Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.04.03. 12:04:25

Lehet esélyeket latolgatni, meg találgatni, de az az igazság, hogy itthon egy Fabregas, Arshavin, és Gallas nélküli Arsenalt min. két góllal vernünk kell. Ez alap.
Rivaldo-A Legnagyobb.
csülök
Barça B

2010.04.03. 11:40:13

Szerintem belső védőpárosként Milito és Touré fog játszani. Touré tavaly kiválóan teljesített azon a poszton a Chelsea és a MU ellen a BL-ben, meg a spanyol kupadöntőn. Most is szükség lett rá. Szerintem már a Bilbao ellen kiderül, milyen formában van Abidal (bár Pep látja az edzéseken), és ha megy már neki, akkor kedden is nyomhatja. Bárcsak olyan formában jönne vissza, ahogy ősszel játszott!
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.02. 23:55:05

Szerintem kakiban leszünk ha Abidalnak kell Walcott-ot fognia, akkor már inkább Maxwell, kitudja milyen formában van a francia. Nem térhet mindenki úgy vissza mint Gaby. :)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.04.02. 23:54:01

Titinho írta: Busquetsnek pedig idén ez volt a 41. meccse, ami jóval több mint amit tavaly játszott az egész szezon során.
Bocsi hogy közbeszólok de ez van ott: "Sergio Busquets played his 41st game of the season. That’s as many as he played all last year"
Nem több amit játszott tavaly hanem most pont ugyanannyi :wink:

De egyébként télleg hihetetlen statok. Ami igazán zavar az az hogy 3 kapuralövésből 2 gólt ért el az Arsenal..
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Andris
Adminisztrátor

2010.04.02. 23:25:42

Az az igazság, hogy Marquezben már nem bízok, pedig nagyon szeretem. De nem raknám be egy Arsenal ellen nyugodt szívvel.
Henryt detto nem játszatnám a visszavágón, egyszerűen neki nincs megfelelő mentalitása egy Arsenal elleni tétmérkőzéshez, ahogy ez kiderült a mondataiból (is).

Így aztán Kedden...

----------------------------Valdes------------------------------
--Alves-------------Touré----------Milito------------Abidal---
-----------------------------Sergi-------------------------------
-------------------Xavi-----------------Keita-------------------
---------Messi--------------Ibra---------------Iniesta---------

Természetesen Pedro, ha Iniesta még nem lesz kész, és Maxwell, ha Abidal még nincs elég jó állapotban. De ez utóbbi szükségesebb volna, és valószínűbb is, szívesebben látnám a franciát, esélyes hogy most már az elejétől walcottal kell birkózni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.04.01. 19:56:38

istyke6 írta:EL is felejtettem mondani, az este egy roman csatornan neztem a meccset , es Xavit elkeresztelte a kommentator Xavi Alonsonak....
jah amikor eloszor meghallottam leestem a szekrol. :P :lol: De felidoben szolhattak neki,mert nem Alonsozta tovabb.
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.04.01. 19:55:40

EL is felejtettem mondani, az este egy roman csatornan neztem a meccset , es Xavit elkeresztelte a kommentator Xavi Alonsonak....
I <3 FCB
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.01. 19:35:12

gianni írta:Sok mindenben egyetértek a hsz.-ból csak azt nem értem miért piszkálják sokan Busqetset.Szerintem tegnap nagyon-nagyon jól tolta és üzenem az elfogultaknak,hogy nézzék meg mégegyszer nyugodtan a meccset és utána bíráljanak.

Úgy látom senki nem tudja megérteni,felfogni,hogy mi a baja a tegnapi produktumával itt pár embernek,köztük nekem is.
Nagyon jól játszott,de lövetett egy gólt megint az ellenféllel.
Ha ezt a flegma stílusát elfelejtené,nem szólnék egy szót sem soha ellene.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gianni
Entrenador del Barça

2010.04.01. 19:30:17

Sok mindenben egyetértek a hsz.-ból csak azt nem értem miért piszkálják sokan Busqetset.Szerintem tegnap nagyon-nagyon jól tolta és üzenem az elfogultaknak,hogy nézzék meg mégegyszer nyugodtan a meccset és utána bíráljanak.
Enjoy
Capitá del Barça

2010.04.01. 19:02:15

Jó minőségű videó a tegnapi meccs helyzeteiről (~15percben) angol kommentárral.
Link 8)
Kép
Titinho
Director del Fútbol

2010.04.01. 18:45:42

Egy kis statisztika a tegnapi meccsel kapcsolatban (a forrás a Barca hivatalos oldala):

- A Barcának 16-al!!! több kapura lövése volt a tegnapi meccsen, mint az Arsenalnak. Pontosan, szám szerint a Barca 22x!!! próbálkozhatott, az Arsenal pedig 6x. Ebből a 22-ből 9x az első negyedórában.

