Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem tudom ti, hogy vagytok vele de én nem kapott gólok alapján osztályozom egy kapus teljesítményét. Ha egy rossz védelem mögött 10 lövésből 2 védhetőt beenged az már nagyon rossz, viszont ha 10 lövésből 4 védhetetlent kap az meg nem az ő hibája. Ez egy rossz viszonyítási alap.Varatrix írta:Egy kapus teljesítményénél mindig mérlegelni kell, hogy milyen erős védő sor áll előtte.
Legalábbis szerintem.
Például Barca vs Real.
Szerintem jóval erősebb védelmünk van, mégis kb egyformán kevés gólt kap Casillas és Valdes.
Ez a madridi kapust dicséri.
Szvsz Valdes van olyan formában, hogy helye legyen a világbajnokságon.
Persze Casillas mögött.
De ez nem fog bekövetkezni.
Sajnos.
Egyébként ez tényleg így van... Sulinkban is mindenki azon van kiakadva, hogy Valdes hogy lehetett második az év hálóőre, (vagy vmi ilyesmi...barca99 írta:Pont erről beszéltem múltkor, hogy az emberek nagy része, csak nézi a meccseket, de nem látja mi történik a pályán. Reina kaphat az utóbbi meccseken bármekkora potyákat, VV-t akkor is megelőzi. Én amúgy sem láttam ebben a Reinában semmi extrát (persze nem rossz kapus), de Valdes el van könyvelve szr kapusnak, és ezen semmi nem tud változtatni.
Pedig besült-nem is kicsit. az őszi szezonja még jó volt-bár a Dinamo elleni négyessel megkezdte a mélyrepülést-majd sorozatban jöttek a hajmeresztő dolgok-főleg a kijövetelei.Colos írta:Én nem emlékszem, hogy Vitor Baia besült volna nálunk. Anno ugye nem olyan volt az információ-áramlás, mint manapság, így soha nem tudtam meg, hogy miért is ment el olyan rövid idő után. A többiek... már a nevek olvasása közben is borzongtam- nem is akarok emlékezni rájuk! Valdés valóban a legjobb Barca-kapus az utóbbi 15 évben.d írta: nem szabad elfelejteni, hogy a Barcelona Zubizarreta ota (1994-rol beszelunk!) elso valamire valo kapusa. Pedig a "probalkozok" kozott van olyan is, aki elotte es/vagy utana klasszisteljesitmenyre volt kepes mas csapatokban, es a legjobbak is max egy-egy idenyben voltak kepesek hozni a Barca altal elvart szinvalat.
Buquets (a leggyengebb lancszem), Vitor Baia, Hesp (jajajajj), Dutruel, Arnau, Bonano, Rüstü, Reina, vagy eppen szegeny Enke, aki azt nyilatkozta egyszer, hogy a legnehezebb kapusposzt Europaban a Barcalonae.
Én sem hiszem azt, hogy a világ 2. legjobb kapusa lenne, de az tényleg marhaság, hogy nem jobb mert a többi letett már valamit az asztalra.abraka írta:mindorokke_barca írta:Nem figyeltek, berakom még egyszer.![]()
Jaaj, hagyjad már ezt a fifpros baromságot. Már elsőnek is jót röhögtem rajta. Ez tényleg egy olyan lista, amellyel érvelni lehet...
Teljes félreértés van itt pár embernél. Nem arról van szó, hogy ki milyen formában véd most, hanem arról, hogy egyes más kapusokhoz ne hasonlítsuk!!... mert egy anno csúcsformában lévő Buffon (ha már őt is felhoztátok) teljesítményét egy anno és "most?" csúcsformában lévő Valdes meg se közelítette.HA MÁR egy kapus-kapus összehasonlítást nézel, nem a jelenlegi formát kell csak nézni. Lehet, hogy most jobb formában van és?? Ha összehasonlítod más kapussal, ez lesz a döntő érv? Azért jobb összességében, mert most jobb formában van? Számítson már az is kicsit, hogy ki-mennyit rakott le az asztalra.mindorokke_barca írta:Csak a jelen számít. A múlt semmit sem...
Jelenlegi formákról senki sem beszélt.
Még egyszer leírom, nehogy félreértés legyen..
Valdes-el semmi bajom, azzal viszont igen, ha már egy Buffon-hoz hasonlítsák... Ég és Föld.
Jah és nem veszekedünk, csak eszmét cserélünk.
