barcalaci84 írta:lehet velem van a baj , de én nem döbbentem meg ezen , hogy felvennénk 150 millió hitelt...a hitelfelvétel olyan természetes dolog a mai gazdálkodásban, mint reggel felkelni...
inkább a likviditási probléma lepett meg, miszerint annyira le vannak kötve a pénzek , hogy hirtelen nem tudunk hova nyúlni...
a két dolognak szerintem semmi köze egymáshoz, legalábbis ha a főoldali cikk fordítása helyes...
UI:a mai világ úgy működik , hogy hiába van rengeteg készpénzed, ha elindítasz pl egy vállalkozást , akkor nem a készpénzhez nyúlsz először , hanem felveszel egy olyan hitelt ,amit kockázatmentesen könnyűszerrel tudsz törleszteni hosszútávon...
a fizetési problémán döbbentem meg én is jobban. A cikk eleje zavart meg leginkább
"a klubnak rövid távú anyagi gondjai vannak, aminek a kezelésére 150 millió eurós hitelt kíván fölvenni"
de a cikkben már úgy van írva hogy
"hosszú távon a Barcelonának nincsenek anyagi gondjai, ám ettől függetlenül egy 150 millió eurós kölcsönt kíván fölvenni."
így már kevésbé vészjósló a helyzet természetesen, mert úgy volt értelmezhető az elején, hogy rövid távú gondokra kell 150 millió, mert az valami csőd közeli helyzetet feltételez. de azért valamit elköhécselhetett volna, hogy mit szeretne vele kezdeni (pl. stadion...), persze ez már csak kákán csomót