Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Deus
Boixos Nois

2010.04.15. 17:25:26

Eazzy & Csababarca!

Nagyon érdekes dolog ez, mert engem pl. a sablonossága fogott meg a történetnek. Ez az egyik oka, hogy ez teszi nekem ezt a filmet nagyszerűvé. Hogy a történetet mindenki ismeri, a nagy igazságok már ki lettek mondva százszor, de képesek voltak ezt úgy előadni ahogy még senki más... Olyan ez mint a színház, tudod miről szól a Don Quijote vagy a Rómeó és Júlia mégis van úgy, hogy lenyűgöz... Szerintem ez a filmtörténelem egyik legjobb együgyű Fantasy-ja. Kész. Pont.
KépKép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.15. 17:18:39

Ilúvatar írta:Avatar

Én még nem láttam,de majd a moziéjszakán megnézem.
Viszont amit én hallottam róla,háthát...szépnek szép,meg baromi látványos állítólag,de a története az tucatfilm kategória...Én ezt hallottam,de majd ha megnézem akkor mondok saját véleményt.

Egyébként a ősmozisoknak azzal van baja,hogy ezek az új filmek már a színészet megcsúfolásai.Ebben a "filmben" is azt olvastam sok kritikai oldalon,hogy nulla a színészi játék,de igazából nem is lehetne jobb,mivel nincs is ebben a filmben alkalom kibontakozni.
De majd megnézem,hogy tényleg így van e.
Viszont egy lapon emlegetni a klasszikus darabokkal...merész. Viszont korszakalkotó.

Más: Ma megnéztem a titánok harcát.Nagyon tetszett,rosszabbra számítottam.Bár a legizgalmasabb jeleneteket összevágták a trailerbe. Vártam nagyobb csatákat is,mert azok hiányoztak belőle.Meg ahogy legyőzte Hádészt Perszeusz az is elég gagyi volt...
De simán nézhető,és nagyon látványos,és nekem aki imádja a történelmet,jó volt ismert görög mitológiai személyekkel találkoznom a filmvásznon. 8)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.04.15. 17:12:19

Ilu!
egyre rosszabb ahogy át gondolja, az vagy nem értette meg a filmet, és vette észre egyes mondanivalóját, vagy szimplán elfogult, vagy buta.
Azért vitatkoznék ezzel. Én értem a mondanivalóját, eddig is nagyon jól tudtam, hogy pusztítjuk a saját világunkat. Nekem nem kellett többször is átgondolnom, hogy tudjam hogy azért ez egy elég gyenge történet.
Minden történést előre lehetett tudni. Amikor az a piros sárkány (bocs a rajongóktól hogy nem jut eszembe a neve)...eközben eszembe is jutott valami Tóruk Maktum, szóval már akkor lehetett tudni, hogy nyílván ő majd megüli...minden előre kiszámítható volt. Valamint én egy igazán jó filmtől elvárom, hogy elgondolkodjak rajta, (kivéve ha valami horror vagy vígjáték...) ezen aztán mit gondolkodjak? Ha egy film közhelyeket mutat be, akkor má legalább nem ilyen egyszerűséggel nyomja az arcomba. Persze tisztán egyenesen bemondani valamit is lehet szép, na ez sem sikerült...szóval ez egy szépen felöltöztetett sz.ar!
Na de az a felöltöztetés nagyon jól sikerült! Az simán 10/10! Sztori viszont max 5/10. Szumázzá.
Deus
Boixos Nois

2010.04.15. 16:36:41

Ez a film egyszerűen 'tökéletes', és ezeket nem azért mondom mert jaj ezt most mindenki ajnározza, hanem azért mert ez így van.
James Cameron látszik hogy nagyon sokat dolgozott vele, látszik hogy évekig agyalt azon hogy minél tökéletesebb legyen, és minél egyedibb.
Ez a világ amit ő fel épített ez valami hihetetlen, minden él, minden mozog, minden lény, és ott élő növény kinézete egyedi, sehol máshol nem láttam még ehhez foghatót.
És azt nem lehet elmondani hogy Cameron rossz filmeket tett le az asztalra (Alien, Terminator, Titanic), de ez még ezeket is felülmúlta.
Aki azt mondja hogy ez a film, egyre rosszabb ahogy át gondolja, az vagy nem értette meg a filmet, és vette észre egyes mondanivalóját, vagy szimplán elfogult, vagy buta.
Sajnos a film nagyon jól rá világít arra, hogy az ember hogy elrontja a világot, drasztikusabb kifejezéssel élve elpusztítjuk a saját világunkat.
És azt is nagyon jól bemutatja, hogy az ember mennyire önző, barbár és kegyetlen, ha valami van amit ő el szeretne, érni nem érdekli más, vagy így vagy úgy de meg akarja szerezni (legtöbbször erőszakkal). És erre sok dolgot lehetne felhozni ami már megtörtént a történelem során is...
Ha egy valamit szétbarmolt film esetében a földet, akkor nem érdekli az hogy másik népet, bolygót, civilizációt pusztít/pusztítana el, hát megteszi.. Csak ön ön érdekeit nézve, hogy nekik jobb legyen... (szerintem ez szánalomra méltó)...
És az aki megnézi a filmet, szerintem ezeken el gondolkozhatna, sőt minden ember, hogy igen ez így van...
A másik dolga a filmnek, hihetetlen jó sci-fi , gyönyörű képi elemekkel, nagyszerű lényekkel,szerethető karakterekkel. És amit ki emelnék még -e mellé hogy Sigourney Weaver is megjelent a filmben, és hozta a formáját, öröm volt újra filmvásznon látni annyi év után.
És az hogy egyeseknek 'mese' szerű, szerintem butaság ez egy nagyon komoly, nagyon mély érzelmekkel, és erős jelentőségekkel bíró film.
Mindenkinek tudom ajánlani, lehetőleg IMAX 3D -ben. Hatása emberfeletti.

