Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
messiboy
Barça C

2009.12.28. 22:44:46

Minek a pihenő nem értem? más Pep tulzásba viszi!!!!
szajko
Director del Fútbol

2009.12.28. 22:41:28

Nekem a katalán meccs ugrik be így elsőre azért, mert Piqué ott vkp poszton nyomta, lehet itt is az a sors jut neki...

És a dél-amerikaiak miért hiányoznak? Minden csapatból hiányoznak vagy mi? :roll:
salas9
Entrenador del Barça

2009.12.28. 22:38:17

szajko írta:Én ezt tartom valószínűnek...

Valdes
Puyol-Piqué-Csiga-Abidal
Xavi-Marquez-Busquets
Pedro-Ibra-Henry(Bojan)
Márquez sem lesz itthon még...

És javítanom kell önmagamat is mert ha jól tudom Iniesta csak a kispadon kaphat helyet ha felépül.
Kép
szajko
Director del Fútbol

2009.12.28. 22:37:00

Én ezt tartom valószínűnek...

Valdes
Puyol-Piqué-Csiga-Abidal
Xavi-Marquez-Busquets
Pedro-Ibra-Henry(Bojan)
lui1698
Llegenda del Barça

2009.12.28. 22:33:08

Nem lesz egyszerű meccs, az tuti.
Egyrészt azért, mert a szünetek után nekünk valamiért soha nem megy igazán.
Másrészt meg nem tudom mikor volt ennyi hiányzó a csapatban:
Alves, Milito, Messi, Márquez, Maxwell, Yaya, Keita, Jeffren.
Ráadásul ugye Ini játéka is kérdéses.

A Villareal nincs épp egy nagy formában idén, de ellenünk azért ők is meg szokták magukat rázni rendesen. Oda kell figyelni nagyon.

Egy ilyet tudnék elképzelni:

Valdés
Puyol-Csiga-Piqué-Abidal
Xavi-Busquets-Thiago (Ini)
Pedro-Ibra-Bojan
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
aynas
Capitá del Barça

2009.12.28. 22:21:22

dél-amerikaiak kimenőt kaptak volna. hmm érdekes, nah nem mintha nem érdemelnék meg. de előfordulhat, hogy előbb megjönnek páran. asszem egyszer Messi már meghúzta , hogy előbb jött vissza valamelyik szabijáról.
Jonathan Dos Santos nem tartózik a különitményhez? ő ügyebár mexikói.
Anno nem úgy volt, hogy Keita és Toure csak a Sevilla elleni kupa meccs után mennek el az Afrika Kupára?
Iniesta egy sérülésből jön vissza, szóval az ő kezdőbe állítása nagyon nem biztos.
Jeffren pedig sérült szóval, őt ellehet felejteni.
LM10
Director del Fútbol

2009.12.28. 22:16:30

------------------------------V.V.-----------------------------------

Puyol---------------Piqué--------------Csiga-----------Abidal---

----------------------------------Busquets------------------------------

-----------------------------Xavi----------Iniesta---------------------

Pedro------------------------------Ibra-------------------Henry------

Pinto,Muniesa,Fontás,dos Santos,Thiago,Jeffren,Bojan.

Nemlesz így könnyű, de legalább pihentebbek lesznek Messiék a Sevilla ellen.
ronaldinho89
Capitá del Barça

2009.12.28. 22:16:15

Nincs itt mese, be kell húzni a Villareal meccset is. Meg kell mutatni hogy szünet után is ugyanott folytatjuk mint előtte. Igen , kétség kívül vannak hiányzók de az ott lévő emberekkel is meg tudjuk nyerni. Hajrá Barca! 8) :wink:
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
lui1698
Llegenda del Barça

2009.12.28. 22:07:50

Leomessi14 írta:A del-amerikaiak miert hianyoznak majd?Bocsanat a tudatlansagomert en csak az ANK-sokrol tudok... :oops:
Kimenőt kaptak szombatig.
Amúgy főoldal. :wink:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.12.28. 22:06:11

salas9 írta:Kemény mérkőzés lesz a Villareal ellen, de nyernünk kell :!: Nem én vagyok az edző, de ahogy sokan szokták, így én is felvázolnék egy kezdőt általam, a sok hiányzó(Touré, Keita, Alves, Messi, Maxwell, Márquez, Milito) jelenlétében:

Valdés - Puyol, Chygrynsky, Piqué, Abidal - Sergio - Xavi, Iniesta - Pedro, Zlatan, Henry

Cserék: Pinto, Bojan, Jeffrén, Thiago Alcántara, Johnatan dos Santos, Gai Assulin és Oriol Romeu.

