Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
MatyiG
Adminisztrátor

2010.08.01. 23:21:49

szbalint88
Jugador del Barça

2010.08.01. 23:07:48

Determine írta:
Eazzy írta: A futamról:
Vettel baki szokás szerint, szürke futam Hamiltontól, kieséséig se volt sehol a tempója, csak a boxban jól jött ki a lépés. Webber nagyot ment amikor kellett, Alonsotól a maximumot kaptuk.
Annyira nem volt szürke futam Hamiltontól, pár tizeddel volt csak lassabb Massától, miközben Button az előtte lévőtől is jócskán lemaradt a 14. helyen, ráadásul már az elejétől gondja volt a kocsival, és a rajton kívül csak ő előzött az élmezőnyből (habár "csak" Petrovot, de ezzel a kocsival még az is szép, mivel a Renault-k elég jók voltak). Összegezve Alonso a maxot hozta ki, ahogy írtad, de a kieséséig Hamilton is. A vb-címet egyre távolabbinak látom sajnos Hamiltontól, de nem a 4 pont hátrány meg a kiesés miatt, hanem látva ezt a tempó különbséget, nagyot kéne előre lépniük és ugyanez igaz a Ferrarira is.
hát most lesz 1 hónap a felzárkózásra...
Amúgy ez a pálya tökéletes volt a RB-nak, szóval ne ebből induljál ki. Spa-ban sztem sokkal közelebb lesznek egymáshoz a srácok.
Determine
Barça B

2010.08.01. 22:58:02

Eazzy írta: A futamról:
Vettel baki szokás szerint, szürke futam Hamiltontól, kieséséig se volt sehol a tempója, csak a boxban jól jött ki a lépés. Webber nagyot ment amikor kellett, Alonsotól a maximumot kaptuk.
Annyira nem volt szürke futam Hamiltontól, pár tizeddel volt csak lassabb Massától, miközben Button az előtte lévőtől is jócskán lemaradt a 14. helyen, ráadásul már az elejétől gondja volt a kocsival, és a rajton kívül csak ő előzött az élmezőnyből (habár "csak" Petrovot, de ezzel a kocsival még az is szép, mivel a Renault-k elég jók voltak). Összegezve Alonso a maxot hozta ki, ahogy írtad, de a kieséséig Hamilton is. A vb-címet egyre távolabbinak látom sajnos Hamiltontól, de nem a 4 pont hátrány meg a kiesés miatt, hanem látva ezt a tempó különbséget, nagyot kéne előre lépniük és ugyanez igaz a Ferrarira is.
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.08.01. 22:33:47

Háát.. érdekes egy futam volt, tipikus magyar futam.

Vettel így sose lesz vb. bajnok, nem több, de egyszeres se. Az hogy Webber vezeti a vébét, az vicc kategória az én olvasatomba. Boxban ami van évek óta, az a második vicc kategória. Érdekes, hogy a ferrariban ennyi volt, arra számítottam ma tartják az első helyet, ehhez képest rb izzadság nélkül hozta.. kész vicc, egy Schumi vagy Alonso vezetné azt a járgányt, már eldőlt volna az év..

Amúgy Vettel meg kitudja.. persze nem figyelte Webbert meg álmodozott meg a lófüttyös.. Webber is kaphatott volna egy büntit, bár annyit ért volna vele, mint Hamilton valenciában.

Schumi büntetése pedig jogos, de kissé érdekes.. A jó öreg Rubens tudta, hogy Schumi befelé fogja húzni, hogy védekezzen, de mégis betette.. nálam ő is benne volt ebbe a manőverbe, amolyan Coulthard utolsó éveire hasonlított.. no mind1, kemény volt Schumi, nem adja könnyen a bőrét, remélem jövőre végre olyan autót fog kapni, amilyent érdemel és 5 kört kap majd tőle versenyenként a brazil. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
senzu
Entrenador del Barça

2010.08.01. 22:29:45

Hozta a szokásos szintet a magyar nagydíj, semmi érdemleges dolog nem történt 70 körön keresztül. Ha nem lett volna az a leszakadt első szárny, egy dögunalmas futam lett volna. Így legalább pár körön át lehetett miről beszélni, a boxutcai kavalkád és Vettel esete.
A díjak meg egyenesen nevetségesek voltak, értem, hogy ENI nagydíj, meg az Agip nyomja a lóvét, de akkor is, ez mi volt???
Régen a Herendi porcelán mennyire állat volt, Vettel nyilatkozta is, hogy 1. szeretne lenni mindenképpen, mert itt szép díjakat adnak, és neki kéne a legnagyobb...
Hiába na, Magyarország :evil: Amit el lehet k*rni ebben az országban, azt el is k*rják.
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.08.01. 22:17:03