- Ebből a 22-ből 11x találta el a kaput a Barca, az Arsenal viszont csak 3x, ám ebből 2 gól is született.

- A kapusok tekintetében Almunia "győzött", hiszen neki 9x kellett védést bemutatnia, Valdésnek viszont csak 1x, Bendtner fejesénél.

- A passzok tekintetében az Arsenal 404 passzal fejezte be a találkozót, amiből 304 volt jó passz, a Barca viszont 691!!! passzt hajtott végre a meccsen, amiből viszont csak 91!!! volt a rossz! 600!!! pontos passz volt!

- A Barca nyerte a labdaszerzés versenyét is 64 szerzett labdával, az Arsenalnál ez a szám 53.

- Labdabirtoklás terén az első félidőben 70%-ban!!! volt a Barcánál a labda, ami a második félidőben lecsökkent de így is bőven 50% felett volt a labdabirtoklás a Barca javára.

- A Barca egy történelmi tett kapujában is állt (ha sikerült volna megszerezni a győzelmet), hiszen az Arsenal hazai pályán odavágón még nem kapott ki fennállása során a Bajnokok Ligájában.

- Végezetül pedig ez volt Maxwell zsinórban 12. meccse a Barcában, Busquetsnek pedig idén ez volt a 41. meccse, ami jóval több mint amit tavaly játszott az egész szezon során.

Valami elképesztő adatok ezek! Ezek után pláne mondhatjuk, hogy de kár ezért a döntetlenért... :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
barca99
Llegenda del Barça

2010.04.01. 17:44:07

Mihu írta:Normál esetben én rámondanám, hogy simán ütjük az Arsenalt itthon. Viszont engem nagyon nagyon aggaszt, hogy a védelemben egy az hogy egy teljesen összeszokatlan védőpáros fog játszani, kettő meg hogy ebből az egyik Marquez lesz. Kész életveszély a tag. Ha Puyol vagy Piqué játszhatna, akkor egyáltalán nem lennék ilyen ideges a visszavágót illetően. Így viszont ha belegondolok hogy jön egy beadás középre, vagy egy az egy ellenibe kényszerül valakivel a 16-os közelében, akkor máris beleborzongok.
És a másik oldal mit szóljon, amikor a járókeretes Sol Campbell áll majd a védelem közepén? :D Ill. se Arshavin, se Fabregas, és még van egy meccsük hétvégén. :D

Btw, amikor a nagytudású kommentátor szerint Clichy tisztán a labdát rúgta el a büntetőterületen belül, akkor csak én láttam, hogy a labda pont úgy gurul, ahogyan Messi megtolta, viszont Leo lábát elviszi a francia? :roll:
gekkodan
Director del Fútbol

2010.04.01. 17:29:16

hady írta:A mérkőzés előtt aláírtam volna a 2:2-t de így....Kár azért az utolsó 20percért. A visszavágó nem lenne olyan éles a derbi előtt.

Mindenféle jóindulattal, pont most mondtam 2 cimbimnek, hogy ha a világ legjobb csapatánál az lehet az érv egy Classico előtti meccsen, hogy a világ 10 legjobb csapata között számontartott Arsenal ellen 90% vagy 100% kell, akkor égjünk le mindkét fronton, mert ez egyszerűen a Barcelona esetében nem lehet érv.

Meglesz mindkettő, szedjétek ki a meccs 70%-át ami pozitív, idén nem várta senki szerintem, hogy ilyen focira képesek vagyunk. Odavágón X-eltünk egyet a BL 8 legjobb csapata között, hát bumm.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
hady
Director del Fútbol

2010.04.01. 16:44:40

A mérkőzés előtt aláírtam volna a 2:2-t de így....Kár azért az utolsó 20percért. A visszavágó nem lenne olyan éles a derbi előtt.
Pep belenyúlhatott volna jobban is a meccsbe.(Henrynek elég lett volna 1-2perc). A 11-es nevetséges, hát még a kiállítás.

