galamb írta:Tényleg jó volna némelyeknek egy kicsit visszafogni magukat Ibrával kapcsolatosan. Lassan már mindenbe belekötnek
No-no...
Az emberek tesznek megjegyzéseket arra, ami jó és arra, ami nem tetszik - egyaránt. Ez utóbbi kategória. Ismét túlzott hévvel lett kezelve ez a dolog. Egy egyszerű tényt nem lehet leírni úgy, hogy a későbbiekben a személyes értékrendem is belefűzöm anélkül, hogy ne kellene hozzászólások tucatján írni a "szidalmazásról" és egyéb, "epikus" magasságokba emelkedett dolgokról... Nonszensz!
Az alábbiakban egyetlen tényt vázoltam: csordulásig telt Camp Nou, a szurkolókért, a klubért, bajnoki cím, fieszta, s az ilyenkor szokásos köszönetnyilvánítás a játékosok részéről a culék, a szakvezetés, a vezérkar felé. S engem - közel sem egyedül - valamelyest "megérintett", hogy míg egy eleddig Ukrajnában élt Csihrinszkij 10 hónap után enyhén illuminált állapotban képes volt a szurkolókhoz és a csapathoz szólni katalán nyelven - amit azért ne kelljen már megmagyarázni, hogy mit jelképez -, addig egy három-négy nyelven beszélő - köztük az ukránhoz képest már-már testvérnyelv, olaszul is - játékos ahogy már említettem, ha más nem, az edzői stábhoz és a társakhoz nem volt képes, s ahogy leírtátok: nem akart. Ez nekem tiszteletlenség, másoknak egyenesen jó pont, sőt vicces gesztus. Lényegtelen, nem értem miért ne lehetne megjegyezni? Vagy hogy merte úgy 60000 szurkoló az önfeledt ünneplés, az eksztatikus mámor közepett ugyanígy tenni? Egyáltalán minek ebből ügyet csinálni? Megjegyeztem, mert más nem, egy összetett hozzászólás részeként.
A "més que un club" pedig nem is értem hogy jöhetett szóba.. Én kerülöm azt, hogy reagáljak a véleményedre, mert egyszerűen neked nem vagyok szimpatikus, tehetnéd te is ezt. Nem zavar, csak megint belemagyarázol a dolgokba olyat, amit csak igen kifordítva lehet ráhúzni a mondandómra. Az, hogy nekem Eto'o beszólása KISEBB tiszteletlenség volt katalán nyelven, úgy, hogy azért némi perverzió okán én is, no meg a culék is egyetértettek vele, az egy vélemény, jelen esetben egy reakció magyarázata, példája volt, nem kell egyetérteni vele, de úgy szintén csak pofátlanság beállítani, mint ha ezt úgy adtam volna a fórum tudtára, mintha én itt mások helyett akarnám megmondani, hogy mi a jó és helyes.
Az pedig, hogy milyen böszme módon, mily elképesztő érveléseket látok itt a védelmében kapcsolatban - kezdve a nehezen tanul nyelveket megállapítástól, a nem passzolnak a társak, hozzá kellene idomítani a játékrendszert és még sorolhatnám - az egészen, egészen banális.
Ez gergo9-nek szólt.