Hát... Remélem behúzzuk :wink:

(Bocs, hogy ilyen korán már ezzel foglalkozok, csak öl az unalom :oops: )
A del-amerikaiak miert hianyoznak majd?Bocsanat a tudatlansagomert en csak az ANK-sokrol tudok... :oops:

Szerk:Bocsanat nem lattam :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Leomessi14 2009.12.28. 22:15:20-kor.
salas9
Entrenador del Barça

2009.12.28. 21:54:11

Kemény mérkőzés lesz a Villareal ellen, de nyernünk kell :!: Nem én vagyok az edző, de ahogy sokan szokták, így én is felvázolnék egy kezdőt általam, a sok hiányzó(Touré, Keita, Alves, Messi, Maxwell, Márquez, Milito) jelenlétében:

Valdés - Puyol, Chygrynsky, Piqué, Abidal - Sergio - Xavi, Iniesta - Pedro, Zlatan, Henry

Cserék: Pinto, Bojan, Jeffrén, Thiago Alcántara, Johnatan dos Santos, Gai Assulin és Oriol Romeu.

Hát... Remélem behúzzuk :wink:

(Bocs, hogy ilyen korán már ezzel foglalkozok, csak öl az unalom :oops: )
Kép
szajko
Director del Fútbol

2009.12.14. 17:08:22

No találtam egy képet lehet volt, de csak azért, hogy igazat adjak Xavinak...azért írtam ide és nem xavihoz, mert csak egy bajnokin volt. :D

Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.14. 12:49:55

Íme a Januári "menünk": Wink
Január 3.: Barcelona - Villarreal (kezdésnek finom)
Január 6.: Barcelona - Sevilla (Király-kupa 1. meccs)
Január 10.: Tenerife - Barcelona (itt már nem lesz a Touré-Keita duó)
Január 13.: Sevilla - Barcelona (Király-kupa visszavágó)
Január 17.: Barcelona - Sevilla (bajnoki)

Itt közben Január 20-án (ha továbbjutunk a Sevilla ellen) ismét Király-kupa, a Depor-Valencia győztesével, számoljunk a realitással vagyis egy Valencia továbbjutással. Tehát:
Január 20.: Valencia - Barcelona (Király-kupa 1. meccs)
Január 24.: Valladoid - Barcelona
Január 27.: Barcelona - Valencia (Király-kupa visszavágó)
Január 31.: Sporting Gijón - Barcelona
Nem azért, de: Barca-Villarreal ez abszolút kötelező 1-s. A Sevilla elleni két hazai meccsünket is illene megnyerni, és sztem meg is fogjuk. Tenerifét meg akárhol, akármilyen csapattal meg kell verni. Én nem látom olyan keménynek ezt a hónapot. :roll:
A további meccseken megint csak a kupa nehéz, a bajnokiak simán nyerhetőek. Én azt mondom reális, h januárban az összes bajnokinkat megnyerjük.
Titinho
Director del Fútbol

2009.12.14. 12:10:29

Inkább átírtam ide: :wink:
kennyke04 a Barca vs. Real topicban írta:
LG írta:DE, ha tavaszi Classicoig mi leszünk elől, akkor sztem mi leszünk a bajnokok :!:
Szóval ha Classicoig, lenne 4pont előny (esetleges vereség beleférjen) akkor valóban meglehet a Liga, de ne menjünk ennyire előre tényleg, már a január is csodás lesz (3x Sevilla, Villarreal, meg még vki)
Egyetértek veletek.
Kemény ellenfél lesz idén a Madrid és én is azon a véleményen vagyok, hogy ha az idegenbeli Clásicóig tudnánk tartani egy legalább 3-4 pontos előnyt, akkor jók lehetünk a végelszámolásnál is. :wink: Én nem számítok nagy menetelésre a Madridtól a BL-ben, így nekik csak a bajnokság fog maradni és tudjuk, hogy ilyenkor felszívják magukat a bajnokságra.

Viszont a januárunk az tényleg eszméletlenül durva lesz. :shock: Ha ezt a hónapot túléljük, akkor az azért nem kis lélektani plusszt jelentene a srácoknak. (bár általában ilyenkor, január közepétől, február közepéig vannak a gyengébb periódusaink).

