Samuel Eto'o #3

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
galamb
Jugador del Barça

2010.05.12. 06:48:44

Kétségtelen, hogy Eto o nagyon gólerős csatára volt a Barcának és sokat köszönhetünk neki. Akkor miért kellett eladni, és miért ilyen áron? Valószínű, hogy a választ sohasem fogjuk megkapni, de tény, hogy nem volt könnyű túladni (tudom csúnya szó ide) rajta. Miért nem kapkodtak érte a nagy klubok? Vajon csak a magas fizetés igénye miatt nem? Nem tudom, de valamiért sokaknak nem túl szimpatikus a srác. Pep filozófiájába pedig nem illett bele. És kész.
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.12. 00:39:29

Ronaldinho&Barca írta: Hogy lett reláció rá, gyorsan eladta a klub plusz fizettünk Zlatanért még egy jókorát. De kérdem én, ha nem volt igazi játékos a helyére, miért kellett Zlatant idehozni? Amikor ahogy Fecooo is fogalmazott pár milliót hozzá lehetett volna dobni Villa árához, és így lett volna két dinamikus gyors csatár a csapatban, hasonló kvalitásokkal, Villa személyében pedig nem zsákbamacska érkezett volna.. Túlozva akár Csiga árát is, ami kegyetlen nagy kidobott pénz volt, persze ki sejthette volna, hogy hála az égnek Gabi ilyen formában tér vissza, de akkor is. Viszont nem értem, miért kellett ennyire eladni, amikor most lehet látni, mennyire bele illett a játékba a kameruni, és mennyire hiányzik előröl az a játék amit ő tudott.

Béke ;)
Nem lett volna logikus döntés. Ha Villa jött volna Eto'o nem megy mert nem tud ha marad akkor kötelező a szerződéshosszabítás vele mivel egy év volt hátra már csak. Lett volna Henry-nk, Eto'o,Villa. Semmi értelme nem lett volna Villa ide hozatalának (persze Henry idei produkcióját elnézve igen is lett volna) de ő meg pont tavasz végére kezdett hasonlítani az igazi Henry-ra , egyszerűen feleslegesnek tűnt idehozni Villa-t Eto'o mellé.
Guardiola tisztában volt vele hogy nem eszik meg ugyanazt megint , változtatni akart láttuk változtatott is nem csak középcsatár poszton játékrendszer stb stb, igazából nem feltétlenül ezen a döntésen múlott a sikerünk, én elégedett vagyok az idei idénnyel is. Ibra-nak kell adni időt még, mintahogy Csiga-nak is, Milito,Piqué,Puyol nagyon előtte van evidens-nek tűnne egy spanyol csapathoz való kölcsönadás de maradni fog.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.05.12. 00:30:29

Ronaldinho&Barca írta:Viszont azt még mindig fent tartom, hogy el lett üldözve és a klub nagyon hamar túl akart tenni rajta. Lehet azért mert túl magas fizetést akart, vagy éppen azért, mert ő nem volt egy olyan név a piacon, vagy mondhatni sztár akit mindig minden csapattal szóba hoztak. ...Viszont nem értem, miért kellett ennyire eladni, amikor most lehet látni, mennyire bele illett a játékba a kameruni, és mennyire hiányzik előröl az a játék amit ő tudott.
Sajnos a foci nemcsak a fociról szól. (Kissé esetlenül hangzik, de igaznak tartom).
Nagyon örülök, hogy Eto'o ebben a szezonban nem volt nálunk. És nem a játéka miatt... hanem azért, mert egy hisztis, megosztó személyiség, akinek a jelenléte -szerintem- kifejezetten rosszat tett volna az elnökválasztás évében. Sosem fogjuk megtudni, de én mindenesetre elég sok pénzt tettem volna rá, hogy a jelenlegi szezonban is csinált volna valami kisebb-nagyobb botrányt, mint ahogy anno is tette pár alkalommal. Csak találgathatunk, de én úgy érzem, hogy ebből az elővigyázatosságból adtuk el elsősorban - meg Pepben is biztosan benne volt a tüske, hogy az első "fuvarral" nem tudta őt elküldeni a másik két fekete báránnyal együtt.
Még valami: mindig eszembe jut az a pillanat, amikor Eto'o egy gól után a kispadról felállva nekiment Pepnek örömében. Na, hát ez az, amit nem engedhet meg senki sem magának, még Messi sem.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.05.12. 00:11:32

