Fiatalabb generációnál fontos érv, hogy Xbox-on lehet netről leszedett játékokkal játszani, míg PS3-on nem.

Mondjuk ha kéthavonta veszel egy régebbi játékot, akkor szerintem kispórolható egy-egy eredeti játék is.
Igazából a meghibásodási mutató is x-re áll, Xbox egyre megbízhatóbb, PS3-nál meg nem jellemző, de becsúszhat egy-egy hibás darab.
Tehát ami döntő érv lehet, azok az exkluzív címek. Sportjátékok (FIFA, Fignt Night, NBA...), és a nagyobb nevek (Resident Evil, Splinter Cell...) kijönnek mindkét konzolra is, azonban van pár olyan sorozat, amik csak bizonyos konzolon jelennek meg (pl. Metal Gear Solid, Heavy Rain, Uncharted, ami hirtelen eszembe jut a PS3 oldaláról, mint ami minőségi, népszerű játék, és csak PS-en tudsz vele játszani. Xbox-ra meg Halo, meg Forza Motorsport, többek között).
Szóval én azt tudom javasolni, először is gondold végig, mennyi pénzt akarsz költeni a játékokra (mert konzolnál kijön az árkülönbség - kicsivel drágább a PS3, de egy kicsivel jobb is), és nézz utána, melyik konzol exkluzív felhozatala jön be jobban, és aszerint válassz.