Barca vs Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik csapat fog többet kiadni játékosokra ezen a nyáron?

Real
243
64%
Barca
135
36%

Szavazatok száma: 378
szbalint88
Jugador del Barça

2010.01.22. 12:37:44

Mikaos írta:A Madrid eddig is egy elég jó szintet ért el (ami az eredményeket illeti). Gondoljunk bele: vesztett pontok tekintetében vezetné mind a PL-t, mind a Serie A-t, mind a Bundesligát.

A különbség az, hogy van egy csapat, amely mindegyik felett áll jelen pillanatban: és ez a Barca, aki a PD-t vezeti a Madrid előtt 5 ponttal.

Úgyhogy én sem várok sokkal többet a Madridtól. Lehet, hogy kicsivel jobb lehet a csapatuk és szorosabb a küzdelem, de amit a Barca csinál, az egyedülálló az egész világon. Nem a Madrid a gyenge, hanem a Barca kiváló. A R.Madrid tulajdonképpen Európa 2.legerősebb csapata. Persze, a játékot tekintve még nagyon nem, de az eredmények kapcsán igen. Mégsem tudom elképzelni, hogy lenne még nagyfokú dinamikus tartaléka a Madrid játékának.
Gyakorlatilag Kaká-ban érezhetnek hiányt a szurkolók, de X.Alonso a jelenlegi szintjénél sosem volt nagyon jobb még a Pool-ban sem. (Utólag persze a Pool gyenge formáját ezzel szeretik magyarázni, de én ennek nem adok nagy jelentőséget: egy viszonylag jól passzoló középpályás ez a X.Alonso, de közel sem a pótolhatatlan kategória. Benitez hibája/pechje, hogy nem tudta pótolni).
szerk: már csak azért sem adok nagy jelentőséget ennek a magyarázatnak a Pool kapcsán, mert elsősorban az okozza náluk a bajt, hogy alig van egészséges játékosuk, ráadásul alig játszhatott együtt Gerrard és Torres - de ez már másik topic.
A Real jelenleg Eu. 2-3. legerősebb csapata- a sorrend kb. Barca, Chelsea, Madrid sztem.
Abban viszont barcásként sem értek egyet, hogy ne lenne tartalék bennük ( sajnos :) ). Elég ha csak a keretük átlagéletkorát nézed, hatalmas potenciál van még bennük-pl. Benzema, Higany, Lass, Cé, Marcelo, Albiol...stb ennél még jobbak lehetnek bőven...Kaká meg szintén javulhat még, lesz neki még egy másodvirágzása sztem. Alonso meg szintén k. jó playa, a játéka sosem volt látványos, de még a mostani sz.r formájával is jó játékos, és ő is csak jobb lesz ennél.
Szóval mi sem ülhetünk a babérjainkon.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.22. 12:26:18

A Madrid eddig is egy elég jó szintet ért el (ami az eredményeket illeti). Gondoljunk bele: vesztett pontok tekintetében vezetné mind a PL-t, mind a Serie A-t, mind a Bundesligát.

A R.Madrid tulajdonképpen Európa 2.legerősebb csapata.
Ebbe bele kell, h kössek. A Pl-ben valószínűleg a RM sem szerzett volna ennyi pontot, és biztos nem ők Európa 2. legerősebb csapata. Szvsz a Barca, a Mu, Chelsea, Arseanal 4-s mindenképp ott van előttük, ők csak max az 5-ek.
A Bundes Liga-t meg a Seria A-t meg felesleges felhozni, az ottani szinvonal meg sem közeliti az európai elitet.
Azt meg, h Kakától nem várok többet, az meg azért van, mert a Milanban is már ilyen gyenge volt az utolsó évében. Ő sztem ugyanazon megy keresztül, mint Ronaldinho.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.01.22. 12:00:51

A Madrid eddig is egy elég jó szintet ért el (ami az eredményeket illeti). Gondoljunk bele: vesztett pontok tekintetében vezetné mind a PL-t, mind a Serie A-t, mind a Bundesligát.

