Lionel85 írta:Szerintem páran félreértik a mondandómat. A Barcelonának, mint nevelőegyesület, s mint várhatóan leendő csapata Fabregasnak, nem a legjobb üzleti politikát követi a középpályás leigazolásával, hiszen egyértelmű üzleti "bukás" lenne az ő megszerzése, ha az eladási és majdan a vételi oldalakat nézzük. Ezért írtam azt, hogy ebből a szempontból nem ér 30 millió eurót Fabregas, de a valódi értéke persze ennél jóval magasabb (40-45-50 milliót is eltudok képzelni).
Én nem értem az érvelésed. Fabregas 30-40-50 milliója semmivel nem drágább 30-40-50 millió mint az a pénz, amit adott esetben egy másik az ő posztján szereplő játékosért adnánk. Hogy egy másik példával szemléltessem, ha vissza akarnánk igazolni Mottát, akkor ragaszkodnunk kellene ahhoz, hogy ha már diszkont áron engedtük el anno (1,5-2 milla volt asszem) akkor jóval drágábban ő is bukás, igaz, hogy a helyette megszerezhető játékosok mind 15-20ba kerülnek, de az előéletük (hiánya) miatt ők mégsem számítanának drágának, pusztán normális árúnak?
Egyébként fölösleges a múlton rágódni, azt visszacsinálni nem lehet. Fab úgy gondolta kinn karriert tud csinálni az itteni bizonytalan helyett. Bejött neki, most emiatt ilyen az ára, de haza szeretne jönni. Ha Pep is így akarja, ő is így akarja akkor Isten áldásával. Nekem sokkal hatékonyabbnak tűnik így elkölteni 40et mint idehozni Gerrardot 30 / De Rossit 40ért.