2010.05.20. 17:48:08
Igazából a bomba erős keretünk "áldozatai" vagyunk... Mivel minden évben kell valaki új sztárt szerződtetni -hogy lázban tartsák a szurkolókat, beszéljenek a csapatról, erősödjön a játékosállomány, vegyék a mezeket stb..- ezért túl sok játékosunk lesz, és ezért nyilván távoznia is kell játékosoknak. Laporta filozófiája, hogy a saját értékeinket meg kell tartani, tehát a saját nevelésű játékosokat megtartják, és játszatják is. Ez szerintem nagyon egyedi, és szimpatikus filozófia, pláne, hogy eredménnyel is párosul. Addig fog ez működni, amíg ilyen jó játékosokat tudunk kinevelni. (mindenki pontosan tudja a dolgát, régóta ismerik egymást, tudnak egymásért küzdeni, tehát jó a csapategység). És ennél fogva vannak játékosok, akik ennek "áldozatai" lesznek, mert távozniuk kell. Ilyen volt tavaly Eto'o és szerintem ilyen lesz idén Yaya is. Mindkettő nagyon jó játékos, de ezt fogadjátok el, hogy a vezetés így döntött. Nem Busquets, nem Pedro és nem az ikonjaink fognak távozni, és ők fogják kapni a játékperceket is. Szerintem Cesc visszaszerzése nagyon hasznos lenne, mert talán több pihenő jutna Xavinak is, és Iniesta sérüléseit is jobban átvészeljük majd. Röviden ez a véleményem.
Visca el Barca! Várunk haza Cesc!