A különbség az, hogy van egy csapat, amely mindegyik felett áll jelen pillanatban: és ez a Barca, aki a PD-t vezeti a Madrid előtt 5 ponttal.

Úgyhogy én sem várok sokkal többet a Madridtól. Lehet, hogy kicsivel jobb lehet a csapatuk és szorosabb a küzdelem, de amit a Barca csinál, az egyedülálló az egész világon. Nem a Madrid a gyenge, hanem a Barca kiváló. A R.Madrid tulajdonképpen Európa 2.legerősebb csapata. Persze, a játékot tekintve még nagyon nem, de az eredmények kapcsán igen. Mégsem tudom elképzelni, hogy lenne még nagyfokú dinamikus tartaléka a Madrid játékának.
Gyakorlatilag Kaká-ban érezhetnek hiányt a szurkolók, de X.Alonso a jelenlegi szintjénél sosem volt nagyon jobb még a Pool-ban sem. (Utólag persze a Pool gyenge formáját ezzel szeretik magyarázni, de én ennek nem adok nagy jelentőséget: egy viszonylag jól passzoló középpályás ez a X.Alonso, de közel sem a pótolhatatlan kategória. Benitez hibája/pechje, hogy nem tudta pótolni).
szerk: már csak azért sem adok nagy jelentőséget ennek a magyarázatnak a Pool kapcsán, mert elsősorban az okozza náluk a bajt, hogy alig van egészséges játékosuk, ráadásul alig játszhatott együtt Gerrard és Torres - de ez már másik topic.
Andrisr10
Barça B

2010.01.22. 10:09:18

LG írta:
A Reál egy épülő félben lévő csapat, idén mákunk van, hogy nem egy összeszokott, összeállt Madrid az ellenfelünk, ezért akár a holtpont átlendítéséhez szükséges kupagyőzelem könnyebben elérhető. De jövőre nagyon nagy versenyfutás lesz a végéig szerintem kettő nagyon erős csapattal.
Hát nem tudom. Sztem ez a madrid már sokkal jobb nem lesz, esetleg egy új edzővel. Én pl. Kakától, Xabi Alonsótól már nem várok ennél többet, de Benzemában sem vagyok biztos, h sokkal jobb lesz. Pellegrini meg nem egy nagy edző.
Ha szerinted nem lesz jobb ennél a Madrid akkor nagyot tévedsz. Kaká és a többiek fél éve játszanak együtt, nem is lehet elvárni, hogy egyből varázsoljanak. Ez olyan mintha egy realos mondta volna, hogy ő nem vár többet Ibrától (látva az átmeneti rossz formáját). Most akkor hogy is van ez ? :D
Én már kifejezettem várom, hogy összeálljon a Real, hogy izgalmasabb legyen a spanyol bajnokság (még ennél is), és klasszikusokhoz méltó rangadókat vívjanak egymással. Még Pep mondta, hogy nem szabad egy ellenfelet sem lebecsülni. Miért pont a realt kéne?... :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.22. 09:01:48

A Reál egy épülő félben lévő csapat, idén mákunk van, hogy nem egy összeszokott, összeállt Madrid az ellenfelünk, ezért akár a holtpont átlendítéséhez szükséges kupagyőzelem könnyebben elérhető. De jövőre nagyon nagy versenyfutás lesz a végéig szerintem kettő nagyon erős csapattal.
Hát nem tudom. Sztem ez a madrid már sokkal jobb nem lesz, esetleg egy új edzővel. Én pl. Kakától, Xabi Alonsótól már nem várok ennél többet, de Benzemában sem vagyok biztos, h sokkal jobb lesz. Pellegrini meg nem egy nagy edző.
madridronie
Madridista

2010.01.21. 17:53:13

Ha megnézzük az eddigi eredményeket, és leszámítjuk a klasszikust, akkor 2 ponttal szereztünk többet mint ti, és épp ezért ez szinte semmi. De komolyan nem érzem sem megnyugtatónak a mi részünkről, se nagy tehernek madridi részről, mert a Villareal, Valencia, Atma meg persze az ellenünk lévő derbit is idegenben tudtátok le, másrészt Osasuna meg Bilbao otthonában is voltatok és letudtátok, úgy ahogy mi, ahol megszenvedett mind2 óriás.

