Yaya Touré

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
westerngom
Entrenador del Barça

2009.12.01. 21:24:04

LG írta: Nekem is pont Makelele esete jut eszembe róla, egyszerűen ostobaság lenne eltékozolni, mert szinte pótolhatatlan, Essien az, aki még hasonló szintet tudna hozni, de ő megszerezhetetlen. Még Mascherano sem tudná őt pótolni, házon belül meg aztán tényleg senki. Kérdéses, h Busquetsből valóban lesz-e egyszer klasszis vkp, de ha lesz is, nem mostanában.
Úgy hogy Pepnek észre kell térnie! Elhiszem, h szereti a hazait, de ezt most túlzásba vitte!
- tökéletesen (tömören) leírtad azt amit a fórumon a Yaya szimpatizáns többség gondol és érez!
- a probléma csak az, hogy Pep és a fórumozók másik fele, - (akik Busquets-et már érett vkp. klasszisnak tartják) - nem így gondolják és látják a helyzetet. Amennyiben ez nem így lenne, nem alakulhatott volna ki ez a helyzet. Aki pedig végképp nem tesz jót a helyzetnek: a nagypof@jú üzbégtörökretorománörmény ügynöke! :evil:
- egyébként tényleg nem értem, hogy Pep miért nem ül le Yayával és beszélik meg a dolgokat OKOSAN! vagy Pep nem akarja megbeszélni a dolgokat OKOSAN! mint Samu esetében?? :roll:
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.12.01. 21:20:04

Véleményem szerint kicsit túl van ragozva ez az ügy. Mindenki tisztában van Yaya képességeivel (szerintem Pep is), viszont Yaya-nak azt is be kellene látnia, hogy januárban nem számíthatunk rá, vagyis szükségünk lesz egy bomba formában levő Busquets-re abban a periódusban. Márpedig ezt csak úgy érheti el, ha folyamatosan játékban van, ugyanis jelenleg még túl magas hiba százalékkal játszik. A másik dolog pedig, amit már sokan említettek, hogy Yaya-ra sokkal nagyobb szükség lesz a tavaszi meccseken, ahol sorozatban jönnek majd az egyre nehezebb mérkőzések. A viszonylag szűk középpályás sorunknak pedig életbevágó lesz egy stabil és friss pont. Remélem megérti ő is ezeket a dolgokat és aláveti magát a csapat érdekeinek. Nem lenne szerencsés, ha Eto'o sorsára jutna az önfejűsége miatt.
kristop
Entrenador del Barça

2009.12.01. 21:05:50

de egész világon legjobb a posztján
Essien!
elmegy a világ legjobb VKP-ja
Essien!!

utána természetesen már pillanatnyi formától függően jönnek yayaék.
Viszont, tavaly is ugyanez volt, és láttuk ,hogy maradt.
lehet, hogy pont ez miatt nem bírja ki mégegyszer ugyanazt.
Sanama
Llegenda del Barça

2009.12.01. 20:57:25

Nagyon meg fogok haragudni Pepre,ha miatta elmegy a világ legjobb VKP-ja a csapattól.

Viszont, tavaly is ugyanez volt, és láttuk ,hogy maradt.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.12.01. 20:53:51

Erre azt szokták mondani, hogy "Addig jár a korsó a kútra..". Nem csak csapaton belül jobb vetélytársainál, de egész világon legjobb a posztján, elmúlt szezont nézve nem kérdés. Ha kell cselez, ha kell lő, ha kell a szívét kiteszi akár egy gerinc sérvvel is, precizitása és az a védőmunka amire képes, rettentő fontos láncszeme ennek a barcának. Sajnálom Pepnek ezen gondolkodását, mert Yaya egyszer megunja aztán [auto_cenzúra] a kisujjunkat, hogy kit hagytunk elmenni. Sergi előtt nagy jövő állhat, Keita hasznos kiegészítő ember, de Touré-é a jelen, és remélem Pep még időben észbe kap, hatalmas butaság lenne elszúrni, bele se gondolok..