További szép délutánt.
Jó,h kiemelted a jelenleg szót a mondandódban.Igen, nem a világ legjobb, hanem csak a második JELENLEG. Ne a nevekből ítéljünk már. Itt szavazás történt. Hol van Van der Saar? Cech? a listán? Mi az, hogy ha a múltból nem indulhatunk ki akkor a jelent se vegyük alapul? Csak a jelen számít. A múlt semmit sem, a jövőt pedig nem tudjuk.
Én nem emlékszem, hogy Vitor Baia besült volna nálunk. Anno ugye nem olyan volt az információ-áramlás, mint manapság, így soha nem tudtam meg, hogy miért is ment el olyan rövid idő után. A többiek... már a nevek olvasása közben is borzongtam- nem is akarok emlékezni rájuk! Valdés valóban a legjobb Barca-kapus az utóbbi 15 évben.d írta: nem szabad elfelejteni, hogy a Barcelona Zubizarreta ota (1994-rol beszelunk!) elso valamire valo kapusa. Pedig a "probalkozok" kozott van olyan is, aki elotte es/vagy utana klasszisteljesitmenyre volt kepes mas csapatokban, es a legjobbak is max egy-egy idenyben voltak kepesek hozni a Barca altal elvart szinvalat.
Buquets (a leggyengebb lancszem), Vitor Baia, Hesp (jajajajj), Dutruel, Arnau, Bonano, Rüstü, Reina, vagy eppen szegeny Enke, aki azt nyilatkozta egyszer, hogy a legnehezebb kapusposzt Europaban a Barcalonae.
Zubinak is voltak bakijai, pl. a vb-n nigéria ellen mit védett be, nem ma voltherlius írta:Ezt szépen összefoglaltad, maximálisan osztom a véleményedet. És persze azt is illik megjegyezni, hogy bizony annak idején még Zubi-nak is voltak hatalmas potyái, pedig elképesztően jó kapus volt. Szvsz Valdes méltó utód, örülök h velünk van.d írta:Persze mindenki a hajat tepi neha, amikor Valdes olykor hatalmas hibakat kovet el, de...
nem szabad elfelejteni, hogy a Barcelona Zubizarreta ota (1994-rol beszelunk!) elso valamire valo kapusa. Pedig a "probalkozok" kozott van olyan is, aki elotte es/vagy utana klasszisteljesitmenyre volt kepes mas csapatokban, es a legjobbak is max egy-egy idenyben voltak kepesek hozni a Barca altal elvart szinvalat.
Nagyok az elvarasok, a nyomas es ehhez hozzajon az, hogy egy nem kifejezetten a vedekezesre koncentralo csapat mogott kell a kapuban allni. Egesz mas jatekot kivan meg a kapustol is, sokkal jobban egyutt kell elnie a jatekkal, szinte soprogeto lett Valdes is mar.
Szoval minden hibaja ellenere osszeteszem a ket kezem, hogy van nekunk egy Valdesunk, az evtizedes kapuskeresgeles utan...
Becsuljetek meg!
Ezt szépen összefoglaltad, maximálisan osztom a véleményedet. És persze azt is illik megjegyezni, hogy bizony annak idején még Zubi-nak is voltak hatalmas potyái, pedig elképesztően jó kapus volt. Szvsz Valdes méltó utód, örülök h velünk van.d írta:Persze mindenki a hajat tepi neha, amikor Valdes olykor hatalmas hibakat kovet el, de...
nem szabad elfelejteni, hogy a Barcelona Zubizarreta ota (1994-rol beszelunk!) elso valamire valo kapusa. Pedig a "probalkozok" kozott van olyan is, aki elotte es/vagy utana klasszisteljesitmenyre volt kepes mas csapatokban, es a legjobbak is max egy-egy idenyben voltak kepesek hozni a Barca altal elvart szinvalat.
Nagyok az elvarasok, a nyomas es ehhez hozzajon az, hogy egy nem kifejezetten a vedekezesre koncentralo csapat mogott kell a kapuban allni. Egesz mas jatekot kivan meg a kapustol is, sokkal jobban egyutt kell elnie a jatekkal, szinte soprogeto lett Valdes is mar.
Szoval minden hibaja ellenere osszeteszem a ket kezem, hogy van nekunk egy Valdesunk, az evtizedes kapuskeresgeles utan...
Becsuljetek meg!
