Barca Igazolások 2010-2011

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Elégedett vagy-e az idei igazolásokkal/igazoláspolitikával?

Igen
95
34%
Nem
186
66%

Szavazatok száma: 281
Attika 25
Capitá del Barça

2010.07.19. 08:10:16

Szerintem nem. Yaya és Csiga eladása még azelött volt mielött bejelentették ezt az 50 millát,szóval az benne van,tehát ezek után ha 50-nél (jelentősen) többet akarunk költeni akkor van szükség további eladásokra. Legalábbis én ezt igy értelmeztem :roll:
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.07.19. 07:53:50

Javítsatok ki ha tévedek, de Rosell sosem mondta hogy összevissz 50m van igazolásokra. Emlékeim szerint arról volt szó hogy 50m + a játékoseladásokból szerzett bevétel, és Villa még nem számított bele ebbe idén. Szóval elvileg Csiga és Touré után kapott pénz is hozzácsapódik az 50-hez...
barca99
Llegenda del Barça

2010.07.19. 00:44:20

kurdt írta: -----------------------------------VV(Pinto)----------------------------------------

--Alves(Adriano)--Puyol(Milito)--Piqué(Cáceres, hope so)--Abidal(Maxwell)

------------------------------Busquets(Márquez)---------------------------------

-------------------Xavi(???)------------------Iniesta(Keita)-----------------------

-------------------------------Messi(Jeffren)---------------------------------------

-------------Ibra(Bojan)---------------------------Villa(Pedro)-------------------
So-so, bár szerintem Cáceres helyett Fontás (hacsak nem lesz feltűnően gyenge a követező másfél hónapban), Marquez helyett Keita (vagy valakit hirtelen megint az arcunkba nyomnak, mint pár napja Adriano-t).

Jeffren tuti nem fog a csatárok mögött játszani, mert nem a stílusa. Ha éppen ő kell, akkor nem lesz középen senki.
Ill. úgy gondolom a Jonathan/Thiago duóból valaki fentragad.
MessiFan írta:Te komolyan gondolod hogy Messi ott fog játszani? Az nagyon nem az ő posztja mert túl messze van a kaputól és neki kell kiszolgálnia majd az előtte lévő két csatárt nem pedig ők messit. Szerintem maradjunk az eddigi felállásnál vagyis hogy Messi jobb oldalt játszik. De ez nem ide tartozik és bocsának az offért
Yeehaa... a tavalyi év kimaradt? :D Elvétve játszott csak a jobb oldalon, mindig középen volt. És középen is lehet közel a kapuhoz, ezt bizonyítja a tavalyi 47 gólja.
Az ne tévesszen meg, hogy a csapból is az folyt az utóbbi hónapban, hogy Messi középen játszott, és nem lőtt gólt a VB-n. Köze nem volt ahhoz, amit Pep akar(t) vele játsszatni. Maradonánál nem volt középpálya, csak vergődött a két szélsővel meg Mascherano-val. Nem volt, aki ott tartotta, és megjátszotta volna előre a labdát, ezért kellett Messinek mélyen játszania. Itt meg van, ráadásul a világ két legjobbja.

Egyébként sokan úgy gondolnak a felállásokra, mint valamilyen esztétikai élményt nyújtó képekre, kőbe vésett, megváltoztathatatlan dolgokra. :) Tele szimmetriával. A felül vázolt taktikában is ott lehet Pedro. Nyílván mélyebbről fog indulni, és az sem elképzelhetetlen, hogy a jobb oldalon csak a néha kilépő Messi, és a menetrendszerűen érkező Alves lesz. A VB-n pl. a braziloknál elég sok periódusban folyt így a játék... Robinho kihúzódott balszélre, Kaká középen, jobb oldalon meg csak Maicon, ill. Alves ment segíteni.

A Barcánál meg főleg képlékeny a taktikai, csak körül lehet írni, mert elég sok helycsere van. Eleve ugye 4-3-3, főleg, hogy Alves csak segíteni jön vissza, Abidal is gyakrabban megy előre, így nem egyszer a két hátvéd lép kijjebb, Busquets bemegy középre, és máris 3-4-3.

