Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Márquez sem lesz itthon még...szajko írta:Én ezt tartom valószínűnek...
Valdes
Puyol-Piqué-Csiga-Abidal
Xavi-Marquez-Busquets
Pedro-Ibra-Henry(Bojan)
Kimenőt kaptak szombatig.Leomessi14 írta:A del-amerikaiak miert hianyoznak majd?Bocsanat a tudatlansagomert en csak az ANK-sokrol tudok...
A del-amerikaiak miert hianyoznak majd?Bocsanat a tudatlansagomert en csak az ANK-sokrol tudok...salas9 írta:Kemény mérkőzés lesz a Villareal ellen, de nyernünk kellNem én vagyok az edző, de ahogy sokan szokták, így én is felvázolnék egy kezdőt általam, a sok hiányzó(Touré, Keita, Alves, Messi, Maxwell, Márquez, Milito) jelenlétében:
Valdés - Puyol, Chygrynsky, Piqué, Abidal - Sergio - Xavi, Iniesta - Pedro, Zlatan, Henry
Cserék: Pinto, Bojan, Jeffrén, Thiago Alcántara, Johnatan dos Santos, Gai Assulin és Oriol Romeu.
Hát... Remélem behúzzuk![]()
(Bocs, hogy ilyen korán már ezzel foglalkozok, csak öl az unalom)
Nem azért, de: Barca-Villarreal ez abszolút kötelező 1-s. A Sevilla elleni két hazai meccsünket is illene megnyerni, és sztem meg is fogjuk. Tenerifét meg akárhol, akármilyen csapattal meg kell verni. Én nem látom olyan keménynek ezt a hónapot.Íme a Januári "menünk": Wink
Január 3.: Barcelona - Villarreal (kezdésnek finom)
Január 6.: Barcelona - Sevilla (Király-kupa 1. meccs)
Január 10.: Tenerife - Barcelona (itt már nem lesz a Touré-Keita duó)
Január 13.: Sevilla - Barcelona (Király-kupa visszavágó)
Január 17.: Barcelona - Sevilla (bajnoki)
Itt közben Január 20-án (ha továbbjutunk a Sevilla ellen) ismét Király-kupa, a Depor-Valencia győztesével, számoljunk a realitással vagyis egy Valencia továbbjutással. Tehát:
Január 20.: Valencia - Barcelona (Király-kupa 1. meccs)
Január 24.: Valladoid - Barcelona
Január 27.: Barcelona - Valencia (Király-kupa visszavágó)
Január 31.: Sporting Gijón - Barcelona
Egyetértek veletek.kennyke04 a Barca vs. Real topicban írta:Szóval ha Classicoig, lenne 4pont előny (esetleges vereség beleférjen) akkor valóban meglehet a Liga, de ne menjünk ennyire előre tényleg, már a január is csodás lesz (3x Sevilla, Villarreal, meg még vki)LG írta:DE, ha tavaszi Classicoig mi leszünk elől, akkor sztem mi leszünk a bajnokok
Nekem olyan érzésem van mintha nem is akarna max fordulatszámon pörgöni a csapat mintha tartalékolna vagy mi.barca99 írta: Tehát egyelőre én nem látom át, hogy ebben a tekintetben mennyit javultunk volna, azt viszont igen, hogy mostanában kevesbé tud felpörögni a csapat, és minimális előnynél már visszább is vesz. Még nincs belőle baj, és remélem, hogy ezutám sem lesz.
Tavaly tele voltunk ilyenekkel, csak biztos én nem emlékszem. Csak arra, hogy az Osasuna vert 2-t, erre egyből padlóig nyomták a gázt.Mikaos írta:Lehet, hogy tavaly többször csillogtunk...
De az is biztos, hogy tavaly az ilyen nyögvenyelős meccseket nem tudtuk behúzni. Most igen.
Így van. Kicsit olyan, mint amit a MU csinál már egy ideje.Mikaos írta:Lehet, hogy tavaly többször csillogtunk...
