem nagyon eltűnt a meccsen a "ziccernél" pedig ha passzol szerintem gól...no de mind1...Amúgy én Bojant kezdettem volna tuti.(nem tudom milyen állatpotban volt ha okés lett volna gondolom Pep is.... :roll: )szóval ilyen meccs is kell hisz idegenben egy erős csapat ellen fáradtan kicsit tartalékosan ez az eredmény is elfogadható.

Most azonban valóban hozni kell a meccseket és akkor nem lehet baj...mindenki fog hibázni...Hajrá Barcaaa!
Tocy
Director del Fútbol

2009.10.18. 10:56:47

Nemtom, ti h vagytok vele, de nekem ez egy kicsit olyan év eddig, mint a 2006-2007-es....ott is nyert meccsek, pontokban minden ok, játékban viszont..hát....steril a csapat :? csak nehogy az legyen a vége mint akkor...
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.18. 10:36:10

A Real-nak sem lesz jobb dolga. A Classico után jön nekik az Almeria aztán nekik is szembe kell nézniük a Valenciával és akkorra már D. Villa is a pályán lesz. :D . És az ő védelmükkel biztosan nem fogják sokáig húzni.
Legalább most könnyű meccsek következnek.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.10.18. 10:33:31

Ahogy az várható is volt a válogatott meccsek után, nem játszottunk valami fényesen. Főleg az első félidőben közel volt a Valencia, hogy vigye a 3 pontot. Én úgy láttam a második félidőben kicsit átvettük az irányítást, de ez is kevés volt a győzelemhez. Most ennyi tellett a fáradt srácoktól. Lesz ez még jobb is.
Kép
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.10.18. 10:29:08

Léfe írta:Igen "bali 15" -nek igaza van ,az utolsó pillanatban mindig jött valaki. A felsorolás hiányos mert a szerencse is jött. Valdes nagy volt - igaz -de kettő orditó helyzetben is odarugták a testébe, pedig a kapunk tárva -nyitva volt. Másrészt Valenciában nem vészes a döntetlen. Nem lehet mindig nyerni, sajnos.
Ugyan haggyukmár ezt, hogy a testébe rugták a labdát... Ez annyiszor meg lett vitatva a Valdes topicban is. Ajánlom hogy keresd meg a védéseit videón, és nézd meg alaposan, ahogy helyezkedik, valami eszméletlen. Úgy jön ki egy az egyben, hogy teljesen lezárja a szöget, így nem csoda ha bele rúgják... Victor a világ egyik legjobban helyezkedő kapusa egy az egyben ez nem kétség... Egyébként örüljünk hogy nem kaptunk ki...
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.18. 10:26:06

Következő meccsünket a Zaragoza ellen meg kell nyerni.
És igen Mikaos egy balszélső kell, de hála istennek az már ki van szemelve.
Zaragoza, Ossasuna, Athletic Club ezek lesznek az elkövetkezendő bajnoki meccsek ezek közt lesz két kupameccs és 3 Bl meccs.
Megjegyzem a harmadik BL meccs az Inter ellen lesz itthon és aztán a Clasico. Szóval az Inter elleni meccsig könnyű meccsek jönnek és a nagyrészük hazai pályán. A Sevillával csak Januárban fogunk találkozni és az utolsó előtti forduló is ellenük lesz. Most legalább nincsenek a rangadók egy más hegyén hátán mint tavaly.
van Bommel
Capitá del Barça

2009.10.18. 10:24:48

Léfe írta:Igen "bali 15" -nek igaza van ,az utolsó pillanatban mindig jött valaki. A felsorolás hiányos mert a szerencse is jött. Valdes nagy volt - igaz -de kettő orditó helyzetben is odarugták a testébe, pedig a kapunk tárva -nyitva volt. Másrészt Valenciában nem vészes a döntetlen. Nem lehet mindig nyerni, sajnos.
Pont ezt akartam írni. Valenciában nem sokan fognak nyerni. Főleg a Madrid nem.
Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, KARALÁBÉ
Hajrá CSABACSÜD!!!
Adamik-Varga,Kis,Gombár,Viszkok-Virág,Szilágyi,Steigler,Borgulya-Gulyás,Gazsó
www.csabacsudse.gportal.hu
Léfe
Entrenador del Barça

2009.10.18. 10:17:25

Igen "bali 15" -nek igaza van ,az utolsó pillanatban mindig jött valaki. A felsorolás hiányos mert a szerencse is jött. Valdes nagy volt - igaz -de kettő orditó helyzetben is odarugták a testébe, pedig a kapunk tárva -nyitva volt. Másrészt Valenciában nem vészes a döntetlen. Nem lehet mindig nyerni, sajnos.
Fecó
Mikaos
Director del Fútbol