Még lenne mit írnom, de fáradt vagyok, aztán lehet az eddiginek sincs értelme. :D
albicelesteX
A Vadász

2010.07.18. 21:14:11

Kár,hogy Banega neve fel sem merült.Szépen csendben a liga egyik legtehetségesebb és leghasznosabb kp-ja lett.Én is szívesen elnézném nálunk.Asszem sajnos ez nem fog bekövetkezni.Én még anno mikor Hleb jött volt szó Lucho-ról Őt is szívesen elnézegettem volna és talán az első éve után nem is ment volna kölcsönbe!
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2010.07.18. 20:47:11

kurdt írta:
fcbarca78 írta:szerintetek úgy h nagyjából tudjuk milyen csapattal rendelkezünk jövőre,mi lesz a lehetséges felállás/alapcsapat?
-----------------------------------VV(Pinto)----------------------------------------

------------------------------Busquets(Márquez)---------------------------------

-------------------Xavi(???)------------------Iniesta(Keita)-----------------------

-------------------------------Messi(Jeffren)---------------------------------------

-------------Ibra(Bojan)---------------------------Villa(Pedro)-------------------

És akkor hol lenne Pedro, mivel így nincs szélsőnk? :roll:
Egyébként jó taktika lenne, csak így semmi széljátékunk nem lenne, csak a két szélsővédő szaladgálna fel s alá.
bali 15
Director del Fútbol

2010.07.18. 20:40:30

És ha a támadósornak jól láthatóan nem megy a befejezés ??jön Pique ?Smile
Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele de egyszer. Mondjuk ha már fordulókkal korábban eldőlne a bajnokság én érdekességből kipróbálnám Pique-t csatárként. Persze tudjuk hogy erre sose kerül sor de nehogy már a "világcsodája" Messi és a virtuóz Zlatan Ibrahimovich nem tudta annyira veszélyeztetni az Inter kapuját mint ő. :lol:
kristop
Entrenador del Barça

2010.07.18. 20:38:31

Te komolyan gondolod hogy Messi ott fog játszani? Az nagyon nem az ő posztja mert túl messze van a kaputól és neki kell kiszolgálnia majd az előtte lévő két csatárt nem pedig ők messit. Szerintem maradjunk az eddigi felállásnál vagyis hogy Messi jobb oldalt játszik. De ez nem ide tartozik és bocsának az offért
ööö, mert az előző negyvenhét gólos idényében szerinted Messi nem középen játszott? :shock: mezőnyben kevesebb lett, de sokkal hatékonyabb így.
messideco
Presidente del Barça

2010.07.18. 20:34:58

noname írta:1 hétig távol voltam, kérnék egy kis felvilágosítást az addigi fejleményekről.
Az mondjuk feltűnt(ugye milyen ügyes vagyok :P ) h leigazoltyuk Adrianot.
A többi hír érdekelne.
Olyan sok nem is volt. Csak pletykák, hírek vannak. Úgy néz ki, hogy Fabregas nem érkezik, legalább is távol van. Cikkeznek továbbá védekező középpályásokról is. Kb ennyit szűrtem le én is :D
Kép
"And my heart will leave you never."
noname
Llegenda del Barça

2010.07.18. 20:26:24

1 hétig távol voltam, kérnék egy kis felvilágosítást az addigi fejleményekről.
Az mondjuk feltűnt(ugye milyen ügyes vagyok :P ) h leigazoltyuk Adrianot.
A többi hír érdekelne.
A Fifa egy szégyen
kurdt
Megmentő :)

2010.07.18. 20:25:27

MessiFan írta:
kurdt írta:...
Te komolyan gondolod hogy Messi ott fog játszani? Az nagyon nem az ő posztja mert túl messze van a kaputól és neki kell kiszolgálnia majd az előtte lévő két csatárt nem pedig ők messit. Szerintem maradjunk az eddigi felállásnál vagyis hogy Messi jobb oldalt játszik. De ez nem ide tartozik és bocsának az offért
Nem én gondolom komolyan, hanem Pep, hisz Messi tavasszal végig középen játszott, pl. amikor négyet vágott az Arsenalnak.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.07.18. 20:24:00

kurdt írta:...
kurdt

2010.07.18. 20:19:00

fcbarca78 írta:szerintetek úgy h nagyjából tudjuk milyen csapattal rendelkezünk jövőre,mi lesz a lehetséges felállás/alapcsapat?
-----------------------------------VV(Pinto)----------------------------------------

Ez egy 22 fős, bőven elég keret. Ehhez már csak egy (vagy nulla) játékos kell: ???, aki ugye Xavi vagy Iniesta helyettese lenne. Erre van egy "kívánságlistám" aszerint rendezve h ki lenne a legjobb:
1. Fabregas
2. Hleb
3. Banega, vagy valaki más a spanyol bajnokságból
4. Özil

Na meg persze jöhet egy-két ifi! :wink:

szerk.: szép, tartalmas 400. hsz... 8) mondjuk ehhez kellet egy hatalmas off nemrég
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kurdt 2010.07.18. 20:24:15-kor.
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.07.18. 20:14:42

fcbarca78 írta:...
Így nézne ki szerintem és lenne védekező emberünk..