Visszavágó így nehezebb lesz, fontos ki rúgja az első gólt. Gólt fogunk kapni. Remélem, azért rúgunk egy ötöst.. :lol: ( és a meccs után nem kell összeesküvés elméleteket gyártani, bár én Keitával egyetértek.)
Mihu
Director del Fútbol

2010.04.01. 16:33:17

Igazából sokminden mást én sem tudok hozzátenni az előttem szólókhoz. Pep rosszul cserél, Busquets-et legszívesebben visszaküldeném a Barca B-be, ott ez a szint elfogadható, a világ legjobb csapatánál nem...most is kaptunk egy gólt abból hogy elkezdett cselezgetni a félpályánál.

Normál esetben én rámondanám, hogy simán ütjük az Arsenalt itthon. Viszont engem nagyon nagyon aggaszt, hogy a védelemben egy az hogy egy teljesen összeszokatlan védőpáros fog játszani, kettő meg hogy ebből az egyik Marquez lesz. Kész életveszély a tag. Ha Puyol vagy Piqué játszhatna, akkor egyáltalán nem lennék ilyen ideges a visszavágót illetően. Így viszont ha belegondolok hogy jön egy beadás középre, vagy egy az egy ellenibe kényszerül valakivel a 16-os közelében, akkor máris beleborzongok.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2010.04.01. 16:26:25

Nem azzal volt a baj,hogy hol játszott Henry. Hanem,hogy milyen előzmények után. Ő kérte,hogy ne játsszon, miután bejött a lelátót többet nézte,mint a pályát, ez a baj, remélem érted mit akarok mondani
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.01. 16:20:08

gekkodan írta: 2. A cserék és az érintetlen csapatszerkezet. Pep nem reagált a játék változásaira, Walcott behozatalával dinamikát nyert az Arsenal és átsétált a középpályán. A baloldalt lévő Maxwell és a helyét kereső Keita mellett nem volt nagy probléma feljebb tolni a középpályájukat, beleértve azt, hogy Walcott hipergyors. Itt kellett volna cserélni és behozni Tourét. Statikát és stabilitást adtunk volna a középpályának. De még annyit sem tett a mester, hogy beszól és figyelmezteti a játékosainkat, hogy tördeljék a játékot. Persze ezt egy Buszkecctől nehéz is elvárni, mert kettétörik (még egy ok Touréra). Másrészt a mesterhez tartozik, hogy Henry behozatala hatalmas hiba volt, legalábbis éknek mindenképp. Az oké, hogy dinamikát akart nyerni a kontrákra és erre a nehézkesebb Ibránál jobb a francia, de Ibra pokoli formájában benne volt tegnap simán egy gól és a két szélső játékosunk elég lett volna a kontrára, ahogy Messi meg is futotta a maga kis szólóját a vége felé. Ki kellett volna tenni Messit jobbra, Pedrot balra és Ibra mélységre. De ha mindenképp cserél, akkor is Pedro-Henry csere.
csak erre reagálnék, mert sztem Pep itt azt "csinálta", h behozta Titit, de úgy láttam, h balszélsőnek, és Pedro maradt a jobbszélen, Messi meg középen... egyetértek veled, Pedro azóta gyenge, amióta bal oldalról a mester átrakta jobb oldalra(eredetileg Messi cseréjeként ott játszott, de az egyre több játéklehetőség miatt a bal oldali játéka fokozatosan javulófélben volt, tehát részemről ez is egy észrevehető hiba...
(lehet, h tévedek, mert barátokkal néztem a meccset, így lehet, h néhány dolgot elnéztem :P )

szerk: Sanama, ha nekem szólt a dolog, akkor elmondom, h én se értettem az egészet... amikor Titinek játszania kéne, akkor kihagyja még a keretből is (hétvége...), amikor meg nem akar, akkor beállítja...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.04.01. 16:31:45-kor.
gekkodan
Director del Fútbol

2010.04.01. 16:12:55

A csapat 70 percig tökéletes volt, ezt ne feledjük. Aztán gyakorlatilag 3 faktort kell említeni, ami végül a döntetlent eredményezte:

1. A baloldalunk teljesen impotens volt, így kézreálló volt, hogy az egyedül próbálkozó Maxwell bácsira felhozzák az ördögien gyors Walcott gyereket. A csapat súlypontja jobbra volt helyezve, ahol olykor Pedro, Alves de még Messi is egyszerre terelgette a lasztit, Wenger nem tehetett mást, mint behúzta a cserét, ami be is jött neki 1 gólig.