Íme a Januári "menünk": :wink:
Január 3.: Barcelona - Villarreal (kezdésnek finom)
Január 6.: Barcelona - Sevilla (Király-kupa 1. meccs)
Január 10.: Tenerife - Barcelona (itt már nem lesz a Touré-Keita duó)
Január 13.: Sevilla - Barcelona (Király-kupa visszavágó)
Január 17.: Barcelona - Sevilla (bajnoki)

Itt közben Január 20-án (ha továbbjutunk a Sevilla ellen) ismét Király-kupa, a Depor-Valencia győztesével, számoljunk a realitással vagyis egy Valencia továbbjutással. Tehát:
Január 20.: Valencia - Barcelona (Király-kupa 1. meccs)
Január 24.: Valladoid - Barcelona
Január 27.: Barcelona - Valencia (Király-kupa visszavágó)
Január 31.: Sporting Gijón - Barcelona

Így zárjuk tehát a Januárt. 9 meccs, ebből 5 bajnoki és 4 kupa. 4 hazai és 5 idegen pályán. Ez kemény lesz. 3 Sevilla meccs, (talán) 2 Valencia, 1 Villarreal, valamint 3 idegenbeli bajnoki "gyengébb" csapatok ellen.

Ha ezt a hónapot túléljük az első helyen a bajnokságban és továbbjutva a Király-kupa elődöntő felé akkor lélektanilag egy óriási lépést tehetünk előre! A Király-kupában ha továbbjutunk februárig akkor onnan már nem lesz nehéz dolgunk az újabb sikerig (már csak 2 elődöntő meccs és egy döntő várna a srácokra)

Remélem Pepnek sikerül felráznia a fiúkat és egy esetleges Klub-Vb cím is nagyobb önbizalmat ad a fiúknak, mert az elmúlt időszak játéka nem biztos, hogy elég lesz erre a "gyilkos" hónapra! :roll:

De bízom Pepben és a srácokban, hogy valahogy megoldják, úgy mint tavaly! :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
gergo9
Director del Fútbol

2009.12.13. 19:10:47

barca99 írta: Tehát egyelőre én nem látom át, hogy ebben a tekintetben mennyit javultunk volna, azt viszont igen, hogy mostanában kevesbé tud felpörögni a csapat, és minimális előnynél már visszább is vesz. Még nincs belőle baj, és remélem, hogy ezutám sem lesz.
Nekem olyan érzésem van mintha nem is akarna max fordulatszámon pörgöni a csapat mintha tartalékolna vagy mi.
Ezen a meccsen az első félidei játékkal nagyjából elégedett voltam, második az kritikán aluli(főleg itthon). Ibrahimovic játékával is elégedett voltam, messze ő az ősz legjobbja nálam. Most olyan zsugákat osztot ki hogy öröm volt nézni.
Henry az elmúlt meccsekhez képest javult ha még javul ugyanennyit akkor lassan-lassan elfogadható lesz a játéka.
Xavi-Iniesta Sztem egyforma gyenge volt mind2 ez a legfőbb oka sztem a visszaesésnek hogy nem játszanak folyamatosan olyan szinten mint tavaly, el-el érik egy két meccsen de viszonylag ritkán.
Touré a meccshiány ellenére sem volt rossz remélem elfelejtjük egy időre a Bus-Keita kp kezdőt.
Vito
Llegenda del Barça

2009.12.13. 16:41:15

hola, buenos dias!

udvozlet barcelonabol 8)
volt szerencsem eloben nezni a tegnapi meccset :D
meg mindig nehezen talalom a szavakat, szenzacios volt.
az elso felido elvezhetobb volt, a masodikra mar egy kicsit leult az egesz tarsasag, nalam Zlatan es Yaya mellett Puyol erdemel egy hatalmas pirospontot, zsenialis volt az oreg, mindenhova odaert es egyszeruen nem tud elfaradni. kulon koszonet a favago ukranoknak, hogy nem elvezhettem Messi jatekat, cserebe lathattam az aranylabdajat :)
netcafeban vagyok, ugyhogy egyelore ennyi, majd jelentkezek kepekkel, lottem vagy ketszazat!

szevasztok
barca99
Llegenda del Barça

2009.12.13. 14:48:35

Mikaos írta:Lehet, hogy tavaly többször csillogtunk...
De az is biztos, hogy tavaly az ilyen nyögvenyelős meccseket nem tudtuk behúzni. Most igen.
Tavaly tele voltunk ilyenekkel, csak biztos én nem emlékszem. Csak arra, hogy az Osasuna vert 2-t, erre egyből padlóig nyomták a gázt.

Mindezt ugye annak tükrében, hogy idén az Osasuna az utolsó pillanatban egyenlít, a Bilbao is vert helyzetből jött fel (mert ugye ha megyünk egy góllal, akkor aztán kinyílnak, és milyen könnyű nekünk).

