socio66 írta:Én most nem az edzéstervekre gondoltam elsősorban, persze, az alap,hogy etalon edzésterv nincs és próbálkozni kell ahhoz,hogy megtudd, mi az igazán jó neked.
De itt van például ez a banánturmixos dolog. Ezt is beírta valaki,hogy jó-e,arra jött kb. 6-7 reagálás,amelyek teljesen különböző dolgokat mondanak,ebből tehát nekem nem jött le,hogy most az jó-e,vagy sem.
Nekem nincs szükségem tanácsokra,ha valamit nem tudok,megkérdezem a konditerembe,vagy ismerősöktől,akik jártasak ezekben.
Csak arra gondoltam,hogy ilyen apróbb tanácsokat esetleg innen is ellesek majd,de nem nagyon van olyan dolog,amit valaki leír, és a többiek is 'jóváhagynak'.
Értitek,na.
Kardi,az ismerősöd meg a tömegnövelők és az étrend kiegészítők nélkül sehol sem lenne,de ez gondolom nyilvánvaló.
Tehát nem valami jó példa,szerekkel könnyű látványos fejlődést elérni.
Ne becsüld le a fekvőtámaszt és a húzódzkodást, mert a saját testtömeggel végzett gyakorlatoktól lesz a tested a legarányosabb. Próbáld ki, hogy csinálsz 10x10 fekvőtámaszt szabályos kivitelezéssel, a pihenőidők nem hosszabbak 40-45 másodpercnél, a gyakorlat végére feltehetően nagyon el fogsz fáradni, a tricepszed, a mellizmod, a vállad pedig úgy be lesz "durranva", hogy talán el sem hiszed.(valakinek ez meg sem kottyan, de valaki teljesen kidől tőle). A konditeremnek az az előnye, hogy az izomcsoportokat szinte minden szögből meg tudod támadni, ezáltal kidolgozottabbá tenni (nyilván konditerme válogatja). Viszont én azt mondom, hogy fekvőtámasztól és húzódzkodástól is lehet izmosabb és erősebb valaki, ha nem akar bérletet venni egy terembe vagy idő hiányában nincs lehetősége oda menni. A táplálékkiegészítőkről pedig egyáltalán nincs rossz véleményem, mert segítenek a fejlődésben(nem szteroidról beszélek). Úgy gondolom nem bántalak meg, ha azt gondolom, eddig nem vitted túlzásba a testedzést (felsőtest)., ezt a hozzászólásaid alapján vélelmezem. Az előttem szólók közül Balázsfoci és LG mellé állnék a kérdésben, egyikőjük sem írt butaságot, mert a banánturmix tejjel abszolút iható, ha Te érzékeny vagy a tejre és "szaladsz a vécére", az úgyis kiderül és nem fogod inni. Kicsit olvass utána a témának, mindenki másképpen reagál úgy az edzésre, mint a táplálkozásra, van aki semmitől sem hízik van aki a "víztől is". Ha teljesen tanácstalan vagy kérd szakember segítségét. És végül ne várd, hogy itt valaki megmondja a tutit!
Magadon kísérletezz, kezd el fekvőtámasszal és húzódzkodással(van az a rúd, amit az ajtókeret közé kell beékelni a célnak tökéletes), csináld egy héten háromszor, ha lehet mindig ugyanabban az időben és a tested jól fog reagálni. Vegyél egy haspadot és csinálj meg 100 ismétlést (10x10, vagy 20x5) attól függ mennyire fáradsz el. Ezt már írtam korábban is, ha olvastad bocsi. És a legfontosabb: ha elkezdted ne keress kifogásokat, hogy most nincs időm, fáradt vagyok, akkor semmi se állítson meg! Izmos(abb) testet csak rendszeres munkával tudsz kialakítani. Ha kicsit több rajtad a felesleg, mindenképpen iktass be "kardio" programot, ahol a pulzusodat megemeled és ott is tartod 30-40 percen keresztül(kocogás).
Hidd el, ha kitartó vagy nem kell "karceneggeri" energiát befektetned, mégis sokkal esztétikusabb és masszívabb külsőd lesz, jobban fogod érezni magad! Bocsi, ha hosszú lett!
Ui: banánturmixot, ha szereted amúgy is innál a hétköznapokban, és nem a Mr. Olimpián akarsz indulni, ezért igyál csak nyugodtan, ha jólesik. Nem mondom, hogy nem számít a szénhidrát, a fehérje és egyéb "jótékony vagy kártékony" összetevők aránya, de ezt hagyjuk meg a rommá kokszolt vastagállú izomembereknek. Az esztétikus test nem zárja ki a cukor vagy a só normális mennyiségben való fogyasztását.

" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano