Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2010.02.17. 10:34:46

Nazario írta:Pont, hogy nem a sprint bontja az izmokat. A monoton, hosszútávú, lassabb tempójú futás építi le a felsőtestet.
Jó példa erre, ha megnézzük az atlétákat, és azon belül vizsgáljuk az egyes szakágakat.

Bevált módszer, az iramváltásos futás. Például: 30 sec sprint, 60 lassabb tempó, váltogatva. Ettől nem "sorvad" el az ember.
Ez pontosan így van. A kocogás bontja az izmot (de az se vészes, nem kell azért tartani tőle :) ), a sprint, és a fentebb leírt felváltott (másnéven HIIT) edzésnél nem kell ettől tartani, mert annak az a lényege, hogy maga a megterhelés rövidebb időtávon történik magasabb "fordulatszámon", így akkor a zsírbontás akár 24 órán át történik az edzés után. A foci többet ér mint a gyúrás amúgy meg (nem a test építés szempontjából, hanem alapból :D )
balazsfoci
Jugador d'estrella

2010.02.17. 09:44:55

Az emberi szervezetnek szüksége van a táplálkozásra. Ezt attól kell függővé tenni, hogy ki mennyit sportol, edz egy héten. Nekem az edzőm heti 6, vagy több edzés mellett 2400 kcal/nap bevitelt írt elő az étrendemben. De még ez is kevés mert egy edzéssel kb 1000 kalóriát égetek el. Szóval mindenképpen kell a napi 5szöri étkezés, persze nem malacsülttel, hanem egészséges, kajákkal mint a rízs, csirkemell, nó kenyér(kivéve a 3magvas rozskenyér), mert amit a boltban kapsz kenyeret az nem kenyér hanem sz.ar. Nincs benne semmi egészséges sem. Sok gyümölcsöt meg zöldséget kell enni, kaukázusi kefírt ajánlom. De az este 6 utáni étkezés tilalma baromság. 8-9 körül is kell enni mert másnapra miből lesz az ember energiája? Én úgy szoktam, hogy reggel 8 körül reggeli, 10 körül tízórai, délben ebéd, 3-4 óra körül uzsonna, este 8-9-10 körül vacsora. És láss csodát energikus vagyok és fogyok is. Mondjuk spec. edzéseim vannak amin tényleg sok energiát vesztek(kcal-t), de ez mindenkinél így működik. A szervrendszer ugyanaz minden embernél. Ha a szervezet megszokja ezt a ritmust ami kb. 4-6 hét amíg rááll, akkor beindul a látványos fogyás is. Előtte az izomszövetek közötti zsírok tűnnek el, amit nem látsz olyan nagy mértékben, csak kicsit szálkásabb leszel.
Nazario
Jugador del Barça

2010.02.14. 12:48:16

Pont, hogy nem a sprint bontja az izmokat. A monoton, hosszútávú, lassabb tempójú futás építi le a felsőtestet.
Jó példa erre, ha megnézzük az atlétákat, és azon belül vizsgáljuk az egyes szakágakat.

Bevált módszer, az iramváltásos futás. Például: 30 sec sprint, 60 lassabb tempó, váltogatva. Ettől nem "sorvad" el az ember.
blaugrana1201
Barça B

