Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
Capon
Llegenda del Barça

2010.08.12. 14:17:45

Nem fogok politizálni nem az a célom.
Most akkor mindenki mondjon 1 olyan miniszterelnököt vagy jelöltet vagy akár 1 politikust is aki nem hazudik szemrebbenés nélkül bele a pofánkba nap mint nap. Tessék várom a listát. De megsugom még csak elgondolkozni is kár a dolgon.
"familiárisan hiperpigmentált népcsoport" ez nagyon tetszik. De hidd el nekem hogy nem azok a legrosszabbjai akiket a TV-ben látsz. Anélkül, hogy faji kérdést csinálnék belőle én itt lakom, nőttem fel a "rezervátumba" köztük és biztosan állíthatom, hogy nem a Mónika show-ban megjelent "zsenik" miatt ilyen rossz a megítélése ennek a népcsoportnak. Ne játsszuk a hülyét és ne dugjuk a fejünket a homokba. Mindenki tudja mi a probléma.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.12. 13:42:00

Kalap1988 írta: 20%-ot értek el
Bocs, nem volt kedvem utánanézni (meg lehet h kevertem is az EP-választásokkal) :P
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.08.12. 13:37:53

sjd írta:
ozsimiki írta:mi a gond? :D ilyen mónikasókat többnyire az idősebbek néznek, nyugdíjasok...őket miben fogja elbutítani?
Mondjuk a megfelelő miniszterelnökjelölt kiválasztásában (pl. a választópolgárok 17%át nemrég egy olyan párt kampánya győzte meg, amelynek miniszterelnöke korábban saját bevallása szerint is hazudott az előző időszakban). Arról ne is beszéljünk h a műsorban bemutatott "színesbőrűek" inkább egy szélsőges párt iránti szimpátiát ébresztenek legtöbbekben

Bocs, tudom h nem kéne politizálni, úgyhogy még annyit tennék hozzá azért teljes nyugdíjas társadalom elég nehezen tudna produkálni egy 3,5 milliós nézettséget mondjuk a Győzike-shownak
20%-ot értek el, de valóban nincs értelme politizálni, főképp, mert olyan szélsőséges párt nincs,akiről te írsz, csak szélsőséges emberek csoportja, csoportjai, akikben a familiárisan hiperpigmentált népcsoport legrosszabbjai antipátiát keltenek. Nem mondom, hogy jogosan, mert pár 10 ember alapján nem lehet egész társadalmi csoportokat elítélni, de valahol érthetően sajnos. Azt már le sem merem írni, hogy szerintem miért szándékos húzás ez az rtl-eltől. Itt fejezzük be asszem, mert elmentünk egy más irányba:) Médiaelméletből hogyan lesz pártpolitikai vita című félóránkat olvashatták:)
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.12. 13:33:37

ozsimiki írta:mi a gond? :D ilyen mónikasókat többnyire az idősebbek néznek, nyugdíjasok...őket miben fogja elbutítani?
Mondjuk a megfelelő miniszterelnökjelölt kiválasztásában (pl. a választópolgárok 17%át nemrég egy olyan párt kampánya győzte meg, amelynek miniszterelnöke korábban saját bevallása szerint is hazudott az előző időszakban). Arról ne is beszéljünk h a műsorban bemutatott "színesbőrűek" inkább egy szélsőges párt iránti szimpátiát ébresztenek legtöbbekben

Bocs, tudom h nem kéne politizálni, úgyhogy még annyit tennék hozzá azért teljes nyugdíjas társadalom elég nehezen tudna produkálni egy 3,5 milliós nézettséget mondjuk a Győzike-shownak
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.08.12. 13:29:39

ozsimiki írta:Azt nem tudom melyik topikból és miért indult el ez a téma, csak az itteni hszeket olvastam.

mi a gond? :D ilyen mónikasókat többnyire az idősebbek néznek, nyugdíjasok...őket miben fogja elbutítani? vagy befolyásolni az életüket?

győzike sót nézik már fiatalabbak is, és? ha egy családban az ilyen műsorok hatására lesz gubanc a gyerekkel később,az már rég rossz,és neveltetés kérdése az egész.