Tehát egyelőre én nem látom át, hogy ebben a tekintetben mennyit javultunk volna, azt viszont igen, hogy mostanában kevesbé tud felpörögni a csapat, és minimális előnynél már visszább is vesz. Még nincs belőle baj, és remélem, hogy ezutám sem lesz.
lui1698
Llegenda del Barça

2009.12.13. 14:19:55

Mikaos írta:Lehet, hogy tavaly többször csillogtunk...
De az is biztos, hogy tavaly az ilyen nyögvenyelős meccseket nem tudtuk behúzni. Most igen.
Így van. Kicsit olyan, mint amit a MU csinál már egy ideje.
Ők is sok meccset képesek úgy megnyerni, hogy rosszul játszanak. És ez nagy szó. Nagy fegyvertény.
Fogunk mi még gálát kapni idén ebben biztos vagyok.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2009.12.13. 14:14:25

Lehet, hogy tavaly többször csillogtunk...
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2009.12.13. 14:05:14

A tavalyi Barcához képest van változás! Tavaly szinte az összes meccsen csillogtunk, a játékosok nem érték be egy laza 1-0-val! Mentek és rúgtak még 3-at! Mindig is az első gól a nehéz, hisz ellenünk a csapatok nagy részének megfelelő az döntetlen, de ha gólt kapnak ki kell nyílniuk! Tavaly ilyenkor bedaráltuk őket, most meg mintha nem égne a tűz bennük! Legyen meg a 3 pont és kész!
Ezt nem csak atgenapi meccsre írom, hisz - már utaltam rá - a katalán derbi szinte mindig ilyen nyögvenyelős, de a többi meccs is mostanában! Sajnos!!!
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.12.13. 13:56:59

Fernando írta:Szerintem meg nagyon nem játszunk másként, mint tavaly. Igaz Henry visszaesett, de a fő oka a "szenvedésnek" az az, hogy nem bírjuk kihasználni a helyzeteinket.
Igen ebben is van igazság,mert a játékunk alapszerkezete és talán minősége is ugyanaz, mint tavaly. DE nem vagyunk elég hatékonyak, ahogy leírod. És egyes periódusok, vagy egész meccsek közt túl nagy a kontraszt. Mint ahogy tegnap gyökeresen más első és második félidőt láttunk. Az elsőben nekem nagyon tetszett a játékunk, még ha ki is maradtak a helyzetek. De a második kritikán aluli volt.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.12.13. 13:54:24

Szerintem meg nagyon nem játszunk másként, mint tavaly. Igaz Henry visszaesett, de a fő oka a "szenvedésnek" az az, hogy nem bírjuk kihasználni a helyzeteinket. Ha kihasználnánk, nem húznánk magunkra olykor-olykor az ellenfelet. Nekem még Touré is hiányzik a csapatból, aért bőven jobb, mint Busquets,
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.12.13. 13:52:40

Cooltiszo írta:(Pochettino egy pocokfejű, nagyon utálom, játékosként is utáltam, edzőként is legalább annyira)

Összességében nagyon jó a mérlegünk a bajnokságban, viszont a játék közel sem meggyőző. Sokáig voltam vele úgy, hogy nem a szezon elején kell pörögni, legyen meg a 3 pont. Ez általában össze is jött. Viszont most már majdnem féltávnál a szezonban kijelenthető, hogy közel sincsen meggyőző játékunk összességében. És ennek semmi köze Ibrához. Főleg a középpályán vagyunk gyengék és a bal oldalon. A Xavi-Ini kettős eleve nagyon keveset játszik egymás mellett, és olyan még nem is volt, hogy mindketten formában lettek volna ilyenkor. Keita és a kreativitás két ismeretlen fogalom így együtt. A bal oldal elég lyukas, és megfelelő bal oldal nélkül Messi is többet húzódik be középre. Sok a szinergikus hatás, ami remélem, hogy nem Pep taktikája, hanem kényszer. Nincs igazi cserecsatár se, mert egyre világosabb, hogy ő 4-3-3-ban nem alkalmas rá méreteinél fogva. Szélsőnek meg nem érzem elég gyorsnak, kreatívnak, kiszámíthatatlannak. Fantasztikus játékos lesz szerintem egy másik csapatban, ahol 2 csatárral játszanak, oda tökéletes.

