Igen, Miki olyat írt, amit nem fejtettem én sem el, de nem írta bele a hozzászólásomba. Itt azért sok mindent kell figyelembe venni. Nyilván őrlődik, stb. Neki is elvi kérdés jócskán, de az ő dolga, ne a miénk legyen, főleg hogy a válogatott vele sem sokkal jobb. Viszont ha belegondolunk: itt ha úgy dönt, ki akarja próbálni magát a spanyol válogatottban, mit tudom én pénzért - bár azzal aligha van gondja -, vagy kíváncsiságból, ha hálából azért, amit Katalónia, egész Spanyolhon adott neki, akkor sem teheti csak úgy meg, mert pl. a családja itthon élő részét attrocitások érik. Ezért kellene mielőbb döntenie.
albicelesteX írta:...
Persze, gyanús dolog, s ahogy mondtam, nem lesz a szememben ettől nagyobb hazafi, se jobb ember, de igazából rosszabb sem, mivel fordított helyzetben valószínűleg én is megfontolnám a lehetőséget bármilyen szempontból.
Arra akartam kilyukadni, hogy számomra szomorú, s nagyobb probléma, hogy az örök életében munkanélküli, 30 éves, hatgyermekes Dolongár Ödönkének itt, nálunk teszem azt mindenféle légből kapott joga van, míg mondjuk egy 92 éves gyönyörűen magyarul beszélő Kató Teréznek Harangvirágföldről Taljikisztánban etnikumként kell leélnie az életét, pedig ő nem kért belőlük, s a magyarságot is csak jelképes elismerésként élte volna meg - mert valószínűleg nem települt volna ide az egész pereputtyával, s vette volna el a nemlétező munkahelyet előlem pl, pedig én is sokáig kerestem. Az a gond, hogy ma már a válogatott szintű sport - nézzük csak a német futball válogatottat - nem arról szól, mint harminc éve, s túl nagy feneket kerítünk ennek, s feleslegesen boszorkányüldözésbe bocsátkozunk. Még akkor is, ha nem elég tökös, egyenes, gyorsan döntést hozó ember, hogy már hónapokkal ezelőtt kiálljon a sajtó elé, s színt valljon döntéséről. Ilyen anyázásokra és hasonlókra ragadtatni magunk... an ettől ezerszer nagyobb probléma, ez esetekben mégsem okádjuk tele az összes létező fórumot.