szóval szerintem legyen az RTL és a TV2 a legnagyobb baj ebben az országban, és akkor azt hiszem mindenki nagyon örülne. amíg nem így van,addig meg engem személy szerint nem érdekel,h mennyi celebs.arság megy ezeken az adókon. az én életem nem lesz rosszabb tőlük--> nem tetszik, nem nézem.

akinek tetszik az meg nézze, eldöntheti mindenki saját maga,h mit akar nézni. befolyásolható emberek meg 150éve is voltak,csak akkor lehet egy-egy újság által,most meg adók által, szóval ezzel csak azt akarom leírni,hogy az valahol mindenki saját hibája ha az ilyen műsorok miatt "hülyébb" lesz...

szerk: ezt az egészet meg csak Magyarországra (na jó USAval párhuzamban) kivetíteni szerintem butaság, az összes felkapottabb show,műsor már bejárta egész Europát mielőtt itt kötött volna ki,és nem kötött volna ki,ha a többi országban ne lett volna sikere...az lehetséges hogy ott több nézhető adó is van,de szerintem ott is ilyesmik versengenek egymással.
Az igazolások topicból indult:D Egyébként nem értek egyet, nem egy-egy csatornával van gond, hanem a koncepcióval és a rendszerrel, érzékelhetően butulnak ettől az emberek. Tehát nem csak a tv, hanem a média minden alrendszere ezt szolgálja. Arról meg, hogy mindenkinek saját hibája már korábban leírtam a véleményem: Ez abszolút élethelyzet függő, van aki hibás, van aki nem, és van akinek felmutatnak alternatívát és váltani tud. Ez lenne a közszolgálatiság feladata. Kezdetben ez is volt, de mára szándékosan nem tölti be ezt a szerepet. Voltak 150 éve is befolyásolható emberek, de messze nem ennyi. Hidd el nyugodtan, már csak azért is, mert sokkal kevesebb emberhez jutott el ennyi szemét.
Nem vetítettük ki csak Magyarországra, ez világprobléma, de mivel itt élünk így Magyarországról beszéltünk.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.12. 13:17:15

Azt nem tudom melyik topikból és miért indult el ez a téma, csak az itteni hszeket olvastam.

mi a gond? :D ilyen mónikasókat többnyire az idősebbek néznek, nyugdíjasok...őket miben fogja elbutítani? vagy befolyásolni az életüket?

győzike sót nézik már fiatalabbak is, és? ha egy családban az ilyen műsorok hatására lesz gubanc a gyerekkel később,az már rég rossz,és neveltetés kérdése az egész.

szóval szerintem legyen az RTL és a TV2 a legnagyobb baj ebben az országban, és akkor azt hiszem mindenki nagyon örülne. amíg nem így van,addig meg engem személy szerint nem érdekel,h mennyi celebs.arság megy ezeken az adókon. az én életem nem lesz rosszabb tőlük--> nem tetszik, nem nézem.

akinek tetszik az meg nézze, eldöntheti mindenki saját maga,h mit akar nézni. befolyásolható emberek meg 150éve is voltak,csak akkor lehet egy-egy újság által,most meg adók által, szóval ezzel csak azt akarom leírni,hogy az valahol mindenki saját hibája ha az ilyen műsorok miatt "hülyébb" lesz...

szerk: ezt az egészet meg csak Magyarországra (na jó USAval párhuzamban) kivetíteni szerintem butaság, az összes felkapottabb show,műsor már bejárta egész Europát mielőtt itt kötött volna ki,és nem kötött volna ki,ha a többi országban ne lett volna sikere...az lehetséges hogy ott több nézhető adó is van,de szerintem ott is ilyesmik versengenek egymással.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.08.12. 13:00:48