2010.02.14. 12:45:48

zola8787 írta:
blaugrana1201 írta:Hali!Lenne egy kérdésem vagyis több!Most nem rég kezdtem el a 90 napos diétát(189cm/102 kg)le kéne adnom pár kilót olvastam sok érvet és ellenérvet a 90 napos diétáról.sokan irják hogy nem is a zsirból fogy ilyenkor az ember hanem izomból meg hogy hülyeség ez a fajta diéta meg még sok minden.nincs itt valaki aki tudna valami érdemlegeset mondani a témáról mert szinte minden oldalon mást olvasok.nekem speciel van egy ismerősöm aki már nem egyszer végigcsinálta és fogyott is 20kilót.a diéta mellett heti 3-4 edzésem van(foci)gyurni is szoktunk a haverokkal de ez az izomból foygás nagyon ba***a a csőrömet mert akkor ez hogy lessz?könnyebb leszek 20al a hasamon majd csüng az úszógumi és 15fekvőt nem tudok majd megcsinálni?Meg azt is irták hogy fáradékonyak, gyengébbek mondjuk ezt én is érzem már magamon!Ha vlaki tud róla vmi okosságot irjon már!köszi!
Hello a 90 napos diétát 60 napig csináltam, 2 hónap kellett ahhoz, hogy elérjem amit akartam. 182cm - 93 kg voltam és 2 HÓNAP alatt lefogytam 78 kg-ra. Így van 15 kiló mínusz. BÁR. Ha komolyan gondolod, akkor nincsen nasi meg hasonlók, sok víz, de kajak a víz baromi fontos napi 4-5 l-t ittam meg / nap. Azt tistítja meg a szervezetedet a salaktól. Csak ajánlani tudom. Persze, hogy fogsz az izmodból is veszíteni. Focizni és kondizni jártam a diéta alatt, nem igazán éreztem, hogy gyengébb lennék. Sőt ha fogod látni az a mérlegen a testsúlycsökkenést, akkor még erősebbnek fogod magadat érezni. A 90 naposról azok terjesztenek rém híreket, akik még vagy nem csinálták, vagy nem tudták megcsinálni. Minden lényege az akaraterő. Ne add fel. Hidd el, ha betartod a diétát fogyni fogsz és elég keményen :)Ja a másik fontos, hogy 6 után nem kéne enni.
MichaaBee: a diéta nem hülyeség :) Részletekért forduljon a háziorvosáért. A háziorvosa meg felír neki majd 1 jó kis fogyó tablettát, vagy javasolja hogy ne egyen felesleges cuccokat, amitől évente majd lead 1-2 kilót. Hát tudod kinek van arra türelme.
CSINÁLD A 90 NAPOSAT NEKEM BEVÁLLT ÉS AJÁNLOM MINDENKINEK!!!
valami ilyen válaszra vártam :wink: Kössz!!!
LM10
Director del Fútbol

2010.02.14. 12:42:57

barca99 írta:
hogy a focisták is rengeteget futnak, emellett mégis tudnak fejlődni. Hol az igazság? :D
Én úgy tudom, hogy a sprint bontja az izmokat. Ezért edzenek olyan keményen a focisták, hogy a futás ne vegye el az izomzatukat.
barca99
Llegenda del Barça

2010.02.14. 12:34:15

Nazario írta:Az este 6 után semmi a legnagyobb baromságok egyike.
Egyáltalán nem értek hozzá, és nekem is annak tűnik. Viszont egyik ismerősömet nem láttam kb. 1 évig, és drasztikusan lefogyott (kb. 10-12 kiló) ettől a módszertől. Lehet, hogy "gyengébb" lett, vagy nem a legjobb módszer, de hogy fogysz tőle, az tuti.

A "lefutod a karod" urban legend pontosan hogy működik? :) Kispályás foci miatt járni kellene futni egy keveset, hogy normális kondiba legyünk (főleg így december - január után), az egyik srác viszont állítja, ha járna futni plusz egy héten min. kétszer focizni, az edzésektől nem fejlődne semmit. Jelenleg ott tartunk, hogy a 6 éve hobbi szinten testépítő ismerőse mondta ezt neki, én meg teljesen hozzá nem értőként azt mondom, hogy a focisták is rengeteget futnak, emellett mégis tudnak fejlődni. Hol az igazság? :D
Nazario
Jugador del Barça

2010.02.14. 10:55:09

A "leadott" meglehetősen relatív. A testzsírszázalék számít.
Minden valamirevaló szálkásító edzésterv a napi 6-7 étkezést preferálja, az utolsót lefekvés előtt 1 órával. Így "dolgozik" legtöbbet a szervezet, ami az emésztést, égetést illeti.
A 6 óra utáni dolog egy népmese, egy berögzült hülyeség. Meg lehet kérdezni bárkit, aki ért is hozzá és nem csak mondja. :)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.02.14. 10:44:26

Nazario írta:Az este 6 után semmi a legnagyobb baromságok egyike.
Annyira nem baromság, egy ismerősöm másfél hónap alatt 4-5 kilót leadott úgy, hogy csak ennyit csinált.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
LM10
Director del Fútbol

2010.02.14. 10:27:44

Én ezt az este 6-ot úgy tudom, hogy nem a 6 órán van a hangsúly. Csak suliidőben olyan 9-10 felé alszunk, és akkor kell a 6 óra. De az a lényeg, hogy lefekvés előtt 3 órával ne együnk olyat.
Nazario
Jugador del Barça

2010.02.14. 10:26:04

MichaaBee írta:
Victor_Valdes írta:Hát, én nem 90en naposat csináltam, csak szimplán leálltam a zabalással, elég drasztikusan csökkentettem a kajázásokat. sok vizet ittam stb. Egy hónapig csináltam a tervezetett 7-8 kilót le is adtam. SEmmi rossz hatást nem éreztem utána : )
Ez már inkább. :) Diéta semmiféleképpen sem, csak egy kis kajavisszafogás és este 6 után nincs zaba üzemmód :D Na meg ugye a folyadék...
Az este 6 után semmi a legnagyobb baromságok egyike. Napi 6-szori étkezés, kis adagokban. Lefekvés előtt sem árt. Persze nem mindegy, hogy mit.
socio66