2. A cserék és az érintetlen csapatszerkezet. Pep nem reagált a játék változásaira, Walcott behozatalával dinamikát nyert az Arsenal és átsétált a középpályán. A baloldalt lévő Maxwell és a helyét kereső Keita mellett nem volt nagy probléma feljebb tolni a középpályájukat, beleértve azt, hogy Walcott hipergyors. Itt kellett volna cserélni és behozni Tourét. Statikát és stabilitást adtunk volna a középpályának. De még annyit sem tett a mester, hogy beszól és figyelmezteti a játékosainkat, hogy tördeljék a játékot. Persze ezt egy Buszkecctől nehéz is elvárni, mert kettétörik (még egy ok Touréra). Másrészt a mesterhez tartozik, hogy Henry behozatala hatalmas hiba volt, legalábbis éknek mindenképp. Az oké, hogy dinamikát akart nyerni a kontrákra és erre a nehézkesebb Ibránál jobb a francia, de Ibra pokoli formájában benne volt tegnap simán egy gól és a két szélső játékosunk elég lett volna a kontrára, ahogy Messi meg is futotta a maga kis szólóját a vége felé. Ki kellett volna tenni Messit jobbra, Pedrot balra és Ibra mélységre. De ha mindenképp cserél, akkor is Pedro-Henry csere.

3. A spori. Befújható, elfogadható, magyarázható, de nem egyértelmű. Azt hiszem a nagy bírókra mindig az volt a jellemző, hogy kiélezett párharcban nem befolyásolják döntően a játékot, csak teljesen egyértelmű helyzetekben. Ez pedig nem volt az. Puyol pirosa okés, mert sárgával is eltiltják 2. lap miatt kövi fordulóra, de maga a tizi nem volt egyértelmű. Ha viszont egy ilyet bekajázik, általában jön mellé a piros is.

Összességében a játék képét nézve, az edzői tunyaságot vizsgálva sztem az a helyzet, hogy bár Pep 70 percig oktatta Wengert taktikailag, a francia most megmutatta, hogy hogy kell cserélni úgy, amikor már csak 1 cseréd volt, mert 2 kényszerű elment. Pep pedig egyáltalán nem tudott belenyúlni a meccsbe. Ráadásul ha megnézitek, a Gallas helyére felhozott Denilson az Arsenal legjobban passzoló játékosa volt, tehát még a kényszerű cserét is jól hajtotta végre.

Bíró vs. Barca felelőssége? Hát nálam 1 éjszakát pihenve ez bizony 70-30% és nem a spori irányába...
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
gergo9
Director del Fútbol

2010.04.01. 15:57:04

Sajnos csak az első félidőt tudtam megnézni , majd ma pótolom hiányosságaimat. Hihetetlenül tetszett amit műveltünk a PL egyik bajnokaspiránsával mintha nem egy osztályba tartozott volna a két csapat, félelmetes volt. Igazából nem érdekel a döntetlen ha így focizik a Barca a visszavágón. Lesz Iniesta aki még hozzá is tud tenni ehhez a játékhoz is(Keita-hoz képest meg főleg, Messi igazából ennél csak jobb lehet). Talán a visszavágón még egy ennél is jobb Barca futhat ki. Védelem az nálam vagy Maxvell, Milito-Abidal-Alves vagy Abidal Touré Milito Alves. Milito-t viszont hétvégén nem játszatnám nem kell egy esetleges sérülés. Touré hátravinném a hétvégén is, úgymond gyakorlásképpen. Az Arsenalból csak Walcott-tól lehet érdemben tartani, de régen rossz ha egy Walcott-ot nem tudunk letakarítani, majd Abidal meg is oldja ezt szépen. Ibra góljainak nagyon örülök , a második tényleg Ibra-s volt. Xavi meg elképesztő , a nagy meccsekre nagyon-nagyon össze tudja kapni magát, Madridi 6-2-n Manchester ill idén az Inter ellen, szinte kivétel nélkül mindig a csapat legjobbja volt. Nagyon kijárna neki az Aranylabda.
Dave87
Capitá del Barça

2010.04.01. 15:44:40

Szerintem azért nem/sem Tourét játszatta Pep, mert Busquets mozgékonyabb és gyorsabb játékos, ami az apró termetű, fürge támadókkal felálló Arsenal ellen nem hátrány. De lehet, hogy ez már csak belemagyarázás...mindenesetre az ő döntése.
Sergi tegnap a 70. percig kimondottan jól játszott egyébként.
Jó eredményt értünk el, helyenként szemkápráztató játékkal. Ennyi a lényeg, erre bőven lehet építeni! Hibát mindig lehet majd találni!
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.01. 15:24:16