m_b! Az a baj, hogy az élet nem feltétlen ilyen egyszerű. Lehet te ilyen mobilis vagy és én is, de nem mindenki. Pl nálunk a sokat dolgozó családtagok, pl édesanyám, aki napi 14-15 órát melózik (melóhely+ otthon 5 kiskorú gyerek) nem néz Mónika-showt és hasonlókat, de egyrészt ez nagyban neveltetés kérdése, másrészt nagyban múlik a közegen is. Nem akarok nagyképű lenni, de a bátyám és az én hatásom, hogy ez így van. Mutattunk neki alternatívát. Ettől édesanyám nem lett kevesebb. Ebben a pörgő világban pihentség és idő kell ahhoz sajnos, hogy az ember igényes szórakozásra találhasson. Ilyen egyszerű. Neki a kipihentség és az idő nem adatott meg, nekünk pedig többször, ezért segítettünk neki. Persze Mónika-show néző és Mónika-show néző közt is van különbség, vannak olyan lusta és igénytelen emberek is, akikről te írsz, de épp ezért nem venném őket egy kalap alá a többivel.
Fecoo! Abban igazad van, hogy a mai politikai életben a giccsadó nehezen megvalósítható, mert nem lehet találni egy független testületet, ami ezt megvalósítaná. Hisz pl hogyan várhatjuk el a mai kormánytól, hogy mondjuk keményen odalépjen az rtl klubnak, mikor az egyik miniszter (név nélkül) rtl klub alapító. Így nehéz, de hosszútávon csak ebben látnám a kiút lehetőségét, mert a betiltásnak és a sajtó- és médiaszabadság korlátozásának nem vagyok a híve. Sőt...
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.08.12. 12:21:48

tegyük fel, h olyan helyen laknál, ahol nem lehet mást kapni, csak macskakaját és szinte lehetetlen máshoz jutni... előbb utóbb ráfanyalodnál... (szándékosan abszurd példát hoztam, de számomra a szennyműsorok egyenlők azzal, mintha macskakaját kapnék csak )
ismétlem, az emberek azt kapják, ami van... ha nincs más, előbb-utóbb úgyis elfogadják, és az elfogadás után elkerülhetetlen, h megszokják és megkedveljék... (VELÜNK, akik találnak alternatívát nem tudnak mit kezdeni, mert rájöttünk, mivel tölthetjük el az időnket hasznosabban...)

A példa az jó és erre válaszolom azt, hogy a kényelmes ember aki leül monikasót nézni mert nincs más az bizony rá fog szokni a macska kajára, mert csak ez van a közelben és jó lesz az. Az aki mivel nincs más műsor más elfoglaltságot fog keresni magának mint a tvnézés, a kajára levetítve elindul és addig megy amíg nem talál normális kaját. :)
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.12. 12:07:30

a giccsadóval az lenne a baj, h szubjektíven értelmezhető lenne...
ki döntené el, h mi számítana adóalapnak? a mai magyar törvényeket egy dolog köti össze: akik hozzák őket, azok úgy hozzák eleve, h meglegyen a saját kiskapujuk... ha napirendre kerülne egy ilyen javaslat, megkezdődne a lobbizás, és akkor ott vagyunk, ahol a part szakad...

m_b, az embereket azért nem tudom hibáztatni, mert tudom, milyen az, amikor a szegény ember 10-12 óra munka után hazamegy és az egyetlen szórakozása a TV...(édesapám ilyen volt...:( ) ráadásul a két szennyadón kívül csak a köztv fogható szobaantennán, így azért a monopol helyzetük nem elhanyagolható...

tegyük fel, h olyan helyen laknál, ahol nem lehet mást kapni, csak macskakaját és szinte lehetetlen máshoz jutni... előbb utóbb ráfanyalodnál... (szándékosan abszurd példát hoztam, de számomra a szennyműsorok egyenlők azzal, mintha macskakaját kapnék csak ;) )
ismétlem, az emberek azt kapják, ami van... ha nincs más, előbb-utóbb úgyis elfogadják, és az elfogadás után elkerülhetetlen, h megszokják és megkedveljék... (VELÜNK, akik találnak alternatívát nem tudnak mit kezdeni, mert rájöttünk, mivel tölthetjük el az időnket hasznosabban...)
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.08.12. 12:06:22