Ha ehhez hozzávesszük azt hogy 100%-os a hazai formátok akkor végképp nyílt még a küzdelem. Bár nem a pontok adnak megnyugvást azért a következő változás lehet a legfontosabb. Ha redukálni tudnátok a difit akkor az lökést adhatna úgy ahogy nekünk is ha 5 fölé menne.

Teljesen nyílt még a küzdelem, viszont úgy érzem hogy minket jobban megedzett a kényszer. Tehát ha nem is megy a játék, meg szenvedünk, akkor is mentálisan rendben vagyunk hogy legalább X-re kihozzuk, tehát megverni minket lehet nagyképűségnek hangzik, de pöppet megerőltető.
Persze egyre közelebb az első vereség mert nem lehet a végtelenségig húzni. Sztem a mi Király kupa kudarcunk 1 kijózanító pofon volt, és a mini hullámvölgyünkből kilábaltunk, és veretlenek vagyunk...

Ezek azok az érvek ami miatt nincs meg a szokásos bajnoki parám idén.
Nagyon szimpatikus hozzászólások, amik "végre" nem nélkülözik a realitást sem! Öröm ilyeneket olvasni ebben a topicban! :D
Deus
Boixos Nois

2010.01.21. 00:31:22

torrestoni írta: Egyébként is kellően megterhelő valakit elviselni magad mellett, na de így...
Így műxik a bódóg' házas'ílet! :oops: :lol:
KépKép
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.01.20. 23:20:26

DaveN írta:
lluisllach89 írta:Teljesen nyílt még a küzdelem, viszont úgy érzem hogy minket jobban megedzett a kényszer. Tehát ha nem is megy a játék, meg szenvedünk, akkor is mentálisan rendben vagyunk hogy legalább X-re kihozzuk, tehát megverni minket lehet nagyképűségnek hangzik, de pöppet megerőltető.
Persze egyre közelebb az első vereség mert nem lehet a végtelenségig húzni. Sztem a mi Király kupa kudarcunk 1 kijózanító pofon volt, és a mini hullámvölgyünkből kilábaltunk, és veretlenek vagyunk...

egyetértek veled, és bár nyílván nem most dől el a bajnoki cím, én is úgy érzem h idén a Barca ismétel, de viszont a jövő szezontól félhetünk mert ebből a Madridból még bármi lehet.

meg hát ezt a játékot sem lehet a végtelenségig játszani. ki is ismernek, meg formahanyatlás is tuti lesz. huzamosabb időre is. sajnos.
Szerintem meg ez az év a legkritikusabb, ami csak a Barcát illeti, egy ilyen év után újramotiválni a csapatot nagyon nehéz, de úgy gondolom, hogy épp ezért ez egy holt pont, amin ha átlendülnek, akkor már nem lehet igazán nagy gond a jövőben.

torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.01.20. 22:18:39

Fecooo írta:
Ilúvatar írta:...
egy ágyban az ellenséggel? :D (mondjuk képaláírásnak :D )
Egyébként is kellően megterhelő valakit elviselni magad mellett, na de így...