11/10 :)
KépKép
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2010.04.15. 12:26:22

Mikor szokunk le végre erről a vakító sárgázásról?
Szomorúan látom, hogy Ozsi modi létére is "sárgít"!
K.
Blaugrana palocista maximalista!
lui1698
Llegenda del Barça

2010.04.14. 20:52:56

Elkezdtem nézni az FMA-t.
Első 5 részt néztem meg.

Az eleje jól indult, tetszik ez a "hókuszpók" téma. Aztán most kicsit átment komolytalanba azzal, hogy az előzményeket mutatják. De ez is tetszik. :D
Pl az Acélalkimista folyamatos rinyálásán jót szoktam nevetni. Tipikus japán bohóckodás.

Most szedem még a többit, csak elég lassú. :?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.04.13. 23:38:34

ozsimiki írta:Aki szereti a csavarokat, mindenképp nézze meg ezt a filmet:

Kiképzőtábor

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=60687

Travolta az egyik főszereplő.

bár már annyi csavar van benne szerintem,h majdnem a film rovására megy, kicsit eltúlozták,bár tetszett.
Te jó isten. :shock: Bár más stílus, de akinek nem jött át a Viharsziget ezzel ne is fárassza magát. :wink:

Most még nem igazán vágom, az uccsó jelenet nagyon bezavart.Megnézem még1x a végét.Ha vkinek teljesen tiszta dobhat egy p.ü.-t, mert filózok, de eddig nem tiszta.

Én végig azon filóztam, h Travolta, miért kért cigit a sráctól, mint ami végül kiderült, semmi lényege nem volt. :lol:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.13. 13:11:45

én megvárom a feliratot hozzá (Gabee általit), szóval még a sárga részed nem olvastam el Perrero,de már a 16.rész vége is nagyot ütött...

bár talán lehetett rá számítani,h meghal már egy kulcsszereplő is kár,h vége lesz ezzel az évaddal, de egy egész estés film még kinézhet belőle 8)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.12. 21:05:37

noname írta:Anime rajongók figyelem!
Gondolom sokan ismeritek a Death note című animét. Nekem nagyon tetszett és érdekel, hogy nem ismer-e valaki hasonlót. Az imdb olyanokat dob ki, mint az Inuyasha és hasonlók, amik nem a legkomolyabb hangvételűek. A Death note-ot pont azért imádom, mert nagyon komoly, nagyon komor a hangulata, a színvilág is nagyon sötét és komor. Sajnos nem találok semmi hasonlót. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna ajánlani olyat, ami tényleg hasonlít. Amúgy aki szereti az animét, annak a Death note kötelező darab. 37 rész nem sok. :wink: Viszont aki nem szereti, annak is erősen ajánlós, mert a téma érdekes, a sztori zseniális.
a FMA mellett (ami sztem is nagyon ajánlós ;) ) szvsz egy esélyt megérdemel a Blue Gender is ;) (sci-fi anime)

a Full Metal Panic ugyan nem komoly anime, de kötelező ! főleg a fumoffu alcímet viselő évad, amely csak 12 rész, de nevetés nélkül lehetetlen végignézni! ;)
van még ilyen, h Cowboy Bebop meg Trigun, lehet, h ezek is tetszenének, de ezek nekem nem annyira jöttek be...
amit mostanában nézek néha, az a Conan a detektív :D (egy nyomozóról szól, aki kisgyerekké változik egy mérgezés mellékhatásaként és mindenféle gyilkossági ügyeket old meg, míg megtalálja a választ a saját "problémájára")
noname
Llegenda del Barça

