Igaz, hogy sok embernek ettől függ az élete, de ha valaki meg tudott csinálni egy felsőfokú nyelvvizsgát, akkor attól szerintem alapelvárás hogy középszinten összehozzon egy 95-98%-os érettségit. Én tavaly érettségiztem középszinten, és idén mentem középszinten nyelvvizsgára. Hát a kettőt nem igazán lehet összehasonlítani. Úgy, hogy egy büdös szót nem tanultam angolra, előtte sose jártam tanárhoz, órákra nem tanultam, kacagva összehoztam egy 82 százalékot. Úgy, hogy nekem semmi tétje nem volt. Ha 50%-os lett volna akkor is felvesznek oda ahova akarok menni. Szóval még úgy annyira rá se voltam kényszerítve hogy koncentráljak. A nyelvvizsga szerintem sokkal nehezebb, és én még nem is nehéz nyelvvizsgát választottam. Úgyhogy szerintem Messi ne panaszkodjon egy Aranylabda után, ha egy szurkoló megkéri hogy dekázzon már neki 100-at ott helyben.
Aranylabdás fonalat úgy mondanám,hogy akinek nyelvvizsgája van akármikor tudjon perfektül megszólalni azon a nyelven....
Nyelvvizsga teljesen más mint egy érettségi.
Ha Origo-ra ellátogatsz angolból meglátod mi az a nyelvvizsga.
Ezt arra akarom mondani,hogy érettésgin tippelhetsz,illetve b*zi kérdések vannak,amire néha nincs egyértelmű válasz,vagy te épp úgy gondolod,de mégsem, mert félreérthető, és az ilyenekre mennek rá.
Ezért is írtam,hogy rühellem az ilyen A-igaz, B-hamis, C-nincs info feladatokat. Állítom ha magyar nyelven lenne nem tudn 10ből 8ember megcsinálni 100%ra mert félreérthető nagyon is!
Pl: Ma én a rajzfilmesnél szívtam be az,hogy a nő csinálta-e azt a karaktert,vagy sem. Odaírtam,hogy igen mert oda volt írva,hogy A NŐ KARAKTERE, ebből én arra következtetek ami az övé azt ő csinálta, de mégsem lett jó a megoldás.
Illetve ami nagy kitolás,hogy igaz,hogy mondjuk magnónál 25pont a max,de..:
25elért pont jelent 33 vizsgapontot
24 elért pont 32 vizsgapont
23elért pont 30 vizsgapont
Szóval az sem mind1 miben hiábzol...
a szóalakításos feladatok szerintem jók,szókincs is kell hozzá meg el kell dönteni,hogy milyen szófaj kell oda.
De ezek a szubjektív szövegértelmezési feladatok... Ugyanez van a magnóba is.
mihu,
Nyelvvizsgán adnak 6kérdést, és mondatokba kell öszefoglalnod a választ, nem pedig A,B,C-t odaírni...(Origon)