De az is biztos, hogy tavaly az ilyen nyögvenyelős meccseket nem tudtuk behúzni. Most igen.
Igen ebben is van igazság,mert a játékunk alapszerkezete és talán minősége is ugyanaz, mint tavaly. DE nem vagyunk elég hatékonyak, ahogy leírod. És egyes periódusok, vagy egész meccsek közt túl nagy a kontraszt. Mint ahogy tegnap gyökeresen más első és második félidőt láttunk. Az elsőben nekem nagyon tetszett a játékunk, még ha ki is maradtak a helyzetek. De a második kritikán aluli volt.Fernando írta:Szerintem meg nagyon nem játszunk másként, mint tavaly. Igaz Henry visszaesett, de a fő oka a "szenvedésnek" az az, hogy nem bírjuk kihasználni a helyzeteinket.
Igen ezzel nagyrészt egyet lehet érteni, bár annyit hozzátennék, hogy két csapatrész azért jó teljesítményt nyújt, egyrészt a védelem, másrészt Xavi (nálam ő egy külön csapatrész:D). A többieknél nem állandó a forma és sokat is van forgatva a keret. Ezeket viszont leírtad.Cooltiszo írta:(Pochettino egy pocokfejű, nagyon utálom, játékosként is utáltam, edzőként is legalább annyira)
Összességében nagyon jó a mérlegünk a bajnokságban, viszont a játék közel sem meggyőző. Sokáig voltam vele úgy, hogy nem a szezon elején kell pörögni, legyen meg a 3 pont. Ez általában össze is jött. Viszont most már majdnem féltávnál a szezonban kijelenthető, hogy közel sincsen meggyőző játékunk összességében. És ennek semmi köze Ibrához. Főleg a középpályán vagyunk gyengék és a bal oldalon. A Xavi-Ini kettős eleve nagyon keveset játszik egymás mellett, és olyan még nem is volt, hogy mindketten formában lettek volna ilyenkor. Keita és a kreativitás két ismeretlen fogalom így együtt. A bal oldal elég lyukas, és megfelelő bal oldal nélkül Messi is többet húzódik be középre. Sok a szinergikus hatás, ami remélem, hogy nem Pep taktikája, hanem kényszer. Nincs igazi cserecsatár se, mert egyre világosabb, hogy ő 4-3-3-ban nem alkalmas rá méreteinél fogva. Szélsőnek meg nem érzem elég gyorsnak, kreatívnak, kiszámíthatatlannak. Fantasztikus játékos lesz szerintem egy másik csapatban, ahol 2 csatárral játszanak, oda tökéletes.
Várok-e még idén csillogást? Igen, mert a potenciál továbbra is megvan rá, de a keret rövidsége ez ellen szól. Sokkal többet nyúlhatnánk a JDS-Thiago kettőshöz szerintem. És visszahívnám Keirrisont is télen, mert alkalmasabb felépítésileg középcsatárnak itt mint Bojan, ha meg még cserének se áll készen, akkor is jobb ha itt nem játszik, mert itt legalább megszokja a Barca stílusát és a társakat edzésen, kupában.
Egyetértek,az 1.félidőbe még úgy ahogy tetszett ez az 'álmos' játék,de a 2.hát az elég cinkes volt.mrmonster írta:Szerintem toronymagasan a leggyengébb játékot nyújtottuk tegnap az idei szezonban. Néhány játékos (főleg Iniesta) komolyan mondom olyan volt önmagához képest, mintha másnaposan játszott volna. Ha az a kamu tizi nincs, lehet meg se nyerjük a meccset. Az Espanol meg megint bizonyította, hogy semmit sem változott tavaly óta: fetrengenek, színészkednek, arrogáns módon provokálnak, és szerintem ennek nagyban köze van az edzőjükhöz. Pochettino tudja, mitől lehet szétzülleszteni egy meccset. Persze olyan bírót is kapott ehhez, ami számára ideális. Egy-egy szándékos rúgásért még sárgát se adott...