2009.10.18. 10:11:45

Simán aláírtam volna az 1 pontot a meccs előtt is. Így meg pláne. (Inkább ezen ikszeljünk, mint otthon egy Numancia ellen mondjuk.)
A védelmünk tesztelve volt a veszélyes kontrák által, és ez jó hír, hogy ki tudtuk védekezni. A csatárjátékunk gyenge volt, sem Pedro, sem Messi, sem Iniesta nem volt képes nagyot alkotni. Talán utóbbi próbálkozott valamennyire, mivel hátrajött labdákért (de akkor meg a helyén nem volt senki). Mindegy, így alakult, kész-passz.
Következő meccsen egy Bojan-Ibra-Messi csatártrió is lehetséges, ami azért jobban hangzik a mostaninál. Meg akkor kp-n lesz Ini, ahol azért jobban tud élni.
szerk.: azt hiszem, kéne egy balszélsőt igazolni télen...
mess2009
Director del Fútbol

2009.10.18. 09:28:29

engem az egy kissé bosszant, hogy csak addig jut el Guardiola, hogy tudja - jó pár csapat képes hatékony taktikát alkalmazni ellenünk- de nincs (sajnos ) ellenszere!
mán unalomig ismétlem: ha a Barca nem veszi fel a repertoárjába a hatáékony gyors kontra-játékot még sok ilyen, vagy ennél rosszabb meccsre készülhetünk!!
a betömörült büntetőn belül kényszerítőzni nemcsak eredménytelen, egyszerűen ostobaság! ezt láthattuk tegnap, ráadásul vagy talán éppen azért ilyen markánsan, mert Messi nagyon "nem volt boldog", Pedrót szó szerint lezsedték a pályáról, Iniesta mozgott "úgy" egyedül mint egy csatár, dehát ő viszont nem az!
az pedig hogy ez egy jó csapat jó taktikával és gyors ügyes csatárokkal, na és??!! akkor mi ilyenek vagyunk???
ez nagyon nem jó ómen!
azért voltak jó dolgok is: a közvetlen védelmünk, Valdés, Pique, pulyol nagyot játszott, sajnos , vagy hál' istennek, lassan ők lesznek a Barca "tridente" mivel Busit elég gyakran bírálom, ezuttal örömmel láttam, hogy jól mozgott és ami a fő nem lepkézett!
a döntetlennek örülhetünk én örülök is, de ez gondolom nem mondok túl okosat kevés lesz!
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.18. 08:58:58

Eszméletlen hogy milyen jó volt a védelem. Hihetetlenül jó. Ha a támadást nem sikerült kiszűrni akkor az utolsó pillanatban jött Pique Puyol vagy Valdez.
Emlékszem, tavaly a védelem miatt aggódtunk egész végig :D most meg a támadók miatt fájhat a fejünk :S Kell Robinho !!!
LM10
Director del Fútbol

2009.10.18. 08:32:16

Hihetetlenül gyengék voltunk! Ha nincs Valdes, és a szerencse akkor kikapunk volna...Pep hihetetlen, hogy nemképes időben cserélni, és Ibrát behozni. Igaz, hogy a válogatott szünet után a nagy csapatok is nyögvenyelősen játszanak, de a tegnapi akkoris gyenge volt. De Pep gondolata szerint minden meccsből lehet tanulni: Ez egy tipikusan ilyen meccs. A játékosok most összekapják magukat ebben biztos vagyok. De Txikiék is tanulhatnának ebből, hogy elől kevesen vagyunk. Iniestát középcsatárnak!? Áh..Robinhonak jönni kell a tél folyamán. Mert Henry is eléggé sérülékeny és öreg is már.Egy dologban biztos hogy jobb a Madrid: Bő a keretük. Nálunk is erre kéne gondolni. FIÚK KAPJÁtOK ÖSSZE MAGATOKAT :!:
Léfe
Entrenador del Barça

2009.10.18. 06:55:03

Nemcsak centerünk nem volt. de támadónk sem. Messi hátrahuzodott és sokszor Pedró is. Ini meg nem csatár és akkor szoktunk jók lenni, ha Xavi és Ini egymás mellett van. Sokszor irtam , kevés a csatár. Most látszott.
Fecó
Deus
Boixos Nois

2009.10.18. 05:17:09

most mondjuk ezt azért nézem el, mert nem rég jöttek vissza a válogatottakból... most Pepnek újra kell összeforrasztani a csapatot. Nem beszélve arról, hogy van 2 sérültünk is: Ibra és Henry.

A következő meccsen már villogni fog a csapat, ebben bízok.
KépKép
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.10.18. 00:43:37

Remélem, hogy az utóbbi 2 bajnoki egy ébresztőóra hatásával fogja felrázni a csapatot. A híresen erős középpályánk nem remekelt ezeken a meccseken, a veszedelmes tridente meg még kevésbé. :roll: Bár Pep is azt mondta, hogy a válogatott előtti és utáni meccsek mindig a legnehezebbek, tehát remélem csak ez volt a probléma.

Ami meg a belőlünk való felkészülést illeti: számítsunk rá és változtassunk mi is, ami nem jelenti a szép foci feladását. Avagy ne játszunk ilyen álmosan és akkor igazából csak egy Chelsea szintű csapat lenne képes megfogni minket, amiből meg nincs egy se a spanyol bajnokságban, ha csak a védelmet nézzük.

Ha jövőhéten is gondol lesznek, akkor már "elkezdek pánikolni", de egészen addig bizakodok egy újabb remek évben. :D
Lezárt