Fecooo
Amit ezek a csatornák művelnek azt elítélem. Ennek ellenére az emberek hibája, hogy ennek be is dőlnek. Ha a többség úgy állna hozzá mint te, én vagy akik hozzánk hasonlóan inkább nem néznek tévét akkor nem ilyen szinvonalat láthatnánk.
Ez nekem átvetítve a focira ugyanazt jelentik a pletykalapok. Rájöttek az újságírók, hogy az emberek igénylik a botrányt, a pletykát, a szenzációt a sportban is. Hát akkor kreálnak. Nekem erre nincs igényem.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.08.12. 11:58:36

mindorokke_barca írta:
Azt nem állítom, hogy nincs baj az igényekkel, de hogy lehet, hogy mondjuk 100, vagy 150 éve egy egyszerű ember annyi iskolázottsággal sem, mint amivel a mai átlagember rendelkezik nem volt ennyire igénytelen? Sokkal magasabb műveltséggel és több általános ismerettel rendelkezett. Ez egy kölcsönhatás, egyrészről az igény formálja a műsorokat, mert valóban nincs túl nagy igény, másrészről viszont a műsorok formálják az igényeket. Ezt sosem szabad elfelejteni. Ha a közszolgálati csatornák valódi alternatívát tudnának felmutatni, akkor csökkenne ez a kereskedelmi fölény. Ebben biztos vagyok.
Nem értek egyet. a médiának akkora hatalma van, hogy ha akarna változtatni a helyzeten játszi könnyedséggel meg tudná tenni. Egyszerűen kihasználják az emberek gyengeségeit, a hajlamot a lustaságra meg az igénytelenségüket. Mennyivel egyszerűbb leülni egy vödör csipsszel a fotelbe és bámulni a színvonalas mónika showt mint elmenni szinházba, kiállíásokra, múzeumokba, és egyéb kulturális jellegű programokban részt venni? Ahogyan mondtad, ez egy ördögi kör, és kb esélyelennek látom a javulást. Amerikai modellre épül minden, a jól szervezett népbutítás. Minél kevesebbet gondolkozzon az átlag ember, később annál egyszerűbb vezetni. Dobják be sorra az új műsorokat, pillanatok alatt kiderül számukra, hogy mekkora a nézettség. Ha igénylik az emberek azt a műsort akkor benthagyják, ha nem hamar leszedik. Ennyi a történet.
Akkor végül is egyetértünk, mert ezt nem cáfoltam sehol, de itt a kereskedelmi tv-ékről van szó. Igen ez egy amerikai modell és sajnos nagyrészt működik. Azt mondom, hogy a közszolgálati tv feladata lenne felmutatni alternatívát. Ma semmi sincs a közszolgálati tv-éken, ami ezt tudná nyújtani. Egyébként nem tudom milyen közegből jössz, de ma az alsóbb rétegeknek nincs lehetősége színházba és/vagy múzeumba járni. Egy évben max 1-2-szer. Sajnos. Nem beszélve arról, hogy aki éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy mondjuk ne lakoltassák ki és tudjon mit enni a családja, az másképp látja a dolgot és kevésbé akar kimozdulni este 7-8-kor. Alternatíva lenne, bár valószínűleg akkor is a Mónikát néznék a legtöbben sajnos, de javulna nagyban az arány, és hosszú évtizedek alatt meg is fordulhatna. Egyébként ez már nem ide tartozik, mert nem vagyok döntéshozó, de érdemes lenne a kormánynak elgondolkodni egy giccsadóban. Ami az igénytelen műsorokra plusz adóterhet vetít. Persze nem akkora mértékben, hogy ne tudják megfizetni, nem az ellehetetlenítés a cél, hanem az, hogy elgondolkodjanak azon, hogy talán érdemesebb az igényesebbel is foglalkozni. Hidd el, igény az volna rá, közel sem annyira tragikus a helyzet, ahogy te látod, persze nem jó. De ebben nagyrészt nem az emberek, hanem a média amerikai modellje a hibás. Persze nem kell felmenteni a Mónikát és Győzikét nézőket, de árnyaltabb a kép.
Szerk:Kösz Fecoo, hogy áttetted, valóban nem oda való volt!
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.08.12. 11:49:46