Pár napja kaptam a fejemre, amikor leírtam a véleményem vele kapcsolatban. De lehet rosszul fogalmaztam akkor. Viszont azt még mindig fent tartom, hogy el lett üldözve és a klub nagyon hamar túl akart tenni rajta. Lehet azért mert túl magas fizetést akart, vagy éppen azért, mert ő nem volt egy olyan név a piacon, vagy mondhatni sztár akit mindig minden csapattal szóba hoztak. Ha most jönne Villa, akkor számomra világossá válna az ami tavaly vele megtörtént. Hogy lett reláció rá, gyorsan eladta a klub plusz fizettünk Zlatanért még egy jókorát. De kérdem én, ha nem volt igazi játékos a helyére, miért kellett Zlatant idehozni? Amikor ahogy Fecooo is fogalmazott pár milliót hozzá lehetett volna dobni Villa árához, és így lett volna két dinamikus gyors csatár a csapatban, hasonló kvalitásokkal, Villa személyében pedig nem zsákbamacska érkezett volna.. Túlozva akár Csiga árát is, ami kegyetlen nagy kidobott pénz volt, persze ki sejthette volna, hogy hála az égnek Gabi ilyen formában tér vissza, de akkor is. Viszont nem értem, miért kellett ennyire eladni, amikor most lehet látni, mennyire bele illett a játékba a kameruni, és mennyire hiányzik előröl az a játék amit ő tudott.

Amúgy meg 5 év alatt 3. BL döntőjét fogja játszani, ahol a 3-ból 2-n fontos gólokat is szerzett, nem rossz mutató... :)

Nahm, remélem letisztáztam a múltkori kis félreértést. ;)

Béke ;)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
cips
Barça C

2010.05.07. 21:39:27

Sziasztok.Nem tudom hogy vagytok vele de nekem nem hiányzik a mostani keretből Eto'o.
Ibrat többre tartom,hiába nem rugott annyi gólt mint Samuel.Bár azt aláírom hogy a "NAGY" trioval sokkalta többet rugtak.
De meg kell várni a következő szezont.
Remélem Eto'o azért nem hagyja magát a szemtelen olasz védőkkel szemben. :D De én már kétségbe vagyok esve :( Nem tudom már mi lesz Henryval, mi lesz Villaval.
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.04.30. 13:08:48

Hiányzol...
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.04.30. 12:25:40

Sanama írta:/04/partits/fcb-inter/2010-04-28_PARTIDO_10.JPG[/img]
Óriási kép! :) Szép tőle nagyon! =D> Remélem hogy még sok sikerben lesz része, csak sajnálom hogy pont az Interben, mert őket nem nagyon bírom. :) Hiányzik nagyon Samu! :(
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
gergo9
Director del Fútbol

2010.04.29. 21:27:21

Sanama írta:....
Ez meghatott :) Végtelenül szimpatikus gesztus tőle, meg az is az volt hogy nem ünnepelt önfeledten a többiekkel, hanem a Barca szurkolókat tapsolta meg a végén. Ezért riszpekt. :wink:
robertinho10
Barça C