----------------------Ibra----------------------
-----Villa------------------------------Messi---
-------------------------------------------------
----------Iniesta-------------Xavi-------------
---------------------Sergi----------------------
Védelem.

Szerintem ez nem rossz felállás és ha Hleb marad akkor egyedül Xavinak nem lenne cseréje de azt meg lehetne oldani egy felhozott ifivel.
Ha pedig jön fabre akkor vagy ő szorul a padra vagy ini és akkor Hlebnek nincs helye. Max a jobb oldalon de láttuk hogy ő ott nem tud jól játszani
fcbarca78
Jugador del Barça

2010.07.18. 20:08:45

szerintetek úgy h nagyjából tudjuk milyen csapattal rendelkezünk jövőre,mi lesz a lehetséges felállás/alapcsapat?
Pedro Ibra cseréje lesz majd? ( nagyon sajnálnám)
viszont ha pep megpróbál egy olyat hogy
villa, ibra , pedro
messi
iniesta xavi busquets
akkor meg nincs védekező emberünk
sajnos szerintem elől túl sokan leszünk és a folyamatos rotáció azt fogja eredményezni h ibra sokat fog ülni (nem pihentetném többet messit vagy villat) így nem lesz meg a kellő önbizalma, és sajnos pedronak emiatt ( ők fogják talán a legtöbbet rotálni "egymást" ibraval) szintén nem lesz elég lehetősége
én személy szerint jobban örültem volna ha ibra megy és cesc jön
és bojanról még szó sem esettm na ő abszolút nem fog lehetőséget kapni a dolgok jelen állása szerint
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.07.18. 20:07:26

Az a bajom ezzel a "legtöbbszörrel", hogy ez nem így van. Iniesta elsődleges feladata a támadók kiszolgálása és csakis akkor lő, ha nem lát maga körül éppen társat, vagy olyan jó helyzetben van, hogy nem passzolja le inkább a labdát. Tehát nem ül a dolog, hogy túlságosan is sok ziccert hibázna el. Ha támadó lenne, akkor már tényleg jogosan érné ez a "kritika", de szerintem így nem.
Kép
Kép
Kép
baas11
Entrenador del Barça

2010.07.18. 20:00:09

Lionel85 írta:
baas11 írta:Iniesta meg mindent tud amíg meg nem lát egy kapust,ott -legtöbbször-vagy elsápad vagy Messit keresi akire 6 an figyelnek ....szerintem mindenképp jó lenne egy gólveszélyes középpályás ,mint Deco fénykorában ...
Hollandia ellen nem is sápadt el, Messit sem lelte sehol, így bevágta a győztes gólt. :D Ilyenkor azért mindig illik hozzátenni, hogy tisztelet a kivételes eseteknek, mert gondolom nem akarod, hogy szűk látókörűnek nevezzenek. :D :P A taktika most úgy van kitalálva, hogy nem a középpályások viszik a prímet, ami a befejezéseket illeti. Most a támadósoron a feladatok befejezése. Fabregas meg nem hinném, hogy támadóbb szellemű középpályás lenne, mint Xavi vagy Iniesta. Decót meg (sajnos) nem lehet klónoztatni. :wink: :D
Gondoltam h valaki rászalad.......direkt ezért írtam úgy hogy "-legtöbbször"...még mielőtt diszlexiásnak neveznélek :)
És ha a támadósornak jól láthatóan nem megy a befejezés ??jön Pique ?:)
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
kurdt

2010.07.18. 19:53:22

baas11 írta:Banega remek játékos sőt a denevérek egyik legjobbja,én is elnézném a Camp Nou-ban,csak könyörgöm ne szedjük már darabokra azt a szerencsétlen BL-ben induló Valenciát.... az egyetlen rangadó a Real után amiben van valami izgalom is....Barca vs Valencia 6:0 ákra én nem vagyok kíváncsi ...