Hát azért a profi focisták véleménye többet ér mint bármelyikünké...abraka írta:mindorokke_barca írta:Nem figyeltek, berakom még egyszer.![]()
Jaaj, hagyjad már ezt a fifpros baromságot. Már elsőnek is jót röhögtem rajta. Ez tényleg egy olyan lista, amellyel érvelni lehet...
Dehogynem,a jelenlegi 1 eves forma szamit,nem az amit 5-10 eve lerakott az asztalra......abraka írta:mindorokke_barca írta:Nem figyeltek, berakom még egyszer.![]()
Teljes félreértés van itt pár embernél. Nem arról van szó, hogy ki milyen formában véd most, hanem arról, hogy egyes más kapusokhoz ne hasonlítsuk!!... mert egy anno csúcsformában lévő Buffon (ha már őt is felhoztátok) teljesítményét egy anno és "most?" csúcsformában lévő Valdes meg se közelítette.HA MÁR egy kapus-kapus összehasonlítást nézel, nem a jelenlegi formát kell csak nézni. Lehet, hogy most jobb formában van és?? Ha összehasonlítod más kapussal, ez lesz a döntő érv? Azért jobb összességében, mert most jobb formában van? Számítson már az is kicsit, hogy ki-mennyit rakott le az asztalra.mindorokke_barca írta:Csak a jelen számít. A múlt semmit sem...
Jelenlegi formákról senki sem beszélt.
Még egyszer leírom, nehogy félreértés legyen..
Valdes-el semmi bajom, azzal viszont igen, ha már egy Buffon-hoz hasonlítsák... Ég és Föld.
Jah és nem veszekedünk, csak eszmét cserélünk.
További szép délutánt.
mindorokke_barca írta:Nem figyeltek, berakom még egyszer.
HA MÁR egy kapus-kapus összehasonlítást nézel, nem a jelenlegi formát kell csak nézni. Lehet, hogy most jobb formában van és?? Ha összehasonlítod más kapussal, ez lesz a döntő érv? Azért jobb összességében, mert most jobb formában van? Számítson már az is kicsit, hogy ki-mennyit rakott le az asztalra.mindorokke_barca írta:Csak a jelen számít. A múlt semmit sem...
EZ ÍGY VAN!d írta:Persze mindenki a hajat tepi neha, amikor Valdes olykor hatalmas hibakat kovet el, de...
Becsuljetek meg!
A FIFPro szavazatai alapján Iker Casillas lett a világ legjobb hálóőre! A Real Madrid portása Víctor Valdést (Barcelona), Julio Césart (Inter), Reinát (Liverpool) és Neuert (Schalke) utasította maga mögé a szavazáson. A díjátadásra hétfőn, a zürichi FIFA-gálán kerül sor.
Bányász:
A világ legjobb kapusának nevezni viszont elég elfogult dolog sztem.
Ha Buffont,Van der Saart vagy Cechet a múltjuk miatt nem tehetjük Valdes elé akkor viszont Valdes mögé se helyezzük őket azért mert mondjuk az elmúlt hónapokban gyengébb teljesítményt nyújtanak.
Ez így van. Bőven-bőven elfogult dolog...Bányász írta: Én nem akarok állástfoglalni ebben a dologban,szerintem vannak előtte a sorban de azért jópár kapust megelőz.
A világ legjobb kapusának nevezni viszont elég elfogult dolog sztem.
Az igazsághoz hozzátartozik,h ha jól tudom Buffon sérülten védett pl a Bayern ellen.De nem is ez a lényeg.Chino írta:Nekem az a véleményem hogy Baia óta az első olyan kapus aki megüti a Barca-szintet.
Aki Van der Saar-t, Czech-t vagy Buffont elé sorolja az őket inkább a nevük és a korábbi teljesítményük alapján teszi. Nálam azért Iker a hibáival együtt is jobb, de nem sokkal. Azért nézzük meg Buffont az utóbbi időben. Aki szerint 2 Valdes nem ér egy Buffont, akkor nézzen pár Juve meccset. VV sem a legerősebb a kijövetelekben, de az olaszt ebben is veri már. Nézzük csak meg a legutóbbi BL-meccset as bajorok ellen. Ezt gondolom a nagy többség látta. Ha szerintük Buffon biztosabb a beíveléseknél való kijövetelekben mint Valdes szerintem vak. Sry hogy ezt mondom, de így van.