Meglepően olvasom az itteni túlzott optimizmust 1-2 hsz-ben, főleg az ilyen "1-3 ide meglátjátok" hsz-eket csodálom és kicsit vicces is. Adott a liga egyik legjobb csapata, aki előnnyel kezdi a visszavágót otthon, ráadásul a spanyol sajtóban hetek óta olvasható, hogy Jimenez alatt inog a pad, a nagy bekezdés után eléggé alábbhagyott a teljesítmény.
Egy 6 kupás csapat, a világ legjobb klubja nem eshet ki sehonnan könnyen ezt aláírom. Azt is, hogy 6 cím ide vagy oda, minden sorozatban meg kell halni az újabb aranyért. Én is azt vallom, hogy bármilyen ellenfélről legyen is szó, az utolsó percig küzdeni kell.
De a fene nagy optimizmust nem értem. Nehéz bevallani, de a papírforma jelenleg nem mellettünk van, hátrányból megyünk idegenben és a mostani formánk korántsem megnyugtató, inkább aggasztó, a Tenerife elleni meccs az év legnagyobb becsapása volt, ezt is tudjuk.
Szóval: leülök, drukkolok és nagyon remélem, hogy továbbmegyünk, mert a Barca egy címet nem adhat le pihenési vagy egyéb szándékból. Akkor sem, ha Victor Vazquez lesz a kezdő a döntőben és Csigrinszkij a csatár. Nem tényező még ez jelenleg. De a fene nagy hurráoptimistáknak gondoltam megjegyzem, hogy sem a papírforma, sem az eredmény, a forma pedig még kevésbé mutat arra, hogy olyan könnyen sikerülhetne a továbbjutás.
Persze ezt mondtuk az Atletico Madrid elleni tavalyi 6-1 előtt is, aztán elég szép vége lett