socio66 írta:a Schumi-ügyről.
őszintén szólva nekem tetszett a dolog,ez a nyilatkozata meg kész. :)
hatalmas figura. :)
amúgy igen,nem sok helyett hagyott,én is felszisszentem mikor láttam,de szerintem kontrollálta a helyzetet a német,tudta ő hogy mennyi helyet hagyhat és mikor kell visszaengedni Barichellót,kizártnak tartom hogy egy tizedik helyért menő csatában ekkorát kockáztatott volna,ha nem tudja,hogy nem lehet baj. pont ő,a legenda,a legrutinosabb versenyző.
:?:
Azért ez vicces kicsit. 300-nál azért a falba csapni valakit annyira ne legyen már tetszetős...persze kiszámolta akkora tempónál, hogy igen, most még van 3 centi, nah még akkor faragjuk le egyre...ez nem így megy azért.
Tőlem annyira nem hiteles a dolog, mert ki nem állhatom a fritzet, de ha Alonso csinálja akkor is nagyon elítélném. Lehet keményen zárni az íveket meg minden, de a falra tolni valakit az minden csak nem kemény versenyzés. Ez őrültség. (madness? this is spartaaa...nem hagyhattam ki :D).
De meg is kapta érte a büntit, nem véletlenül.

A futamról:
Vettel baki szokás szerint, szürke futam Hamiltontól, kieséséig se volt sehol a tempója, csak a boxban jól jött ki a lépés. Webber nagyot ment amikor kellett, Alonsotól a maximumot kaptuk. Ha valakit akkor őt nem lehet megelőzni egykönnyen. Massa elkocsikázott megint, ismét bizonyítva, hogy mennyivel Alo mögött van, és az előző futam helycserés támadását is megerősítette.
Ezúttal socio a Buttonról írottakkal egyetértek.
18Barca99
Capitá del Barça

2010.08.01. 22:02:51

Sziasztok!

Ez egy kicsit off lesz de azért mégis csak idetartozik... Szóval tudna nekem valaki linket adni ahonnan letudom tölteni a futamot teljes terjedelmében lehetőleg magyar kommentárral? Sajna nem voltam itthon nem láthattam a futamot élőben és a sportklubos ismétlésre se értem haza és nincs semmi kedvem felkelni hajnalba a német adón megnézni...:)

elég sok ismert torrent cuccon fent van/lesz szerintem hamarosan. Ozsi
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
socio66

2010.08.01. 21:34:57

a magyar nagydíj után azért mindig van miről beszélni. :)
először is Vettel.
most lehet hogy én vagyok a hülye,de miről beszél ez a tag,mikor öt percen belül két szabálytalanságot követett el? az a boxutcabemenetel vicc volt,miután azt megcsinálta,már számíthatott rá,hogy kiintik,aztán meg az a nagy lemaradás Webber mögött..hát na. nyilván véletlen volt,nyilván elbambult,nem figyelt,végül is csak a futamgyőzelme múlt volna azon hogy ott tudjon maradni a csapattárs mögött,akinek még ki kellett mennie,de na..a fenébe,nem figyelt,ejj de kár. hát persze. :)
a mutogatásával végképp nevetségessé tette magát,bezzeg Alonso mögött nem pattogott annyira,pedig simán gyorsabb volt nála.
a Schumi-ügyről.
őszintén szólva nekem tetszett a dolog,ez a nyilatkozata meg kész. :)
hatalmas figura. :)
amúgy igen,nem sok helyett hagyott,én is felszisszentem mikor láttam,de szerintem kontrollálta a helyzetet a német,tudta ő hogy mennyi helyet hagyhat és mikor kell visszaengedni Barichellót,kizártnak tartom hogy egy tizedik helyért menő csatában ekkorát kockáztatott volna,ha nem tudja,hogy nem lehet baj. pont ő,a legenda,a legrutinosabb versenyző.
az a baj,hogy el vagyunk már szokva az ilyen jelenetektől,nincs verseny a pályán,nincs harc. ha valaki agresszívabban old meg egy helyzetet,azt már egyből büntetni kell,meg öklöt rázni.
azért mégiscsak ez lenne az igaz verseny,nem az amit a legtöbb pilóta bemutat. direkt lemarad az előtte levőtől,mert izé,úgy jobban kopik a gumi,meg ilyenek..röhej.
végül még muszáj megemlítenem Button mestert. :)
korábban elhangzott itt is,mikor 'felelősségre vontuk' a puhakezűt,hogy 'elöl volt,kit előzzön?',meg hogy 'Hamilton is csak a középmezőnyben tud előzgetni,az nem nagy szám hogy a gyengébb autókat lenyomja'.
ezt az utóbbit nemrég írta valaki,csak nincs már kedvem visszanézegetni.
hát most itt volt,meg lehetett nézni,valóban mennyit is tud az aktuális világbajnok. egy darab előzése nem volt a gyengébb autókkal szemben, persze a kavarodásnál jól járt,mint mindig,de azon kívül semmi.
ha nincs a safety car-os incidens,akkor a 14. helyen elautókázott volna nyugodtan.
a szememben az ilyen nem versenyző,és állhat akármilyen jól a pontversenyben,meg lehetnek akármilyen eredményei,akkor is egy nulla marad,a vb címe meg egy 'jókor,jó helyen' történet.
MR. TROMORT777