2010.04.12. 20:53:58

Slither írta:
Gondolom sokan ismeritek a Death note című animét. Nekem nagyon tetszett és érdekel, hogy nem ismer-e valaki hasonlót. Az imdb olyanokat dob ki, mint az Inuyasha és hasonlók, amik nem a legkomolyabb hangvételűek. A Death note-ot pont azért imádom, mert nagyon komoly, nagyon komor a hangulata, a színvilág is nagyon sötét és komor. Sajnos nem találok semmi hasonlót. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna ajánlani olyat, ami tényleg hasonlít. Amúgy aki szereti az animét, annak a Death note kötelező darab. 37 rész nem sok. :wink: Viszont aki nem szereti, annak is erősen ajánlós, mert a téma érdekes, a sztori zseniális.
Majd Tim beír vmit, ebben ő nagyon otthon van.
De ha vmi komorabb hangulatú dolgot akarsz, akkor ajánlom a Fullmetal Alchemist. Az elején kicsit gyerekesnek tűnhet, de elég kemény dolgok vannak benne.
Kösz. :wink:
Megnézünk(barátnőmmel) 1-2 részt, aztán majd elválik. További tippeket is tárt karokkal várom. :wink:
A Fifa egy szégyen
kurdt
Megmentő :)

2010.04.12. 19:20:29

messideco írta:Valaki nézi/nézte az Elnök emberei c. sorozatot? Két részt néztem meg, eléggé jónak tűnik.
Akkor nézd tovább. :wink:

Abszolúte olyan sorozat, ahol ha 2 rész tetszik akkor kb. az egész fog...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2010.04.12. 19:10:40

Majd Tim beír vmit, ebben ő nagyon otthon van.
De ha vmi komorabb hangulatú dolgot akarsz, akkor ajánlom a Fullmetal Alchemist. Az elején kicsit gyerekesnek tűnhet, de elég kemény dolgok vannak benne.
noname
Llegenda del Barça

2010.04.12. 19:00:44

Anime rajongók figyelem!
A Fifa egy szégyen
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.04.12. 13:32:14

Fernando írta:http://www.youtube.com/watch?v=FNQowwwwYa0&feature=fvhr

Elég jónak ígérkezik. :)
Már tavaly óta erre "böjtölök", nagyon várom :D
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.12. 08:42:48

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
miihii
KHAL

2010.04.10. 20:27:48

Barcaman14 írta:A Vihar szigetről mik a vélemények?! :roll: Csak mert holnap valószínűleg megnézem és kíváncsi lennék mit gondoltok róla! :D
Nem olyan sokat kell visszalapoznod és találni fogsz több véleményt is a filmmel kapcsolatban. Egyszerűbb,mint h most újra írogassák be a kollegák,nemde? :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.04.10. 20:27:19

Barcaman14 írta:A Vihar szigetről mik a vélemények?! :roll: Csak mert holnap valószínűleg megnézem és kíváncsi lennék mit gondoltok róla! :D
Én láttam, nekem nagyon tetszett, ha kicsit hátrébb lapozol ott írtam egy bővebb összefoglalót! :) :D
messideco
Presidente del Barça

2010.04.10. 20:18:49

Valaki nézi/nézte az Elnök emberei c. sorozatot? Két részt néztem meg, eléggé jónak tűnik.
Kép
"And my heart will leave you never."
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.04.10. 20:11:16

A Vihar szigetről mik a vélemények?! :roll: Csak mert holnap valószínűleg megnézem és kíváncsi lennék mit gondoltok róla! :D
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.10. 19:48:15

Aki szereti a csavarokat, mindenképp nézze meg ezt a filmet:

Kiképzőtábor

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=60687

Travolta az egyik főszereplő.

bár már annyi csavar van benne szerintem,h majdnem a film rovására megy, kicsit eltúlozták,bár tetszett.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
davi10
Llegenda del Barça

2010.04.10. 17:08:51

socio66 írta:
davi10 írta:Hello!
Megjelent a Family Guy 7.évada szinkronosan, és azt szeretném kérdezni, hogy hol lehetne interneten megnézni? (NEM LETÖLTENI)
Jó,hogy mondod,én már le is mondtam róla.
Tavaly szeptemberre volt ugyanis beígérve,hát csak egy picit csúsztak..
Na mindegy. Egyenlőre nem látom neten sehol,de elvileg a Comedy Central már nyomja.
Asszem csak az első 5 rész van már leszinkronizálva, csak nem tom a CC-n nézni...
A movshare.com on fenn van pár rész, de nem tudom elindítani , mert elvileg vmi Divx web playert kéne leszedni... Az biztonságos?És honnan szedjem le?
socio66

2010.04.10. 16:54:15

davi10 írta:Hello!
Megjelent a Family Guy 7.évada szinkronosan, és azt szeretném kérdezni, hogy hol lehetne interneten megnézni? (NEM LETÖLTENI)
Jó,hogy mondod,én már le is mondtam róla.
Tavaly szeptemberre volt ugyanis beígérve,hát csak egy picit csúsztak..
Na mindegy. Egyenlőre nem látom neten sehol,de elvileg a Comedy Central már nyomja.
Válasz küldése