Mondjuk az utóbbi két évben aranyos alázgatások előzhették meg az esti "ki legyen felül", "ki hordja a nadrágot", és társai kezdetű párbeszédeket. :lol:
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.01.20. 22:16:07

Ilúvatar írta:most erre nem tudok mit mondani :)

Kép
egy ágyban az ellenséggel? :D (mondjuk képaláírásnak :D )
Deus
Boixos Nois

2010.01.20. 22:07:01

most erre nem tudok mit mondani :)

Kép
KépKép
DaveN
Jugador del Barça

2010.01.20. 21:22:22

lluisllach89 írta:Teljesen nyílt még a küzdelem, viszont úgy érzem hogy minket jobban megedzett a kényszer. Tehát ha nem is megy a játék, meg szenvedünk, akkor is mentálisan rendben vagyunk hogy legalább X-re kihozzuk, tehát megverni minket lehet nagyképűségnek hangzik, de pöppet megerőltető.

egyetértek veled, és bár nyílván nem most dől el a bajnoki cím, én is úgy érzem h idén a Barca ismétel, de viszont a jövő szezontól félhetünk mert ebből a Madridból még bármi lehet.

meg hát ezt a játékot sem lehet a végtelenségig játszani. ki is ismernek, meg formahanyatlás is tuti lesz. huzamosabb időre is. sajnos.
www.joszaki.hu

"Az emberek majd megvitatják, milyen volt a játékvezető, nekem azonban nincs erőm ehhez. Most csak élvezni akarom, amit elértünk." (Josep Guardiola)
Fernando
Llegenda del Barça

2010.01.20. 21:18:29

Hát már az utolsó 1-2 milánói évében sem volt az igazi. Nagyjából ezt a szintet hozta, mint most a Madridban.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Boixos
Llegenda del Barça

2010.01.20. 21:13:21

LG írta:
Boixos írta:...
Tudom, h te kedveled őt, de ez nem igaz. Ő addig volt nagy játékos, amíg nem kapott Aranylabdát. Azóta igencsak közepes a teljesítménye, néha vannak nagy megmozdulásai, de ez kevés.
a gyerek most is nagy játékos, ő nem egy adriano v ronaldinho akik elbulizták a tehetségüket, sztem inkább az a gáz, h a madrid nem az a brigád ahol "jól érezhetné" magát pláne azok után, ahogy lekoccolt milanoból. igaz, mivel profi sportember, ezért ennek nem szabad, h jelentősége legyen, úgyhogy sztem előbb-utóbb elkapja a fonalat, ami gondolom, elég is lesz a madridnak egy masszív ezüstéremre.
aztán majd ha elhúz a realból - mondjuk sao pauloba -, teljes lesz a boldogság. :D
PUYOL-XAVI-INIESTA
zsuni
Capitá del Barça

2010.01.20. 13:44:12

5 percet hosszabbít a bíró Exclamation Exclamation Exclamation

érdekes Rolling Eyes Rolling Eyes
ha néztétek volna a meccset, rájötettek volna mire volt az 5 perc hosszabbítás.
5 pont, az sok is és kevés is. 2 meccs alatt visszahozható, de 1 meccs alatt 8ra növelhető. mindenesetre még jó fél év +1 meccs hátravan.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.20. 13:10:46

Itt még semmiről sem kell gondolkodni, 5 pont nem sok,de azért nem is nevezhető semminek, tény,h Madrid sorsolása kicsit nehezebb volt az idény első felében (ahogy nekünk is tavaly),de azt a játékot mi is tudjuk mint ők.sőt... így jó eséllyel hozzuk mi is olyan %al azokat a meccseket majd.

a klasszikus lesz ismét csak a kulcspont, megelégednék vele,ha 5 pont lenne utána is a difi.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.01.20. 12:38:08

Ha megnézzük az eddigi eredményeket, és leszámítjuk a klasszikust, akkor 2 ponttal szereztünk többet mint ti, és épp ezért ez szinte semmi. De komolyan nem érzem sem megnyugtatónak a mi részünkről, se nagy tehernek madridi részről, mert a Villareal, Valencia, Atma meg persze az ellenünk lévő derbit is idegenben tudtátok le, másrészt Osasuna meg Bilbao otthonában is voltatok és letudtátok, úgy ahogy mi, ahol megszenvedett mind2 óriás.