Azt nem állítom, hogy nincs baj az igényekkel, de hogy lehet, hogy mondjuk 100, vagy 150 éve egy egyszerű ember annyi iskolázottsággal sem, mint amivel a mai átlagember rendelkezik nem volt ennyire igénytelen? Sokkal magasabb műveltséggel és több általános ismerettel rendelkezett. Ez egy kölcsönhatás, egyrészről az igény formálja a műsorokat, mert valóban nincs túl nagy igény, másrészről viszont a műsorok formálják az igényeket. Ezt sosem szabad elfelejteni. Ha a közszolgálati csatornák valódi alternatívát tudnának felmutatni, akkor csökkenne ez a kereskedelmi fölény. Ebben biztos vagyok.
Nem értek egyet. a médiának akkora hatalma van, hogy ha akarna változtatni a helyzeten játszi könnyedséggel meg tudná tenni. Egyszerűen kihasználják az emberek gyengeségeit, a hajlamot a lustaságra meg az igénytelenségüket. Mennyivel egyszerűbb leülni egy vödör csipsszel a fotelbe és bámulni a színvonalas mónika showt mint elmenni szinházba, kiállíásokra, múzeumokba, és egyéb kulturális jellegű programokban részt venni? Ahogyan mondtad, ez egy ördögi kör, és kb esélyelennek látom a javulást. Amerikai modellre épül minden, a jól szervezett népbutítás. Minél kevesebbet gondolkozzon az átlag ember, később annál egyszerűbb vezetni. Dobják be sorra az új műsorokat, pillanatok alatt kiderül számukra, hogy mekkora a nézettség. Ha igénylik az emberek azt a műsort akkor benthagyják, ha nem hamar leszedik. Ennyi a történet.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.12. 11:36:43

mindorokke_barca írta: Kalap1988, van igazság szerintem is abban amit mondasz, de amikor monikák meg győzikék éveken keresztül fent tudnak maradni viszonylag fő műrosidőben ott komoly problémák vannak az igényekkel. Ez a része számomra ilyen egyszerű.
áthoztam ide, h ne offoljuk szét a másik topicot...

számomra az egész nem ilyen egyszerű, ugyanis a média évekkel ezelőtt népbutításba kezdett, és sajnos sikeresen elbutították az ország nagyon nagy részét, ettől függetlenül NEM SZABAD ÁLTALÁNOSÍTANI!

elmondom neked, h én személy szerint rühellem az egész retkesklubot a millió alcsatornájával és a "celebgyárával" együtt! rákaptak a celeb szó használatára, rájöttek, h a bigbráneron és valóvilágon, vmint a tóóksóókon elbutult embereket megetethetik a celebek napi sz@rságaival... ezen azonban azóta nem csodálkozom, amióta a Sebeők János rájött, h több pénzt tud keresni azzal, ha hülyét csinál magából, mintha "normális" lenne...
az egész ország szégyene, h győzikét küldték ki a Milan fogadására is... itt tartunk, Magyarország már felveszi a versenyt az USA-val, ami a néphülyítést illeti...
egy haszna volt ennek az egésznek: leszoktam a tv-ről, max Comedy Centralt és sportokat nézek,(nah meg HBO-t :D) SEMMI MÁST!

ez az egész egy jól felépített folyamat volt: bejön a két kereskedelmi tv 97-ben :arrow: jönnek a szennyműsorok :arrow: jönnek a celebek, akik semmihez se értenek, de jobban élnek, mint a valódi hírességek, akik azért lettek hírességek, mert letettek vmit az asztalra :arrow: az egész ország manipulálható már könnyedén...
Kalap1988 írta:Azt nem állítom, hogy nincs baj az igényekkel, de hogy lehet, hogy mondjuk 100, vagy 150 éve egy egyszerű ember annyi iskolázottsággal sem, mint amivel a mai átlagember rendelkezik nem volt ennyire igénytelen? Sokkal magasabb műveltséggel és több általános ismerettel rendelkezett. Ez egy kölcsönhatás, egyrészről az igény formálja a műsorokat, mert valóban nincs túl nagy igény, másrészről viszont a műsorok formálják az igényeket. Ezt sosem szabad elfelejteni. Ha a közszolgálati csatornák valódi alternatívát tudnának felmutatni, akkor csökkenne ez a kereskedelmi fölény. Ebben biztos vagyok.
pontosan erről van szó, a kínálat megteremtette a maga keresletét...
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.08.11. 20:31:25

