Fernando írta:noname írta:Ma néztük meg az Avatárt, bár nem moziban(itt nincs mozi). Átkozottul szép a látvány, de a filmben a legeredetibb dolog az a növény volt, ami elbújuk ha hozzáérnek.
Hihetetlen h mennyit loptak.
Fél film

Pocahontas
De van itt Star Wars, Matrix, sőt, a végén, amikor kiírja h Avatar, az nekem a MAszk filmet juttatta eszembe.
Szóval ha csak a látványt nézem, 10/10
Mint film, 8/10
Cameron 15-20 éve megálmodta már a filmet, szerintem ha ez akkor jön ki nem így látod. Így jogosan hiheted, hogy 1-2 dolog copy, meg szerintem a története is sokak szerint azért "sablonos" mert a film kitalálása és megalkotása között eltelt egy csomó év, és az amerikaiak addig csináltak pár hasonló történetű filmet.
Ha 15-20 évvel ezelőtt meg is tudta volna csinálni így, akkor aztán csodájára jártak volna 100%-ig, most viszont, hogy van mikre mutogatni, hogy innen lopott, meg onnan lopott, így csak ezt hallom mindenünnen.
Mi van, ha sehonnan sem lopott, csak megalkotta a filmet úgy, ahogyan azt most látjuk?
Az a belemagyarázó nézők, kritikusok "sara", hogy nem tudnak elvonatkoztatni az Avatar előtt elkészült művektől és ha bármilyen párhuzamot vélnek felfedezni, akkor azonnal plágiumért visítoznak.
Ezt a fajta magatartást nagyon nem bírom!
K.