2010.08.01. 18:58:46

Hát érdekes verseny volt. Webber kihasználta a helyzetet, és a VB-n is az első helyre állt. Ami érdekes, mert az nyílvánvaló, hogy vannak nálla jobb pilóták a mezőnyben.
Vettel is hatalmas nagy tehetség, hatalmas versenyző lehet belőle, de még fejben nem elég érett. Nem elég össze szedett egy VB címhez.
A Ferrarinak rengeteget kell javulnia, hogyha VB-t akarnak nyerni.

Schumi meg :x Elképesztő mit művelt. Nagyon közel volt a fal. És egy volt csapattársával tette ezt. Én konkrétan eltiltottam volna a következő futamtól.
Ilyet nem lehet csinálni 300 km/h-nál. Akármilyen biztonságosak ezek az autók, szörnyű tragédia lehetett volna belőle. Szerencsére nem lett.
Az meg, hogy még bocsánatot sem kér :shock:

Vettel meg kezdi másolni a jó barátját Kimi Raikkonen-t. Elsőbb iszunk, aztán locsolunk. :)
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.01. 17:33:10

Barichello és Schumacher kettejük "találkozójáról"

nem tudom, sztem legalább bocsánatot kérhetett volna, ehelyett... :roll:

megvan a bünti is...
barca99
Llegenda del Barça

2010.08.01. 17:15:25

Hogy is van pontosan a szabály? Ha négy kocsival lemarad az előtted lévő, akkor megelőzheted, nem? Vagy ha nem előzöd meg, jár a stop'n'go? Mert nekem Gyula szavaiból úgy jött ki, hogy ők kikombinálták, hogy csapatutasítás volt, akkor jogos. Viszont most úgy tűnik, hogy nem (vagyis nincs rá bizonyíték), ilyenkor mi van? Bár csak addig néztem, amíg kiírták a büntetést, utána nem igazán érdekelt, lehet, hogy elhangzoltt.
12 éve nézem ezt a szrt, és csak a [auto_cenzúra] kapom, akárkinek szurkolok. :evil:
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.08.01. 16:35:42

/jovore mar a boxutcaba is Safety Car-t fognak bevezetni :lol: , meg ilyen gumikapkodoberendezeseket fognak felszerelni :D
Mikaos
Director del Fútbol

2010.08.01. 16:34:44

Robcsyy írta:
Tocy írta:én miihii-vel értek egyet...Hamilton akármit csinál, rohadt csaló nigger....ha ugyanazt más, akkor meg ez van....
még a végén megsajnálom szegény kis Hamiltont...
Azért az nem véletlen szerintem, h Hamilton sokaknak unszimpatikus...
Abszolút nem véletlen, általában 3 oka lehet:
1. A taxizós F1-pilótákat kedveli az illető
2. Alonso-drukker az illető
3. (ezt inkább hagyjuk, de sajnos elég jellemző)

Nem örültem a mai versenynek, mert Vettel és Hamilton is rosszul jártak. Viszont a magyar nagydíjnak továbbra is jó, hogy mindig történik valami extra egy futamon :)
szerk.: azért, remélem, a szerelő jól van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2010.08.01. 16:57:13-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.01. 16:26:58

danko94 írta: Ha nem lett volna SC akk is jöttek volna. PL Button már előtte kijött. :roll:
Ő panaszkodott a lágyra már előtte a csapatrádión :wink: nem minden kocsin ugyanúgy működik, és ahol állt, taktikai okokból is ki kellett rántani idő előtt.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.01. 15:53:34

íjj Schumi ez tényleg necces volt, közel volt az a fal.

nah ha nem RedBull kérvény volt,h Vettel annyira lemaradjon (szntem nem,elvégre van csapatrádió,csak hallottuk volna,és erre nem számíthattak verseny előtt,h előzetesen megbeszéljék) akkor érdekes dolog. én sepciál nem tudtam erről a szabályról, sajnos Vettel se :D

de az ő szemszögéből érthető,h Alonsora figyelt,nem Webberre,hiszen neki még ki kell állni, de ettől függetlenül a büntetés jogos összességében hiszen előtte átvágta a boxbejáratot is.