Kis emlékeztető,hogy milyen eredményeket értünk el a visszavágón a Bajnokok Ligájában (1992-1993-napjainkig) a kieséses rendszerben, ha idegenben kezdve a párharcot, döntetleneztünk:

92/93:

CSKA Moscow-BARCA 1-1
BARCA-CSKA Moscow 2-3

02/03:

Juventus-BARCA 1-1
BARCA-Juve 1-2 (hosszabbítás után, ez élénken él bennem)

05/06:

Benfica-BARCA 0-0
BARCA-Benfica 2-0

08/09:

Lyon-BARCA 1-1
BARCA-Lyon 5-2

ha szigorúan csak a statot,és számokat nézzük akkor csak 50%,h továbbmegyünk, szerencsére láttuk a játékot az odavágón, így jelentősen több.

Arsenal szemszögből, ha otthon első meccsen x-eltek:

07/08:

Arsenal-Milan 0-0
Milan-Arsenal 0-2

Arsenal-Liverpool 1-1
Liverpool-Arsenal 4-2

náluk is 50% :D ha csak a számokat nézzük.

minden esetre,azért jelentős különbség volt a javunkra a meccs nagy részében, ugyanúgy kell pályára lépni,és hamar megszerezni a vezetést!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.04.01. 15:05:35

Mental_Theo írta:Nem hülye Pep, tudja biztosan hogy kit miért mikor cserél. mégis tudhat valamit, ha 6 kupát szerzett meg tavaly a csapatnak, ami főként az ő érdeme.
Attól még hibázhat, és dönthet rosszul folyamatosan..

Amúgy érdekes Fecooo a gondolatmeneted és sztem egyáltalán nem tűnik hülyeségnek. Mondjuk a tudatos visszafogás talán kicsit túlzó, mert a srácok nemhogy 0-2-nél de 2-2-nél is úgy mozogtak hogy ez tökéletes eredmény, persze ez épp alátámasztja, de akkor nagyon magára kapott az Arsenal és elkapták a fonalat, mi meg nem álltunk készen.
De az biztos hogy ilyen szintű játékkal nem számoltak sokan, láthatjuk mire képesek, és ha 90 percig olyen intenzitással játszunk mint Mallorcán, akkor...
De tuti hogy a klasszikusra és a többi Bl meccsre jön ki a csúcsformánk.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Mental_Theo
Capitá del Barça

2010.04.01. 14:28:51

Nem hülye Pep, tudja biztosan hogy kit miért mikor cserél. mégis tudhat valamit, ha 6 kupát szerzett meg tavaly a csapatnak, ami főként az ő érdeme.
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
Léfe
Entrenador del Barça

2010.04.01. 14:23:21

Holtbiztosan nem törölnek semmit, minden ugy ketyeg mint elötte. Azt nem tudom eldönteni, hogy tegnap elfáradt a csapat vagy lélekben már ünnepelt. Ennyi golhelyzet kihasználatlanul szörnü volt.
Ezt az agresszivitást kell hozni a Reál ellen is akkor nem lehet baj. Keita pedig csak 1 ember a 11-ből, nem kell mindig kiemelni és szidni valakit ha aznap éppen gyenge. Sajnos Toure sincs toppon,de Busi sem extra.
Fecó
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.01. 14:22:23

baráti társaságban néztem a meccset egy egészen hangulatos helyen, így annyira részletesen nem tudom elemezni a dolgokat magamban, mint máskor, de néhány észrevételem azért van, és ezek is azért szúrtak szemet, mert trendszerűen visszatérnek, ha nem is meccsről-meccsre, de elég sűrűn:

(mielőtt belemennék, gratulálok a fiúknak, a továbbjutás a Nou Camp-ban KÖTELEZŐ! a meccs meg a lefújásig tart, a 0-2 miatt bosszantó csak a döntetlen...)

