2009.11.30. 01:31:32
Gratulálok a győzelemhez a csapatnak!
Szerintem nagyon rossz játékkal tudtunk most győzni, elsősorban a védekezésünknek köszönhetően.
Nem is értem, mit gondolt Pep, amikor kijelölte a kezdőcsapatot. Ideje észrevenni, hogy Iniesta Xavival együtt kell, hogy játsszon a középpályán.
Egy Keita, Busquets, Xavi sor szerepeltetése nagycsapat ellen öngyilkosság, ezt már a Chelsea ellen is láthattuk tavaly.
Szerintem egy józanabb összeállítással könnyebb is lehetett volna ez a meccs. Ha már mindenképp Henryt akarja centernek Pep, akkor kitehette volna a szélre Pedrót, csak hogy Ini tudjon osztogatni a kp-n.
Nálam Keita egyszerűen nem Barca-kezdő szint, a 4-3-3-as felállás nem neki való, idegen test sokszor a játékunkban. Busquets pedig ismét egy gyönyörű csel mellett ostoba hibájával vétette észre magát. Szerintem Keita-Ibra csere kellett volna, és akkor Henry is marad elöl, Iniesta meg megy középre. Zlatan Henry helyett jött, és komoly javulást is hozott a játékunkba. Szerintem a 2. félidő első negyedórájában klasszisteljesítményt nyújtott a csapat, ott döntöttük el a meccset. Viszont úgy egészében nekem X-szagú volt, Puyol, Piqué extraklasszis, Abidal kiváló teljesítményt nyújtott, Alves pedig gólpasszt jegyzett.
Nagyon akart, küzdött a csapat, ezt tisztelni kell. Azonban a hibákat is látni kell. Xavi Iniesta nélkül nem igen tud szervezni a középpályán, szóval őket egy sorban kell játszatni.
Messi ahhoz képest, hogy kevés használható zsugát kapott, szép megmozdulásokat hajtott végre, ezúttal az igazi brillírozás elmaradt, de szépen brusztolt. Ibra pedig bejött, és eldöntötte a meccset, jól mozgott ezen kívül is.
Alapvetően a nagyobb tudású csapat nyert, de a Realnak komoly esélye volt ezen a meccsen, Kaká és Xabi Alonso játéka volt talán a legjobb a fővárosiaknál. Ami miatt mindenképp a Barca érdemelt most győzelmet, hogy a Real az utóbbi x fordulóban rendszeresen mákkal nyeri a meccseit, és hogy a mi klasszisunk belőtte a ziccerét, a Realé nem.