Azért a csapat megint nem volt toppon, kellett volna mondani,h figyeljen a 4 autó közre.

szóval ma sem a leggyorsabb nyert,de még így emészthető,h Hamilton kiesett,és közelebb értek hozzá.

Spa-ba biztos jobbak lesznek vmennyivel a Mekik,remélem nem sokkal.

Ferrari közelebb lesz a Redbullokhoz, így érdekes verseny lesz.

az SC és a hibák, 10pontot elvettek Vetteltől, megint nem használta ki maximálisan amit ki kell, vhogy ez olyan mint fociban ha valaki kihagy 10ziccert, jön egy kontra gól, ilyen érzésem van az egész évvel kapcsolatban.

Meglátjuk ki nevet a végén, 4en harcba a címért ha a Ferrari tartja a szintet. Bocsi a Button fanoktól,de nem bírom az esélyesek közé sorolni, mikor mutatott valamit? egyszerűen a körülmények (hol ez,hol az esik ki,hibázik, megy tönkre, megy egymásnak,stb,stb, de önerőből nem igen győzne) pozitív nyertese.

Vettel valószínű nem igen tudott erről a szabályról úgy látom, ez az Ő és a csapat hibája is.

szerk: miihii, nem vágom mit nem értesz, nem kell itt kiáltani semmit mert Vettel megkapja, Hami esetében nem csoda,h már kiabáljuk,ha azt tapasztaljuk,h előtte pár cinkes esetnél nem is kapott semmit.
Az meg miért nem egyértelmű ha előtte valaki előnyhöz jutott nem fair módon, és utána az ellenfele úgymond "visszakapja" akkor az csak nem annyira kivetnivaló,mint elsőként előnyhöz jutni úgy...hiszen elvileg csak visszakapja a "sorstól" nem?
Kép
Andris
Adminisztrátor

2010.08.01. 15:49:44

Hiába imádom, és hiába nincs talán a mezőnyben senki aki ennyi ideig tartotta volna ezekkel a kocsikkal Barichellot, ez csúnya volt.
Igazi német mentalitás.

Vettel örülhet, hogy kettő büntetés helyett csak egyet kapott, ettől függetlenül neki és Alonsonak szurkolok asszem a VBn.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
miihii
KHAL

2010.08.01. 15:46:58

ozsimiki írta:
miihii írta: Ennyit a következetes,pártatlan,semleges szurkolói magatartásról :wink:
butaság, azért kicsit se mind1,h ezt eljátszotta e már valaki előtte vagy sem.

arról nem is beszélve,h Hamilton esetében majdnem futamról futamra voltak dolgok.

most Vettelnél is,de ez nem akkor súllyal hat,ha előtte vki (Hamilton) se volt híján ilyen esetekkel, mintha Vettel a nagy tisztességes mezőnyből elsőként csinálna ilyet.

következetesség ez :) jah és senki se írta,h szabályos volt, csak az épp említett ELŐZMÉNYEK miatt emészthetőbb. (ha az egyik régebben nyert vele, ő most miért ne nyerhetne alapon)

nah élvezzük a futamot, remélem mekis tendencia megmarad,bár spaba elég nyomni az egyenesbe,szal még össze is jöhet nekik sajnos.
Jaja,sejtettem,h ez lesz a válasz. :wink:
Mindenesetre érdekes akkor is,h minden egyes Hamis esetnél olyan szélsőségesen kiabáljátok az átkot meg a szankciókat,mint igazság bajnokai,de másnál el lehet nézni,akkor már nem is érdemel szót.
Akkor most egetverően szabálytalan és/vagy csalás az adott szitu vagy elnézhető?Mert ha egetverő,akkor követeljétek a büntit másokra is,ha elnézhető,akkor ne kapjatok agyérgörcsöt Hami eseténél.Főleg semlegességet meg következetességet emlegetve :wink:
Nah,mindegy. :roll:

Összerázódik a mezőny a Magyar Nagydíj után,ez jót tesz a bajnokságnak.Nagy csaták lesznek még itt az biztos.Meglátjuk kinek melyik pálya fog jobban feküdni és ki hibázik kevesebbet.
A szokásosnál kicsit mozgalmasabb futam volt,köszönhetően a boxos cuccnak meg a SC-nak.Ezek nélkül elég eseménytelen lett volna,mint általában.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.01. 15:39:45

ejj-ejj, ez enyhén szólva is "cúúúúúna" dolog volt a cipésztől... :?