1. Pep-pel a kieséses szakaszban mindig döntetlent játszottunk, ami, ha csak a tavalyi menetelést nézzük nem is lenne olyan nagy baj, mert tavaly vagy az történt, h a hazai meccsen eldöntöttük a továbbjutást( Lyon,Bayern), vagy szembetaláltuk magunkat az antifocival és Stark-bíróval...(megjegyzem nevezett dójcse bíró az inter elleni hazai meccsünket is elfújta...). Nekem az szúrt szemet, amit a Stuttgart és ahogy tegnap is kedvező helyzetben a csapat produkált: Stuttgartban gyakorlatilag az egyenlítő gól után NEM AKART gólt szerezni a csapat, ezt alátámasztja az is, h sztem rajtam kívül többen is a hajukat tépték, amikor hátul adogatták egymásnak a labdát a fiúk... Londonban meg Pep PONT AKKOR hozta le Zlatant(akinek egyébként köszönöm a két gólját, mert tényleg fontos gólok voltak!), amikor be lehetett volna vinni a kegyelemdöfést az ellenfélbe, gyakorlatilag megállította a csapatot a Mester, csak nem értem miért :roll: ( tavaly emléxem Samu méltatlankodott is, h miért akkor cseréli le őt Pep, amikor lendületben van...)
már többször megemlítettem ősszel, (akármennyire hülyén hangzik még sztem is...), h Pep mintha direkt vissza akarná fogni a csapatot, mintha nem akarná, h kijöjjön belőlük idő előtt az, amit tudnak, hanem úgy véli, h a formaidőzítés csak akkor lehet tökéletes, ha fokozatosan javul a játék a nulllából a 100ig... tudom, iszonyatosan nagy baromságnak tűnik(!!!), de mi van, ha az általunk egyértelműen ösztönembernek titulált Mester valóban így gondolkodik? mi van, ha annyira ragaszkodik ahhoz az elméletéhez, h májusban kell legyen topon a csapat, és közben elsiklik afelett, h akkor van értelme a májusi csúcsformának, ha akkor még van tétje a dolgoknak? azért nehéz erre igazán választ adni, mert vannak erre utaló jelek, és ugyanakkor ennek ellentmondóak is szép számmal, ezért én laikusként csak annak alapján tudok véleményt mondani, amit látok...
2. Keita...
ősszel Pep (kis túlzással...) azon szorgoskodott, h Xavit és Init szétszedje, és Iniesta sok meccsen szerepelt balszélsőként, helyette Keita játszott Xavival és Sergivel, ami miatt szintén falra másztunk több alkalommal is... Keita szinte minden meccsen játszott, eleinte egész jól, mert ugye lőtt mesterhármast is, de a teljesítménye fokozatosan romlott le, ahogy ő maga sztem fáradt, Pep viszont Tourét akkor se igazán játszatta. Keita most tért vissza, erre ismét hagyja Pep, végigszenvedjen 90. percet, mikor mindenki számára látható volt, h ez nem megy...Touré ennek ellenére ismét nem jutott szóhoz... kérdezem én: MIÉRT NEM?
3. Sergi-Touré:
itt csak annyit jegyeznék meg, h amikor Sergi kezdő, általában végigjátsza a meccseket(nagyon rosszul kell ahhoz játszania, h leszedje őt a pályáról...), amikor meg csere, akkor 99%-ban tuti beállítja őt Pep. Touré esetében viszont épp ellenkezőleg: ha kezd Yaya, akkor tuti lecseréli, amikor meg padon kezd, nagyon ritkán áll be... kérdésem ismét: EZ MIÉRT VAN ÍGY?
4. a cserék esete általánosságban:
most csak a tegnapi meccset tekintve: az Arsenal feljövőben volt, ki is egyenlítettek( most hagyjuk, hogyan...), erre Pep ismét bennhagyott egy cserét, pedig akár fordíthatott is volna az Arsenal, ha a legrosszabb forgatókönyv valósult volna meg... a taktikai-időhúzó cseréket általában ilyen esetekben alkalmazzák az edzők...
nem fogom én ezt a BORZALMASAN ROSSZ (:D :D :D :P ) eredményt Pep-re, nagyon nagyra tartom, pedagógusnak zseniális, de a taktikai repertoárját bővítenie kell sürgősen és a makacsságát le kell vetkőznie, különben sose lesz belőle IGAZI PROFI edző az eddig elért eredményei ellenére sem...

tudom, NAGYON-NAGYON hosszú lett ez a hsz-em, és úgy indítottam, h néhány észrevételem van, de ahogy írtam a sorokat, egyre több dolog jutott eszembe, így lett a komment egyre hosszabb és hosszabb. így végiggondolva a dolgokat, folytathatnám még oldalakon keresztül, de inkább befejezem :D
ha elolvassátok, megköszönöm, ha nem, akkor elnézést kérek, h untattalak titeket! :D

(szerk: Mental_Theo! ne haragudj, de az ilyen válaszok a legunalmasabbak... nem szabad CSAK a trófeákkal takarózni, a hibák attól még hibák...)
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.04.01. 18:41:51-kor.
Válasz küldése