Szerintem ha nem Özil de Hleb-ben is bíznék, akkor Diego lenne a legjobb ilyen év út nem lehet túl drága ,fiatal,brazil ,technikás remekül passzol,lát a pályán és GÓLerős is....ráadásul elég rutinos ahhoz h Thiago -val együtt is nyugodtan játszhatna Busquets/Rafa fedezékében !Sajnos nem merült fel a neve pedig ha jól tudom az új Juvéba nem számolnak vele a 4-4-2 es rendszer miatt !
De számolnak vele, az inkább 4-4-1-1 és Diego közvezlen a csatár előtt játszik. Ellenben egyszerre csak vagy ő vagy Del Piero játszik, de ez már off.
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.07.18. 19:50:48

baas11 írta:Iniesta meg mindent tud amíg meg nem lát egy kapust,ott -legtöbbször-vagy elsápad vagy Messit keresi akire 6 an figyelnek ....szerintem mindenképp jó lenne egy gólveszélyes középpályás ,mint Deco fénykorában ...
Hollandia ellen nem is sápadt el, Messit sem lelte sehol, így bevágta a győztes gólt. :D Ilyenkor azért mindig illik hozzátenni, hogy tisztelet a kivételes eseteknek, mert gondolom nem akarod, hogy szűk látókörűnek nevezzenek. :D :P A taktika most úgy van kitalálva, hogy nem a középpályások viszik a prímet, ami a befejezéseket illeti. Most a támadósoron a feladatok befejezése. Fabregas meg nem hinném, hogy támadóbb szellemű középpályás lenne, mint Xavi vagy Iniesta. Decót meg (sajnos) nem lehet klónoztatni. :wink: :D
Kép
Kép
Kép
baas11
Entrenador del Barça

2010.07.18. 19:47:43

Banega remek játékos sőt a denevérek egyik legjobbja,én is elnézném a Camp Nou-ban,csak könyörgöm ne szedjük már darabokra azt a szerencsétlen BL-ben induló Valenciát.... az egyetlen rangadó a Real után amiben van valami izgalom is....Barca vs Valencia 6:0 ákra én nem vagyok kíváncsi ...

Szerintem ha nem Özil de Hleb-ben is bíznék, akkor Diego lenne a legjobb ilyen év út nem lehet túl drága ,fiatal,brazil ,technikás remekül passzol,lát a pályán és GÓLerős is....ráadásul elég rutinos ahhoz h Thiago -val együtt is nyugodtan játszhatna Busquets/Rafa fedezékében !Sajnos nem merült fel a neve pedig ha jól tudom az új Juvéba nem számolnak vele a 4-4-2 es rendszer miatt !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
messideco
Presidente del Barça

2010.07.18. 19:40:51

MessiFan írta: VAGY tartsuk meg Hlebet és legyen ő Ini cseréje. Ez is jó ötlet. Szerintem kaphatna még 1 lehetőséget. Most hogy így belegondolok nem is kell nekünk fabre!:D
Végre, nem csak én látom így. Most komolyan, ha itt van Hleb, minek kiadni Fabregasért 40-50 milliót. Lehet, hogy a két játékos nem egy kategória, de mielőtt ide jött volna, Hleb jobb volt nála. Maga Fabregas nyilatkozta róla, hogy 2-3 éven belül a világ 5 legjobbja között lesz. Sajnos nem lett. Talán most :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.07.18. 19:36:27

Már kezdem én is úgy érezni hogy nem kell fabregas és legyen boldog Wenger. Inkább igazoljunk megint csendben egy hasonló korú de inkább idősebb cserejátékost Iniestának és kész. Vagy egyszerűen olvasszon be megint egy ifit Pep mert eddig 2 nagyon bejött (Busi meg Pedro).
VAGY tartsuk meg Hlebet és legyen ő Ini cseréje. Ez is jó ötlet. Szerintem kaphatna még 1 lehetőséget. Most hogy így belegondolok nem is kell nekünk fabre!:D
tudomka958
Jugador d'estrella