2010.04.29. 18:36:05

Második bejegyzésem.
Az elsőt akkor írtam, amikor kiderült, hogy Eto'o megy, Ibra jön.
Ami újfent megszólalásra késztetett: a szerdai meccs után elérkezett az idő, levonhatjuk a végkövetkeztetést, jó üzlet volt-e kettejük cseréje.
A válasz egyértelmű: katasztrofális!
Amikor a 62. percben Guardiola lehozta pályáról a svédet, s beállította helyére a még mindig csak tinédzser Krikicet, ez cáfolhatatlanul bizonyságot nyert; arról már nem is beszélve, hogy az utolsó percekre Piquét feltolta centerbe, hátha befejel valamit, ami ugye Ibrának lett volna elsődlegesen feladata.
Mindez egy olyan meccsen történt meg Ibrahimoviccsal, amely állítása szerint pályafutása legnagyobb kihívása. Ezért az emberért annyit fizettünk, amennyit a futballtörténelemben csupán két (vagy három?) játékosért adtak még meg. Mellékesen távozott – szó szerint elüldözve – a klub történetének egyik legkiválóbb támadója, Eto'o, vele együtt szezononként 25 gól (az itt eltöltött öt év átlaga alapján, jóllehet utolsó idényében 52 föllépésen 36-ig jutott) s negyvenegy-néhány millió euró. Csaknem ennyi pénzből meglehetett volna venni David Villát! Ha emlékem nem csal, kétmillión brusztoltunk a Valenciával.
Ááááá............
Ibrahimovic szerdán ugyanolyan láthatatlan volt, mint megannyi más meccsen. Kétségtelen, 21 gólnál jár, első idényben ez szép teljesítményként hat, csakhogy egy csapatjátékosnak nem kizárólagosan a gólszerzés az erénye. Észrevehetően az idei Barcelona támadásban sokkalta egysíkúbb, mint az egy évvel ezelőtti, az volt az egyik legfőbb érv a megszerzése mellett, hogy mennyivel attraktívabb lesz a játékunk, ő olyat is tud, amit más nemigen, pazar a levegőben, technikás, jól illik majd a csapatba. Ha futsalosan is játszunk, ez nagypályás játék. Meglehet, egy futsalcsapatban őt választanám előbb, ám a Camp Nouban maradnék Eto'ónál. Ibrahimovic statikus, elveszik a védők között, miközben a csapat így éppen az egyik legfőbb erényét, a flexibilitását adta fel. Tavaly Messi, Eto'o, Henry trióval kezdtünk általában, de ez csak a kezdő sípszóig volt így, Eto'o kiment balra, Henry bejött a helyére, máskor Messi tűnt fel középén, Eto'o jobb oldalt, s persze Iniesta is rendre pozíciót váltott valamelyikükkel. Ezt a rengeteg mozgást nem lehetett lekövetni. Ibra érkezésével nem csupán Eto'o távozott, hanem a pompás Henry is. Meggyőződésem, hogy Henry ma nem lenne kegyvesztett, ha Eto'o marad, sőt, ha Villa a center, akkor sem, mivel mindegyikük mozgékony, s szélről is, centerposztról is veszedelmes. Ibra áll és vár.
Guardiola több mint egy órát várt, hogy helyzetbe kerüljön. Aztán behozta Krikicet, aki keresztmozgásaival megmozgatta legalább az Inter-falat, s rögvest kétszer helyzetbe is került, sőt, győztes gólt szerzett, még ha a könnyelműen kiállított Motta után a bíró nem mert még egyszer egy véleményes szituációban a Barca javára dönteni (noha szerintem még véleményes sem volt a szitu).
Nem Ibrahimovicnak találták ki se a Barcát, se az európai klubtornákat: a Juventusban eltöltött két, az Interben lehúzott három szezonja alatt 41 pályára lépése alkalmával 9 találatot jegyez!
És az a helyzet, hogy Ibrahimovicot se a Barcának találták ki: amióta itt van, szemmel láthatóan pontosabb az összjáték. Pozitívum? Elsőre! Ha alaposabban vizsgáljuk a dolgot, rájövünk, ez azért van így, mert kevesebb a hosszú labda (szerdán összesen három ilyen indítással próbálkoztunk, így viszont nem volt súlypontáthelyezés sem); miért nem kockáztattunk meg többet? Mert így a labda visszaszerzésével kevesebbet kell bíbelődni, nem kell erre annyi energiát mozgósítani; Eto'o nyomban letámadta az ellenfelet, védőmunkája legalább annyira értékes volt, mint góljai, Ibrával már ez sem megy úgy.
Az emberünk totál inaktív, az Inter elleni első meccsen, amikor szintén a 62. percben unta meg Guardiola a tehetetlenségét, kevesebbet futott, mint Victor Valdes (a mostani meccsről még nem találtam statisztikát, de nem volnék meglepve, ha megint ő gyűjtötte volna a legkevesebb méterszámot).
Ibra azért jött ide, hogy BL-t nyerjen. Ezzel szemben erre annak a Samuel Eto'ónak lesz meg az esélye, akit elherdáltunk miatta.
Ez az egész ügylet a végkimenetelével éppen olyan pofára esés nekünk, mint amilyen Robben és Sneijder eladása a Realnak.
Más kérdés, hogy engem „azok” a legkevésbé érdekelnek.
Én azt reméltem, hogy mi leszünk az elsők, akiknek összejön a BL-ben a címvédés.
De be kell lássam, Ibrahimoviccsal ez hiú ábránd volt.
Szerintem ez az ember soha nem lesz képes BL-t nyerni.
Szerződtetését felfoghatjuk tanulópénznek.
Kár, hogy nekünk ez ennyire sokba fáj...
Sanama
Llegenda del Barça

2010.04.29. 12:01:32

Azért az ilyeneket szép látni, attól függetlenül,hogy ki jutott tovább...
Kép
madmushroom
Capitá del Barça

2010.04.29. 12:01:15

így utólag belegondolva kár, hogy nem maradtál :(
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.04.29. 11:59:28