Ha ehhez hozzávesszük azt hogy 100%-os a hazai formátok akkor végképp nyílt még a küzdelem. Bár nem a pontok adnak megnyugvást azért a következő változás lehet a legfontosabb. Ha redukálni tudnátok a difit akkor az lökést adhatna úgy ahogy nekünk is ha 5 fölé menne.

Teljesen nyílt még a küzdelem, viszont úgy érzem hogy minket jobban megedzett a kényszer. Tehát ha nem is megy a játék, meg szenvedünk, akkor is mentálisan rendben vagyunk hogy legalább X-re kihozzuk, tehát megverni minket lehet nagyképűségnek hangzik, de pöppet megerőltető.

The Deadman/Real fan
Barça B

2010.01.18. 18:56:07

Én nem tartom olyan vészesnek azt az 5 pont távolságot főleg úgy nem hogy a rangadókat eddig csak idegenben játszotta a csapat , eddig otthon 100 %-os a csapat és ha sikerül az összes hazai meccset megnyerni nem tűnik leküzdhetetlennek az az 5
de a Depor elleni idegenbeli meccstől eléggé tartok
"Én vagyok az ideális edző, mivel nem félek semmitől. Ugyanakkor én edző vagyok, nem pedig Harry Potter. Ő varázsló volt, a valóságban azonban nincs mágia. Nem hiszek benne. A mágia fikció, és én a futballban élek, ami valóság.
Mourinho
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.18. 15:44:52

Boixos írta:a tudása és minden egyéb tulajdonsága alapján bőven lehetett volna a legjobb igazolásuk.
hogy más lett a bugi annak sztem az az oka, h egyszerűen rossz helyen van madridban.
ennyi.
Tudom, h te kedveled őt, de ez nem igaz. Ő addig volt nagy játékos, amíg nem kapott Aranylabdát. Azóta igencsak közepes a teljesítménye, néha vannak nagy megmozdulásai, de ez kevés.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.18. 15:38:47

Igen, ez egy csodálatos forduló volt. Ez elmúlt 2 Sevilla elleni győzelem bizakodásra ad okot, főleg ez az utóbbi kiütés. És így, h botlott RM, van is kis lélegzetvételnyi előnyünk. Persze nem szabad elkényelmeskedni, mert 2 meccs alatt elfogyhat.
bali 15
Director del Fútbol

2010.01.17. 10:57:34

Ezzel remélem hogy vérszemet kapott a csapat.
Én is remélem hogy "beindul a szekér". És Ibra is úgy fogja majd nyomni mint ősszel. :wink: . Már csak a bal oldali csatár posztra kéne valaki. És hibátlan lesz a támadó alakzat.
És most már a Madridon van a nyomás.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.17. 10:56:24

Egyetértek. Most már a madridon a nyomás. 5 pont az nem is kevés, nem is sok. De innentől kezdve már nem hibázhatnak, mert mondjuk 8 pont előnyt már nehezen hoznának be, noha kétségtelenül messze még a bajnokság vége.
Rivaldo-A Legnagyobb.
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.17. 10:49:20

Na ez szép... :P :roll: :lol:
Egy fordulóról maradok le és mi történik?! Mi gálázunk, a Real pedig kikap 8) :wink:
Ez az 5 pontos előny bizonyos mértékben leveszi rólunk a terhet, hiszen most a Madrid van eredménykényszer alatt.

Remélem ezzel a Sevilla elleni gálával, igazán beindul a szekér.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
socio66

2010.01.17. 10:02:14

Ez az öt pont egészen tetszetős,erre már lehet építeni. A Real a kövi utáni fordulóban megy a Riazorba a Deporhoz,ahol vért kell majd izzadniuk még az egy pontért is.
Jó lesz ez,hajrá Barcelona!
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2010.01.16. 22:11:02

Cali írta: Nem láttam a második félidőt, de eredmenyek.comon láttam h C. Ronaldo és Iraizoz egy időben kaptak sárágt. Mi történt?
Iraizoz húzta az időt a kirúgással. C.Ronaldo megrúgta egy bilbaoi játékost, de nem egy időben történt.
Lezárt