2010.07.18. 19:28:24

Rivaldo11 írta:Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hagyjuk Fabregast. Én is nagyon szívesen láttam volna, de bele kell törődni, hogy egy évig még londonban marad. Mondjuk Wengert is meg lehet érteni valahol, más kérdés, hogy milyen dolog akarata ellenére ott tartani egy játékost, aki ráadásul a csk...Mindegy. Ahogy Zozzy is mondta, hajrá ágyusok, előre a 4. helyért.
Ami a keretünket illeti, egyetlen emberre lenne szükségünk, de vigyázat, mert ha jövőre jön Cesc, az az egy is feleslegessé válhat. Tehát, ha lehet, ne vegyünk senkit, ám ha mégis, akkor a jelöltem Ever Banega lenne. Ok: Ő az argentin Xavi. Nagy munkabírású, fineszes, okos játékos, zseniálisan lát a pályán, és ritmust ad a játéknak. Ha Fabregason kívül kellene említenem valakit, aki simán alkalmazkodna a játékunkhoz, az kétségkívül Banega. Na persze olcsó Ő sem lenne ( és a Valenciát sem kellene teljesen szétkapni...), de mondjuk Hlebet, meg némi kp-t lehetne érte adni.
Ha senki sem jön, az sem baj. Van Thiagonk, van Jonathanunk, és persze van egy Maxwellünk is, aki-és erről kevés szó esik-szenzációsan játszott vkp-t, amikor Pep erre kérte.

szerintem is az egyik legnagyobb igazolás középpályán jelenleg banega...
az ő jövetelének két akadálya van:
-nem katalán így cesc örök favorit marad
-a valencia is tudja,hogy az egyetlen igazi nagyformátumú játékosa aki megmaradt,így nem adják el

pedig de megnézném nálunk!40-50 méterre jelenleg senki nem passzol jobban a világon (még xavi sem...)!
baas11
Entrenador del Barça

2010.07.18. 19:15:51

Persze, csak egy jó Ibrahoz kellett volna egy jó Dani Alves is ...és már el is jutottunk oda h nincs jobb hátvéd cserénk !Remélhetőleg Villa-val az új Ibraval és Messivel ez jövőre már nem lesz gond .... én csak azt mondom h meg voltak a tipikus góllövőink, Messi és még egy valaki Ibra vagy Pedro és annyi....így az Internek nem volt "nehéz" dolga 100 milliós védelemmel meg lehet fogni egyiket másikat ,és kész tudták h a többiekre még ki támadni sem érdemes úgy is csak maximum egyel tovább teszik a bogyót,és kb így is történt és szép lassan le telt a 90 perc ...mi meg kipottyantunk !! Az pedig nem lehet taktikai "kérdés" h nem szabad távolról lőni......

Busquets életében nem lőtt kapura ,Xavi már már betegesen passzol :),Iniesta meg mindent tud amíg meg nem lát egy kapust,ott -legtöbbször-vagy elsápad vagy Messit keresi akire 6 an figyelnek ....szerintem mindenképp jó lenne egy gólveszélyes középpályás ,mint Deco fénykorában ...

Más: Legerősebb felállás,hazai pálya,100 ezer ember Barca vs MU ..0:0 bukó,Legerősebb felállás,hazai pálya,100 ezer ember Barca vs Chelsea 0:0 mák........Legerősebb felállás,hazai pálya ,100 ezer ember Barca vs Inter ,épp hogy 1:0 ...de bukó !Warum ?Why ? Porque ???

A "visszavágókon" Scholes és Essien is berámolt egy kumma nagy gólt....a középpályáról,csak lestük h ilyet is lehet ?!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára baas11 2010.07.18. 19:53:59-kor.
Somaa
Jugador del Barça

2010.07.18. 19:05:49

sjd írta:
Somaa írta:
Szerintem annak,hogy Piqué mikor lő gólt semmi köze ahoz,hogy Ibra a pályán van-e vagy sem.(sztem) :D
Félreérted, nem arról volt szó, hogy mikor lő gólt, hanem h mikor megy fel csatárnak.
d azt írta, hogy Ibra MELLÉ ment fel, én meg erre írtam h akkor Ibra már nem volt pályán
Sajnálom akkor.Elég fáradt vagyok mostanában. :? (bocs az offért)
Kép

Visca el Barca!
Sanama
Llegenda del Barça

2010.07.18. 19:02:28

Az Internek,Piquen kívül,Bojan lőtt gólt,csak hát nem adták meg...
Szóval nem mindig test kell az ilyen szitukhoz.(visszavágón)
Lezárt