[quote="miihii"][/quote] És ha tudnád, hogy a tegnap estiről is lemaradtál!

Ne aggódj, 2010. január 2-án 18:20-kor újra műsorra tűzi a Cool.
Más: Elmúlt hetekben láttam néhány filmet, de sokról meg is feledkeztem azóta. Hiába no, öregszek.
A
Star Trek mozit megnéztem, mert kiváncsi voltam Sylerre, bocsánat, Zachary Quinto-ra lényegesen más szerepkörben. Megnéztem, letöröltem, igaz általában így járnak, jártak a filmek a régebbi, "kicsi" vinyón. Anno láttam pár epizódot a 2. generációs sorozatból, és az alapsztorit sem ismertem eleve, így teljesen új volt számomra. Új, modern köntösben tetszett a látvány, a történet meg olyan amilyen egy amerikai sci-finek lennie kell.
Úgy 1 hete volt a tv-ben a
Lélegzet című film, amely története több szálon fut, majd a végén összeérnek. A főszereplők (Andy Garcia, Kevin Bacon, Forest Whitaker, Brendan Fraser) névsora sem volt gyenge, de hogy csak 95 perces legyen?! Többre, jobbra számítottam, de gondolhattam volna, hogy egy másfél órásra vágott filmtől nem kellene sokat remélnem. Miért nem lehet 2 órás, mint például a 21 gramm, vagy a Titokzatos folyó. Igaz inkább a 21 gramm hasonlít erre a filmre szerkezetileg is, ami a nyomasztó hangulat miatt terjedelmes annyira amennyire. Nekem ez a veszőparipám, hogy egy mozi film, ami 1-2, vagy ne adj Isten több sztár színészt vonultat fel, miért rövidebb, mint egy Columbo epizód. Semmi bajom az öreg Peter Falkkal, sőt, imádom, de mégiscsak egy filmről van szó!
Két-három hete is lehetett már, hogy húgom unszolására megnéztem a fent említett két filmnél, különösen utóbbinál kategóriákkal jobb, életrajzi drámát, a
Piaf-ot. Nem nehéz kitalálni, Edith Piaf életéről szól, és mutatja be nyomorúsággal teli gyerekkorát, valamint felnőtt életét, egy két szép "pillanattal" megtűzdelve. Az énekesnőt a Taxi filmek Lilly-je, Marion Cotillard játszotta (azóta szerepelt a Közellenségekben is - Billie Frechette), aki megkérdőjelezhetetlenül nyerte meg alakításáért a BAFTA-, Golden Globe-, és Oscar-díjakat. Ezt a filmet mindenképpen ajánlanám azoknak, aki szeretik az életrajzi ihletésű filmeket, emellett plusz, hogy Edith Piaf remek hangját is élvezni lehet.
Amit hamarosan megnézek:
Richard Nixon-merénylet, The other Man, Hasonmás