Én személy szerint nagyon szeretem a játékát, órákig napokig, hetekig.. tudnám nézni, remélem Pep tudja mit csinál, nem akárkiről van szó..
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
barcelonaforever
Jugador del Barça

2009.12.01. 14:04:35

Én már jóval Touré és menedzsere előtt kifejtettem nem tetszésemet ezzel kapcsolatban! egyszerűen érthetetlen hogy mennyit ül szegény a kispadon, és bár lehet h Sergi sajátnevelés,de kimerem jelenteni h meg sem közelíti Yaya szintjét/még../!!Jó lenne ha Pep belátná h igazuk van, mert ha Tourénak tényleg elege lesz és tényleg váltani fog majd, akkor szeretett edzőnk szimpátiája nagyon sokak szemében csökkeni fog!! legalábbis az enyémben biztos :( !
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.12.01. 13:08:01

Én is sajnálom Yaya mellőzését, klasszisokkal jobb mind a 2 vetélytársánál :) .

Szerk.: LG-nek igaza van. :wink:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
albicelesteX
A Vadász

2009.12.01. 12:54:49

Én elhiszem, hogy tavaszra pihenteti!De gy ilyen szintű játékost félévre mellőzni nem lehet, mert ez lesz belőle!Nyilván Touré sem hülye látja, hogy jól teljesít mégis padozik!Azért ezt szerintem mindenki nehezen viselné!Igaz az is, hogy a betegség miatt nem kezdett, de hát az 2 meccs volt!Személy szerint Én nyugodtab vagyok ha az Ő nevét látom a kezdőbe, mint a Sergi-ét!És egyébként meg nem úgy ismertük meg mint aki mindig balhézna!Szóval van alapja szerintem!Az meg hogy ezt most Guardiola, hogyan oldja meg...nem lennék a helyébe,mert ehhez most jó pedadgógusnak kell lenni!De hát oldja meg,Ő csinálta magának!
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.01. 12:46:03

Ha Touré elmegy, akkor úgy fogunk járni,mint a reál anno Makaleleé-vel.
Nekem is pont Makelele esete jut eszembe róla, egyszerűen ostobaság lenne eltékozolni, mert szinte pótolhatatlan, Essien az, aki még hasonló szintet tudna hozni, de ő megszerezhetetlen. Még Mascherano sem tudná őt pótolni, házon belül meg aztán tényleg senki. Kérdéses, h Busquetsből valóban lesz-e egyszer klasszis vkp, de ha lesz is, nem mostanában.
Úgy hogy Pepnek észre kell térnie! Elhiszem, h szereti a hazait, de ezt most túlzásba vitte!
kanty
Llegenda del Barça

2009.12.01. 10:38:33

Meglehet érteni Tourét is. Hiszen hiba nélkül játszik, klasszis szintén és mégse kap annyi lehetőséget amennyit megérdemelne. Normális, h többet szeretne játszani, hiszen senki szeret a padon ücsörögni.

Azt se szabad elfelejteni, h a szezon még nagyon hosszú. Az igazán fontos meccsek majd áprilisban-májusban jönnek. Az lesz a fontos, h arra az időszakra kerüljön csúcsformába a csapat és a játékosok zöme.

Összefoglallva az egészet:
Nincs itt gond. Yaya nem fog sehova se menni. Ahogy jönnek az egyre fontosabb meccsek biztos vagyok benne, h ő fog kezdeni. Hiszen egy csapat se engedhet meg magának akkora luxust, h egy Touré szintű játékost huzamosabb idejig padoztasson.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
barca2010
Jugador d'estrella

2009.12.01. 10:05:18

Yaya Touré:
bajnoki 6/387 (3 kezdő,3 csere),
BL 4/377 (4 kezdő),
király kupa 1/90 (1 kezdő)
Összesen:11/814,

Busquets:
bajnoki 11/757 (9 kezdő,2 csere),
BL 3/115 (1kezdő,2 csere)
király kupa 2/180 (2 kezdő)
Összesen:16/1051

Annyit még szeretnék hozzá tenni,hogy tavaly év végén is sokat kellett Tourét játszatni szinte már mindenhol.Szerintem egy picit vigyáz is rá Pep,mert Ő is tudja,hogy milyen fontos láncszeme a csapatnak.A fontos meccseken mindig játszik!Most is Ő kezdett volna ha nem lett volna beteg szerintem.Nyugi Yaya,eljön még a Te időd.Ja és még annyi,hogy egyetéretek azokkal akik Őt tartják a világ legjobb szűrőjének,de bízzunk egy kicsit jobban a kis Sergiben.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
progyface
Barça B