nagyon durva baleset lehetett volna az esetből...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.08.01. 15:52:03-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.01. 15:30:02

miihii írta: Ennyit a következetes,pártatlan,semleges szurkolói magatartásról :wink:
butaság, azért kicsit se mind1,h ezt eljátszotta e már valaki előtte vagy sem.

arról nem is beszélve,h Hamilton esetében majdnem futamról futamra voltak dolgok.

most Vettelnél is,de ez nem akkor súllyal hat,ha előtte vki (Hamilton) se volt híján ilyen esetekkel, mintha Vettel a nagy tisztességes mezőnyből elsőként csinálna ilyet.

következetesség ez :) jah és senki se írta,h szabályos volt, csak az épp említett ELŐZMÉNYEK miatt emészthetőbb. (ha az egyik régebben nyert vele, ő most miért ne nyerhetne alapon)

nah élvezzük a futamot, remélem mekis tendencia megmarad,bár spaba elég nyomni az egyenesbe,szal még össze is jöhet nekik sajnos.
Kép
Robcsyy
Entrenador del Barça

2010.08.01. 15:25:04

Tocy írta:én miihii-vel értek egyet...Hamilton akármit csinál, rohadt csaló nigger....ha ugyanazt más, akkor meg ez van....
még a végén megsajnálom szegény kis Hamiltont...
Azért az nem véletlen szerintem, h Hamilton sokaknak unszimpatikus...
Tocy
Director del Fútbol

2010.08.01. 15:20:53

én miihii-vel értek egyet...Hamilton akármit csinál, rohadt csaló nigger....ha ugyanazt más, akkor meg ez van....
miihii
KHAL

2010.08.01. 15:16:57

ozsimiki írta:
miihii írta:Na nézzük:
-Ha Hami ment volna be a boxba úgy,ahogy Vettel,akkor már 10 perce állna itt a bál.Úgy nézem,h az igazság bajnokai most bőven elnézőbbek,mint más esetben...
-Aztán,a boxban történt karambol után 8 körrel írták ki a büntit.
-A Vettel féle ügyet is 8 körrel az eset után kezdik vizsgálni (a SC utáni rajtost).Még lesz néhány kör,amíg elbÍrálják,így lesz minimum 10 kör,amíg meghozzák a döntést.
Remélem ezek nem lesznek elfelejtve,mert ebből is látszik,h nem Hami kedvéért késlekednek a bírák!Tessék,ott is van.10 körrel az ominózus eset után lett csak meg a döntés :roll: Ennyi.
Pedig most nem Lewisnak akarnak kedvezni a késéssel,mivel kiesett már. :wink: :cry:
kollega, majdnem sikerült kompenzálniuk a Valencia esetet,de még így is előbb hozták ki Vettelt,és előbb kezdték vizsgálni is.

de a kedvedért legyen 1 levonva Hami eseteiből, még vezet így is :D vagy írjunk Vettel feketelistájára is, még van mit tennie idén,h behozza a britet.

a tény tény, REdBull hibák ide vagy oda, az SC nélkül kérdés nem lenne.
Nem azért írtam,h elkezdjük a strigulákat számolni,hanem mert furcsa,h kísértetiesen hasonló szitukat mennyire másképp értékelitek.Valenciában tulajdonképpen ugyanilyen ütemben hoztak döntést,akkor volt csalózás meg szép szavak Hami felé.Most,Vettel esetében néma csönd ilyen téren,és megint megy a Hamira mutogatás (még mielőtt én írtam volna...) :roll: Ugyanez van a boxbehajtásos manővereknél...
Ennyit a következetes,pártatlan,semleges szurkolói magatartásról :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
danko94
Entrenador del Barça

2010.08.01. 15:09:50

ozsimiki írta:
danko94 írta:ha a szuperlágy bír 40 kört akkor miért cserélik le a 15. be???
nézed a futamot?

SC miatt talán :wink:
Ha nem lett volna SC akk is jöttek volna. PL Button már előtte kijött. :roll:
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.01. 15:09:04

danko94 írta:ha a szuperlágy bír 40 kört akkor miért cserélik le a 15. be???
nézed a futamot?

SC miatt talán :wink:

és ugye mindkét fajta gumit fel kell tenni, mikor máskor ha nem akkor amikor kint van az SC?
Kép
danko94
Entrenador del Barça

2010.08.01. 15:04:57

ha a szuperlágy bír 40 kört akkor miért cserélik le a 15. be???
Válasz küldése