Samuel Eto'o írta: A világ legjobb csapata ellen jutottunk tovább. Két meccs alatt nem mindig a jobb győz. Néhány pillanatban, például amikor a Barca himnuszát énekelték a szurkolók, furcsa érzés fogott el, mivel több éven keresztül játszottam itt. Nagyon nehéz meccs volt, sohasem akart véget érni. Tudtuk, hogy mit kell tenni egy olyan nagyszerű csapat legyőzéséhez, mint a Barcelona.
a döntőben a bm-nek szorítok, de remélem Samu gólt fog lőni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BlauGranaGroc 2010.04.29. 12:01:23-kor.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.04.20. 21:46:43

Fecooo írta:tudom, h ma nem az ő játékát kéne elemezni, de sztem ő a kulcs az Inter támadójátékában Sneijder mellett... egyszerűen zseniális az összjátékban, akár egy igazi szélső...
Jól helyezkedik, nagyon gyors, jól lép oda a letámadásainál. Tényleg sokat segít nekik.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.20. 21:45:01

Eddig nagyakarásnak beszarás a vége Eto'o-nál.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.20. 21:43:52

tudom, h ma nem az ő játékát kéne elemezni, de sztem ő a kulcs az Inter támadójátékában Sneijder mellett... egyszerűen zseniális az összjátékban, akár egy igazi szélső...
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.04.20. 16:53:32

Remélem mindkét meccsen betalál Samu, de a továbbjutást nem befolyásoló gólokat szerez majd. :lol:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.04.15. 15:18:11

Kép
Kép
Kép
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.04.12. 20:38:04

gianni írta: ok csak hát gondoltam ha Méhes osztja meg velünk a hírt van benne valami de ez nekem büdös.
Ez biztos hogy téves? Mert elég logikusnak tűnt az amit mond elvégre a Barca-nak gondolom elég jó ügyvédei vannak ahhoz hogy valóban megtalálták ezt a kiskaput, ugyanis ha jól értettem itt csupán arról van szó .hogy Samu öt évre írt alá az Interhez, de ebben az évben papíron kölcsönben van ott így kikerülve azt hogy ki kelljen fizetni azt a pár millió eurót ami Samunak jár a vételárából amennyiben az élő szerződése alatt eladják-> idén "kölcsönben" van jövőre már ténylegesen az Inter játékosa még négy évi
gianni
Entrenador del Barça

2010.04.12. 19:35:49

kanty írta:
gianni írta:A fiorentina-inter meccsen halottam a kommentátortól,hogy samu papíron csak kölcsönben szerepel az internél,erről csak én maradtam le vagy ez nem is igaz?
Nem maradtál le semmiről. Ez is egy "kommentátori aranyköpés". Az info téves.
:wink:
ok csak hát gondoltam ha Méhes osztja meg velünk a hírt van benne valami de ez nekem büdös.
kanty
Llegenda del Barça

2010.04.12. 19:29:19

gianni írta:A fiorentina-inter meccsen halottam a kommentátortól,hogy samu papíron csak kölcsönben szerepel az internél,erről csak én maradtam le vagy ez nem is igaz?
Nem maradtál le semmiről. Ez is egy "kommentátori aranyköpés". Az info téves.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
gianni
Entrenador del Barça

2010.04.12. 19:24:07

A fiorentina-inter meccsen halottam a kommentátortól,hogy samu papíron csak kölcsönben szerepel az internél,erről csak én maradtam le vagy ez nem is igaz?
kanty
Llegenda del Barça

2010.03.25. 18:06:55

Most néztem meg a két gólját.
Tényleg két zzeniális találat, nem nagyon jellemző rá, h ilyen "nagy" gólokat szerezzen. :P Most jó formában van, gólt lőtt a Stanford Bridgen és most ez a dupla =D>
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Capon
Llegenda del Barça

2010.03.25. 00:42:24

kurdt írta:
Lionel85 írta:Eto'o beleleündült, két gól eddig a Livorno ellen!
És mind a kettő zseniális.
Az igen, szép kis gólok. Ezen a meccsen kijött neki a lépés. Bár Milan-os vagyok, de szép volt Eto'o =D>
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
kurdt
Megmentő :)

2010.03.24. 23:12:57

És mind a kettő zseniális.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.03.24. 23:11:24

http://www.youtube.com/watch?v=kcAWb24q4Rg
ozsimiki írta:
grt hozzá, neki is bőven van hova előrelépni,azt hiszem ez nem vitás.
nem volt Milito így végre ott játszhatott ahol a legjobb
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BlauGranaGroc 2010.03.24. 23:13:27-kor.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
Lezárt