2009.12.01. 10:00:08

Azt kell, hogy mondjam, hogy Tourénak teljesen igaza van. Ha egy ilyen kaliberű játékos nem játszik, annak oka van. Hogy mi ez, azt mi sosem fogjuk megtudni. Nem tudom, hogy Pep, valóban megbeszélte-e vele, hogy miért rotálja ilyen sűrűn. Nem akarok rémhíreket terjeszteni, de mondjuk Eto-val sem közölte, hogy miért kell mennie. Nagy-nagy butaságnak tartanám, ha eltékozolnánk. Szerintem a rotációnak is megvannak a módjai. Őt valóban feltünően sokat jegeli. Nem tudom, hogy mi lesz, de remélem, hogy akiknek kell, azok észbe kapnak még idejében.
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.12.01. 09:10:09

albicelesteX írta:Tudtam, hogy ez lesz!Mi lett volna ha még Mascheranot is idecsődítik!Nálam sokkal jobb mint a Mali és klasszisokkal jobb, mint Busquets!Guardiola kapj már a hajadhoz!!!Ne hogy elpazaroljunk egy ilyen játékost!!Touré maradj!!!
Valahogy nem értem az egészet, párszor kihagyta őt Guardiola, de amikor kellett és egészséges volt, akkor játszott és sztem elmagyarázta neki Pep, hogy ez a csapat érdekében történik. Ugyanakkor még egyszer mondom, hogy sztem nem nem hagyta ki annyiszor (nem is hagyhatta, mert nem volt sok meccs), hogy ez jogos lenne. Na mind1, biztos vagyok benne, hogy rendezik Pep-el és ő lesz az állandó kezdőnk. Ugyanakkor sztem kicsit meggondolatlanul nyilatkozott a menedzserével együtt. Ez kicsit "Eto'o-s" most tőle:D:D
albicelesteX
A Vadász

2009.12.01. 08:45:39

Tudtam, hogy ez lesz!Mi lett volna ha még Mascheranot is idecsődítik!Nálam sokkal jobb mint a Mali és klasszisokkal jobb, mint Busquets!Guardiola kapj már a hajadhoz!!!Ne hogy elpazaroljunk egy ilyen játékost!!Touré maradj!!!
Kép
szbalint88
Jugador del Barça

2009.11.30. 23:01:42

Xavinho írta:Ha Touré elmegy, akkor úgy fogunk járni,mint a reál anno Makaleleé-vel.
Remélem ez intő jel Pepnek,hogy nem szabad hanyagolni,főleg nem Keita-val vagy Sergivel. Az utóbbi esetleg egyszer felérhet arra a szintre,amit Yaya képvisel,az előbbi sosem lesz annyira jó.
Touré-ről annyit,hogy 2008-ban félig rokkantan is vállalta a játékot.Szerintem ennél többet játékos nem tehet a klubjáért. Kár lenne érte,nagy kár.
1. nem fog elmenni
2. ha el is menne, nem fogunk úgy járni mint a Real, náluk az volt a gond, hogy pl Beckham-mel játszattak vkp-t. Mi biztosan vennénk helyettest, aki vkp
3. én még Keitát a Barcában nem láttam vkp-t játszani...
Saviola
Júdás 2, az áruló

2009.11.30. 22:45:44

Remélem szpatjuk még szegényt,s az a Busquets játszik helyette,aki kumma messze van teljesítményben tőle,a végén pedig elmegy.Istenem,ne legyünk már ennyire sötétek.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Xavinho
Capitá del Barça

2009.11.30. 22:44:12

Ha Touré elmegy, akkor úgy fogunk járni,mint a reál anno Makaleleé-vel.
Remélem ez intő jel Pepnek,hogy nem szabad hanyagolni,főleg nem Keita-val vagy Sergivel. Az utóbbi esetleg egyszer felérhet arra a szintre,amit Yaya képvisel,az előbbi sosem lesz annyira jó.
Touré-ről annyit,hogy 2008-ban félig rokkantan is vállalta a játékot.Szerintem ennél többet játékos nem tehet a klubjáért. Kár lenne érte,nagy kár.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.30. 22:40:07

