Nos, végigmentem a Vampire Diaries első évadján. Korábban írtam már pár sort róla, de most befejeztem.
Úgy kezdtem neki, hogy nem várok semmit, sőt azt vártam, hogy egy jó nagy Alkonyat hulladék lesz. Vámpír srác majd jól összejön a gimiben a kiscsajjal, aztán láv meg minden.
Hát nem teljesen így alakult.
Az első pár rész, mondjuk 3, nem volt valami nagy szám, tizes skálán kapna egy ötöst mondjuk. Aztán szép lassan elindultak az események.
Nem akarok spoilerezni most, majd az írásom végén pár megvitatandót sárgázok. Inkább írok arról ami tetszett, és ami nem.
Tetszett, hogy nem egy motívuma, fő eseménye volt az évadnak. Éppen annyit kaptunk mindenből amennyit kellett. Nem volt semmi feleslegesen túlcsavarva. Pont eltalálták. Ami szintén pozitív, hogy nem félnek senkit kinyírni a szereplők közül, még a fontosabbnak hitt emberkék sincsenek biztonságban. Ez jó. Valamint az is jó, hogy kaptunk durvább jeleneteket is, nem csak olyan ímmel-ámmal van vér. Nem is úszkálunk benne, viszont, ebből szívesen látnék többet, persze főműsoridős, valamennyire tiniknek szóló téma, szóval ennek a kevésnek is örülhetünk.
A karakterek között akad olyan aki semmilyen, viszont majdnem mindenkibe raktak egy kis titokzatosságot, tehát van mire várni a jövőben, több szereplő is szépen formálódhat.
Jól hozzák be az új szereplőket is, nincs fennakadás, nem kell egy egész rész hogy hozzájuk szokjon az ember, vagy megtudja hogy hogyan is kerülnek be. Fel van építve.
Ami persze nem tetszett, az a nyáladzás, de hát láv sztori lenne mégiscsak, elkerülhetetlen. De legalább tűrhető mennyiségűre szorították vissza.
A kedvenc nálam Damon karaktere. Jól meg van írva, talán a legjobb. A másik jövőbeli kedvencem pedig még csak flashbackekben szerepelt. Katherine.
Belelestem magyar szinkronnal is egyik pénteken. Néhány szereplőt eltaláltak, de pl pont a főszereplő, Elena hangja lett szörnyű, az eredeti, füstös, szexi hang nagyon sokat dob a hölgyeményen. Magyarul ezt nem kaphatjuk meg...
Nah akkor kicsit SPOILER:
Jelenetek amik tetszettek nagyon, moments of beauty:
Damon Vickivel táncolós, bulizós téma
Alaric "megölésénél" a leülök és végignézem ahogyan kileheled a lelked az nagyon über volt
A flashbackek 1864-re mind nagyon jók lettek
Az utalások arra, hogy Tyler mi is valójában ugye. Teliholdat mutatták pl egyszer mikor éppen nem tudta magát kontrollálni rendesen. Meg amikor a szeme az uccsó részben furcsa volt.
Az uccsó részben a cliff hanger jó lett, nem igazán lehetett, max csak sejteni hogy Katherine az, és nem Elena.
Tetszik az amúgy, hogy be kell hívni őket hogy bemehessenek a lakásba.
Jó jelenetek voltak, amikor Stefan meg Damon együtt kocsmáztak, meg dobálták a pályán a lasztit.
Hirtelen ennyi ugrik be ami tetszett. Aki látta, az még tud valamit hozzáadni?
Második évadból Spoilerezek kicsit, szóval aki látta az első, de abszolút semmit nem akar tudni, az ne olvassa ezt el, akit érdekel az igen:
Szóval hát Tyler vérfarkas, és ez a szál meg fog erősödni rendesen, és ahogy tudom nem szaros Twilight féle farkas lesz, hanem igazi farkasokat fognak használni.
Jeremynek lesz valami újabb csaja, de hogy az végre életben is marad, nem tudni. 
Katherine elmondja Damonnek, hogy sosem szerette, és Stefan miatt jött vissza...
Nyah ennyit az értékelésről...
Osztályzat: 7/10 objektíven nézve, de kis jóindulattal simán befér a 8/10 is.