Várok-e még idén csillogást? Igen, mert a potenciál továbbra is megvan rá, de a keret rövidsége ez ellen szól. Sokkal többet nyúlhatnánk a JDS-Thiago kettőshöz szerintem. És visszahívnám Keirrisont is télen, mert alkalmasabb felépítésileg középcsatárnak itt mint Bojan, ha meg még cserének se áll készen, akkor is jobb ha itt nem játszik, mert itt legalább megszokja a Barca stílusát és a társakat edzésen, kupában.
Igen ezzel nagyrészt egyet lehet érteni, bár annyit hozzátennék, hogy két csapatrész azért jó teljesítményt nyújt, egyrészt a védelem, másrészt Xavi (nálam ő egy külön csapatrész:D). A többieknél nem állandó a forma és sokat is van forgatva a keret. Ezeket viszont leírtad.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.12.13. 13:37:56

(Pochettino egy pocokfejű, nagyon utálom, játékosként is utáltam, edzőként is legalább annyira)

Összességében nagyon jó a mérlegünk a bajnokságban, viszont a játék közel sem meggyőző. Sokáig voltam vele úgy, hogy nem a szezon elején kell pörögni, legyen meg a 3 pont. Ez általában össze is jött. Viszont most már majdnem féltávnál a szezonban kijelenthető, hogy közel sincsen meggyőző játékunk összességében. És ennek semmi köze Ibrához. Főleg a középpályán vagyunk gyengék és a bal oldalon. A Xavi-Ini kettős eleve nagyon keveset játszik egymás mellett, és olyan még nem is volt, hogy mindketten formában lettek volna ilyenkor. Keita és a kreativitás két ismeretlen fogalom így együtt. A bal oldal elég lyukas, és megfelelő bal oldal nélkül Messi is többet húzódik be középre. Sok a szinergikus hatás, ami remélem, hogy nem Pep taktikája, hanem kényszer. Nincs igazi cserecsatár se, mert egyre világosabb, hogy Bojan 4-3-3-ban nem alkalmas rá méreteinél fogva. Szélsőnek meg nem érzem elég gyorsnak, kreatívnak, kiszámíthatatlannak. Fantasztikus játékos lesz szerintem egy másik csapatban, ahol 2 csatárral játszanak, oda tökéletes.

Várok-e még idén csillogást? Igen, mert a potenciál továbbra is megvan rá, de a keret rövidsége ez ellen szól. Sokkal többet nyúlhatnánk a JDS-Thiago kettőshöz szerintem. És visszahívnám Keirrisont is télen, mert alkalmasabb felépítésileg középcsatárnak itt mint Bojan, ha meg még cserének se áll készen, akkor is jobb ha itt nem játszik, mert itt legalább megszokja a Barca stílusát és a társakat edzésen, kupában.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cooltiszo 2009.12.13. 13:53:13-kor.
barca28
Jugador d'estrella

2009.12.13. 12:05:24

mrmonster írta:Szerintem toronymagasan a leggyengébb játékot nyújtottuk tegnap az idei szezonban. Néhány játékos (főleg Iniesta) komolyan mondom olyan volt önmagához képest, mintha másnaposan játszott volna. Ha az a kamu tizi nincs, lehet meg se nyerjük a meccset. Az Espanol meg megint bizonyította, hogy semmit sem változott tavaly óta: fetrengenek, színészkednek, arrogáns módon provokálnak, és szerintem ennek nagyban köze van az edzőjükhöz. Pochettino tudja, mitől lehet szétzülleszteni egy meccset. Persze olyan bírót is kapott ehhez, ami számára ideális. Egy-egy szándékos rúgásért még sárgát se adott...
Egyetértek,az 1.félidőbe még úgy ahogy tetszett ez az 'álmos' játék,de a 2.hát az elég cinkes volt.
Az Espanyol mint mondtam tegnap is méltatlanul játszott a Katalán derbin,rugdostak,ütöttek csíptek haraptak :D

Ibra játéka és csukája nagyon tetszett az 1.félidőbe de aztán a 2.ra ő is leeresztett.
A bírót meg nincs okunk szidni ugyanis ha nem fújja be a tizit akkor lehet sőőt megkockáztatom ,hogy biztos nem nyerünk.

A lényeg tényleg a 3pont.
Most egy ideig megint a Barcelona és a bírósegitségek lesz a téma pár újságban,internetes oldalon.Meg kell nyerni a klub VB-t és elfelejteik. :D

Visca el Barca!
Kép
Schweinsteigert a Barcábaaa!!!
R.I.P. Ocskay Gábor.
:!: :!: :!: Bajnokság/BL/CDR/E.Supercupa/S.Supercupa/Klub-VB :!: :!: :!:
Lezárt