Ha már mennek az összehasonlítgatások Busquets-szel:
1. Sergi 200 perccel játszott többet ez évben, mint Touré.
2. Touré 2 meccsen hiányzott betegség miatt (ez ugye 180 percet jelent, vagyis majdnem az említett 200).
3. Touré csak 2-szer lett becserélve e szezonban, a többi meccsen mind kezdő volt (amikor játszott). Míg Busquets legalább 7-szer lett becserélve, tehát többször kapott apró 25-30 perces szakaszokat - amit mondjuk egy Touréval nem tehetsz meg mindig, hogy ilyen maradékokra beküldöd.
4. Akármennyire is bekeményít Sergi apja, nem szólhat egy szót sem Guardiolának.(utalva MQuC írására) Egyáltalán: nem hiszem, hogy bárki bele merni szólni Pep elképzeléseibe. Főleg nem egy olyan ember (idősb Busquets), aki nem volt jelentős a klub történetében, és most sem tölt be fontos szerepet.
5. Tavaly pont ugyanez volt. Most pihenés, majd év végén, az erőltetett menetben alaposan meg lett nyúzva Touré, jó pár poszton.
6. Tavaly pont ugyanezeket mondtátok :)
Deus
Boixos Nois

2009.11.30. 22:39:55

Kezdek aggódni kicsit Yaya miatt... ő az egyik legnagyobb kedvencem a barcában, és óriás kár lenne ha elmenne innen...
KépKép
torotam
Jugador d'estrella

2009.11.30. 22:28:40

Szerintem Yaya hihetetlenül fontos a csapat számára. Tökéletesen illik a gépezetbe. Én nem hiszem, hogy távozni fog, ő alapember, az egy dolog, hogy Busquetset gyakran játszatja Pep, ez érthető is, hiszen bőven van fantázia a srácban és vele hosszú évekre meg lehetne oldani a vkp posztot. Még fiatal, saját nevelés, most van szüksége a bizalomra és a játéklehetőségekre, sőt, spanyol válogatott játékosról beszélünk. Ami viszont tény, hogy nincs Yaya szintjén. Nekem Yaya az egyik kedvencem, sokatokhoz hasonlóan én is nyugodt vagyok, ha ő kezd a vkp poszton. Bizonyára Yaya tisztában van vele, hogy ő az első számú vkp-s játékos, a nagy meccseken ő fog játszani. Még azt is el tudom képzelni, hogy Pep Busquets személyével tudatosan akar versenyhelyzetet teremteni, ezzel plusz motivációval ellátni Touret!
A lényeg, hogy Toure nem megy sehová, mert szükség van rá, és ezt ő is jól tudja!
Visca el BARCA!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.11.30. 22:16:00

Touré kiváló játékos. Ezt akkor is bizonyította, mikor kényszerből középső védőt kellett játszania. Nem hiszem, hogy a H1N1 re kéne fogni a mellőzését. Egyszerűen az lehet , ami dos santosnál is. Sergio apja is bekeményített, hogy játszassák a fiát, és most Yaya látja kárát. Ami már csak azért is kár, mert egyenlőre Busquets nem ér fel az elefántcsontparti szintjére.
Kép
socio66

2009.11.30. 22:07:19

Én úgy vagyok vele,hogy szeretem a játékát és nyugodtabb vagyok ha ő is a pályán van,de most már meg tudom érteni,ha inkább távozna a több játéklehetőség érdekében..
Benne sokkal több van annál,hogy csak úgy indokolatlanul mellőzzék,főleg egy fiatal srác miatt.
Szurkolok neki,hogy maradjon és ne máshol mutassa meg hétről-hétre,hogy jelenleg a legjobb vkp. a világon.
Capon
Llegenda del Barça

2009.11.30. 21:43:51

Kicsit bővebben: Kolo kérdezte testvérét, hogy ő is majdnem az Arsenal-ban kötött ki és, hogy hogy is történt ez?
Yaya ekkor mondta, hogy próbajátékon volt ott és nagyon lenyűgözte az ottani légkör, és élete nagy álma lenne ha Angliában játszhatna....

Azért ez nekem nem volt szimpi, bár én koránt sem vagyok nagy Yaya fan.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.11.30. 21:32:48

Capon írta:Most néztem az Eurosporton egy beszélgetést Yaya beszélgetett Kolo-val egy studióban, egymást kérdezgették. Yaya elmondta testvérének egy kérdésre válaszolva, hogy élete álma lenne ha Angliában játszhatna, mire Kolo mondta neki, hogy tudod melyik csapatban várlak.
Nem is lenne csoda, ha megelégelné a sok indokolatlan mellőzést :evil:
Capon
Llegenda del Barça

2009.11.30. 21:28:44

Most néztem az Eurosporton egy beszélgetést Yaya beszélgetett Kolo-val egy studióban, egymást kérdezgették. Yaya elmondta testvérének egy kérdésre válaszolva, hogy élete álma lenne ha Angliában játszhatna, mire Kolo mondta neki, hogy tudod melyik csapatban várlak.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Lezárt