2010.02.14. 10:13:19

Nos,nem tudom miből szűrted le,hogy nem vittem túlzásba az edzést eddig. Szeptember óta járok konditerembe,heti 2-3 alkalommal (inkább 3),van edzéstervem és némi alapom is,miután 5 évig vízilabdáztam. Tizenhét vagyok,szerintem eléggé időben vagyok a dolgokkal.
A tippeket köszönöm,de korábban is írtam,hogy nem igazán van szükségem rájuk.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2010.02.14. 09:54:39

socio66 írta:Én most nem az edzéstervekre gondoltam elsősorban, persze, az alap,hogy etalon edzésterv nincs és próbálkozni kell ahhoz,hogy megtudd, mi az igazán jó neked.
De itt van például ez a banánturmixos dolog. Ezt is beírta valaki,hogy jó-e,arra jött kb. 6-7 reagálás,amelyek teljesen különböző dolgokat mondanak,ebből tehát nekem nem jött le,hogy most az jó-e,vagy sem.
Nekem nincs szükségem tanácsokra,ha valamit nem tudok,megkérdezem a konditerembe,vagy ismerősöktől,akik jártasak ezekben.
Csak arra gondoltam,hogy ilyen apróbb tanácsokat esetleg innen is ellesek majd,de nem nagyon van olyan dolog,amit valaki leír, és a többiek is 'jóváhagynak'.
Értitek,na.
Kardi,az ismerősöd meg a tömegnövelők és az étrend kiegészítők nélkül sehol sem lenne,de ez gondolom nyilvánvaló.
Tehát nem valami jó példa,szerekkel könnyű látványos fejlődést elérni.
Ne becsüld le a fekvőtámaszt és a húzódzkodást, mert a saját testtömeggel végzett gyakorlatoktól lesz a tested a legarányosabb. Próbáld ki, hogy csinálsz 10x10 fekvőtámaszt szabályos kivitelezéssel, a pihenőidők nem hosszabbak 40-45 másodpercnél, a gyakorlat végére feltehetően nagyon el fogsz fáradni, a tricepszed, a mellizmod, a vállad pedig úgy be lesz "durranva", hogy talán el sem hiszed.(valakinek ez meg sem kottyan, de valaki teljesen kidől tőle). A konditeremnek az az előnye, hogy az izomcsoportokat szinte minden szögből meg tudod támadni, ezáltal kidolgozottabbá tenni (nyilván konditerme válogatja). Viszont én azt mondom, hogy fekvőtámasztól és húzódzkodástól is lehet izmosabb és erősebb valaki, ha nem akar bérletet venni egy terembe vagy idő hiányában nincs lehetősége oda menni. A táplálékkiegészítőkről pedig egyáltalán nincs rossz véleményem, mert segítenek a fejlődésben(nem szteroidról beszélek). Úgy gondolom nem bántalak meg, ha azt gondolom, eddig nem vitted túlzásba a testedzést (felsőtest)., ezt a hozzászólásaid alapján vélelmezem. Az előttem szólók közül Balázsfoci és LG mellé állnék a kérdésben, egyikőjük sem írt butaságot, mert a banánturmix tejjel abszolút iható, ha Te érzékeny vagy a tejre és "szaladsz a vécére", az úgyis kiderül és nem fogod inni. Kicsit olvass utána a témának, mindenki másképpen reagál úgy az edzésre, mint a táplálkozásra, van aki semmitől sem hízik van aki a "víztől is". Ha teljesen tanácstalan vagy kérd szakember segítségét. És végül ne várd, hogy itt valaki megmondja a tutit!
Magadon kísérletezz, kezd el fekvőtámasszal és húzódzkodással(van az a rúd, amit az ajtókeret közé kell beékelni a célnak tökéletes), csináld egy héten háromszor, ha lehet mindig ugyanabban az időben és a tested jól fog reagálni. Vegyél egy haspadot és csinálj meg 100 ismétlést (10x10, vagy 20x5) attól függ mennyire fáradsz el. Ezt már írtam korábban is, ha olvastad bocsi. És a legfontosabb: ha elkezdted ne keress kifogásokat, hogy most nincs időm, fáradt vagyok, akkor semmi se állítson meg! Izmos(abb) testet csak rendszeres munkával tudsz kialakítani. Ha kicsit több rajtad a felesleg, mindenképpen iktass be "kardio" programot, ahol a pulzusodat megemeled és ott is tartod 30-40 percen keresztül(kocogás).
Hidd el, ha kitartó vagy nem kell "karceneggeri" energiát befektetned, mégis sokkal esztétikusabb és masszívabb külsőd lesz, jobban fogod érezni magad! Bocsi, ha hosszú lett!
Ui: banánturmixot, ha szereted amúgy is innál a hétköznapokban, és nem a Mr. Olimpián akarsz indulni, ezért igyál csak nyugodtan, ha jólesik. Nem mondom, hogy nem számít a szénhidrát, a fehérje és egyéb "jótékony vagy kártékony" összetevők aránya, de ezt hagyjuk meg a rommá kokszolt vastagállú izomembereknek. Az esztétikus test nem zárja ki a cukor vagy a só normális mennyiségben való fogyasztását. :D
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.02.14. 09:50:19