Valaki pár hete érdeklődött, hogy spanyol válogatottas, vb-győztes póló hol rendelhető. Most találtam egy linket itt:

http://www.uzletiajanlatok.hu/index.php?f=5&ua=47197
Kép
Kép
Kép
gygerike
Entrenador del Barça

2010.08.11. 19:02:58

daffy írta:
PesFan2 írta:Ma a tesómon a klasszikus tejszínhabosat fogom megcsinálni ! hehe
ha durvábbat szeretnél: hajnyírás
kicsit finomabb a körömlakkozás(akár lábujjon is) és a női smink.
Mint a jackass-be :D Family guy-ba is nagyon nagy :D am én is csak ezeket a klaszikusokat ismerem :/ :D
Visca El Barca
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.11. 19:02:28

PesFan2 írta:Jöhetnek még.
http://www.youtube.com/watch?v=AnmUrNGqISk
Ezekhez mit szólsz? :lol:
daffy
Madridista

2010.08.11. 18:57:14

PesFan2 írta:Ma a tesómon a klasszikus tejszínhabosat fogom megcsinálni ! hehe
ha durvábbat szeretnél: hajnyírás
kicsit finomabb a körömlakkozás(akár lábujjon is) és a női smink.
PesFan2
Barça B

2010.08.11. 18:22:54

Jöhetnek még.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.11. 17:56:51

gondolom gólyatábor lesz :D, azok szoktak aug. közepe körül lenni ;)
messideco
Presidente del Barça

2010.08.11. 17:53:00

PesFan2 írta:Jók. De olyanokra gondoltam mint alvás közbe pohár vízbe rakni az áldozat kezét :D
Csak nem lesz valami tábor??
Mikor a másik alszik, csikizd egy fűszállal vagy cérnával...olyankor az ember nagyon vakarozik...
Vagy az örök klaszikus, a fogpaszta. A módszer hasonló csak előre bekenet a kivánt részt fogpasztával.
Vagy ez sem semmi: http://www.youtube.com/watch?v=v0ffvZT1 ... re=related ismerem is a szereplőket :D
A másik, a szenvedő alany ha részeg, azt csinálsz vele gyakorlatilag amit akarsz. Most hirtelen ezek jutottak eszembe...
Aztán nem gonoszkodni :twisted:
Kép
"And my heart will leave you never."
PesFan2
Barça B

2010.08.11. 17:52:49

Ma a tesómon a klasszikus tejszínhabosat fogom megcsinálni ! hehe
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.11. 17:46:26

PesFan2 írta:Jók. De olyanokra gondoltam mint alvás közbe pohár vízbe rakni az áldozat kezét :D
Hát akkor mondjuk alvás közben rakd egy pohár vízbe az áldozat kezét, az teljesen olyan

amúgy sztem bármi jó amit alvás közben csinálsz vele, engedd szabadjára a fantáziád :twisted:
(pl. cipőbe egy teszőlegesen válaszott gusztustalan dolog)
PesFan2
Barça B

2010.08.11. 17:41:30

Jók. De olyanokra gondoltam mint alvás közbe pohár vízbe rakni az áldozat kezét :D
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.11. 17:38:15

PesFan2 írta:Valaki írna nekem szivatásokat?
Akkora paraszt vagy h érted mit mond Győzike
messideco
Presidente del Barça

2010.08.11. 17:36:02

PesFan2 írta:Valaki írna nekem szivatásokat?
Szétszedlek, mint hüjegyerek a nápolyit...
Kép
"And my heart will leave you never."
Lezárt