Victor_Valdes írta:Hát, én nem 90en naposat csináltam, csak szimplán leálltam a zabalással, elég drasztikusan csökkentettem a kajázásokat. sok vizet ittam stb. Egy hónapig csináltam a tervezetett 7-8 kilót le is adtam. SEmmi rossz hatást nem éreztem utána : )
Ez már inkább. :) Diéta semmiféleképpen sem, csak egy kis kajavisszafogás és este 6 után nincs zaba üzemmód :D Na meg ugye a folyadék...
H a t t r i c k
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.02.14. 09:40:49

Hát, én nem 90en naposat csináltam, csak szimplán leálltam a zabalással, elég drasztikusan csökkentettem a kajázásokat. sok vizet ittam stb. Egy hónapig csináltam a tervezetett 7-8 kilót le is adtam. SEmmi rossz hatást nem éreztem utána : )
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
zola8787
Director del Fútbol

2010.02.14. 09:29:36

blaugrana1201 írta:Hali!Lenne egy kérdésem vagyis több!Most nem rég kezdtem el a 90 napos diétát(189cm/102 kg)le kéne adnom pár kilót olvastam sok érvet és ellenérvet a 90 napos diétáról.sokan irják hogy nem is a zsirból fogy ilyenkor az ember hanem izomból meg hogy hülyeség ez a fajta diéta meg még sok minden.nincs itt valaki aki tudna valami érdemlegeset mondani a témáról mert szinte minden oldalon mást olvasok.nekem speciel van egy ismerősöm aki már nem egyszer végigcsinálta és fogyott is 20kilót.a diéta mellett heti 3-4 edzésem van(foci)gyurni is szoktunk a haverokkal de ez az izomból foygás nagyon ba***a a csőrömet mert akkor ez hogy lessz?könnyebb leszek 20al a hasamon majd csüng az úszógumi és 15fekvőt nem tudok majd megcsinálni?Meg azt is irták hogy fáradékonyak, gyengébbek mondjuk ezt én is érzem már magamon!Ha vlaki tud róla vmi okosságot irjon már!köszi!
Hello a 90 napos diétát 60 napig csináltam, 2 hónap kellett ahhoz, hogy elérjem amit akartam. 182cm - 93 kg voltam és 2 HÓNAP alatt lefogytam 78 kg-ra. Így van 15 kiló mínusz. BÁR. Ha komolyan gondolod, akkor nincsen nasi meg hasonlók, sok víz, de kajak a víz baromi fontos napi 4-5 l-t ittam meg / nap. Azt tistítja meg a szervezetedet a salaktól. Csak ajánlani tudom. Persze, hogy fogsz az izmodból is veszíteni. Focizni és kondizni jártam a diéta alatt, nem igazán éreztem, hogy gyengébb lennék. Sőt ha fogod látni az a mérlegen a testsúlycsökkenést, akkor még erősebbnek fogod magadat érezni. A 90 naposról azok terjesztenek rém híreket, akik még vagy nem csinálták, vagy nem tudták megcsinálni. Minden lényege az akaraterő. Ne add fel. Hidd el, ha betartod a diétát fogyni fogsz és elég keményen :)Ja a másik fontos, hogy 6 után nem kéne enni.
MichaaBee: a diéta nem hülyeség :) Részletekért forduljon a háziorvosáért. A háziorvosa meg felír neki majd 1 jó kis fogyó tablettát, vagy javasolja hogy ne egyen felesleges cuccokat, amitől évente majd lead 1-2 kilót. Hát tudod kinek van arra türelme.
CSINÁLD A 90 NAPOSAT NEKEM BEVÁLLT ÉS AJÁNLOM MINDENKINEK!!!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.02.14. 08:55:47

A diéta hülyeség! :) Először az izomtól veszi el a szervezeted a cukrot, aztán ha már elsorvadtál, akkor kezd leépülni a háj. Amint abbahagyod a diétát a zsír szépen visszajön, az izom meg nem. Ha nincs úszógumid, akkor nem hiszem, hogy kellene fogyóznod, ha pedig van, akkor szerezz valami speckó edzésprogramot, amivel leadhatod, de szerintem semmiféleképpen se diétázz! :wink:

Részletekért forduljon a háziorvosához! :D
H a t t r i c k
senkialfonz40
Capitá del Barça

2010.02.14. 08:43:29

Esetleg megírhatnád, hogy az életkorod mennyi, de ez a 90 napos diéta (saját vélemény) nem tűnik okos dolognak! Mindig saját genetika függő, miképpen reagálsz az edzésekre és a táplálkozásra. Azért azt gyanítom, hogy inkább a húszas éveidet taposod, mint a harmincast, ha tévedek írd meg légyszi!
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
Saviola
Júdás 2, az áruló

2010.02.13. 23:05:02

A lufiemberek,áztákurvá,hányinger. :shock:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
kudu
Entrenador del Barça

2010.02.13. 22:31:47

Gondolom hasonló ehhez...

http://images.google.hu/images?source=i ... a=N&tab=wi

Érdemes megnézni ezeket a képeket
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
blaugrana1201
Barça B

2010.02.13. 22:18:33

Hali!Lenne egy kérdésem vagyis több!Most nem rég kezdtem el a 90 napos diétát(189cm/102 kg)le kéne adnom pár kilót olvastam sok érvet és ellenérvet a 90 napos diétáról.sokan irják hogy nem is a zsirból fogy ilyenkor az ember hanem izomból meg hogy hülyeség ez a fajta diéta meg még sok minden.nincs itt valaki aki tudna valami érdemlegeset mondani a témáról mert szinte minden oldalon mást olvasok.nekem speciel van egy ismerősöm aki már nem egyszer végigcsinálta és fogyott is 20kilót.a diéta mellett heti 3-4 edzésem van(foci)gyurni is szoktunk a haverokkal de ez az izomból foygás nagyon ba***a a csőrömet mert akkor ez hogy lessz?könnyebb leszek 20al a hasamon majd csüng az úszógumi és 15fekvőt nem tudok majd megcsinálni?Meg azt is irták hogy fáradékonyak, gyengébbek mondjuk ezt én is érzem már magamon!Ha vlaki tud róla vmi okosságot irjon már!köszi!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2010.02.10. 00:11:04

Nem hinném,hogy buherált.Emellett én is úgy találtam,csak érdekességképpen mutattam. :)
mr.
Jugador d'estrella

2010.02.08. 22:29:46

Saviola írta: Majd ha így toljátok. 8) :lol:
De most komolyan ez mi??
Valaki direkt nagyon béna Photoshopolásban. :D
Fernando
Llegenda del Barça

2010.02.08. 21:45:15

Ez mi ez az undormány?
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Saviola
Júdás 2, az áruló

2010.02.08. 21:41:04

Kép

Majd ha így toljátok. 8) :lol:
socio66

2010.02.08. 15:52:40

Én most nem az edzéstervekre gondoltam elsősorban, persze, az alap,hogy etalon edzésterv nincs és próbálkozni kell ahhoz,hogy megtudd, mi az igazán jó neked.
De itt van például ez a banánturmixos dolog. Ezt is beírta valaki,hogy jó-e,arra jött kb. 6-7 reagálás,amelyek teljesen különböző dolgokat mondanak,ebből tehát nekem nem jött le,hogy most az jó-e,vagy sem.
Nekem nincs szükségem tanácsokra,ha valamit nem tudok,megkérdezem a konditerembe,vagy ismerősöktől,akik jártasak ezekben.
Csak arra gondoltam,hogy ilyen apróbb tanácsokat esetleg innen is ellesek majd,de nem nagyon van olyan dolog,amit valaki leír, és a többiek is 'jóváhagynak'.
Értitek,na.
Kardi,az ismerősöd meg a tömegnövelők és az étrend kiegészítők nélkül sehol sem lenne,de ez gondolom nyilvánvaló.
Tehát nem valami jó példa,szerekkel könnyű látványos fejlődést elérni.
Válasz küldése